Ntinaras Δημοσ. 30 Ιουλίου Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 43 λεπτά πριν, Dr_73 είπε Για να πας σε φωτογραφική με κορυφαίους ευρυγώνιους που θα παίρνουν τα πάντα, πρέπει να ανέβεις πολύ παραπάνω. μονη λυση που βλεπω, ειναι crop dslr με 11-16 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 30 Ιουλίου Share Δημοσ. 30 Ιουλίου Λύσεις υπάρχουν φτηνές και σε Full Frame. Και δεν λέω καν για DSLR ή να χρειαστεί να πάει δεκαετίες πίσω για πετύχει τιμή. Μια Ζ5 μεταχειρισμένη έχει απο 500 έως 700 ευρώ. Ενας Viltrox 20mm f/2.8 έχει κάτω απο 200 ευρώ. Το θέμα δεν είναι ο εξοπλισμός. Με budget τα 1000 ευρώ θα βρει εξοπλισμό, ακόμη και καινούριο. Το θέμα είναι πόσο διατεθιμένος είναι να καθίσει να μάθει 10 πράγματα για να βγει μια καλή φωτογραφία με φωτογραφικό εξοπλισμό, αντι της εύκολης λύσης του κινητού που θα πάρει ένα κάποιο αποτέλεσμα μεν, αλλά πρακτικά θα φαίνεται ερασιτεχνικό Η φωτογραφιση για μεσιτικούς χώρους έχει τις ιδιαιτερότητες της και είναι είναι απο μόνη της ένα απαιτητικό είδος αν θέλεις να πιάσεις καλή ποιότητα φωτογραφιών. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Dr_73 Δημοσ. 30 Ιουλίου Share Δημοσ. 30 Ιουλίου 2 hours ago, Ntinaras said: μονη λυση που βλεπω, ειναι crop dslr με 11-16 Υπάρχουν και οι 10-18 . Αλλά είναι στα 16mm ισοδύναμο με ff. Αρκετά ευρυγώνιο , όχι τρομερά. Φακοί όπως ο canon ef 11-24 σε dslr ή σε mirrorless o νέος 10-20 είναι πανάκριβοι και θέλουν και ακριβές μηχανές. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Ntinaras Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου 14 ώρες πριν, highpriest είπε Λύσεις υπάρχουν φτηνές και σε Full Frame. Και δεν λέω καν για DSLR ή να χρειαστεί να πάει δεκαετίες πίσω για πετύχει τιμή. Μια Ζ5 μεταχειρισμένη έχει απο 500 έως 700 ευρώ. Ενας Viltrox 20mm f/2.8 έχει κάτω απο 200 ευρώ. Το θέμα δεν είναι ο εξοπλισμός. Με budget τα 1000 ευρώ θα βρει εξοπλισμό, ακόμη και καινούριο. Το θέμα είναι πόσο διατεθιμένος είναι να καθίσει να μάθει 10 πράγματα για να βγει μια καλή φωτογραφία με φωτογραφικό εξοπλισμό, αντι της εύκολης λύσης του κινητού που θα πάρει ένα κάποιο αποτέλεσμα μεν, αλλά πρακτικά θα φαίνεται ερασιτεχνικό Η φωτογραφιση για μεσιτικούς χώρους έχει τις ιδιαιτερότητες της και είναι είναι απο μόνη της ένα απαιτητικό είδος αν θέλεις να πιάσεις καλή ποιότητα φωτογραφιών. 20mm δε νομιζω πως ειναι αρκετο για αυτη τη δουλεια. εχω βγαλει με nikon 14-24 Και ηταν οριακο ο ιδανικος που εχω δοκιμασει ειναι ο Sony 12-24. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 31 Ιουλίου Share Δημοσ. 31 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 13 ώρες πριν, Ntinaras είπε 20mm δε νομιζω πως ειναι αρκετο για αυτη τη δουλεια. εχω βγαλει με nikon 14-24 Και ηταν οριακο ο ιδανικος που εχω δοκιμασει ειναι ο Sony 12-24. Αν μάθει να δουλεύει την μηχανή, ξέρει να φωτίζει σωστά και ξέρει που να σταθεί για να πάρει αποτέλεσμα, ο εξοπλισμός δεν είναι θέμα. Για πολύ καιρό και μέχρι να πάρω ευρυγώνιο, παρέδιδα δουλειές με τον 24άρη που έκανα stiching 2 ή και παραπάνω φωτογραφίες και φαινόταν όλο το δωμάτιο όπως έπρεπε. Τον 20άρη παραπάνω ως παράδειγμα τον έφερα για να τονίσω πως ο εξοπλισμός δεν είναι το θέμα στην περίπτωση του. Αν μάθει φωτογράφηση τέτοιων χώρων ότι εργαλείο και να έχει θα πάρει καλό αποτέλεσμα. Επεξ/σία 31 Ιουλίου από highpriest Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markos158 Δημοσ. 5 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 5 Αυγούστου Παιδιά για μια καλή φωτογράφηση πάω. Δεν θα γίνω επαγγελματίας φωτογράφος. Πείτε μου έναν εξοπλισμό να κάνει την δουλειά. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
pifilos Δημοσ. 5 Αυγούστου Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 2 ώρες πριν, markos158 είπε Παιδιά για μια καλή φωτογράφηση πάω. Δεν θα γίνω επαγγελματίας φωτογράφος. Πείτε μου έναν εξοπλισμό να κάνει την δουλειά. Ευχαριστώ Παρότι συμφωνώ 100% με την προσέγγιση του GQPhDFBI εφόσον ζητάς εξοπλισμό... Προσωπικά θα εμένα σε aps-c για ελαχιστοποίηση κόστους/βάρους είτε σε DSLR είτε σε mirrorless αν και θα επέλεγα ξεκάθαρα mirrorless. Ο λόγος είναι οι ευκολίες κατά τη λήψη. Προτίμησε ένα σώμα είτε με flip screen είτε articulating screen πάντως σίγουρα όχι κάτι με σταθερή οθόνη καθώς ενδέχεται να κάνεις λήψεις σε χαμηλές ή δύσκολες γωνίες. Με βάση τα παραπάνω οι επιλογές που θα είχα κατά νου σε μεταχειρισμένο πάντα εξοπλισμό (εκτός αν πετύχεις κάποια προσφορά ή gray market) είναι - Nikon Z50/Z30/Zfc όποια βρεις φθηνότερη με τον Nikon z 12-28mm. - Sony a6n00 (n = 0,1,3,4 κλπ μοντέλα) όποια μπορείς να βρεις φθηνότερα με τον Sony 10-18mm - Canon r50 με τον Canon rf-s 10-18mm - Canon M50 με τον ef-m 10-22mm ( αν και πρόκειται για επίσημα νεκρό σύστημα οπότε θα ήταν η τελευταία μου επιλογή αυστηρά λόγω μπάτζετ) - Fujifilm X-T2 / X-T20 με τον 10-24mm πρώτης γενιάς που είναι φθηνότερος πλέον. Σε συστήματα Fujifilm, Sony, Canon RF υπάρχει και ο sigma 10-18mm ο οποίος είναι ελαφρώς καλύτερος οπτικά από τους δικούς τους αλλά πιο ακριβός. Μόνο αν μπορείς να τον βρεις σε πολύ κοντινή τιμή λαβέ τον υπόψιν. Για DSLR δεν έχω άποψη σίγουρα θα βρεις κάτι φθηνότερο σε σώματα aps-c από Nikon και Canon με τους αντίστοιχους φακούς 10-24 , 10-18 κλπ Επίσης δεν έχω άποψη για m4/3 δηλαδή Olympus και Panasonic. Σε κάθε περίπτωση θα απέφευγα σταθερούς φακούς καθώς δεν είναι χρήσιμοι για το συγκεκριμένο σενάριο καθώς ούτε φωτεινό φακό χρειάζεσαι αλλά και την ευελιξία ενός ζουμ θες. Επίσης θεωρώ ένα τρίποδο must καθώς δεδομένου του ότι θα κλείνεις αρκετά τον φακό f8-11 για να πετύχεις και καλό βάθος πεδίου αλλά και καλή απόδοση για τον φακό καθώς και ότι το ISO θα είναι το χαμηλότερο δυνατό, ακόμα και με καλό φως εξωτερικά ενδέχεται να αυξάνεται σημαντικά ο χρόνος έκθεσης. Καλά για βραδινές αν υπάρχει ωραίος φωτισμός που θες να αναδείξεις δεν το συζητώ. Οποιοδήποτε στα 100 ευρώ είναι αξιοπρεπές και θα σου μείνει κιόλας. Αν δε θες να δώσεις τόσα κοίτα για μεταχειρισμένο ή για κάτι φθηνότερο αν και θεωρώ ότι δεν αξίζει καθώς η κεφαλή του θα είναι μαπα και θα σιχτηριζεις κάθε φορά που θα θες να είναι ίσιο το κάδρο σου. Για φλας δεν έχω τις γνώσεις να απαντήσω δεν έχω χρησιμοποιήσει ποτέ. Αυτά από εμένα που έχω καθαρά ερασιτεχνική σχέση με το είδος. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
imr Δημοσ. 5 Αυγούστου Share Δημοσ. 5 Αυγούστου 5 hours ago, markos158 said: Παιδιά για μια καλή φωτογράφηση πάω. Δεν θα γίνω επαγγελματίας φωτογράφος. Πείτε μου έναν εξοπλισμό να κάνει την δουλειά. Ευχαριστώ Παρε καποιο iphone τοτε. Με φωτογραφικη θα πρεπει να διαβάσεις και να ασχοληθεις για να βγαλεις καλυτερες φωτογραφιες απο ενα συγχρονο κινητο 2 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 6 ώρες πριν, markos158 είπε Παιδιά για μια καλή φωτογράφηση πάω. Δεν θα γίνω επαγγελματίας φωτογράφος. Πείτε μου έναν εξοπλισμό να κάνει την δουλειά. Ευχαριστώ Μην μπλέξεις καν με φωτογραφικές μηχανές τότε. Καμία μηχανή στο αυτόματο (και ειδικά budget) δεν θα σου δώσει τελικό αποτέλεσμα καλύτερο απο το οποιοδήποτε καλό κινητό. Σημερα τα κινητά είναι έτσι κι αλλιώς πρακτικά οι κομπακτ μηχανές της εποχής μας. Το πλεονέκτημα της φωτογραφικής μηχανής είναι πως σου δίνει RAW αρχείο υψηλής ανάλυσης και με τις ρυθμίσεις που θέτεις, για να το επεξεργαστείς μετά και να βγάλεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα απο ότι θα σου έδινε εξαρχής η μηχανή αυτόματα στο jpeg. Οκ, και με καλύτερο αισθητήρα και καλύτερο γυαλί, αλλά αν εσύ δείχνεις τις φώτο στο κινητό ή στην οθόνη του λαπτοπ δεν θα δει ο αγοραστής διαφορά. Στην οθονουλα του λαπτοπ και χωρίς να κάνεις ζουμ, ακόμη και φώτο απο 5 μεγαπίξελ φαίνεται τέλεια αν υπάρχει καλός φωτισμός. Τα κινητά έχουν ήδη έναν καλό ευρυγώνιο φακό, χωρίς να χρειάζεται να μάθεις το οτιδήποτε πέρα απο το να το κρατάς ίσια. Θα σου πρότεινα λοιπόν να συνεχίσεις με το κινητό σου, αλλά να πάρεις και ένα καλό ελαφρύ τρίποδο ή και μονόποδο με βάση, για να βάζεις το κινητό σου ακριβώς στο σημείο που θέλεις και να τραβάς με χρονοδιακόπτη ή με ασυρματο bluetooth. Ειναι πανάλαφρα και μπορείς να τα κουβαλάς άνετα μαζί σου. Κάτι τέτοιο πχ https://www.skroutz.gr/s/37880155/L15-Selfie-Stick-Tripodo-Kinitou-me-Bluetooth-Mayro.html επίσης μια καλή επένδυση θα ήταν να πάρεις και 2-3 led φώτα μπαταρίας για να φωτίζεις τον χώρο σε πιθανόν σκοτεινά σημεία. Διαλέγεις απο μια μεγάλη γκάμα. Οσο το δυνατόν περισσότερα lumen τόσο το καλύτερο. https://www.skroutz.gr/c/4676/synechis-fotismos.html?keyphrase=video+led&order_by=pricevat&order_dir=asc 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
markos158 Δημοσ. 6 Αυγούστου Μέλος Share Δημοσ. 6 Αυγούστου Spoiler 11 ώρες πριν, highpriest είπε Μην μπλέξεις καν με φωτογραφικές μηχανές τότε. Καμία μηχανή στο αυτόματο (και ειδικά budget) δεν θα σου δώσει τελικό αποτέλεσμα καλύτερο απο το οποιοδήποτε καλό κινητό. Σημερα τα κινητά είναι έτσι κι αλλιώς πρακτικά οι κομπακτ μηχανές της εποχής μας. Το πλεονέκτημα της φωτογραφικής μηχανής είναι πως σου δίνει RAW αρχείο υψηλής ανάλυσης και με τις ρυθμίσεις που θέτεις, για να το επεξεργαστείς μετά και να βγάλεις ένα καλύτερο αποτέλεσμα απο ότι θα σου έδινε εξαρχής η μηχανή αυτόματα στο jpeg. Οκ, και με καλύτερο αισθητήρα και καλύτερο γυαλί, αλλά αν εσύ δείχνεις τις φώτο στο κινητό ή στην οθόνη του λαπτοπ δεν θα δει ο αγοραστής διαφορά. Στην οθονουλα του λαπτοπ και χωρίς να κάνεις ζουμ, ακόμη και φώτο απο 5 μεγαπίξελ φαίνεται τέλεια αν υπάρχει καλός φωτισμός. Τα κινητά έχουν ήδη έναν καλό ευρυγώνιο φακό, χωρίς να χρειάζεται να μάθεις το οτιδήποτε πέρα απο το να το κρατάς ίσια. Θα σου πρότεινα λοιπόν να συνεχίσεις με το κινητό σου, αλλά να πάρεις και ένα καλό ελαφρύ τρίποδο ή και μονόποδο με βάση, για να βάζεις το κινητό σου ακριβώς στο σημείο που θέλεις και να τραβάς με χρονοδιακόπτη ή με ασυρματο bluetooth. Ειναι πανάλαφρα και μπορείς να τα κουβαλάς άνετα μαζί σου. Κάτι τέτοιο πχ https://www.skroutz.gr/s/37880155/L15-Selfie-Stick-Tripodo-Kinitou-me-Bluetooth-Mayro.html επίσης μια καλή επένδυση θα ήταν να πάρεις και 2-3 led φώτα μπαταρίας για να φωτίζεις τον χώρο σε πιθανόν σκοτεινά σημεία. Διαλέγεις απο μια μεγάλη γκάμα. Οσο το δυνατόν περισσότερα lumen τόσο το καλύτερο. https://www.skroutz.gr/c/4676/synechis-fotismos.html?keyphrase=video+led&order_by=pricevat&order_dir=asc Φίλε μου υπάρχει κάποιο τρίποδο με καλό φλας? Γιατί το αδύναμο σημείο ενός κινητού είναι ο φωτισμός. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 6 Αυγούστου Share Δημοσ. 6 Αυγούστου 1 ώρα πριν, markos158 είπε Εμφάνιση κρυμμένου περιεχομένου Φίλε μου υπάρχει κάποιο τρίποδο με καλό φλας? Γιατί το αδύναμο σημείο ενός κινητού είναι ο φωτισμός. "Τριποδο με καλό φλας" δεν μπορώ να καταλάβω ακριβώς τι εννοείς. Υπάρχουν τρίποδα, υπάρχουν και φλας. Αλλά το φλας χρησιμοποιείται με φωτογραφικές μηχανές και όχι με κινητά. Αν δουλέψεις με κινητό, θα δουλέψεις με σταθερό φωτισμό. Αυτόν που χρησιμοποιούν οι βιντεάδες. Σου έβαλα λινκ παραπάνω για φώτα led. Ένα κινητό (πλην κάποιων ακριβών εξαιρέσεων ) δεν μπορεί να δώσει εντολή σε φλας να φλασάρει. Πρέπει να αποφασίσεις αν τελικά θα πάρεις φωτογραφική μηχανη και θα μάθεις έστω κάποια βασικά (και για χρήση φλας) ή αν θα πας με κινητό και σταθερό φωτισμό led. Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου (επεξεργασμένο) Ενα καλό κινητό είναι αρκετό. Έχω S23 + S24. Δεν έχουν διαφορές. Παράδειγμα φωτογραφίας εσωτερικού χώρου. *ασχολούμαι πολλααααααα χρονια με φωτογραφία και απο τη στιγμη που μπορώ να κάνω με τεράστια ευκολία τη δουλειά μου με ένα κινητό όλες οι dslr / mirorless και οι φακοί που είχα, κάθονται στο ντουλάπι. Δεν απαξιώνω την ανωτερότητα τους, αλλά η ευκολία των κινητών είναι απίστευτη για συγκεκριμένες χρήσεις. 1000 φορές να ασχοληθεί κάποιος με σωστό φωτισμό και σωστή λήψη , παρά να δίνει λεφτά σε μηχανές και να μην έχει την παραμικρή ιδέα περί φωτογραφίας και φωτισμών Επεξ/σία 28 Αυγούστου από sphinxgr Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
highpriest Δημοσ. 28 Αυγούστου Share Δημοσ. 28 Αυγούστου 33 λεπτά πριν, sphinxgr είπε Οι παραμορφώσεις της παραπάνω φωτογραφίας είναι απαγορευτικές για οποιαδήποτε επαγγελματική χρήση της φώτο. Στις άκρες είναι σαν τον πύργο της Πίζας. Για τον φωτισμό συμφωνούμε. Αλλά για να μπορέσεις να στήσεις φωτισμό με φλας, θέλεις και φωτογραφική μηχανή (για την ώρα). Αλλιώς το παλεύεις με led διασκορπισμένα σε σημεία του δωματίου, που ποτέ όμως δεν θα δώσουν το αποτέλεσμα που θα πάρεις απο φλασιά δύο φλας τοποθετημένων σωστά. Αρα ξαναγυρνάμε πως για αποτέλεσμα που θα κάνεις επαγγελματική χρήση της εικόνας, θέλεις και φωτογραφική μηχανή και τον ανάλογο εξοπλισμό Για προσωπική χρήση ή απλά για να δείχνεις τον χώρο, μια χαρά είναι και το κινητό. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
sphinxgr Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 21 ώρες πριν, highpriest είπε Οι παραμορφώσεις της παραπάνω φωτογραφίας είναι απαγορευτικές για οποιαδήποτε επαγγελματική χρήση της φώτο. Στις άκρες είναι σαν τον πύργο της Πίζας Ουτε καν οι φωτογράφοι δεν έχουν αρχιτεκτονικους φακους!!!! Για γράψε λοιπόν στον νηματοθέτη πόσο έχει το ιδανικό setup για φωτογράφιση εσωτερικών χώρων να δω κάτι που θέλω!!!!!😄 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
LongTom Δημοσ. 29 Αυγούστου Share Δημοσ. 29 Αυγούστου 8 hours ago, sphinxgr said: Ουτε καν οι φωτογράφοι δεν έχουν αρχιτεκτονικους φακους!!!! Ποιοι είναι αυτοί που δεν έχουν; Γιατί βλέπω ότι πολύ πράμα κινείται στα μεταχειρισμένα. Τουλάχιστον εξωτερικό. Προσωπικά έχω έναν πολύ τίμιο Nikkor 24f3.5 PC E για τη Ζ8 για αρχιτεκτονική φωτογραφία που κάνω συχνά-πυκνά (ερασιτεχνικά). Δεν είναι τρελό έξοδο, εφόσον δεν πας σε φακούς που βγήκαν την τελευταία 5ετια. Αυτά για μανίσους FF φακούς. Εάν δεις τρίτους γνωστούς κατασκευαστές και κινέζους, με <500αρες βρίσκεις πολύ πράμα σε tilt / shift, ιδίως μεταχειρισμένα και κροπ. Τώρα για τα άλλα περί νηματοθέτη και το ότι το κινητό είναι καλό, διαφορετική συζήτηση. 3 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα