Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, vadou είπε

εδώ μάλλον ούτε εσύ κατάλαβες τι έγραψες, απλά είπες να πετάξεις μια εξυπνάδα γιατί σου φάνηκε αστεία

Σε ευχαριστω, διάβασε τι αναφέρει το άρθρο και μετά μου λες αν είπα εξυπνάδα ή όχι… 🙂

• Απαντ. 53
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
18 λεπτά πριν, AtiX είπε

Σε ευχαριστω, διάβασε τι αναφέρει το άρθρο και μετά μου λες αν είπα εξυπνάδα ή όχι… 🙂

Εξυπνάδα είπες, ξεκάθαρα 😛 
Τι είναι τα cookies των πρώτων και των δεύτερων;

Και αφού καταλάβεις, αν θες, πες μου και που σε ενοχλούν τα cookies των πρώτων που αναφέρεις.
Δλδ, αν τα κόψεις, τι αποτέλεσμα περιμένεις ακριβώς, πέρα από ενδεχόμενα προβλήματα στη λειτουργικότητα του site/app που βρίσκεσαι;

Επεξ/σία από vadou
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
51 λεπτά πριν, vadou είπε

εδώ μάλλον ούτε εσύ κατάλαβες τι έγραψες, απλά είπες να πετάξεις μια εξυπνάδα γιατί σου φάνηκε αστεία

Προφανώς είναι μια σαρκαστική πρόταση.

Υπάρχουν first party cookies, στα οποία έχει πρόσβαση ο δημιουργός του site. Αυτός μπορεί να τα διαμοιράζει σε τρίτα μέρη για διαφημιστικούς σκοπούς, άρα έχουν και αυτά αξία και μπορεί να είναι το ίδιο επιβλαβή για την ιδιωτικότητα με τα third party cookies.

Η Google ενσωματώνει τους trackers της σε κάθε site έτσι κι αλλιώς και είμαι σίγουρος ότι δε σκοπεύει να δώσει ποτέ στον χρήστη πραγματική επιλογή να τα μπλοκάρει πραγματικά.

14 λεπτά πριν, vadou είπε

Εξυπνάδα είπες, ξεκάθαρα 😛 
Τι είναι τα cookies των πρώτων και των δεύτερων;

Και αφού καταλάβεις, αν θες, πες μου και που σε ενοχλούν τα cookies των πρώτων που αναφέρεις.
Δλδ, αν τα κόψεις, τι αποτέλεσμα περιμένεις ακριβώς, πέρα από ενδεχόμενα προβλήματα στη λειτουργικότητα του site/app που βρίσκεσαι;

Ο δημιουργός του ιστότοπου μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στα first-party cookies για να τα μοιραστεί με τρίτους, όπως η Google, για διαφημιστικούς σκοπούς. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους πχ μέσω JavaScript και APIs, μέσω Server-to-Server επικοινωνία, μέσω Google Tag Manager κτλ.

Μια χαρά κάνουν και αυτά τη δουλειά τους... Αρκει να το αναφέρουν στους όρους και όλα καλά...

Προφανώς δεν υπάρχουν cookies "δεύτερων"...

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Προφανώς είναι μια σαρκαστική πρόταση.

Υπάρχουν first party cookies, στα οποία έχει πρόσβαση ο δημιουργός του site. Αυτός μπορεί να τα διαμοιράζει σε τρίτα μέρη για διαφημιστικούς σκοπούς, άρα έχουν και αυτά αξία και μπορεί να είναι το ίδιο επιβλαβή για την ιδιωτικότητα με τα third party cookies.

Η Google ενσωματώνει τους trackers της σε κάθε site έτσι κι αλλιώς και είμαι σίγουρος ότι δε σκοπεύει να δώσει ποτέ στον χρήστη πραγματική επιλογή να τα μπλοκάρει πραγματικά.

Ο δημιουργός του ιστότοπου μπορεί να χρησιμοποιήσει τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στα first-party cookies για να τα μοιραστεί με τρίτους, όπως η Google, για διαφημιστικούς σκοπούς. Αυτό μπορεί να γίνει με διάφορους τρόπους πχ μέσω JavaScript και APIs, μέσω Server-to-Server επικοινωνία, μέσω Google Tag Manager κτλ.

Μια χαρά κάνουν και αυτά τη δουλειά τους... Αρκει να το αναφέρουν στους όρους και όλα καλά...

Προφανώς δεν υπάρχουν cookies "δεύτερων"...

Για να καταλάβεις γιατί αυτά που γράφει ο φίλος παραπάνω δεν έχουν νόημα, αλλά και γιατί αυτά που γράφεις εσύ, επίσης δεν έχουν νόημα, θα πρέπει να γνωρίζεις τι ακριβώς είναι τα cookies, πώς χρησιμοποιούνται κλπ

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις αρχικά κάποιες βασικές πληροφορίες για το τι είναι τα cookies (δεν είναι η καλύτερη πηγή αλλά νομίζω τα γράφει κατανοητά χωρίς να χρειάζεσαι ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις) και μετά αν θες το συζητάμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

1 ώρα πριν, MikeKata είπε

Αυτό. Προσωπικά, είμαι ο τελευταίος που θα κλάψει για τα cookies τρίτων (marketing, ads, κλπ), αλλά το συγκεκριμένο ζήτημα, είναι ένα ακόμα δείγμα του πώς η Google θέλει να πάρει, κυριολεκτικά, όλη την πίτα του online marketing για τον εαυτό της. Όπως έκανε κίνηση παλιότερα με το Manifest V3 (άλλο θέμα, αλλά ίδια λογική), έτσι θέλει κι εδώ να ελέγχει το τοπίο.

Γενικά, κατά την άποψη μου, είναι τρομακτικό που μπαίνουν στην ίδια φράση η Google (και οποιαδήποτε άλλη μεμονωμένη εταιρεία) και "αναδιάρθρωση του διαδικτύου". Ο έλεγχος που έχει είναι τρομακτικός, όχι η κίνηση η ίδια.

Η τελευταία παράγραφός σου ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ ότι σκέφτηκα διαβάζοντας τον τίτλο...

31 λεπτά πριν, vadou είπε

Για να καταλάβεις γιατί αυτά που γράφει ο φίλος παραπάνω δεν έχουν νόημα, αλλά και γιατί αυτά που γράφεις εσύ, επίσης δεν έχουν νόημα, θα πρέπει να γνωρίζεις τι ακριβώς είναι τα cookies, πώς χρησιμοποιούνται κλπ

Θα σου πρότεινα να διαβάσεις αρχικά κάποιες βασικές πληροφορίες για το τι είναι τα cookies (δεν είναι η καλύτερη πηγή αλλά νομίζω τα γράφει κατανοητά χωρίς να χρειάζεσαι ιδιαίτερες τεχνικές γνώσεις) και μετά αν θες το συζητάμε.

Φίλε μου, με κάθε σεβασμό, αυτά που γράφω μοιάζουν να μην έχουν νόημα για εσένα, γιατί σου λείπονται γνώσεις.

Στο μεταπτυχιακό μου, το περασμένο εξάμηνο, έχω διδαχτεί πως λειτουργεί το ψηφιακό marketing και προφανώς έχοντας αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/20016618/PSifiako-marketing-Apo-ti-theoria-stin-praxi.html

και αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/16473445/Eisagogi-stin-exoryxi-dedomenon.html

σαν μαθήματα δε θα κοιτάξω καν την περιληπτική πηγή σου. Wikipedia; Σοβαρά τώρα;...

Θα προτείνα αντιθέτως να διαβάσεις πως λειτουργούν τα cookies όχι θεωρητικά, αλλά στην πράξη.

Παρόλα αυτά θα ρωτήσω: εσύ διάβασες καθόλου την πηγή που παρέθεσες; Γιατί, με μία γρήγορη ματια, δεν βλέπω σε τί αμφισβητεί αυτό που γράφω.

Υγ. Για να μην υπάρχει αμφιβολία σε αυτό που γράφω παραπάνω:

image.jpeg.23283e70207ea5cf740e3f178d29a23c.jpeg

και

image.jpeg.2d2637f67e1eb23a1ffb52fa3b235e25.jpeg

προαφανώς και δεν είμαι τέλειος, όπως όλοι οι άνθρωποι και κάνω λάθη. Αρκετά λάθη, αλλά μαθαίνω μέσα από αυτά. Αν έχεις να μου πεις σε τί ακριβώς διαφωνείς σε αυτά που γράφω και όχι γενικά στο ότι διαφωνείς, θα ήθελα να το διαβάσω. Δεν παρέθεσα τα παραπάνω για να σου πω ότι έχω δίκιο, αλλά για το ότι δεν είμαι άσχετος. Μου αρέσει η πληροφορική, όπως και σε πολλούς άλλους εδώ μέσα. Μοιραζόμαστε όλοι ένα πάθος και γράφουμε ελεύθερα τη γνώμη μας πάνω σε αυτό. Η τοξικότητα ή η επικριτική διάθεση χαλάει το χαλαρό κλίμα. 

Επεξ/σία από Tlykog
  • Like 2
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, AtiX είπε

Διαβάζω συνέχεια για τα cookies των τρίτων και αναρωτιέμαι, αυτά των πρώτων και των δεύτερων πότε θα τα καταργήσουν????

Υπάρχουν μόνο τα session cookies, τα first party cookies και τα third party cookies.

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν το login που έχεις κάνει και άλλες μεταβλητές που χρειάζονται για την ομαλή λειτουργία του site. Αυτά τα cookies χάνονται όταν κλείσει ο browser ή η ιστοσελίδα (για αυτό λέγονται session).

Τα first party cookies χρειάζονται πχ για το check box που λέει remember me για να μη κάνεις συνέχεια login ή για να μπορεί να κρατάει διάφορες προτιμήσεις για μη συνδεδεμένους χρήστες (πολλές φορές και για συνδεδεμένους). Όπως το cart σε ένα site που δεν θες να χαθεί με το που κλείσεις το site καταλάθος ή το κείμενο στο insomnia που δεν πρόλαβες να πατήσεις αποθήκευση και το εκλεισες. Φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν tracking την δραστηριότητα σου μέσα στο site. Και φυσικά τη δραστηριότητα αυτή μπορούν να την κάνουν share με τρίτους. Οι τρίτοι όμως δεν έχουν απευθείας σε αυτά.

Τα third party cookies είναι τα πιο άχρηστα και πάντα τα κλείνω από το browser. Είναι καθαρά για να σε κάνουν tracking. Βέβαια συνήθως κρατάνε και το consent γιατί πολύ χρησιμοποιούν third party consent manager. Οπότε σε πολλά site αν δεν έχεις ανοιχτά τα third party θα σε ρωτάει κάθε φορά για το consent.

Όμως χωρίς τα first party cookies θα ήταν αδύνατο τα site να έχουν την πλήρη λειτουργικότητα που έχουν. Δυστυχώς μπορούν να μοιραστούν δεδομένα και με αυτό το τρόπο αλλά είναι ένας συμβιβασμός που πρέπει να κάνεις. Αλλιώς τα κλείνεις και αυτά και βλέπεις αν σε βολεύει το internet χωρίς αυτά.

Επεξ/σία από Retromaniac
  • Like 2
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Η τελευταία παράγραφός σου ήταν ΑΚΡΙΒΩΣ ότι σκέφτηκα διαβάζοντας τον τίτλο...

Φίλε μου, με κάθε σεβασμό, αυτά που γράφω μοιάζουν να μην έχουν νόημα για εσένα, γιατί σου λείπονται γνώσεις.

Στο μεταπτυχιακό μου έχω διδαχτεί πως λειτουργεί το ψηφιακό marketing και προφανώς έχοντας αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/20016618/PSifiako-marketing-Apo-ti-theoria-stin-praxi.html

και αυτό:

https://www.skroutz.gr/s/16473445/Eisagogi-stin-exoryxi-dedomenon.html

σαν μαθήματα δε θα κοιτάξω καν την περιληπτική πηγή σου. Wiki pedia; Σοβαρά τώρα;...

Θα προτείνα αντιθέτως να διαβάσεις πως λειτουργούν τα cookies όχι θεωρητικά, αλλά στην πράξη.

Παρόλα αυτά θα ρωτήσω: εσύ διάβασες καθόλου την πηγή που παρέθεσες; Γιατί, με μία γρήγορη ματια, δεν βλέπω σε τί αμφισβητεί αυτό που γράφω.

Και σας είπαν στο μεταπτυχιακό ότι όταν ζητάς πράγματα από ένα web server, δεν υπάρχει τρόπος πλήρους καταγραφής της κίνησης και ο καλύτερος τρόπος είναι τα cookies;

Σίγουρα μου λείπουν γνώσεις και ευτυχώς γιατί κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούριο αλλιώς θα βαριόμουν, αλλά μετά από μια δεκαετία σαν developer, νομίζω έχω την τεχνική κατάρτιση σχετικά με το θέμα :)

Ο λόγος για τον οποίο δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσεις να κόψεις τα 1st party cookies λοιπόν, είναι γιατί αυτά έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα του site που επισκέπτεσαι. Για παράδειγμα, κάποιες προτιμήσεις, πχ γλώσσα, theme, latest visit για να σε ενημερώσω για ότι έχει αλλάξει από τότε κλπ. Όλα αυτά θα μπορούσα να τα έχω αποθηκεύσει και στη βάση και να τα τραβήξω όταν χρειαστούν εφόσον υπάρχουν χρήστες, αλλά αυτό θα δημιουργούσε ένα έξτρα overhead, οπότε για να σου δείξω τη σελίδα όσο πιο γρήγορα γίνεται, θα τα αποθηκεύσω και θα τα αναζητήσω (αρχικά) εκεί που έχω άμεση πρόσβαση, είτε αυτό είναι κάποιο cookie είτε το localStorage.

Αν πάλι για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχω κάποιο site όπου η κίνηση αξίζει τόσα χρήματα ώστε να καταγράψω τις κινήσεις των χρηστών μου και να τις "πουλήσω", αυτό θα το κάνω με τρόπο που δε θα φαίνεται - γιατί τα cookies προφανώς μπορείς να τα δεις όπως και τι πληροφορίες περιέχουν.

Αυτά πολύ περιληπτικά.

• Like 1
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Υπάρχουν μόνο τα session cookies, τα first party cookies και τα third party cookies.

Τα πρώτα χρησιμοποιούνται για να κρατήσουν το login που έχεις κάνει και άλλες μεταβλητές που χρειάζονται για την ομαλή λειτουργία του site. Αυτά τα cookies χάνονται όταν κλείσει ο browser ή ιστοσελίδα (για αυτό λέγονται session).

Τα first party cookies χρειάζονται πχ για το check box που λέει remember me, για να μπορεί να κρατάει διάφορες προτιμήσεις κτλ για μη συνδεδεμένους χρήστες. Όπως το cart σε ένα site που δεν θες να χαθεί με το που κλείσεις το site καταλάθος ή το κείμενο στο insomnia που δεν πρόλαβες να πατήσεις αποθήκευση και το εκλεισες. Φυσικά μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να κάνουν tracking την δραστηριότητα σου μέσα στο site. Και φυσικά τη δραστηριότητα αυτή μπορούν να την κάνουν share με τρίτους. Οι τρίτοι όμως δεν έχουν απευθείας σε αυτά.

Τα third party cookies είναι τα πιο άχρηστα και πάντα τα κλείνω από το browser. Είναι καθαρά για να σε κάνουν tracking. Βέβαια συνήθως κρατάνε και το consent γιατί πολύ χρησιμοποιούν third party consent manager. Οπότε σε πολλά site αν δεν έχεις ανοιχτά τα third party θα σε ρωτάει κάθε φορά για το consent.

Όμως χωρίς τα first party cookies θα ήταν αδύνατο τα site να έχουν την πλήρη λειτουργικότητα που έχουν. Δυστυχώς μπορούν να μοιραστούν δεδομένα και με αυτό το τρόπο αλλά είναι ένας συμβιβασμός που πρέπει να κάνεις. Αλλιώς τα κλείνεις και αυτά και βλέπεις αν σε βολεύει το internet χωρίς αυτά.

Όχι ακριβώς φίλε μου. Υπάρχουν διάφοροι τύποι cookies που ταξινομούνται με βάση διάφορα κριτήρια, όπως η διάρκεια ζωής τους, η προέλευσή τους και η χρήση τους.

πχ

ανάλογα με τη διάρκεια ζωής τους, υπάρχουν τα Session Cookies και τα Persistent Cookies.

ανάλογα με την προέλευση τους, υπάρχουν τα First-party Cookies και τα Third-party Cookies

ανάλογα με τη χρήση τους, υπάρχουν τα Strictly Necessary Cookies, Performance Cookies, Functionality Cookies, Advertising Cookies κ.α.

Άρα εκτός από τα session cookies, τα first-party cookies και τα third-party cookies, υπάρχουν και άλλοι τύποι cookies που διαφοροποιούνται με βάση τη διάρκεια ζωής τους και τη χρήση τους.

• Like 1
Δημοσ.
3 λεπτά πριν, Tlykog είπε

ανάλογα με τη χρήση τους, υπάρχουν τα Strictly Necessary Cookies, Performance Cookies, Functionality Cookies, Advertising Cookies κ.α.

αυτά δεν είναι διαφορετικοί τύποι cookies, είναι μια κατηγοριοποίηση σχετικά με το πώς χρησιμοποιούνται

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, vadou είπε

Και σας είπαν στο μεταπτυχιακό ότι όταν ζητάς πράγματα από ένα web server, δεν υπάρχει τρόπος πλήρους καταγραφής της κίνησης και ο καλύτερος τρόπος είναι τα cookies;

Σίγουρα μου λείπουν γνώσεις και ευτυχώς γιατί κάθε μέρα μαθαίνω και κάτι καινούριο αλλιώς θα βαριόμουν, αλλά μετά από μια δεκαετία σαν developer, νομίζω έχω την τεχνική κατάρτιση σχετικά με το θέμα :)

Ο λόγος για τον οποίο δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθήσεις να κόψεις τα 1st party cookies λοιπόν, είναι γιατί αυτά έχουν να κάνουν με τη λειτουργικότητα του site που επισκέπτεσαι. Για παράδειγμα, κάποιες προτιμήσεις, πχ γλώσσα, theme, latest visit για να σε ενημερώσω για ότι έχει αλλάξει από τότε κλπ. Όλα αυτά θα μπορούσα να τα έχω αποθηκεύσει και στη βάση και να τα τραβήξω όταν χρειαστούν εφόσον υπάρχουν χρήστες, αλλά αυτό θα δημιουργούσε ένα έξτρα overhead, οπότε για να σου δείξω τη σελίδα όσο πιο γρήγορα γίνεται, θα τα αποθηκεύσω και θα τα αναζητήσω (αρχικά) εκεί που έχω άμεση πρόσβαση, είτε αυτό είναι κάποιο cookie είτε το localStorage.

Αν πάλι για κάποιο ανεξήγητο λόγο έχω κάποιο site όπου η κίνηση αξίζει τόσα χρήματα ώστε να καταγράψω τις κινήσεις των χρηστών μου και να τις "πουλήσω", αυτό θα το κάνω με τρόπο που δε θα φαίνεται - γιατί τα cookies προφανώς μπορείς να τα δεις όπως και τι πληροφορίες περιέχουν.

Αυτά πολύ περιληπτικά.

Ποιος είπε αυτό που γράφεις και τί σχέση έχει με αυτό που γράφω;

ΌΧΙ, τα first party cookies ΔΕΝ χρησιμοποιούνται μόνο για τη λειτουργικότητα του. Μπορεί να χρησιμοποιηθούν για performance and analytics, για personalization, για ασφάλεια ΚΑΙ για διαφημίσεις και μάρκετινγκ. Διαβασέ το, ρωτησέ το. Σε προκαλώ.

Μπορεί να είσαι developer, αλλά σίγουρα ο τομέας σου δεν έχει σχέση με το internet. Πραγματικά, αυτά που γράφω είναι βασική γνώση.

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, vadou είπε

Κοίτα που στο τέλος θα συμφωνήσεις με εμένα… 🙂

• Haha 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 λεπτά πριν, vadou είπε

αυτά δεν είναι διαφορετικοί τύποι cookies, είναι μια κατηγοριοποίηση σχετικά με το πώς χρησιμοποιούνται

Είπα εγώ όχι ή απλά διαφωνείς για να διαφωνήσεις.

Η φράση του @Retromaniacetromaniac ήταν:

16 λεπτά πριν, Retromaniac είπε

Θεωρείς ότι είναι σωστή;

Είναι λάθος. Έγραψα ξεκάθαρα ότι υπάρχουν πολλοί τύποι, ανάλογα τον τρόπο κατηγοριοποίησης και διαφωνείς γράφωντας... ότι είναι θέμα κατηγοριοποίησης... Οκ...

Επεξ/σία από Tlykog
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
11 λεπτά πριν, AtiX είπε

Κοίτα που στο τέλος θα συμφωνήσεις με εμένα… 🙂

γενικά δε διαφωνώ μαζί σου, με αυτό που ανέφερες για τα cookies διαφωνώ, προσωπικά privacy freak είμαι 😛

11 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Μπορεί να είσαι developer, αλλά σίγουρα ο τομέας σου δεν έχει σχέση με το internet. Πραγματικά, αυτά που γράφω είναι βασική γνώση.

Να στο γράψω διαφορετικά, είμαι software engineer, φτιάχνω τα site και τις εφαρμογές που επισκέπτεσαι στο internet και ναι εγώ είμαι αυτός που σου βάζω τα cookies 😛 

8 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Θεωρείς ότι είναι σωστή;

Είναι λάθος. Έγραψα ξεκάθαρα ότι υπάρχουν πολλοί τύποι, ανάλογα τον τρόπο κατηγοριοποίησης και διαφωνείς γράφωντας... ότι είναι θέμα κατηγοριοποίησης... Οκ...

Γι'αυτό σου είπα διάβασε κάποια βασικά πράγματα πρώτα σχετικά με το τι είναι cookies. Αυτή η κατηγοριοποίηση γεννήθηκε με το GDPR για να σου δείχνουν και καλά μια λίστα στο cookie banner. Αν τα ψάξεις κιόλας θα δεις ότι πολλά από αυτά που γράφουν εκεί είναι παπαριές (excuse my French).
Το cookie είναι 1 πράγμα, ένα μικρό block of data που αποθηκεύεται στον browser. Ανεξάρτητα από το ποιος το αποθηκεύει, ποιος έχει πρόσβαση, πώς χρησιμοποιείται, πόσο διαρκεί κλπ

Επεξ/σία από vadou
  • Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
7 λεπτά πριν, Tlykog είπε

Είπα εγώ όχι ή απλά διαφωνείς για να διαφωνήσεις.

Η φράση του @Retromaniacetromaniac ήταν:

Θεωρείς ότι είναι σωστή;

Φίλε είναι ολοσωστη. Υπάρχουν μόνο τρεις κατηγορίες cookies. Αυτά που αναφέρεις είναι τρόποι χρήσης του καθένα.

Επεξ/σία από Retromaniac

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...