Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Για να πληρώνεις, χώρο στο κινητό, στο cloud και στα δεδομένα. 

Όσο τους πληρώνετε και πανηγυρίζετε κάθε λίγο που βγαίνει νέο μοντέλο αυτά θα γίνονται αλλιώς θα τα κλείσουν τα μαγαζιά τους

Λες και με κινητό τριών ετών δεν κάνεις τη δουλειά σου 

Παλιά του άλλαζες και μια μπαταρία μόνος σου με10€. Τώρα αν πέσει η μπαταρία σε σου λένε πέτα το πάρε άλλο 

• Απαντ. 115
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η καρτα μνημης ειναι παρωχημενη τεχνολογικα με τα τρεχοντα κινητα κ οσο δεν υπαρχει καποια τυποποιηση..επηρεαζει την αποκρισημοτητα του κινητου. Κοινως κολλαει. 

Ενα καινουριο κινητο με τα βιντεο που τραβαει (μεγεθος κ bitrate) θελει καρτα αξιωσεων ταχυτητας U2 τουλαχιστον. Ποιος απο μας ξερει οταν ψωνιζει καρτα τι να παρει? Βλεπει γιγα κ διαλεγει. Μετα την τιγκαρεις κ κολλαει το κινητο.

ΥΓ οσο για την ασφαλεια μια μερα κολλαει κ η καρτα που πηρες με 12ε κ οι 70.000 φωτο που ειχες αντιο. Επειδη ησουν δεινοσαυρος κ δεν ειχες cloud.

Επεξ/σία από magicnumbers
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, test1010101 είπε

Αγόρασε τότε σειρά Α, Real me 12+, Oppo Reno 12 κτλ. (όσο έχουν ακόμα). Γιατί το συζητάμε;

Bidding Schitts Creek GIF by CBC

Δεν επαιρνα ποτε ναυαρχιδες.Κανω τη δουλεια μου και με mid range κινητα.Και εκτος των αλλων δε μου περισσευουν πολλα χρηματα γιατι εχω και μια οικογενεια που πρεπει να ταϊσω.

1 ώρα πριν, koutsis είπε

Άρα η λύση σου είναι αντί να δίνεις 20€ το χρόνο για cloud να αγοράζεις εξωτερικούς σκληρούς δίσκους και κάθε λίγο να μπαίνεις στη διαδικασία να συνδέσεις το κινητό με το pc και να περνάς όλες τις φωτογραφίες μέσα. Πολύ βολικό!

Τι διαβαζουμε.....!!!!!

Ποιος σου ειπε οτι αγοραζω σκληρους καθε χρονο;

Και δε χρειαζετε η μεταφορα αρχειων να γινει με pc.Γινεται και με ταμπλετ και με κινητο.

Επεξ/σία από osfp1978
Δημοσ.

Αφου διαφωνειτε, τι το κουραζετε.

Cloud ---> $$$

Ραδιοφωνο γιοκ---->$$$  (spotify, music κλπ)

Ολα τα αλλα ειναι απλα ατμος που ελεγε και Θρασυβουλας.

• Like 2
  • Haha 1
Δημοσ.
7 λεπτά πριν, magicnumbers είπε

Η καρτα μνημης ειναι παρωχημενη τεχνολογικα με τα τρεχοντα κινητα κ οσο δεν υπαρχει καποια τυποποιηση..επηρεαζει την αποκρισημοτητα του κινητου. Κοινως κολλαει. 

Ενα καινουριο κινητο με τα βιντεο που τραβαει (μεγεθος κ bitrate) θελει καρτα αξιωσεων ταχυτητας U2 τουλαχιστον. Ποιος απο μας ξερει οταν ψωνιζει καρτα τι να παρει? Βλεπει γιγα κ διαλεγει. Μετα την τιγκαρεις κ κολλαει το κινητο.

ΥΓ οσο για την ασφαλεια μια μερα κολλαει κ η καρτα που πηρες με 12ε κ οι 70.000 φωτο που ειχες αντιο. Επειδη ησουν δεινοσαυρος κ δεν ειχες cloud.

ΔΕΝ θελουμε cloud ρε φιλε πως το λενε.....Ενας σκληρος και τελος.

Και αυτα περι κολληματος των κινητων με καρτα ειναι απλα αστεια εν ετει 2024.

Θα συμφωνησω ομως στο θεμα επιλογης καρτας γιατι υπαρχουν πολλων ειδων microsd με διαφορετικη διαβαθμιση.

Και αληθεια ρε φιλε ποσες πιθανοτητες εχει να κολλησει μια καρτα;

Χρησιμοποιω καρτες μνημης εδω και πολλα χρονια σε διαφορετικα κινητα και δε μου εχει τυχει ακομη....

