Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Επισκέπτης
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, mphxths είπε

Ειναι οπως καποτε μου ζητουσαν να τους φτιαξω 3d μινιατουρες απο 2d φωτογραφιες. Ειναι πρακτικα αδυνατο , ο,τι τεχνολογια και να εφευρεθει.

Ίσως ξεφεύγουμε λίγο από το θέμα της συζήτησης, αλλά μοιάζει σαν να μην κατανοείς τι ακριβώς κάνει ένα ΑΙ. Η δύναμη του ΑΙ (που διαφέρει από τους κλασικούς αλγόριθμους που είχαμε μέχρι τώρα), είναι πως μπορεί να κάνει εκτιμήσεις. Ακριβώς επειδή μπορεί να κάνει εκτιμήσεις, μπορεί και να παράγει περιεχόμενο από το πουθενά, κάτι που μέχρι σήμερα φαινόταν αδιανόητο.

Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε σήμερα εργαλεία σαν τα photo "object eraser", που μαρκάρεις κάτι στη φωτογραφία και το εξαφανίζει μαγικά, βάζοντας στη θέση του μια εκτίμηση για το τι θα υπήρχε αν δεν ήταν εκεί.

image.png.8a4b53be6a89dc7b0a2cdd54a86ab550.png

Όσον αφορά τα 2D σε 3D, η τεχνολογία υπάρχει ήδη, για παράδειγμα: https://www.axios.com/2024/05/08/autodesk-ai-3d-models-bernini

Οπότε αυτά που μας φαινόταν αδιανόητα μέχρι τώρα, έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται.

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Just now, test1010101 said:

Η δύναμη του ΑΙ (που διαφέρει από τους κλασικούς αλγόριθμους που είχαμε μέχρι τώρα), είναι πως μπορεί να κάνει εκτιμήσεις.

Αυτο εγραψα και εγω. Η εκτιμηση δεν ειναι η πραγματικοτητα. Πες οτι σου δινω μια φωτογραφια ενος προσωπου. Το προσωπο εχει πλουσια μαλλια. Και λεμε στο ΑΙ , καντο 3d. Θα "εκτιμησει" οτι εχει παντου μαλλια. Μπροστα , πισω , δεξια και αριστερα. Μπορει ομως το συγκεκριμενο προσωπο , πισω να εχει κενο , μικρη φαλακρα. Και βαμμενα μπλε μαλλια στο πισω μερος. Καλο και αγιο το ΑΙ για καποια πραγματα , αλλα δεν μπορει να αποτυπωσει την πραγματικοτητα χωρις να εχει στοιχεια για αυτην. Η εκτιμηση ξαναλεω , δεν ειναι η πραγματικοτητα.

3 minutes ago, test1010101 said:

Αυτός είναι και ο λόγος που βλέπουμε σήμερα εργαλεία σαν τα photo "object eraser", που μαρκάρεις κάτι στη φωτογραφία και το εξαφανίζει μαγικά, βάζοντας στη θέση του μια εκτίμηση για το τι θα υπήρχε αν δεν ήταν εκεί.

Και κανει αρκετα καλη δουλεια. Αλλα αμα ζοομαρεις στο σημειο που εγινε η δουλεια ... θα δεις την ατελεια. Γιατι οπως ειπαμε ...η εκτιμηση δεν ειναι η πραγματικοτητα :) 

4 minutes ago, test1010101 said:

Οπότε αυτά που μας φαινόταν αδιανόητα μέχρι τώρα, έχουν αρχίσει να πραγματοποιούνται.

Οχι. Οποιος ηξερε απο photoshop , εκανε ο,τι κανει το ΑΙ , οσον αφορα την επεξεργασια φωτογραφιων με το χερι εδω και καιρο. Μονταζ , ρετουσαρισματα κλπ. Απλα το ΑΙ το κανει πιο ξεκουραστα για ... εμας.

Επισκέπτης
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, mphxths είπε

Αυτο εγραψα και εγω. Η εκτιμηση δεν ειναι η πραγματικοτητα.

Σαφώς και δεν είναι. Πρέπει να το τονίσουμε αυτό.

Αλλά το αρχικό ερώτημα ήταν αν ένα 4Κ βίντεο μπορεί να γίνει 3D. Όχι αν γίνει ένα τέλειο 3D. Όσο προχωράει η ικανότητα εκτίμησης τόσο πιο κοντά θα μπορεί να φτάσει. Αλλά ποτέ δεν θα γίνει τέλειο. Μας πειράζει όμως; 

Δημοσ.
1 minute ago, test1010101 said:

Αλλά το αρχικό ερώτημα ήταν αν ένα 4Κ βίντεο μπορεί να γίνει 3D.

Mπορει να γινει ψευτο-3d. Να δημιουργειται μια αισθηση βαθους και να φαινονται καποια πραγματα οτι "πεταγονται" προς τα εξω. Αυτο , ισως να εχει ενα ενδιαφερον οταν καθεται καποιος να δει ενα βιντεο του. Το μονο ενδιαφερον που βρηκα καποτε σε αυτο , ηταν σε 3d ταινιες :) 

2 minutes ago, test1010101 said:

Όσο προχωράει η ικανότητα εκτίμησης τόσο πιο κοντά θα μπορεί να φτάσει. Αλλά ποτέ δεν θα γίνει τέλειο. Μας πειράζει όμως; 

Αναλογως την περιπτωση και την χρηση του 3d βιντεο και κατα ποσο μας ενδιαφερει η πιστη αποδοση της πραγματικοτητας. Σχετικο ειναι δηλ.

Επισκέπτης
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, mphxths είπε

Οχι. Οποιος ηξερε απο photoshop , εκανε ο,τι κανει το ΑΙ , οσον αφορα την επεξεργασια φωτογραφιων με το χερι εδω και καιρο. Μονταζ , ρετουσαρισματα κλπ. Απλα το ΑΙ το κανει πιο ξεκουραστα για ... εμας.

Ναι, εννοώ ένας υπολογιστής δεν μπορούσε μέχρι τώρα να τα κάνει αυτά αυτόματα. Γιατί; Γιατί οι κλασικοί αλγόριθμοι λειτουργούν με ένα ντετερμινιστικό μοντέλο. Δηλαδή πρέπει να τους γράψει κάποιος (προγραμματιστής) ρητά περιπτώσεις: Περίπτωση 1, Περίπτωση 2.... Περίπτωση 1562. Και σταματάει μέχρι ένα σημείο.  

Το ΑΙ δεν έχει περιπτώσεις, λειτουργεί σαν μη-ντετερμινιστικό οπότε πρακτικά πιάνει όλες τις πιθανές περιπτώσεις που μπορούν να υπάρξουν, Περίπτωση 1... Περίπτωση Άπειρο κάτι που είναι αδιανόητο για τους κλασικούς αλγόριθμους.

Δημοσ.
On 26/07/2024 at 13:55, ocean7 said:

Πραγματικά είναι άσχημο

Είχα το note 9 ! Πάρα πάρα πολύ καλό κινητό

Και πήγα στοs24 ultra και δεν έχει επέκταση μνήμης! Μεγάλη βλακεια 

Γιατί δεν θα είχα ανάγκη κανένα could!  Και κανέναν χώρο να πληρώνω διαδικτυακά για να έχω ότι θέλω!

Στο note 9 είχα κάρτα μνήμης 1τερα! 

Είχα ήδη 250 γιγα διαφορά πράγματα και από δουλειά και από ότι ήθελα

Πέστε της γνώμες σας

Κι αν ξέρετε αν γίνεται  να αλλάξει αυτό στο s24

Κοίτα και εγώ το ίδιο θέμα είχα όταν από note 8 και note 10 plus είχα καλόμαθει με τη κάρτα. Περίμενα να ξαναβγαλουν με κάρτα για να αναβαθμίσω αλλά τελικά φέτος τα παράτησα και πήρα και εγώ το 24 ultra.

Ρωτάς να μάθεις ποια λογική εχει η για το πρακτικό? Τα παιδιά δωσαν όλους του λόγους. Από κει και πέρα είτε είναι λογικό ειτε παράλογο στην πράξη φαίνεται ότι δε θα ξαναβγαλουν με κάρτα.

Οπότε η τα σκάσ κάθε φορά και παίρνεις με το μεγαλύτερο χώρο (εγώ πάντως πήρα 512 και όχι 1tb) η αν θέλεις μια ενδιαμεση λύση πάρε ένα μικρό στικάκι Usbc που κρέμας στα κλειδιά και περνάς εκεί τα έξτρα αρχεία. Έχω ένα SanDisk 1tbεγω πχ.

Πιστεύω ο εσωτερικός χώρος είναι αρκετός για τα αρχεία που θέλουμε να έχουμε απαραίτητα ανά πάσα ώρα στο κινητό.

Και εγώ πριν είχα 256 + 512 κάρτα αλλά και τώρα μόνο με τα 512 εσωτερικου μια χαρά είμαι. Εδώ στη τελική ουτε στο λάπτοπ δεν έχουμε πάνω από 512 που να θέλουμε διαθέσιμα ανά πάσα ώρα και στιγμή στο ίδιο το μηχάνημα χωρίς εξωτερικά μέσα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Οι κάρτες sd, ήταν απαραίτητες σε κινητά με 64 GB Rom, πλέον όλα τα κινητά έχουν το ελάχιστο 128GB.

Εχω στον προηγούμενο κινητό κάρτα sd 128GB, επειδή έχει 64 GB Rom, 5 χρόνια το έχω και δεν γέμισε η κάρτα sd.

Τώρα πήρα με 128GB Rom και δεν έχω βάλει καν την κάρτα sd απο το παλιό στο καινούριο.Εχω μέσα μόνο ότι φωτογραφίες και βίντεο έχω τραβήξει αυτούς τους 8 μήνες που έχω το κινητό, κάποια στιγμή θα κάνω back up ότι χρειάζομαι.Αν και θα μπορούσα να πάρω με 256 GB, ήταν μικρή η διαφορά τιμής.

Γιατί σε περίπτωση που χάσω το κινητό, να κάνω διαγραφή και κλείδωμα, να μην έχω μέσα προσωπικά αρχεία.Τουλάχιστον στον εσωτερικό αποθηκευτικό χώρο, ο άλλος δεν θα ασχοληθεί να δεί η να πάρει τα αρχεία, αν το ξεκλειδώσει και κάνει by pass το Google account, θα κάνει reset λογικά.Ενώ η sd card, αφαιρείται και μπορεί ο άλλος άνετα να δει όλα τα αρχεία.

Η ταχύτητα read+write του εσωτερικού αποθηκευτικού χώρου του κινητού, είναι πολύ πιο μεγάλη από αυτή της κάρτας sd.

Ούτε το e-banking έχω περάσει στο καινούριο κινητό.

Σχετικά με την θύρα ακουστικών, επειδή όταν θέλω να κάνω κλήσεις χρησιμοποιώ handsfree, αναγκαστικά έχω πάρει καλώδιο Type-C to mini mini jack.Τα συγκεκριμένα ακουστικά δεν μπλέκονται.

Επεξ/σία από AntiCambeR
  • Like 1
Δημοσ.

Ο καθενας εχει τον τροπο του,οπως και να χει.

Τα τεχνολογικα σαιτ παντως,οταν δοκιμαζουν κινητα,επικροτουν την υπαρξη καρτας μνημης.Σε οποιαδηποτε κατηγοριας τιμη.

Εγω παντως,οπως ανεφερα,εαν καποια στιγμη αγορασω κινητο χωρις καρτα μνημης,το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ θα κανω cloud.Προτιμω να αφιερωνω καθε μηνα λιγο χρονο και να αποθηκευω τις φωτο/βιντεο σε καποιο στικακι ή σκληρο δισκο.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 hour ago, osfp1978 said:

Ο καθενας εχει τον τροπο του,οπως και να χει.

Τα τεχνολογικα σαιτ παντως,οταν δοκιμαζουν κινητα,επικροτουν την υπαρξη καρτας μνημης.Σε οποιαδηποτε κατηγοριας τιμη.

Εγω παντως,οπως ανεφερα,εαν καποια στιγμη αγορασω κινητο χωρις καρτα μνημης,το μονο σιγουρο ειναι οτι ΔΕΝ θα κανω cloud.Προτιμω να αφιερωνω καθε μηνα λιγο χρονο και να αποθηκευω τις φωτο/βιντεο σε καποιο στικακι ή σκληρο δισκο.

Με το cloud έχεις όλες τις φωτογραφίες σου διαθέσιμες παντού όπου υπάρχει Internet και μπορείς να δεις ότι θέλεις και ότι θυμηθείς από όλες τις συσκευές. Αγοράζεις καινούργιο κινητό, κατεβάζεις το Google photos και είναι όλες εκεί. Τους σκληρούς δίσκους τους έχεις σε ένα συρτάρι στο σπίτι σου και πρέπει να τους συνδέσεις σε pc για να δεις οτιδήποτε. Πολύ βολικό, τι να σου πω...

Επεξ/σία από koutsis
  • Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, osfp1978 said:

Τα τεχνολογικα σαιτ παντως,οταν δοκιμαζουν κινητα,επικροτουν την υπαρξη καρτας μνημης.

Τα τεχνολογικα σαιτς ειναι ανθρωποι που γραφουν τα αρθρα. Δεν ειναι καποια αοριστη οντοτητα. Και ο καθε ανθρωπος εχει την γνωμη του. Επειδη αυτη την γραφει σε καποιο τεχνολογικο σαιτ δεν την κανει πιο σωστη απο την δικη σου ή την δικη μου. 

Οι εταιριες θελουν να προωθησουν συγκεκριμενες τεχνολογιες αναλογως την εποχη , την αγορα στην οποια απευθυνονται κλπ κλπ. Δεν ειναι χαζες να επενδυουν σε κατι που δεν θα περπατησει. Και ειδικα οταν η μια εταιρια ακολουθει τα βηματα της αλλης και μαλιστα ανταγωνιστριας. 

Η υπαρξη καρτας μνημης ειναι πλεον ενα δελεαρ για τους νοσταλγους , σε κινητα που το μονο που μπορουν να προσφερουν εναντι του ανταγωνισμου ειναι μονο αυτο.

• Like 1
Δημοσ.
14 ώρες πριν, koutsis είπε

Με το cloud έχεις όλες τις φωτογραφίες σου διαθέσιμες παντού όπου υπάρχει Internet και μπορείς να δεις ότι θέλεις και ότι θυμηθείς από όλες τις συσκευές. Αγοράζεις καινούργιο κινητό, κατεβάζεις το Google photos και είναι όλες εκεί. Τους σκληρούς δίσκους τους έχεις σε ένα συρτάρι στο σπίτι σου και πρέπει να τους συνδέσεις σε pc για να δεις οτιδήποτε. Πολύ βολικό, τι να σου πω...

Ένα σωστό σύστημα backup πάντως δεν πρέπει να βασίζεται μόνο στο online. Θέλεις και τα 2 για να είσαι καλυμένος από παντού, δεν είναι το ένα αντικατάσταση του άλλου.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...