Προς το περιεχόμενο

TP-Link DECO E4 Mesh - Αποσύνδεση από Internet (κόκκινη ένδειξη)


theochar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Σπίτι σε νησί, διώροφο, αρκετά μεγάλο. Για να έχω κάλυψη σε όλα τα δωμάτια εγκατέστησα τριπλό Ε4. Το πρώτο με καλώδιο πάνω στο Speedport Plus, τα άλλα 2 ασύρματα. Σήμα καλό παντού.

Από Αθήνα παρακολουθώ την λειτoυργία του router από το Cosmote App, και την λειτουργία του mesh από τo Deco app. Υπάρχουν διάφορες συσκευές συνδεδεμένες σε Wi-Fi, που μπορώ να χειριστώ από τις αντίστοιχες εφαρμογές τους.

Και ενώ για μεγάλο χρονικό διάστημα όλα πήγαιναν καλά, ξαφνικά πριν λίγες μέρες έχασα την πρόσβαση στις συσκευές που συνδέονται στα Ε4, και διαπίστωσα οτι η εφαρμογή της TP-Link δεν έβλεπε το Deco. Έστειλα την τοπική κυρία που καθαρίζει να δει τι συμβαίνει, και μου είπε οτι τα Ε4 είχαν σταθερό κόκκινο φως.

Της είπα να βγάλει router και Deco από την πρίζα, να ξανασυνδέσει το speedport, και αφού συχρονίσει να συνδέσει το πρώτο E4. Δυστυχώς άνευ αποτελέσματος... Ψάχνοντας βρήκα οτι είναι γνωστό πρόβλημα που παρουσιάζουν σε κάποιες περιπτώσεις τα Deco.

To Σαββατοκύριακο θα βρεθώ στο νησί, θα κάνω hard reset και θα ξαναστήσω το δίκτυο - ελπίζω να επανέλθουν τα Deco. Όμως αυτές δεν είναι δουλειές που μπορώ να στέλνω κάποιον άσχετο να κάνει επιτόπου.

Οπότε με απασχολούν δύο θέματα:

Πρώτον, τι προκάλεσε το πρόβλημα και πώς θα εξαλείψω, ή έστω θα μειώσω, την πιθανότητα να ξανασυμβεί. Το ένα που μπορώ να σκεφτώ είναι μήπως υπήρξε κάποια διακύμανση τάσης, και σκέφτομαι να εγκαταστήσω έναν σταθεροποιητή ή UPS. Ζημιά δεν θα κάνει. Το άλλο που σκέφτομαι είναι οτι η εφαρμογή από καιρό μου ζητούσε να κάνω update στα Deco, το οποίο δεν έκανα remotely ακριβώς γιατί ανησυχούσα μήπως κολήσει πουθενά η διαδικασία και "κρεμάσουν" - κάτι που τελικά δεν γλύτωσα!

Το δεύτερο είναι τι να κάνω για να συνεχίσω να έχω Wi-Fi σε περίπτωση που ξανασυμβεί αυτό (γιατί βέβαια δεν είναι λύση να πρέπει να τρέχω εγώ επιτόπου!) 'Οσες συσκευές συνδέονται στο (πολύ αξιόπιστο, απ' ότι φαίνεται) Speedport Plus θα είναι ΟΚ, θέλω όμως να έχω Wi-Fi και στο υπόλοιπο σπίτι.

Δεν νομίζω οτι είναι καλή λύση να συνδέσω δεύτερο ανεξάρτητο mesh στο router (θα είχα βέβαια full redundancy, αλλά πιθανώς πολλές παρεμβολές?) Σκέφτομαι όμως για backup να εγκαταστήσω στα σημεία των απομακρυσμένων E4 από ένα signal extender που έχω περίσευμα.

Και προβληματίζομαι, δεν θα έπρεπε να μπορώ να συνδεθώ remotely στο πρώτο Ε4, που είναι συνδεδεμένο με καλώδιο Ethernet πάνω στο router, και να μπορώ να κάνω χειρισμούς από μακριά? Κάτι που δεν μπορώ να κάνω με το Deco app καθώς, άπαξ και το πρώτο Ε4 αποσυνδεθεί και ανάψει κόκκινο φως, δεν βλέπει πλέον το mesh.

Δυστυχώς τα δικτυακά δεν τα γνωρίζω καθόλου, γι'αυτό άλλωστε είχα εκτιμήσει την plug-and-play εγκατάσταση του Deco (ακριβώς ίδιο σύστημα έχω στο απίτι μου στην Αθήνα, και δουλεύει απροβληματιστα πάνω από 3 χρόνια). Οπότε θα εκτιμούσα ιδιαίτερα τις ιδέες και προτάσεις σας.

Ευχαριστώ, Χρήστος

Επεξ/σία από theochar
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...