1 λεπτό πριν, BertaJourdan είπε

Cloud ---> $$$

Καλε μου ανθρωπε ο καθενας εχει τις αποψεις του.Αν η δικη μου δε συμβαδιζει με των περισσοτερων ....ε τι να κανουμε.

Ποιος ομως ο λογος να πληρωσω ΚΑΙ για μουσικη;

Οσο υπαρχει ο δωρεαν τροπος ΔΕΝ εχουν θεση σε εμενα spotify,yt music κ.α.

• Like 1
Δημοσ.
5 λεπτά πριν, osfp1978 είπε

Καλε μου ανθρωπε ο καθενας εχει τις αποψεις του.Αν η δικη μου δε συμβαδιζει με των περισσοτερων ....ε τι να κανουμε.

Ποιος ομως ο λογος να πληρωσω ΚΑΙ για μουσικη;

Οσο υπαρχει ο δωρεαν τροπος ΔΕΝ εχουν θεση σε εμενα spotify,yt music κ.α.

Ολα καλα.

απλα οπως σου λενε και οι απο επανω ---> ΔΕΝ θα σε ρωτησει κανενας.

Δημοσ.
3 hours ago, osfp1978 said:

Ημουν σονακιας πριν χρονια,οποτε δεν εχω θεμα.

Το θεμα δεν ειναι αν ησουν σονακιας , αλλα αν εχεις τα 1400 ευρω που ζηταει ;) 

Τις ιδιες πιθανοτητες που εχει να χαλασει το κινητο εχει να χαλασει και η καρτα.

Αυθαιρετο συμπερασμα ειναι αυτο. Και στην τελικη , η λυση που προταθηκε ειναι το cloud , οχι η εσωτερικη μνημη του κινητου. Προσωπικα , εχω mega account των 50γιγα (δωρεαν) , και εκει εχω 2 αρχεια με φωτος που ειναι ζιπαρισμενες με password. Τα ιδια αρχεια ειναι και σε εναν εξωτερικο δισκο στο σπιτι. Στο κινητο υπαρχουν μονο προχειρες φωτος. Καποιος που θελει παραπανω χωρο απο 50γιγα , υπαρχουν λυσεις επι πληρωμη.

Το ιδιο μπορει να συμβει και σε καποιον που εχει τις φωτο στο κινητο του.Υπαρχουν και οι χακερ ξερεις.

Παπαρια υπαρχουν. Αν δωσω σε χακερ το κινητο μου που εχει , δαχτυλικο , pin , και gmail account συνδεδεμενο , δεν θα το ανοιξει ποτε. Ασε που το κλειδωνεις/reset/format απομακρυσμενα.

2 hours ago, -WISE- said:

Α δηλαδή οι εταιρείες κόπτονται για την ασφάλεια των δεδομένων μου και όχιγια να πουλήσουνχώροστο cloud.

Για αυτο κοπτονται. Αλλα κοιτανε τι χρησιμοποιει η πλειψηφια. Αν βλεπουν οτι η μεγαλυτερη πλειοψηφια ειναι στο spotify ή καποιο αλλο ιντερνετικο ραδιοφωνο , γιατι να βαλουν hw radio ? Αν ειναι ολη μερα με τα data κανοντας κατι , γιατι να βαλουν sd card , αφου μπορουν να χρησιμοποιουν καποιο cloud ? Και οχι αναγκαστικα το δικο τους. Εγω δεν χρησιμοποιω το cloud της samsung. Εχω dropbox/mega. Ουτε της huawei χρησιμοποιουσα οταν ειχα huawei , ουτε της xiaomi . Δεν σε αναγκαζει κανεις να χρησιμοποιεις το δικο τους cloud.

2 hours ago, -WISE- said:

Στο cloud δηλαδή δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε έχει πρόσβαση στους servers να βλέπει ο,τι ανεβάζει ο καθένας; 

Οχι , δεν μπορει ο οποιοσδηποτε να εχει προσβαση , εκτος και αν δωσεις τα credentials στον οποιονδηποτε. Αντε αν ειμαστε συνωμοσιολογοι να δεχτουμε οτι η ιδια η εταιρια να μπορει να εχει προσβαση. Zip με password λοιπον και αστους να παλευουν να δουν τι ανεβασες. Ασε που δεν ασχολειται κανεις απο τις εταιριες. Ειπαμε εκτος και αν εισαι χολιγουντιανη σταρ με πικαντικες φωτογραφιες , κανεις δεν θα ασχοληθει. 

10 minutes ago, osfp1978 said:

Και αληθεια ρε φιλε ποσες πιθανοτητες εχει να κολλησει μια καρτα;

SD καρτα , σε IP καμερα , εκλασε μεντες μετα απο 2 χρονια. Και οχι καμμια φτηνιαρικη καρτα. 25 ευρω την ειχα πληρωσει. Θα μου πεις τι σχεση εχει η IP καμερα με τα κινητα που συζηταμε. Μεγαλη σχεση. Γιατι και στις δυο περιπτωσεις , οι συσκευες λειτουργουν συνεχομενα , εκτος και αν καποιος κλεινει το κινητο του τελειως καθε βραδυ. Αρα μιλαμε για συνεχη χρηση της sd καρτας , οπως και σε μια IP καμερα που λειτουργει 24/7.

• Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 λεπτά πριν, BertaJourdan είπε

Ολα καλα.

απλα οπως σου λενε και οι απο επανω ---> ΔΕΝ θα σε ρωτησει κανενας.

Συμφωνω....

5 λεπτά πριν, mphxths είπε

Το θεμα δεν ειναι αν ησουν σονακιας , αλλα αν εχεις τα 1400 ευρω που ζηταει ;) 

Αυθαιρετο συμπερασμα ειναι αυτο. Και στην τελικη , η λυση που προταθηκε ειναι το cloud , οχι η εσωτερικη μνημη του κινητου. Προσωπικα , εχω mega account των 50γιγα (δωρεαν) , και εκει εχω 2 αρχεια με φωτος που ειναι ζιπαρισμενες με password. Τα ιδια αρχεια ειναι και σε εναν εξωτερικο δισκο στο σπιτι. Στο κινητο υπαρχουν μονο προχειρες φωτος. Καποιος που θελει παραπανω χωρο απο 50γιγα , υπαρχουν λυσεις επι πληρωμη.

Παπαρια υπαρχουν. Αν δωσω σε χακερ το κινητο μου που εχει , δαχτυλικο , pin , και gmail account συνδεδεμενο , δεν θα το ανοιξει ποτε. Ασε που το κλειδωνεις/reset/format απομακρυσμενα.

1.Δεν θα τα δωσω γιατι αυτος ειναι ο λογος που σταματησα να αγοραζω Σονυ.

2.Επαναλαμβανω ΔΕΝ θελω cloud.Ουτε δωρεαν.

3.Οι χακερ φιλε μου μπαινουν σε τραπεζες,κυβερνησεις κτλ στο κινητο σου θα κολλησουν;

Επεξ/σία από osfp1978
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, osfp1978 είπε

Συμφωνω....

3.Οι χακερ φιλε μου μπαινουν σε τραπεζες,κυβερνησεις κτλ στο κινητο σου θα κολλησουν;

Αν έχεις την ίδια σημασία με τράπεζες κυβερνήσεις κλπ..................

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
19 minutes ago, osfp1978 said:

Αν αυτοι οι χακερς τυχει και μου παρουν το κινητο μου , τοτε χαλαλι τους. Οι πακιστανοι που θα στο παρουν , δεν θα καταφερουν τιποτα. Αλλα εσυ εισαι επαρχια ειπες , δεν εχεις τετοιες ανησυχιες. Εμεις που ειμαστε στην πολη και τις εχουμε ... δεν μας εχουν χακεψει το κινητο ποτε.

Η μαγκια ειναι οτι οταν εχεις απολυτες αποψεις , να τις κρατας ο,τι και να γινει.  Τουλαχιστον οταν τις διατυπωνεις δημοσιως :) Οχι να κανουμε μετα κωλοτουμπες και να λεμε "Αναγκαστηκα οταν δεν υπαρχει επιλογη.". Υπαρχει επιλογη , παρε mid range κινητα και μην τα αλλαξεις ποτε , αφου και με αυτα γινεται η δουλεια ...

Η τεχνολογιες και οι συνηθειες αλλαζουν. Καλο ειναι να προσαρμοζομαστε οσο και οπως μπορει ο καθενας.

ΥΓ : Η συνωμοσιολογια δεν κανει καλο. Σε κραταει σε εναν συνεχη φοβο και αγωνια και δεν χαιρεσαι την ζωη σου.

Επεξ/σία από mphxths
  • Like 1
Δημοσ.
43 minutes ago, osfp1978 said:

Συμφωνω....

Θα σου πω ένα μυστικό. Κανένας χακερ (ή οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος γενικά) δεν έχει καμία όρεξη να δει τις φωτογραφίες σου 😉

• Like 1
Δημοσ.
20 λεπτά πριν, mphxths είπε

Αν αυτοι οι χακερς τυχει και μου παρουν το κινητο μου , τοτε χαλαλι τους. Οι πακιστανοι που θα στο παρουν , δεν θα καταφερουν τιποτα. Αλλα εσυ εισαι επαρχια ειπες , δεν εχεις τετοιες ανησυχιες. Εμεις που ειμαστε στην πολη και τις εχουμε ... δεν μας εχουν χακεψει το κινητο ποτε.

Η μαγκια ειναι οτι οταν εχεις απολυτες αποψεις , να τις κρατας ο,τι και να γινει.  Τουλαχιστον οταν τις διατυπωνεις δημοσιως :) Οχι να κανουμε μετα κωλοτουμπες και να λεμε "Αναγκαστηκα οταν δεν υπαρχει επιλογη.". Υπαρχει επιλογη , παρε mid range κινητα και μην τα αλλαξεις ποτε , αφου και με αυτα γινεται η δουλεια ...

Η τεχνολογιες και οι συνηθειες αλλαζουν. Καλο ειναι να προσαρμοζομαστε οσο και οπως μπορει ο καθενας.

ΥΓ : Η συνωμοσιολογια δεν κανει καλο. Σε κραταει σε εναν συνεχη φοβο και αγωνια και δεν χαιρεσαι την ζωη σου.

Δεν ειναι απολυτες αποψεις.Οπως ανεφερα οταν ΔΕΝ εχω επιλογη κινητου με καρτα θα επιλεξω ενα απο αυτα που ΔΕΝ εχουν.

Αλλα αυτο εσεις το πηρατε σαν κωλοτουμπα.Δεν ειμαι ο Τσιπρας αλλα ουτε εχω και το αλλαθητο του παπα.

Το κινητο για εμενα ειναι αναγκη και δουλεια και τελος η διασκεδαση.

Οι συνηθειες αλλαζουν ναι....αλλα καποιοι επειδη θελουν μας ξεβολευουν.Κατι αντιστοιχο γινεται και με τις ρεζερβες στα αυτοκινητα.Δεν ειναι ομως βολικο.Εχω μαθει ετσι και συνεχιζω οσο μπορω.

Ποιος μιλησε για συνωμοσιολογιες;

1 λεπτό πριν, koutsis είπε

Θα σου πω ένα μυστικό. Κανένας χακερ (ή οποιοσδήποτε άλλος άνθρωπος γενικά) δεν έχει καμία όρεξη να δει τις φωτογραφίες σου 😉

Λογικα οχι....αλλα επειδη εχω το παιδι μου εκει,θελω να εξαντλησω καθε πιθανοτητα για την προστασια του.

• Like 1
Δημοσ.

1 ώρα πριν, magicnumbers είπε

1 ώρα πριν, BertaJourdan είπε

Cloud ---> $$$

+1 κ για τους 2 ;)

Ο κυριοτερος λογος που εχει αναφερθει ειναι οι Υπηρεσιες δηλ. Τα services τα επιπροσθετα/συνδρομες δηλ τα cloud συνδρομες. Ο 2ος σημαντικος λογος ειναι η τεχνολογια προχωραει αυτη η λυση με καρτες ειναι οντως παρωχημενη τεχνολογικα ειναι αργη για τα σημερινα δεδομενα. Ο 3ος αναφερθηκε απο τα μελη ειναι η ασφαλεια αν παθει κατι η καρτα μνημης καληνυχτα......

Βεβαια πετσοκοψαν και το ραδιο αφου πλεον δινουν ολο και λιγοτερα ζητωντας περισσοτερα :)

• Like 2
Δημοσ.
1 hour ago, osfp1978 said:

Κατι αντιστοιχο γινεται και με τις ρεζερβες στα αυτοκινητα

Τι γινεται με τις ρεζερβες ? Σοβαρα το ρωταω.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, mphxths είπε

Τι γινεται με τις ρεζερβες ? Σοβαρα το ρωταω.

Καταργουνται σιγα σιγα.Παρα πολλα αυτοκινητα δεν εχουν και μερικα το δινουν σαν προαιρετικο εξοπλισμο,ενω υπαρχουν και οι ελαχιστες εξαιρεσεις με στανταρ μικρη ρεζερβα και ακομη πιο λιγες εξαιρεσεις με κανονικο ελαστικο.Αντ αυτου υπαρχει κιτ επισκευης ελαστικου.Στην ουσια προκειται για ενα υγρο/αφρο που απλα "μπαλωνει" το ελαστικο μεχρι να πας στο πρωτο βουλκανιζατερ.Ενω εαν σκιστει το ελαστικο.....καλεις την οδικη.

Επεξ/σία από osfp1978
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...