AtiX Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 3 λεπτά πριν, vadou είπε γενικά δε διαφωνώ μαζί σου, με αυτό που ανέφερες για τα cookies διαφωνώ, προσωπικά privacy freak είμαι 😛 Οπότε καλύτερα μεγαλοστομίες καλό θα ήταν να μην γράφονται, ειδικά αν υπάρχει πιθανότητα να παρεξηγηθούν από τον άλλον… 🙂 1
Tlykog Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, vadou είπε γενικά δε διαφωνώ μαζί σου, με αυτό που ανέφερες για τα cookies διαφωνώ, προσωπικά privacy freak είμαι 😛 Επίσης και εγώ. Με τα cookies μην διαφωνείς. Ειλικρινά το γνωρίζω. Μπορείς να ενσωματώσεις JavaScript για να συλλέξει τα δεδομένα από τα first party cookies και να τα στείλει σε τρίτους μέσω αιτημάτων API. Για παράδειγμα, ένα script μπορεί να στείλει πληροφορίες για τη δραστηριότητά του χρήστη σε διαφημιστικές πλατφόρμες όπως η Google Ads. 3 λεπτά πριν, vadou είπε Να στο γράψω διαφορετικά, είμαι software engineer, φτιάχνω τα site και τις εφαρμογές που επισκέπτεσαι στο internet και ναι εγώ είμαι αυτός που σου βάζω τα cookies 😛 Το να εργάζεσαι πάνω σε αυτό δε σε κάνει και γνώστη. Τα χρησιμοποιείς σαν εργαλεία, αλλά προφανώς δεν καταλαβαίνεις τη λειτουργία τους. Το κατανοώ. Προφανώς, συμφωνώ στο ότι με τα third party τα πράγματα είναι πιο απλά, αλλά τί να κάνουμε που χρησιμοποιούνται και τα first party αν θέλεις για τον ίδιο λόγο;...
Bourdoulas Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 2 ώρες πριν, Tlykog είπε Γιατί αν κάνεις ένα κλικ στο "σύνδεση" και ένα κλικ για αυτοσυμπλήρωση συνθηματικού παθαίνεις κράμπα στον δείκτη; Έχουμε γίνει πολύ τεμπεληδες ή είναι η ιδέα μου; Προσωπικά δε με ενδιαφέρουν τα cookies κανενός. Μπαίνω όπου θέλω και βλέπω ότι μου αρέσει. Θέλω αυτοματισμούς που δουλεύουν για εμένα και όχι για άλλους "για το καλό μου"... Τα first party cookies δεν περιέχουν απαραίτητα analytics. Και ναι είμαστε τεμπέληδες αν αυτό για σενα είναι τεμπελιά. Σαν να ακούω παππού να λέει μια χαρα πληρώναμε χωρίς κινητά και e banking. Γίναμε τεμπέληδες. 1
vadou Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 3 λεπτά πριν, AtiX είπε Οπότε καλύτερα μεγαλοστομίες καλό θα ήταν να μην γράφονται, ειδικά αν υπάρχει πιθανότητα να παρεξηγηθούν από τον άλλον… 🙂 Όπως έγραψα και παραπάνω, το post σου δεν έχει νόημα και είναι απλά "εξυπνάδα" που προσωπικά δε βρήκα και τόσο αστείο. Τους λόγους τους έχω ήδη αναφέρει, οπότε για ποιες μεγαλοστομίες γράφεις; @Tlykog καλά όντως τώρα; έλα παππού μου, να σου δείξω τ' αμπελοχώραφά σου φάση. τεσπα βαρέθηκα, ότι καταλάβει ο καθένας κατάλαβε
Tlykog Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 4 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Φίλε είναι ολοσωστη. Υπάρχουν μόνο τρεις κατηγορίες cookies. Αυτά που αναφέρεις είναι τρόποι χρήσης του καθένα. Άρα πχ οι όροι Persistent Cookies, Strictly Necessary Cookies, Performance Cookies, Functionality Cookies, Advertising Cookies αίναι από το μυαλό μου; Πχ τα Persistent Cookies δεν αποθηκέυονται στον υπολογιστή μας, ακόμα και μετά το κλείσιμο του browser μέχρι να λήξουν, σε αντίθεση με τα session cookies ή ότι χρησιμοποιούνται από τον ιστότοπο σε μελοντικές επισκέψεις του χρήστη, ενδεικτικά, για προσωποποίηση;... Κάνω λάθος;... Έγραψες ότι υπάρχουν ΜΟΝΟ υπάρχουν μόνο τρεις κατηγορίες cookies. Όταν ως προς την προέλευσή τους υπάρχουν μόνο 2: first party και third party και ως προς την διάρκεια ζωής τους τα Session και τα Persistent. Δεν καταλαβαίνω που το χάνω, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η φράση σου είναι ολόσωστη. 1 λεπτό πριν, vadou είπε @Tlykog καλά όντως τώρα; έλα παππού μου, να σου δείξω τ' αμπελοχώραφά σου φάση. τεσπα βαρέθηκα, ότι καταλάβει ο καθένας κατάλαβε ... σε αντίθεση με τους παππούδες, που δεν θέλουν να μάθουν άλλα, εμένα μου αρέσει να μαθαίνω. Αν θέλεις να συζητήσουμε περιμένω επιχειρήματα. Δε μου είπες γιατί τα first party δε μπορούν να χρησιμοποιηθούν για διαφημίσεις. Δεν έχω πρόβλημα να παραδεχτώ ότι έχεις δίκιο, αρκεί να έχεις.
Retromaniac Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, Tlykog είπε Άρα πχ οι όροι Persistent Cookies, Strictly Necessary Cookies, Performance Cookies, Functionality Cookies, Advertising Cookies αίναι από το μυαλό μου; Πχ τα Persistent Cookies δεν αποθηκέυονται στον υπολογιστή μας, ακόμα και μετά το κλείσιμο του browser μέχρι να λήξουν, σε αντίθεση με τα session cookies ή ότι χρησιμοποιούνται από τον ιστότοπο σε μελοντικές επισκέψεις του χρήστη, ενδεικτικά, για προσωποποίηση;... Κάνω λάθος;... Έγραψες ότι υπάρχουν ΜΟΝΟ υπάρχουν μόνο τρεις κατηγορίες cookies. Όταν ως προς την προέλευσή τους υπάρχουν μόνο 2: first party και third party και ως προς την διάρκεια ζωής τους τα Session και τα Persistent. Δεν καταλαβαίνω που το χάνω, αλλά δεν καταλαβαίνω γιατί η φράση σου είναι ολόσωστη. Δεν θες να το καταλάβεις. Όλα αυτά που αναφέρεις γίνονται μόνο από τα τρία ήδη cookies. Πχ functionality cookies είναι first party cookies που τα χρησιμοποιεί το site για να αποθηκεύει πληροφορίες που έχουν σχέση με τη λειτουργία του. Τα cookies αυτά είναι first party. Το ότι το site τα χρησιμοποιεί για τη λειτουργία είναι κάτι που δεν φαίνεται πουθενά. Το site τα ονομάζει έτσι. Ο browser βλέπει ΜΟΝΟ first party. Για τον browser και για οποιοδήποτε άλλον τα cookies χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Session που θα σβηστούν ότι και να γίνει, first που τα προσπελάσει μόνο το site που τα έφτιαξε και μπορεί να τα σβήσει οπότε θέλει ή να τα κρατήσει για πάντα, και τα third που τα χρησιμοποιούν τρίτοι και τα σβήνουν οπότε θέλουν. Αυτά είναι η βάση. Τα υπόλοιπα, για προέλευση, χρόνος ζωής, τρόπος χρήσης κτλ είναι φίλτρα που φτιάχνουμε εμείς. Το site μπορεί να πάρει ένα first party cookie και να το χρησιμοποιεί για ελάχιστο χρόνο, σαν session cookies, για πάντα κτλ. Παραμένει όμως πάντα ένα first