adi32 Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 3 ώρες πριν, magicnumbers είπε Η καρτα μνημης ειναι παρωχημενη τεχνολογικα με τα τρεχοντα κινητα κ οσο δεν υπαρχει καποια τυποποιηση..επηρεαζει την αποκρισημοτητα του κινητου. Κοινως κολλαει. Ενα καινουριο κινητο με τα βιντεο που τραβαει (μεγεθος κ bitrate) θελει καρτα αξιωσεων ταχυτητας U2 τουλαχιστον. Ποιος απο μας ξερει οταν ψωνιζει καρτα τι να παρει? Βλεπει γιγα κ διαλεγει. Μετα την τιγκαρεις κ κολλαει το κινητο. ΥΓ οσο για την ασφαλεια μια μερα κολλαει κ η καρτα που πηρες με 12ε κ οι 70.000 φωτο που ειχες αντιο. Επειδη ησουν δεινοσαυρος κ δεν ειχες cloud. Και αν χαλάσει το κινητό ότι είχες στην εσωτερική και δεν το έχεις backup πάει περίπατο. Ότι είχες στην sd σε 10" απλά τη βγάζεις και τη βάζεις στο επόμενο κινητό σου και τα έχεις πάλι Η sd χρησιμεύει και σαν backup της εσωτερικής Θες να κάνεις ένα ρεσετ που θα τα πας? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 4 minutes ago, osfp1978 said: Αντ αυτου υπαρχει κιτ επισκευης ελαστικου. Που θα πρεπει να ξερεις και να το χρησιμοποιεις... καλη μαλακία. 4 minutes ago, osfp1978 said: Ενω εαν σκιστει το ελαστικο.....καλεις την οδικη. Και αν εχεις μεινει στην μεση του πουθενα , αντε να ερθει η οδικη... Κοιτα , υπαρχει μια λογικη , οτι ισως εξοικονομηθει χωρος στο πορτ παγκαζ. Αλλα και παλι , με την ρεζερβα νοιωθω μια ασφαλεια προσωπικα. Βεβαια αν στην σπανια περιπτωση , που υπαρξει προβλημα σε πανω απο ενα ελαστικο με το κιτ μπορεις να τα επισκευεις , ενω με την ρεζερβα κανεις δουλεια μονο σε ενα ελαστικο. Επισης κοπελες δεν ξερω ποσο ευκολα μπορουν να αλλαξουν ελαστικο. Εχει υπερ και κατα η καθε περιπτωση. Τεσπα , ειδωμεν πως θα παει και αυτο. 1 minute ago, adi32 said: Και αν χαλάσει το κινητό ότι είχες στην εσωτερική και δεν το έχεις backup πάει περίπατο. Ότι είχες στην sd σε 10" απλά τη βγάζεις και τη βάζεις στο επόμενο κινητό σου και τα έχεις πάλι Η sd χρησιμεύει και σαν backup της εσωτερικής Θες να κάνεις ένα ρεσετ που θα τα πας? Kαι αν χαλασει η SD και δεν εχεις κανει backup , πανε περιπατο τα παντα. Και στις δυο περιπτωσεις , χωρις backup , δεν γινεται δουλεια. Οσο για το reset , ολες οι σοβαρες εταιριες κινητων εχουν προγραμμα σε πισι , που κανουν backup ή μεταφορα σε καινουργιο κινητο κλπ. Π.χ. η samsung εχει το Smart Switch που κανει πολυ καλη δουλεια , ειδικα σε μεταφορα δεδομενων απο κινητο σε κινητο. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ukforthemoment Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 1 λεπτό πριν, mphxths είπε Που θα πρεπει να ξερεις και να το χρησιμοποιεις... καλη μαλακία. Και αν εχεις μεινει στην μεση του πουθενα , αντε να ερθει η οδικη... Κοιτα , υπαρχει μια λογικη , οτι ισως εξοικονομηθει χωρος στο πορτ παγκαζ. Αλλα και παλι , με την ρεζερβα νοιωθω μια ασφαλεια προσωπικα. Βεβαια αν στην σπανια περιπτωση , που υπαρξει προβλημα σε πανω απο ενα ελαστικο με το κιτ μπορεις να τα επισκευεις , ενω με την ρεζερβα κανεις δουλεια μονο σε ενα ελαστικο. Επισης κοπελες δεν ξερω ποσο ευκολα μπορουν να αλλαξουν ελαστικο. Εχει υπερ και κατα η καθε περιπτωση. Τεσπα , ειδωμεν πως θα παει και αυτο. Kai με το κιτ δεν σε φτάνει για δευτερο λάστιχο ενώ δεν κλείνει τρύπα μεγαλύτερη απο πρόκα.Σκέψου να σκίσεις λάστιχο. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 4 minutes ago, Ukforthemoment said: Kai με το κιτ δεν σε φτάνει για δευτερο λάστιχο ενώ δεν κλείνει τρύπα μεγαλύτερη απο πρόκα.Σκέψου να σκίσεις λάστιχο. Δεν εχω χρησιμοποιησει κιτ ποτε , υποθεσεις κανω. Εχω ακομα ρεζερβα στο δικο μου Αλλα υπεθεσα οτι θα υπηρχε προβλεψη για παραπανω του ενος ελαστικου στο κιτ. Αρα τα οφελη ποια ειναι ? Εξοικονομηση χωρου στο πορτ παγκαζ και διευκολυνση σε κατηγοριες ανθρωπων που δεν εχουν την μυικη δυναμη να αλλαζουν λαστιχο με τον γρυλλο ? Εχει μια λογικη ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
koutsis Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 12 minutes ago, adi32 said: Και αν χαλάσει το κινητό ότι είχες στην εσωτερική και δεν το έχεις backup πάει περίπατο. Ότι είχες στην sd σε 10" απλά τη βγάζεις και τη βάζεις στο επόμενο κινητό σου και τα έχεις πάλι Η sd χρησιμεύει και σαν backup της εσωτερικής Θες να κάνεις ένα ρεσετ που θα τα πας? Για αυτό λέμε τόση ώρα για το cloud storage που δεν χάνονται ποτέ ότι και να γίνει... Επεξ/σία 27 Ιουλίου από koutsis Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
adi32 Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 8 λεπτά πριν, mphxths είπε Που θα πρεπει να ξερεις και να το χρησιμοποιεις... καλη μαλακία. Και αν εχεις μεινει στην μεση του πουθενα , αντε να ερθει η οδικη... Κοιτα , υπαρχει μια λογικη , οτι ισως εξοικονομηθει χωρος στο πορτ παγκαζ. Αλλα και παλι , με την ρεζερβα νοιωθω μια ασφαλεια προσωπικα. Βεβαια αν στην σπανια περιπτωση , που υπαρξει προβλημα σε πανω απο ενα ελαστικο με το κιτ μπορεις να τα επισκευεις , ενω με την ρεζερβα κανεις δουλεια μονο σε ενα ελαστικο. Επισης κοπελες δεν ξερω ποσο ευκολα μπορουν να αλλαξουν ελαστικο. Εχει υπερ και κατα η καθε περιπτωση. Τεσπα , ειδωμεν πως θα παει και αυτο. Kαι αν χαλασει η SD και δεν εχεις κανει backup , πανε περιπατο τα παντα. Και στις δυο περιπτωσεις , χωρις backup , δεν γινεται δουλεια. Οσο για το reset , ολες οι σοβαρες εταιριες κινητων εχουν προγραμμα σε πισι , που κανουν backup ή μεταφορα σε καινουργιο κινητο κλπ. Π.χ. η samsung εχει το Smart Switch που κανει πολυ καλη δουλεια , ειδικα σε μεταφορα δεδομενων απο κινητο σε κινητο. Το ξέρω το έχω κι εγώ. Αλλά φαντάσου να έχεις 250 γιγα δεδομένα. Εγώ πχ στην sd έχω 30 gb mp3 και 100 gb video που δε χρειάζεται να να τα μεταφέρω στο cloud Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
osfp1978 Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, mphxths είπε Που θα πρεπει να ξερεις και να το χρησιμοποιεις... καλη μαλακία. Και αν εχεις μεινει στην μεση του πουθενα , αντε να ερθει η οδικη... Κοιτα , υπαρχει μια λογικη , οτι ισως εξοικονομηθει χωρος στο πορτ παγκαζ. Αλλα και παλι , με την ρεζερβα νοιωθω μια ασφαλεια προσωπικα. Βεβαια αν στην σπανια περιπτωση , που υπαρξει προβλημα σε πανω απο ενα ελαστικο με το κιτ μπορεις να τα επισκευεις , ενω με την ρεζερβα κανεις δουλεια μονο σε ενα ελαστικο. Επισης κοπελες δεν ξερω ποσο ευκολα μπορουν να αλλαξουν ελαστικο. Εχει υπερ και κατα η καθε περιπτωση. Τεσπα , ειδωμεν πως θα παει και αυτο. Kαι αν χαλασει η SD και δεν εχεις κανει backup , πανε περιπατο τα παντα. Και στις δυο περιπτωσεις , χωρις backup , δεν γινεται δουλεια. Οσο για το reset , ολες οι σοβαρες εταιριες κινητων εχουν προγραμμα σε πισι , που κανουν backup ή μεταφορα σε καινουργιο κινητο κλπ. Π.χ. η samsung εχει το Smart Switch που κανει πολυ καλη δουλεια , ειδικα σε μεταφορα δεδομενων απο κινητο σε κινητο. Εχω ενα Κλιο του 2020 ευτυχως υπαρχει ρεζεβα και μαλιστα κανονικη.....Σημερα το Κλιο εξακολουθει να την δινει στανταρ εκτος απο την εκδοση με το υγραεριο οπου στη θεση της ρεζερβας ειναι οι μπουκαλες του υγραεριου. Ειναι μεγαλυτερη ασφαλεια οπως και να χει.Τωρα τα κοριτσια ετσι κι αλλιως εμας φωναζαν. Στα κινητα τωρα,οπως και να χει ειτε εχει ειτε δεν εχει καρτα μνημης,χρειαζεσαι back up.Καλο ειναι ομως αυτο να γινεται με ιδια μεσα,σκληρους,στικακια κ.α. Επεξ/σία 27 Ιουλίου από osfp1978 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Καταλαβαίνω απόλυτα όσους λένε πως δεν θέλουν να πληρώνουν αποθήκευση στο σύννεφο. Ούτε εγώ θέλω. Έχω αγοράσει 100GB από Google αλλά όταν έρθει η στιγμή δεν θα το ανανεώσω. Αντί αυτού έχω αγοράσει 1TB SSD εξωτερικό και το κινητό μου είναι επίσης 1ΤΒ. To 1TB σαν σύνολο γενικά είναι αρκετό για μένα. Η ιδέα που έχω είναι να συγχρονίζω (max) 1TB δεδομένων, ένα προς ένα, από κινητό σε εξωτερικό και το ανάποδο. Όχι δηλαδή 1ΤΒ + 1ΤΒ = 2ΤΒ, αλλά 2 αντίγραφα των 1ΤΒ και αυτό αν σε περίπτωση έχω απώλεια του ενός να μη χάσω το άλλο. Βέβαια δεν το πετυχαίνω καλά για την ώρα γιατί βαριέμαι. 🤣 Επεξ/σία 27 Ιουλίου από test1010101 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 8 minutes ago, adi32 said: Αλλά φαντάσου να έχεις 250 γιγα δεδομένα. Εγώ πχ στην sd έχω 30 gb mp3 και 100 gb video που δε χρειάζεται να να τα μεταφέρω στο cloud 250 giga που τα χρειαζεσαι ολα ανα πασα στιγμη ? Στις διακοπες ισως , αλλα σε καθημερινες ασχολιες ? Λιγο υπερβολη το βρισκω , αλλα οκ , ο καθενας με τις αναγκες του. Οπως ειπωθηκε και απο εναν συμφορουμιτη καποια ποστς πισω , μπορεις με adapter να συνδεεις στικακια στο κινητο και να κανεις την δουλεια σου. Και με αυτη την προσεγγιση , εχεις τη δυνατοτητα να συνδεεις παραπανω του ενος στικ , προφανως... Ενα στικ με μουσικη , αλλο με βιντεος , κλπ κλπ. Επισης δεν ξεχναμε οτι κυκλοφορουν και κινητα με 512GB/1ΤΒ εσωτερικο χωρο. Eπισης να πω ξανα , οτι δεν ειναι μονο η ελληνικη αγορα στον πλανητη Γη. Οταν ο Αμερικανος , εχει απειρα data σε μηδαμινες τιμες , φτηνα iphone με μεγαλες χωρητικοτητες , και 5g ταχυτητες για πλακα ... γιατι να ασχοληθουν με sd καρτες ? 300 εκατομμυρια πληθυσμος >> ελληνικη αγορα. Προσωπικα στο κινητο εχω μονο "προχειρες" φωτογραφιες , π.χ. απο σουπερμαρκετ προιοντα , κουτια απο φαρμακα γιατι ειμαστε και καποιας ηλικιας κλπ. Οποιαδηποτε φωτο ειναι να μεινει , πηγαινει στο πισι ανα τακτα χρονικα διαστηματα. Εχω φιλο που εχει 2500-3000 φωτογραφιες ανα πασα στιγμη στο κινητο του. Του εχω πει απειρες φορες οτι θα γινει μαλακία καμμια μερα και δεν με ακουει. 1 minute ago, test1010101 said: Βέβαια δεν το πετυχαίνω καλά για την ώρα γιατί βαριέμαι. 🤣 Εδω εγω εχω 10-20 γιγα φωτος στο πισι και βαριεμαι να τις ταξινομησω σωστα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BadBoy Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου Εκτός από το cloud υπάρχει και το δικτυακό backup, το χρησιμοποιώ τακτικά και η ταχύτητα του WiFi είναι μεγαλύτερη από τις περισσότερες συνδέσεις που κυκλοφορούν εκεί έξω. Και εγώ χαλάστηκα όταν πήρα κινητό χωρίς SD, κυρίως επειδή εκτός από backup, φλασάρω πολύ συχνά και είναι απίστευτα βολικό να έχω τη ROM και τα διάφορα αρχεία στην SD. Προσαρμόστηκα όμως, τρόποι υπάρχουν. Σίγουρα θα το ήθελα, αλλά περισσότερο με ενοχλεί η κατάργηση του jack ήχου που είναι τεχνολογική υποβάθμιση. Πάντως επειδή δεν είμαστε κεντρική Ευρώπη, μια γρήγορη σύνδεση δεδομένων δε θα έπρεπε να θεωρείται δεδομένη σε πολλά σημεία της χώρας. Ένα σωστό σύστημα backup πρέπει να περιλαμβάνει και offline λύσεις. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
magicnumbers Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 7 ώρες πριν, osfp1978 είπε ΔΕΝ θελουμε cloud ρε φιλε πως το λενε.....Ενας σκληρος και τελος. Και αυτα περι κολληματος των κινητων με καρτα ειναι απλα αστεια εν ετει 2024. Θα συμφωνησω ομως στο θεμα επιλογης καρτας γιατι υπαρχουν πολλων ειδων microsd με διαφορετικη διαβαθμιση. Και αληθεια ρε φιλε ποσες πιθανοτητες εχει να κολλησει μια καρτα; Χρησιμοποιω καρτες μνημης εδω και πολλα χρονια σε διαφορετικα κινητα και δε μου εχει τυχει ακομη.... Κ ομως..Λογω συναφειας εχω δει δεκαδες δεκαδων περιπτώσεων οπου η καρτα νεκρωσε το τηλεφωνο,εκανε bootloop,σερνοταν μεχρι να διαβασει τι εχει μεσα. Γιατι απλα οι 8 στους 10 ειχαν μεινει στο 2014 κ στο android 5 κ ειχαν την ιδια κάρτα απο τοτε. Αντε να την άλλαξαν το 18 τελευταία φορα με το πρωτο τζενερικ σκουπιδι που τους πάσαρε ο πωλητης. Δεν ειναι εξασφαλιση η καρτα. Χαλαει σε ανυποπτο χρονο. Αν εχεις καθημερινα αντιγραφα σε δισκο η cd ακομα καλυτερα. Εισαι διατεθιμενος να το κανεις; γιατι κ την καλυτερη ποιοτητα να βρεις μια μερα το χανεις η στο κλεβουν κ μετα θα κλαις σα τη μαυρη χηρα που δεν εσωσες ουτε τα τηλεφωνα. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 21 hours ago, Waiss said: Στην Ελλάδα ο μέσος χρήστης μέχρι και το WiFi κλείνει όταν θεωρεί ότι δεν το χρειάζεται. Ποια data , location και social media; 😆 Δεν μπορούν οι εταιρίες να μένουν στάσιμες για το Αφγανιστάν της Ευρώπης όμως. Οπότε προχωράμε και οποίος θέλει να μείνει πίσω ας μείνει. 😀 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
osfp1978 Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 1 ώρα πριν, magicnumbers είπε Κ ομως..Λογω συναφειας εχω δει δεκαδες δεκαδων περιπτώσεων οπου η καρτα νεκρωσε το τηλεφωνο,εκανε bootloop,σερνοταν μεχρι να διαβασει τι εχει μεσα. Γιατι απλα οι 8 στους 10 ειχαν μεινει στο 2014 κ στο android 5 κ ειχαν την ιδια κάρτα απο τοτε. Αντε να την άλλαξαν το 18 τελευταία φορα με το πρωτο τζενερικ σκουπιδι που τους πάσαρε ο πωλητης. Δεν ειναι εξασφαλιση η καρτα. Χαλαει σε ανυποπτο χρονο. Αν εχεις καθημερινα αντιγραφα σε δισκο η cd ακομα καλυτερα. Εισαι διατεθιμενος να το κανεις; γιατι κ την καλυτερη ποιοτητα να βρεις μια μερα το χανεις η στο κλεβουν κ μετα θα κλαις σα τη μαυρη χηρα που δεν εσωσες ουτε τα τηλεφωνα. Ο τηλεφωνικος μου καταλογος υπαρχει σε ενα απλο τετραδιακι.......;) 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
polaki Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου 5 hours ago, adi32 said: Και αν χαλάσει το κινητό ότι είχες στην εσωτερική και δεν το έχεις backup πάει περίπατο. Ότι είχες στην sd σε 10" απλά τη βγάζεις και τη βάζεις στο επόμενο κινητό σου και τα έχεις πάλι Η sd χρησιμεύει και σαν backup της εσωτερικής Θες να κάνεις ένα ρεσετ που θα τα πας? Να τα έχεις στο cloud ή σε local backup όπως όλος ο πολιτισμός. Simple. 4 hours ago, test1010101 said: Καταλαβαίνω απόλυτα όσους λένε πως δεν θέλουν να πληρώνουν αποθήκευση στο σύννεφο. Ούτε εγώ θέλω. Έχω αγοράσει 100GB από Google αλλά όταν έρθει η στιγμή δεν θα το ανανεώσω. Αντί αυτού έχω αγοράσει 1TB SSD εξωτερικό και το κινητό μου είναι επίσης 1ΤΒ. To 1TB σαν σύνολο γενικά είναι αρκετό για μένα. Η ιδέα που έχω είναι να συγχρονίζω (max) 1TB δεδομένων, ένα προς ένα, από κινητό σε εξωτερικό και το ανάποδο. Όχι δηλαδή 1ΤΒ + 1ΤΒ = 2ΤΒ, αλλά 2 αντίγραφα των 1ΤΒ και αυτό αν σε περίπτωση έχω απώλεια του ενός να μη χάσω το άλλο. Βέβαια δεν το πετυχαίνω καλά για την ώρα γιατί βαριέμαι. 🤣 Οποίος βαριέται να κάνει χειρονακτικά κάτι ΚΑΙ δε θέλει να πληρώνει το γελοίο ποσο για τα 100gb της Google και της κάθε Google είναι θέμα χρόνου να τα χάσει, και να γελάμε εμείς οι υπόλοιποι. don’t be that guy 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Επισκέπτης Δημοσ. 27 Ιουλίου Share Δημοσ. 27 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 13 λεπτά πριν, polaki είπε Οποίος βαριέται να κάνει χειρονακτικά κάτι ΚΑΙ δε θέλει να πληρώνει το γελοίο ποσο για τα 100gb της Google και της κάθε Google είναι θέμα χρόνου να τα χάσει, και να γελάμε εμείς οι υπόλοιποι. don’t be that guy Ευχαριστώ για την επαγρύπνηση. Δεν είναι βέβαια πως το ποσό που ζητούν στα 100GB είναι μεγάλο. Αλλά κάποιος σαν εμένα πάει ένα ταξίδι και γυρνάει με 30GB φωτογραφίες (RAW). Θα έπρεπε να αγοράσω αρκετά μεγαλύτερο-ακριβότερο πακέτο που όμως πρέπει να το πληρώνω 1 φορά το χρόνο. Πιθανότατα δεν με συμφέρει. Επεξ/σία 27 Ιουλίου από test1010101 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα