therock Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Επειδη καθε φορα μπερδευομαι με αυτα, μπορει καποιος να μου εξησει πως να τα ρυθμιζω σωστα, ωστε οταν μετακινω πραγματα απο τοποθεσιες αλλα και ακομα πιο σημαντικα σε αλλα συστημα, να διατηρω τα shortcuts? Για παραδειγμα ενα πραγμα που θελω σιγουρα να κανω, ειναι να τρεχω αρχεια απο στικακια σε αλλο PC, οπου αλλαζει το γραμμα. Εστω δηλαδη οτι σε ενα στικακι, στο root του ειναι ενας φακελος ο "Α" και μεσα στο φακελο το "A.exe.". πως μπορω να φτιαξω ενα δυναμικο shortcut να το χω στο root στο στικακι, οπου καθε φορα θα το τρεχω χωρις να μπερδευεται το συστημα? Επειδη στο PC μου μπορει το στικακι να ειναι το Ε: και η διαδρομη να ειναι E:\A\A.exe αλλα οταν το βαλω σε αλλο συστημα να ειναι F ή G και να λεει οτι δε το βρισκει
micos000 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Αυτό δε γίνεται με shortcut. Θα πρέπει να κάνεις bat αρχεία που να τρέχουν το αρχείο από εκεί που βρίσκεται. π.χ. @echo off cd A start A.exe exit 1
therock Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Σε ευχαριστω φιλε μου, εισαι σιγουρος ομως? Επειδη κατι σαν να θυμαμαι οτι γινοταν, αλλα πολυ πιθανον να το μπερδευω με κατι αλλο.
micos000 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Εγώ το δοκίμασα και δεν το δέχεται χωρίς γράμμα δίσκου. Αν θέλεις συντόμευση, κάνε από το bat μια και βάλε και εικονίδιο. Αν δε θέλεις bat μπορείς να κάνεις μια συντόμευση του Explorer.exe και να συνεχίσεις με το exe με το path και το όνομα αρχείου που θέλεις χωρίς το γράμμα του δίσκου. π.χ. %windir%\explorer.exe .\A\A.exe Μια τρίτη λύση και πιο... μουράτη είναι να χρησιμοποιήσεις ένα πρόγραμμα σαν το longtion application builder Και να δημιουργήσεις ενα autorun στο usb και να βάλεις εκεί τα προγράμματα που θέλεις να τρέχουν οπότε θα ανοίγεις το μενού και θα τρέχεις ότι θέλεις από εκεί. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2024 από micos000 1
therock Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 On 29/07/2024 at 11:46, micos000 said: Αν δε θέλεις bat μπορείς να κάνεις μια συντόμευση του Explorer.exe και να συνεχίσεις με το exe με το path και το όνομα αρχείου που θέλεις χωρίς το γράμμα του δίσκου. π.χ. %windir%\explorer.exe .\A\A.exe κατσε δε καταλαβα, αν επικαλεισαι μεσω του explorer τοτε δε ζηταει καν γραμμα, ειναι σαν να το παιρνει απο το δισκο/parition που τρεχεις ετσι το shortcut? Ισως ετσι να ειναι καλυτερο να το κανω αν δεν δημιουργει extra επιπλοκες. Βασικα εχω ενα windows handeheld (lenovo legion go) και θελω να τρεχω παιχνιδια χωρις Να ανοιγω το steam. Η ιδια η συσκευη εχει ενα δικο της frontend το legion space, οπου μπορεις να καθορισεις το .exe αλλα δε ξερω με πιο τροπο το επικαλειται γιατι πολες φορες δε τρεχει, η τρεχει αλλα οχι σωστα, σε σχεση με το να τρεξεις εσυ απευθειας το .exe μεσα απο το φακελο... Δε ξερω γιατι αλλα μου το κανει σε καποια παιχνιδια. Και θελω ετσι στο καθε φακελο του παιχνιδιου να εχω το shortcut. Καθως το executable καμιαφορα μπορει να μην βρισκεται στον ιδιο το φακελο του παιχνιδιου αλλα 2-3 levels Πιο χωμενο πχ Game Folder/Binaries/engine64/game.exe
micos000 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 30 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Όταν απάντησα ήμουν στο κινητό και δεν είχε την δυνατότητα να το δοκιμάσω. Το έκανα με το explorer.exe αλλά δεν μου έτρεξε τελικά το αρχείο εκτός αν έβαζα και το γράμμα του δίσκου. Οπότε, άκυρο αυτό. Νομίζω η καλύτερη λύση είναι τα bat αρχεία. Στο παρακάτω παράδειγμα αλλάζω φάκελο και πάω στον rusty gun και από μέσα τρέχω το rusty gun.exe που βρίσκεται στον υποφάκελο bin. Το τρέχω μεσω του explorer.exe (δεν είναι απαραίτητο αλλά προσθέτει σιγουριά) και μετά κλείνω το command prompt. Πρόσεξο μόνο γιατί το cmd δεν μπορείς να χρησιμοποιείς κενά, οπότε βάζεις το όνομα του φακέλου και το όνομα του αρχείου τα βάζεις πάντα σε εισαγωγικά για σιγουριά. Το echo off το βάζω πάντα στην αρχή για να μην εμφανίζει περιττά μηνύματα στην κονσόλα. Η 2η γραμμή με την echo εμφανίζει ένα μήνυμα αναμονής και είναι προαιρετική. @echo off echo Please wait wile starting the game cd ".\rusty gun" %windir%\explorer.exe "bin\rusty gun.exe" exit Αυτό το σώζω σαν rusty gun.bat χύμα στο στικάκι και το τρέχω. Αν θέλεις να έχεις τα παιχνίδια π.χ. σε έναν φάκελο GAMES αλλάζεις ανάλογα την cd, π.χ. cd ".\GAMES\Rusty Gun" Επεξ/σία 30 Ιουλίου 2024 από micos000 1
therock Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 7 Αυγούστου 2024 On 30/07/2024 at 20:34, micos000 said: Όταν απάντησα ήμουν στο κινητό και δεν είχε την δυνατότητα να το δοκιμάσω. Το έκανα με το explorer.exe αλλά δεν μου έτρεξε τελικά το αρχείο εκτός αν έβαζα και το γράμμα του δίσκου. Οπότε, άκυρο αυτό. Νομίζω η καλύτερη λύση είναι τα bat αρχεία. Στο παρακάτω παράδειγμα αλλάζω φάκελο και πάω στον rusty gun και από μέσα τρέχω το rusty gun.exe που βρίσκεται στον υποφάκελο bin. Το τρέχω μεσω του explorer.exe (δεν είναι απαραίτητο αλλά προσθέτει σιγουριά) και μετά κλείνω το command prompt. Πρόσεξο μόνο γιατί το cmd δεν μπορείς να χρησιμοποιείς κενά, οπότε βάζεις το όνομα του φακέλου και το όνομα του αρχείου τα βάζεις πάντα σε εισαγωγικά για σιγουριά. Το echo off το βάζω πάντα στην αρχή για να μην εμφανίζει περιττά μηνύματα στην κονσόλα. Η 2η γραμμή με την echo εμφανίζει ένα μήνυμα αναμονής και είναι προαιρετική. @echo off echo Please wait wile starting the game cd ".\rusty gun" %windir%\explorer.exe "bin\rusty gun.exe" exit Αυτό το σώζω σαν rusty gun.bat χύμα στο στικάκι και το τρέχω. Αν θέλεις να έχεις τα παιχνίδια π.χ. σε έναν φάκελο GAMES αλλάζεις ανάλογα την cd, π.χ. cd ".\GAMES\Rusty Gun" Σε ευχαριστω φιλε μου για το κοπο σου. Βλεπω ομως εχει ακομα καποια φασαριουλα. Μαλλον θα συνεχισω να λειτουργω μεσα των frontends που χρησιμοποιω. Αν πχ ολο αυτο εχεις να το κανεις σε 20-30 παιχνιδια ειναι τρεχα γυρευε η φαση..
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα