Προς το περιεχόμενο

Γιατί άλλαξε έτσι η Samsung και δεν βγάζει πια κινητά με επέκταση μνήμης;

ocean7

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

10 ώρες πριν, mphxths είπε

Οχι. Μονο εγω εχω το μεταλλαγμενο γονιδιο της εξυπναδας :) 

Τι οπως βολευεται ο καθενας ? Εχει καποιος την σημερον ημεραν τηλεφωνα σε χαρτι και οταν θελει να καλεσει ενα νουμερο καθεται και το πληκτρολογει στον dialer ? Μην τρελαθουμε κιολας... ειπαμε να εξελιχθουμε σαν ειδος , οχι να γυρισουμε στους πιθηκους !!

Τα τηλεφωνα τα εχω και στον google account απλα τα εχω και σε ενα τετραδιακι για μη τυχον συμβει κατι.Φυσικα και δε τρεχω συνεχεια σε αυτο για να καλεσω καποιον.;)

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

13 hours ago, test1010101 said:

Ευχαριστώ για την επαγρύπνηση. 

Δεν είναι βέβαια πως το ποσό που ζητούν στα 100GB είναι μεγάλο. Αλλά κάποιος σαν εμένα πάει ένα ταξίδι και γυρνάει με 30GB φωτογραφίες (RAW). Θα έπρεπε να αγοράσω αρκετά μεγαλύτερο-ακριβότερο πακέτο που όμως πρέπει να το πληρώνω 1 φορά το χρόνο. Πιθανότατα δεν με συμφέρει.

Ελάτε ρε παιδιά τώρα, ο καθένας μας μπορεί να έχει την περίπτωση της υποπερίπτωσης. Το σενάριο που έχεις είναι το 0,1%  δηλαδή 1000 άτομα να ρωτησεις μόνο εσύ θα πεις πάω διακοπές και θέλω 30gb επειδή τραβάω raw. Από κινητά! Οι εταιρείες θα νοιαστούν για τους υπόλοιπους που βγάζουν φωτογραφίες τα παιδιά τους να ουρλιάζουν στην παραλία, και τα καλαμαράκια που τρώνε από 7 διαφορετικές γωνιές.

Ε οι υπόλοιποι ας πάνε στα μεγάλα μοντέλα με τον πολύ χώρο, ή ας πληρώσουν το Χ cloud.

Μη με παρεξηγείς δεν κάνω επίθεση. Αλλά η ζωή ρε παιδιά θέλει ευελιξία.

Την πληρώνεις λοιπόν αυτή είτε με αυτοματισμούς (backup to cloud) είτε χειροκίνητα. Εναλλακτική δεν υπάρχει.

Επισκέπτης
19 λεπτά πριν, polaki είπε

Ελάτε ρε παιδιά τώρα, ο καθένας μας μπορεί να έχει την περίπτωση της υποπερίπτωσης. Το σενάριο που έχεις είναι το 0,1%  δηλαδή 1000 άτομα να ρωτησεις μόνο εσύ θα πεις πάω διακοπές και θέλω 30gb επειδή τραβάω raw. Από κινητά! Οι εταιρείες θα νοιαστούν για τους υπόλοιπους που βγάζουν φωτογραφίες τα παιδιά τους να ουρλιάζουν στην παραλία, και τα καλαμαράκια που τρώνε από 7 διαφορετικές γωνιές.

Ε οι υπόλοιποι ας πάνε στα μεγάλα μοντέλα με τον πολύ χώρο, ή ας πληρώσουν το Χ cloud.

Μη με παρεξηγείς δεν κάνω επίθεση. Αλλά η ζωή ρε παιδιά θέλει ευελιξία.

Την πληρώνεις λοιπόν αυτή είτε με αυτοματισμούς (backup to cloud) είτε χειροκίνητα. Εναλλακτική δεν υπάρχει.

Κοίτα, δεν το διευκρίνισα καλά, αρχικά τα 30GB RAW έπειτα στη μετατροπή θα γίνουν ~3GB JPG. Τέτοιο μέγεθος μετά από ταξίδι είναι σε αρκετά μεγαλύτερη μερίδα ανθρώπων θα έλεγα. Αλλά λίγο-λίγο ανεβαίνει ο χώρος για το τελικό 1TB που έχω θέσει εγώ προσωπικά σαν ανώτατο όριο για μενα.

Θυμήσου κάποιοι βγάζουν βίντεο που πλέον είναι εξορισμού 4Κ και κάποιοι ίσως και 8Κ. Αυτά θα έχουν αρκετά μεγαλύτερα τελικά ποσά αποθήκευσης.

Η κατηγορία που περιγράφεις, που βγάζουν 2-3 φωτός τα παιδιά τους και αυτό είναι όλο, δεν νομίζω πως έχει πρόβλημα χώρου. Τα 100GB στο σύννεφο είναι αρκετά και τα κινητά στα 128-256 είναι επίσης υπεραρκετα. Θα έλεγα να μην ψάχνουν καμία άλλη λύση εκτός του βασικού cloud.

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν έχεις μεγαλύτερες ανάγκες.

Τα 100 gb της google είναι τίποτα. Το κάθε βίντεο που βγάζει ένα νέο κινητό είναι 500μβ-2 gb 

Εγώ πριν βάλει τον περιορισμό στα 15 gb η Google έκατσα και ανέβασα ότι είχα και δεν είχα περίπου 150gb 

20 ώρες πριν, osfp1978 είπε

Καταργουνται σιγα σιγα.Παρα πολλα αυτοκινητα δεν εχουν και μερικα το δινουν σαν προαιρετικο εξοπλισμο,ενω υπαρχουν και οι ελαχιστες εξαιρεσεις με στανταρ μικρη ρεζερβα και ακομη πιο λιγες εξαιρεσεις με κανονικο ελαστικο.Αντ αυτου υπαρχει κιτ επισκευης ελαστικου.Στην ουσια προκειται για ενα υγρο/αφρο που απλα "μπαλωνει" το ελαστικο μεχρι να πας στο πρωτο βουλκανιζατερ.Ενω εαν σκιστει το ελαστικο.....καλεις την οδικη.

Βασικά είναι κι εκεί θέμα κόστους αλλά και χώρου.  Εμένα το αυτοκίνητο μου έχει ρεζέρβα, εάν όμως δεν υπήρχε,  θα είχα μεγαλύτερο (ίσως βαθύτερο) πορτμπαγκάζ. 

• Like 1

2 λεπτά πριν, george1994 είπε

Βασικά είναι κι εκεί θέμα κόστους αλλά και χώρου.  Εμένα το αυτοκίνητο μου έχει ρεζέρβα, εάν όμως δεν υπήρχε,  θα είχα μεγαλύτερο (ίσως βαθύτερο) πορτμπαγκάζ. 

Ο βασικος λογος ειναι οτι τα εργοστασια προσπαθουν να πετυχουν χαμηλοτερα επιπεδα CO2 και επειδη μια ρεζερβα εχει....βαρος.....την αφαιρουν.

• Like 1

On 26/07/2024 at 17:15, test1010101 said:

Δεν είναι για το κέρδος. Η τεχνολογία προχωράει και έτσι κάποια πράγματα γίνονται παρωχημένα. 

Για να απαντήσω για την αποσπώμενη μνήμη, η επέκταση μνήμης αφαιρέθηκε για πολλούς λόγους, μεταξύ των οποίων:

1. Εξοικονόμηση χώρου - για να χωρέσουν άλλα υποσυστήματα
  2. Ελλιπή ταχύτητα - σε σχέση με την ενσωματωμένη μνήμη
  3. Μικρότερη αποδοτικότητα -> Μεγαλύτερη κατανάλωση ρεύματος
  4. Ασφάλεια δεδομένων - ως αποσπώμενη μνήμη
  5. Οι βλέψεις που έχουν για όσο το δυνατόν λιγότερες θύρες, μέχρι να φτάσουμε στις μηδενικές θύρες και να σφραγιστεί η συσκευή περιμετρικά.

ωραια εξηγηση.έτσι από περιέργεια..γιατι έβγαλαν και το ραδιοφωνο??

9 λεπτά πριν, eri77 είπε

Ήταν ακριβό αξεσουάρ για ένα κινητό 1200€ και φθηνό για ένα των 100€

14 λεπτά πριν, eri77 είπε

Γιατί δεν έχουν θύρα για ακουστικά,τα ενσύρματα ακουστικά ήταν και η κεραία για το ράδιο.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, test1010101 said:

Θυμήσου κάποιοι βγάζουν βίντεο που πλέον είναι εξορισμού 4Κ και κάποιοι ίσως και 8Κ. Αυτά θα έχουν αρκετά μεγαλύτερα τελικά ποσά αποθήκευσης.

43 minutes ago, test1010101 said:

Το πρόβλημα ξεκινάει όταν έχεις μεγαλύτερες ανάγκες.

Δεν υπαρχουν μεγαλυτερες αναγκες απο 1080p/30fps. Ηρεμα το λεω :) Υπαρχει ανθρωπος , και δεν μιλαω για επαγγελματια φωτογραφο , που θα παει διακοπες και θα "εχει αναγκη" να βγαλει τα παιδια του βιντεο στα 8k ? Στα 4k που το stabilization ειναι ... crop-αρισμα ? Εδω καλα καλα τα περισσοτερα κινητα δεν εχουν "σωστο" stabilization στο 1080p/60fps.
Aντε για χαρη της κουβεντας ας δεχτω οτι καποιος "εχει αναγκη" να τραβηξει βιντεο σε 4k/8k και παει και αγοραζει το s24 ultra με 256gb εσωτερικο χωρο. Δηλαδη καπου να σοβαρευτουμε. Κανε σωστη δουλεια , παρε την εκδοση με το 1ΤΒ , παρε και 2-3 στικακια με adapter και 2-3 δισκους στο σπιτι των 2-3 ΤΒ και τελος το δραμα. Aφου δεν θελουμε να πληρωνουμε το cloud. Μην κλαιμε που δεν εχει microsd slot...

(A μην ξεχναμε , υπαρχει και η επιλογη πλεον στα κινητα να τραβανε σε hevc format για εξοικονόμηση χωρου. Α και επειδη εχει 200mp καμερα το κινητο , δεν ειναι αναγκη να τραβατε ΟΛΕΣ τις φωτος σε αυτην την αναλυση... just saying ;) )

16 minutes ago, eri77 said:

γιατι έβγαλαν και το ραδιοφωνο??

Φτηνα data -> internet radio -> spotify και τα σχετικα. 

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1

παρακολουθώ με ενδιαφέρον την συζήτηση γιατι ο γιος μου βούτηξε πρόσφατα το κινητό του στη θάλασσα και έχασε τις φωτο του. 

Ενώ είχα βάλει κάρτα SD για να σώζονται οι φωτο απευθείας, ήταν encrypted, οπότε και που τη σώσαμε την καρτα μνήμης δεν μπορούσαμε να έχουμε πρόσβαση χωρίς τη συσκευή... άλλο 1 μείον της λύσης SD νομίζω, αν βάλεις encryption για να μην βρει τα δεδομένα ο κλέφτης, δεν τα βρίσκεις ουτε εσύ αν καταστραφει η συσκευή.

Τώρα θα πάω αναγκαστικά σε λύση google photo app+google drive bkp, αφού δινει 15 GB δωρεάν και με 20 ευρώ το χρόνο μπορώ να μοιραστώ τα 100 gb με τα gmail της οικογένειας. Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι η σχέση samsung gallery (συσκευής) VS google photos app. ότι φωτο τραβήχτει σώζεται και στα 2, αλλά αν σβήσω κάτι στο google photo σημαίνει οτι σβήνεται και από το google drive αλλά παραμένει στο samsung galery; 

Επισκέπτης
34 λεπτά πριν, eri77 είπε

Όταν τα περισσότερα κινητά είχαν ραδιόφωνο (FM), εκείνη την εποχή υπήρχε παράλληλα και το iPod και συσκευές αντίστοιχες. Όταν λοιπόν η Apple συγχώνευσε το iPod σε ένα κινητό και δημιούργησε το iPhone, γεννήθηκε κάτι νέο με πολλές δυνατότητες.

Τι ήταν αυτό που σκότωσε το FM radio από τα κινητά; Το πλεονέκτημα που κουβαλούσε το iPod, on-demand περιεχόμενο. Το κοινό που άκουγε μουσική από τέτοιες συσκευές, θέλει να έχει τον έλεγχο του τι ακούει, αντίθετα με το όταν οδηγάς που δεν σε νοιάζει πολύ να αφήσεις το πρόγραμμα μουσικής στο αυτόματο (FM radio).

Βάλε τώρα σαν έξτρα τις δυνατότητες που έδωσε το Internet σε υπηρεσίες και άπειρο περιεχόμενο, ο μέσος χρήστης άλλαξε τις προτιμήσεις του και γύρισε το δείκτη προς το on-demand περιεχόμενο. Δεδομένου αυτού, το FM-radio κατέβηκε πολύ χαμηλά στην ιεραρχία του τι δεσμεύει χώρο σε ένα κινητό (όπως γίνεται και με την microSD τώρα) και τελικώς πέθανε. θυμηθείτε πως ένα κινητό έχει και πάντα θα έχει περιορισμένο-συγκεκριμένο χώρο, αφού βιολογικά εμείς δεν αλλάζουμε.

30 λεπτά πριν, mphxths είπε

Δεν υπαρχουν μεγαλυτερες αναγκες απο 1080p/30fps. Ηρεμα το λεω :) Υπαρχει ανθρωπος , και δεν μιλαω για επαγγελματια φωτογραφο , που θα παει διακοπες και θα "εχει αναγκη" να βγαλει τα παιδια του βιντεο στα 8k ? Στα 4k που το stabilization ειναι ... crop-αρισμα ? Εδω καλα καλα τα περισσοτερα κινητα δεν εχουν "σωστο" stabilization στο 1080p/60fps.

Νομίζω πως το κοιτάς πολύ προσωπικά και παράλληλα το κρίνεις καθολικά. Δεν βγάζω βίντεο καθόλου, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κάποιος θα ήθελε 4Κ ή ακόμα και 8Κ βίντεο: Γιατί ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω:)

37 λεπτά πριν, mphxths είπε

Aντε για χαρη της κουβεντας ας δεχτω οτι καποιος "εχει αναγκη" να τραβηξει βιντεο σε 4k/8k και παει και αγοραζει το s24 ultra με 256gb εσωτερικο χωρο. Δηλαδη καπου να σοβαρευτουμε. Κανε σωστη δουλεια , παρε την εκδοση με το 1ΤΒ , παρε και 2-3 στικακια με adapter και 2-3 δισκους στο σπιτι των 2-3 ΤΒ και τελος το δραμα. Aφου δεν θελουμε να πληρωνουμε το cloud. Μην κλαιμε που δεν εχει microsd slot...
(A μην ξεχναμε , υπαρχει και η επιλογη πλεον στα κινητα να τραβανε σε hevc format για εξοικονόμηση χωρου. Α και επειδη εχει 200mp καμερα το κινητο , δεν ειναι αναγκη να τραβατε ΟΛΕΣ τις φωτος σε αυτην την αναλυση... just saying ;) )

Δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε εμένα προσωπικά, αλλά αν απευθύνεσαι μάλλον κάτι κατάλαβες λάθος, εγώ είμαι αυτός που έχει 1TB κινητό, αυτός που έχει και cloud και εξωτερικό δίσκο και αυτός που λέει πως το microsd είναι παρωχημένο. Δεν γκρίνιαξα πουθενά.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
47 minutes ago, mphxths said:

Φτηνα data -> internet radio -> spotify και τα σχετικα. 

Ισχύει, βλέποντας τώρα ένα παλιό μου προ-15ετιας βίντεο του μεξικου στα 720p λέω κρίμα που τσιγκουνευόμουν τότε τις sdcards (ή ότι είχαμε) για να τραβάω σε 1080p.

Όμως, ειλικρινά για κάποιον που βλέπει τα βίντεο του σε οθόνη laptop οποία και αν είναι αυτή, τα 1080p στα 60 που ανέφερες και εσύ είναι ελάχιστα κάτω από τα 4k. 

Δε συζητάμε καν να βλέπει κάποιος τα βίντεο σε οθόνη κινητού που είναι μια σταλιά. 

Οπότε ας σταματήσουμε τις υπερβολές αφού δε θέλουμε να πληρώνουμε ούτε μεγαλύτερης αξίας κινητά για 1Tb χώρο, ούτε cloud, και ας πάμε παρακάτω. 

Α, και απενεργοποιήστε την αηδία Live Photos στο iPhone. ΔΕΝ ΤΗ ΧΡΕΙΑΖΕΣΤΕ όταν φωτογραφίζετε τοπία, λουλούδια και καλαμαράκια…

8 minutes ago, test1010101 said:

Νομίζω πως το κοιτάς πολύ προσωπικά και παράλληλα το κρίνεις καθολικά. Δεν βγάζω βίντεο καθόλου, αλλά καταλαβαίνω απόλυτα γιατί κάποιος θα ήθελε 4Κ ή ακόμα και 8Κ βίντεο: Γιατί ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω:)

Δεν ξέρω αν απευθύνεσαι σε εμένα προσωπικά, αλλά αν απευθύνεσαι μάλλον κάτι κατάλαβες λάθος, εγώ είμαι αυτός που έχει 1TB κινητό, αυτός που έχει και cloud και εξωτερικό δίσκο και αυτός που λέει πως το microsd είναι παρωχημένο. Δεν γκρίνιαξα πουθενά.

Νομίζω ο φίλος το λέει υπό την έννοια ότι αν κάποιος ΔΕΝ θέλει να πληρώνει (για μεγαλύτερο κινητο σε χώρο ή cloud), τότε ας τραβάει μικρότερης ποιότητας βίντεο. Αυτό εννοούσα και εγώ στο παραπάνω μήνυμα μου.

Προσωπικά είμαι της φάσης 2TB iCloud και μόνο 128gb κινητο αφού δεν θέλω να πληρώνω σχεδόν τα δίπλα για τεράστιο χώρο για τις 46.000 φωτογραφίες μου. Έχω το cloud, στο οποίο συγχρονίζω και 5-6 συσκευές με τα backup τους.

IMG_8857.jpeg

IMG_8859.jpeg

Επεξ/σία από polaki

Επισκέπτης
1 λεπτό πριν, polaki είπε

Όμως, ειλικρινά για κάποιον που βλέπει τα βίντεο του σε οθόνη laptop οποία και αν είναι αυτή, τα 1080p στα 60 που ανέφερες και εσύ είναι ελάχιστα κάτω από τα 4k. 

Όχι φίλε μου, διαφωνώ.

Αρχικά το 1080p δεν είναι ελάχιστα κάτω, είναι 4 φορές κάτω. Όμως ίσως κοιτάς τα κινητά που το 4Κ τους μοιάζει με το 1080p επειδή στην πραγματικότητα ο αισθητήρας τους αδυνατεί να συλλάβει πολλές πληροφορίες. Για παράδειγμα στην κάμερα μου, ένα 1080p δείχνει καλύτερο του 4Κ και 8Κ του κινητού μου.

Όμως το ζήτημα δεν είναι αυτό. Μιλάς για οθόνη λαπτοπ και κρίνεις το παρόν. Όταν αποθηκεύεις κάτι, το αποθηκεύεις για το μέλλον.

Γνωρίζουμε πολύ καλά πως το VR είναι μια ανερχόμενη τεχνολογία. Και αν σου πει κάποιος πως το 2030 με ένα VR θα μπορούσες να αναβιώσεις πολύ έντονα κάποιες στιγμές αρκεί να έχεις βίντεο με 4Κ ανάλυση τουλάχιστον; Ξανα λέω πως ο χρόνος δεν γυρνάει πίσω και κάποια πράγματα κρίνονται σαν ανεκτίμητα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...