party cookie. Το session cookies είναι όντως ένα first party cookie που σβήνει όταν κλείσει ο browser. Δεν είναι όμως στην ευχέρεια του site να αλλάξει τη λειτουργία για αυτό και ο browser το βλέπει σαν ξεχωριστή κατηγορία. Σαν session cookies. Τρία είδη αναγνωρίζει και διαθέτει ο κάθε browser στα site. Αυτά τα 3. Όπως είπε και ο άλλος, και εγώ software engineer είμαι και ασχολουμε 24 χρόνια με τη κατασκευή website. Δεν ξέρω μόνο την επιφάνεια αλλά καταλαβαίνω τι είναι αυτό που διαβάζω. Δεν επικαλουμαι την "αυθεντία" για να πω ότι έχω δίκιο, έτσι και αλλιώς χρησιμοποίησα επιχειρήματα. Τη χρησιμοποιώ για να σε βάλω να σκεφτείς τη περίπτωση να έχεις λάθος.
Tlykog Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 4 λεπτά πριν, Bourdoulas είπε Τα first party cookies δεν περιέχουν απαραίτητα analytics. Και ναι είμαστε τεμπέληδες αν αυτό για σενα είναι τεμπελιά. Σαν να ακούω παππού να λέει μια χαρα πληρώναμε χωρίς κινητά και e banking. Γίναμε τεμπέληδες. Η πρώτη φράση σωστή. Αλλά η μαγική λέξη είναι "απαραίτητα". Ακριβώς γι αυτό είναι σωστή. Αν θέλει ο δημιουργός μπορούν να περιέχουν και να τροφοδοτούν, με διάφορους τρόπους διαφημιστικές πλατφόρμες, όπως πχ το Google ads. Καθένας κάνει τις επιλογές του. Εμένα μου αρέσει να χρησιμοποιώ την τεχνολογία, όχι να με χρησιμοποιεί... Αν το κάνει, τουλάχιστον να έχω ένα σημαντικό κέρδος και όχι να γλυτώσω, απλά, 2 κλικς. Αν αυτό με κάνει "παππού", το δέχομαι ευχαρίστως.
Retromaniac Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 4 λεπτά πριν, Tlykog είπε Η πρώτη φράση σωστή. Αλλά η μαγική λέξη είναι "απαραίτητα". Ακριβώς γι αυτό είναι σωστή. Αν θέλει ο δημιουργός μπορούν να περιέχουν και να τροφοδοτούν, με διάφορους τρόπους διαφημιστικές πλατφόρμες, όπως πχ το Google ads. Καθένας κάνει τις επιλογές του. Εμένα μου αρέσει να χρησιμοποιώ την τεχνολογία, όχι να με χρησιμοποιεί... Αν το κάνει, τουλάχιστον να έχω ένα σημαντικό κέρδος και όχι να γλυτώσω, απλά, 2 κλικς. Αν αυτό με κάνει "παππού", το δέχομαι ευχαρίστως. Μα τα first party cookie ο δημιουργός τα θέλει να τα χρησιμοποιήσει όπως τα χρησιμοποιεί. Μπορείς να απενεργοποιήσεις και τα first party cookies αν θέλεις, γιατί όλος αυτός διάλογος;
Tlykog Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 30 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Δεν θες να το καταλάβεις. Όλα αυτά που αναφέρεις γίνονται μόνο από τα τρία ήδη cookies. Πχ functionality cookies είναι first party cookies που τα χρησιμοποιεί το site για να αποθηκεύει πληροφορίες που έχουν σχέση με τη λειτουργία του. Τα cookies αυτά είναι first party. Το ότι το site τα χρησιμοποιεί για τη λειτουργία είναι κάτι που δεν φαίνεται πουθενά. Το site τα ονομάζει έτσι. Ο browser βλέπει ΜΟΝΟ first party. Για τον browser και για οποιοδήποτε άλλον τα cookies χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Session που θα σβηστούν ότι και να γίνει, first που τα προσπελάσει μόνο το site που τα έφτιαξε και μπορεί να τα σβήσει οπότε θέλει ή να τα κρατήσει για πάντα, και τα third που τα χρησιμοποιούν τρίτοι και τα σβήνουν οπότε θέλουν. Αυτά είναι η βάση. Τα υπόλοιπα, για προέλευση, χρόνος ζωής, τρόπος χρήσης κτλ είναι φίλτρα που φτιάχνουμε εμείς. Το site μπορεί να πάρει ένα first party cookie και να το χρησιμοποιεί για ελάχιστο χρόνο, σαν session cookies, για πάντα κτλ. Παραμένει όμως πάντα ένα first party cookie. Το session cookies είναι όντως ένα first party cookie που σβήνει όταν κλείσει ο browser. Δεν είναι όμως στην ευχέρεια του site να αλλάξει τη λειτουργία για αυτό και ο browser το βλέπει σαν ξεχωριστή κατηγορία. Σαν session cookies. Τρία είδη αναγνωρίζει και διαθέτει ο κάθε browser στα site. Αυτά τα 3. Όπως είπε και ο άλλος, και εγώ software engineer είμαι και ασχολουμε 24 χρόνια με τη κατασκευή website. Δεν ξέρω μόνο την επιφάνεια αλλά καταλαβαίνω τι είναι αυτό που διαβάζω. Δεν επικαλουμαι την "αυθεντία" για να πω ότι έχω δίκιο, έτσι και αλλιώς χρησιμοποίησα επιχειρήματα. Τη χρησιμοποιώ για να σε βάλω να σκεφτείς τη περίπτωση να έχεις λάθος. Οκ, θα στο κάνω απλό: τα session cookies μπορεί να είναι είτε third είτε first party, άρα γιατί αναφέρονται ξεχωριστά; Δεν είναι μόνο first party. Τα third party μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τρίτους, που είναι ενσωματωμένοι στο site και κυρίως για διαφημιστικούς σκοπούς, πχ Google Ads, όπου αποθηκεύονται πληροφορίες αλληλεπίδρασης κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Αν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει τον χρήστη σε πολλαπλούς ιστότοπους θα χρησιμοποιήσει third party session cookies, αφού τα first party είναι προσβάσιμα άμεσα μόνο από τον δημιουργό του site, by default. Άρα δεν υπάρχουν μόνο αυτές οι τρεις κατηγορίες που ανέφερες. Υπάρχουν περισσότερα είδη, ανάλογα την κατηγοριοποίηση. 22 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Μα τα first party cookie ο δημιουργός τα θέλει να τα χρησιμοποιήσει όπως τα χρησιμοποιεί. Μπορείς να απενεργοποιήσεις και τα first party cookies αν θέλεις, γιατί όλος αυτός διάλογος; Μπορείς, αλλά κάποιες φορές με κόστος στη λειτουργικότητα του site. Παρόλα αυτά μπορείς. Ο λόγος είναι γιατί και τα third party μπορείς να τα απενεργοποιήσεις πλήρως. Το θέμα είναι ότι όλοι έπεσαν πάνω στην επιλεκτική απενεργοποίηση των third parties, θεωρώντας "safe" τη Google... ... αλλά υπάρχουν και τα first party cookies, που μπορεί να γίνει "πανηγύρι". H Google πχ μπορεί να παίρνει και έτσι τα δεδομένα μια χαρά. Κάποιοι άλλοι, με μικρότερη επηρροή θα δυσκολευτούν.... Πάμε για μονοπώλιο. Γιατί να μην αναφερθούν; Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τα first party cookies, όταν χρησιμοποιούνται πχ για τη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη ή για διαγνωστικούς σκοπούς. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2024 από Tlykog
Retromaniac Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 8 λεπτά πριν, Tlykog είπε Οκ, θα στο κάνω απλό: τα session cookies μπορεί να είναι είτε third είτε first party, άρα γιατί αναφέρονται ξεχωριστά; Δεν είναι μόνο first party. Τα third party μπορούν να χρησιμοποιηθούν από τρίτους, που είναι ενσωματωμένοι στο site και κυρίως για διαφημιστικούς σκοπούς, πχ Google Ads, όπου αποθηκεύονται πληροφορίες αλληλεπίδρασης κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Αν κάποιος θέλει να παρακολουθήσει τον χρήστη σε πολλαπλούς ιστότοπους θα χρησιμοποιήσει third party session cookies, αφού τα first party είναι προσβάσιμα άμεσα μόνο από τον δημιουργό του site, by default. Άρα δεν υπάρχουν μόνο αυτές οι τρεις κατηγορίες που ανέφερες. Υπάρχουν περισσότερα είδη, ανάλογα την κατηγοριοποίηση. Μπορείς, αλλά κάποιες φορές με κόστος στη λειτουργικότητα του site. Παρόλα αυτά μπορείς. Ο λόγος είναι γιατί και τα third party μπορείς να τα απενεργοποιήσεις πλήρως. Το θέμα είναι ότι όλοι έπεσαν πάνω στην επιλεκτική απενεργοποίηση των third parties, θεωρώντας "safe" τη Google... ... αλλά υπάρχουν και τα first party cookies, που μπορεί να γίνει "πανηγύρι". H Google πχ μπορεί να παίρνει και έτσι τα δεδομένα μια χαρά. Κάποιοι άλλοι, με μικρότερη επηρροή θα δυσκολευτούν.... Πάμε για μονοπώλιο. Γιατί να μην αναφερθούν; Αν θέλει κάποιος να παρακολουθήσει κάποιον θα το κάνει χωρίς session cookies γιατί τα session cookies θα σβηστούν. Αλλά τα session cookies είναι κάτι ξεχωριστό για τον browser γιατί σβήνονται. Δηλαδή αν απενεργοποιήσεις τα first party cookies, τα session cookies εξακολουθούν να λειτουργούν και ας είναι foray party session cookies.
Members gsarig Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Members Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Η διαφορά του persistent από το session cookie είναι ότι το persistent έχει μια ημερομηνία λήξης. Από προεπιλογή, το cookie δεν έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, και λήγει όταν κλείσει ο browser. Εάν του δώσεις ημερομηνία λήξης, θα παραμείνει (εκτός αν το καθαρίσεις χειροκίνητα), μέχρι να φτάσει η ημερομηνία λήξης του. Γι' αυτό και ο τρόπος για να "διαγράψεις" προγραμματιστικά ένα cookie είναι να του δώσεις παρελθοντική ημερομηνία. Αξίζει να σημειωθεί ότι σε κάποιες περιπτώσεις το session μπορεί να αντέξει περισσότερο από το persistent. Π.χ. εγώ συχνά κρατάω τον browser μόνιμα ανοιχτό μέχρι να κάνω κάποια στιγμή επανεκκίνηση κάθε δεύτερη εβδομάδα που κυκλοφορούν οι ενημερώσεις των Windows. Κατά τα άλλα, η κατηγοριοποίηση που κάνουν τα εργαλεία GDPR είναι θεματική και όχι τεχνική, με την έννοια ότι μπορείς να χρησιμοποιήσεις 2 cookies με ακριβώς ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά (π.χ. ημερομηνία λήξης και τις διάφορες παραμέτρους που μπορεί να δεχτούν), που όμως ανήκουν σε διαφορετικές κατηγορίες λόγω της λειτουργίας που επιτελούν. Τα First party cookies είναι αυτά που μπαίνουν από το ίδιο το site και όχι από κάποιον τρίτο. Το ότι ένα cookie είναι first party δεν σημαίνει ντε και καλά ότι θα ανήκει στα "απολύτως απαραίτητα", αφού θα μπορούσε να χρησιμοποιείται και για λόγους καταγραφής στατιστικών ή ο,τιδήποτε άλλο. Αντίστοιχα, το ότι το cookie είναι third-party δεν σημαίνει ότι δεν θα μπορούσε να ανήκει κι αυτό στα "απολύτως απαραίτητα" (π.χ. λόγω κάποιου CDN ή τρίτης υπηρεσίας που χρειάζεται για την λειτουργικότητα του site), ούτε φυσικά και ότι καταγράφει προσωπικά στοιχεία. Γενικά τα cookies προορίζονται για αποθήκευση μη-ευαίσθητων πληροφοριών (π.χ. δεν θα αποθήκευα την διεύθυνση ή τον αριθμό μιας κάρτας σε cookie - αυτά τα στοιχεία ανήκουν στη βάση), και δεν μπορούν να αποθηκεύσουν μεγάλο όγκο δεδομένων, ενώ είναι από τη φύση τους "αναξιόπιστα" με την έννοια ότι ο χρήστης μπορεί αν θέλει να τα διαγράψει μόνος του αρκετά εύκολα. Η χρήση cookies από μόνη της δεν είναι κάτι κακό ή κατακριτέο, ενώ είναι και απαραίτητη, αφού χωρίς αυτά πολλές λειτουργίες που θεωρούμε δεδομένες δεν θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν στην πράξη. Για παράδειγμα, χωρίς cookies, κάθε φορά που κάνεις κλικ σε κάποια σελίδα (οποιαδήποτε σελίδα) του insomnia ή και ένα απλό refresh, θα αποσυνδεόσουν, και θα έπρεπε κάθε φορά να συνδεθείς εκ νέου. Αντίστοιχα, αν είχες επιλέξει το σκοτεινό θέμα στο site, με κάθε refresh θα έπρεπε να το ξαναεπιλέξεις, γιατί θα επανερχόταν στην προεπιλογή. Σε αυτή την περίπτωση, δεν είναι ότι το insomnia αποθηκεύει το όνομα χρήστη και/ή τον κωδικό του σε κάποιο cookie (θα ήταν εγκληματικό :P), αλλά ότι απλώς βάζει ένα cookie που λέει πως για το συγκεκριμένο session του browser, ο χρήστης έχει ήδη κάνει login και άρα θα πρέπει να ελέγξεις ποιος είναι (με μηχανισμούς που δεν έχουν σχέση με το θέμα που συζητάμε) και αν είναι όντως έγκυρος να του σερβίρεις το αντίστοιχο περιεχόμενο χωρίς ο ίδιος να χρειαστεί να κάνει κάποια επιπλέον ενέργεια. 1
Tlykog Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Αν θέλει κάποιος να παρακολουθήσει κάποιον θα το κάνει χωρίς session cookies γιατί τα session cookies θα σβηστούν. Αλλά τα session cookies είναι κάτι ξεχωριστό για τον browser γιατί σβήνονται. Δηλαδή αν απενεργοποιήσεις τα first party cookies, τα session cookies εξακολουθούν να λειτουργούν και ας είναι foray party session cookies. Θεωρώ ότι δεν είναι σωστό αυτό που γράφεις. Αναφέρω τους λόγους: 1) Η πρώτη φράση σου είναι σωστή.Τα session cookies διαγράφονται όταν κλείνει το πρόγραμμα περιήγησης. Ωστόσο, η παρακολούθηση ενός χρήστη δεν εξαρτάται αποκλειστικά από τα session cookies. Οι διαφημιστές και άλλοι τρίτοι μπορούν να χρησιμοποιούν άλλες μεθόδους, όπως τα persistent cookies, τα super cookies, τα web beacons, και τα fingerprinting. Τα session cookies τρίτων μερών χρησιμοποιούνται πχ για προβολή προσωποποιημένων διαφημήσεων ανά session. Δηλαδή για προσωρινή παρακολούθηση συμπεριφοράς. Η διαφωνία μας, όμως, δεν ήταν εκεί: έγραψες ότι τα session cookies είναι first party. Δεν είναι. Μπορεί να έιναι και third party. Άρα το είδος, που ανέφερες αρχικά, ως μοναδικό, μαζί με τα first party και third party cookies, ανήκει στην ουσία και στα δύο αυτά, γιατί είναι μια διαφορετική κατηγοριοποίηση των cookies και όχι ξεχωριστό είδος. και μόνβο από αυτό η αρχική σου φφράση είναι λάθος. 2) Αν απενεργοποιήσεις τα first-party cookies μέσω των ρυθμίσεων του browser, αυτό επηρεάζει και τα first-party session cookies. Τα session cookies είναι υποκατηγορία των cookies και η απενεργοποίησή τους περιλαμβάνει και τα session cookies του πρώτου μέρους. 3) Η απενεργοποίηση των third-party cookies μέσω των ρυθμίσεων του browser επηρεάζει και τα third-party session cookies. Δηλαδή, τα session cookies τρίτων θα μπλοκαριστούν μαζί με τα άλλα cookies τρίτων.
Retromaniac Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Εν κατακλείδι, δεν έχει σημασία πώς μπορούμε να κάνουμε ένα cookie να συμπεριφέρεται ή τι διαφορές έχουν, ή πως θα τα χρησιμοποιήσουμε. Σημασία έχει ότι για τους browsers υπάρχουν 3 κατηγορίες. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2024 από Retromaniac
Tlykog Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 17 λεπτά πριν, Retromaniac είπε Εν κατακλείδι, δεν έχει σημασία πώς μπορούμε να κάνουμε ένα cookie να συμπεριφέρεται ή τι διαφορές έχουν, ή πως θα τα χρησιμοποιήσουμε. Σημασία έχει ότι για τους browsers υπάρχουν 3 κατηγορίες. Δηλαδή ένας browser δεν αντλεί δεδομένα από τα persistent cookies που μπορεί να υπάρχουν στο υπολογιστή μου; Δεν τα βλέπει;... Δεν υπάρχουν για αυτόν; Είναι το αντίθετο, λειτουργικά, από τα session, που ανέφερες. Τέλος, το "για τους browsers υπάρχουν 3 κατηγορίες", με το "Υπάρχουν μόνο τρεις κατηγορίες cookies" δεν είναι το ίδιο έτσι κι αλλιώς. Τέλοσπάντων, το σταματάω εδώ. Από σεβασμό και επειδή θέλω να κάνω διάλογο και όχι να σε φέρω σε δύκολη θέση. Σε ευχαριστώ όπως και να έχει για την υπομονή και το χρόνο σου. Επεξ/σία 26 Ιουλίου 2024 από Tlykog
Retromaniac Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 26 Ιουλίου 2024 3 λεπτά πριν, Tlykog είπε Δηλαδή ένας browser δεν αντλεί δεδομένα από τα persistent cookies που μπορεί να υπάρχουν στο υπολογιστή μου; Δεν τα βλέπει;... Δεν υπάρχουν για αυτόν; Είναι το αντίθετο, λειτουργικά, από τα session, που ανέφερες. Τέλος, το "για τους browsers υπάρχουν 3 κατηγορίες", με το "Υπάρχουν μόνο τρεις κατηγορίες cookies" δεν είναι το ίδιο έτσι κι αλλιώς. Τέλοσπάντων, το σταματάω εδώ. Από σεβασμό και επειδή θέλω να κάνω διάλογο και όχι να σε φέρω σε δύκολη θέση. Σε ευχαριστώ όπως και να έχει για την υπομονή και το χρόνο σου. Μα το persistent cookie είναι ένα third party ή first party cookie. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα