Μάκης Τσέλιος Δημοσ. 24 Ιουλίου Share Δημοσ. 24 Ιουλίου Καλησπέρα στην παρέα , έχω στην κατοχή μου το lenovo ideapad 1 15ALC7 με επεξεργαστή Ryzen 55OOu και ενσωματωμένα γραφικά Amd Graphics (Vega 7 η καινούρια ονομασία).Το σύστημα τρέχει αρκετά καλά ακόμα και σχετικά καινούργια παιχνίδια, ενώ το σύστημα έγινε και optimized έτσι ώστε να τρέχει τα παιχνίδια όσον το δυνατόν καλύτερα. Για να μπορούν να τρέξουν όμως ακόμα και καινούριοι τίτλοι, χρειάζεται μια καλή κάρτα γραφικών και έχω μπει στο τρυπάκι να αγοράσω μια eGpu(εξωτερική κάρτα γραφικών). Ποια είναι η γνώμη σας πάνω στο ζήτημα των eGpu και φυσικά όποιος γνωρίζει περί του θέματος να ρίξει τα φώτα του, για να μην καμιά πατάτα και χάσω τζάμπα λεφτά ή να καταστρέψω το σύστημα μου, ευχαριστώ πολύ!!! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 25 Ιουλίου Share Δημοσ. 25 Ιουλίου 4 hours ago, Μάκης Τσέλιος said: Καλησπέρα στην παρέα , έχω στην κατοχή μου το lenovo ideapad 1 15ALC7 με επεξεργαστή Ryzen 55OOu και ενσωματωμένα γραφικά Amd Graphics (Vega 7 η καινούρια ονομασία).Το σύστημα τρέχει αρκετά καλά ακόμα και σχετικά καινούργια παιχνίδια, ενώ το σύστημα έγινε και optimized έτσι ώστε να τρέχει τα παιχνίδια όσον το δυνατόν καλύτερα. Για να μπορούν να τρέξουν όμως ακόμα και καινούριοι τίτλοι, χρειάζεται μια καλή κάρτα γραφικών και έχω μπει στο τρυπάκι να αγοράσω μια eGpu(εξωτερική κάρτα γραφικών). Ποια είναι η γνώμη σας πάνω στο ζήτημα των eGpu και φυσικά όποιος γνωρίζει περί του θέματος να ρίξει τα φώτα του, για να μην καμιά πατάτα και χάσω τζάμπα λεφτά ή να καταστρέψω το σύστημα μου, ευχαριστώ πολύ!!! Εγώ θα έλεγα πως δεν αξίζει.Και αρκετά χρήματα και χάνεις αρκετή από την απόδοση της κάρτας λόγο διαύλου. Καταρχάς πως θα την συνδέσεις?Πάνω στην θύρα του nvme? Παίρνει δεύτερο δίσκο σε αυτή την περίπτωση? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 25 Ιουλίου Share Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Διάβασε πρώτα ένα γρήγορο άρθρο -> https://iguru.gr/egpu-einai-kai-prepei-gnorizete-gia-aftes/ Μια εξωτερική θήκη να ξέρεις ότι μπορεί να σου κοστίσει όσο και μια κάρτα γραφικών. Επίσης συνήθως θέλουν Thunderbolt 3 ή 4 και αν δεν έχεις πρέπει να ψάξεις για μία θήκη με usb-c (οι θήκες μπορεί να μην περιλαμβάνουν τροφοδοτικό και συνήθως η κάρτα είναι έξτρα). Επεξ/σία 25 Ιουλίου από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
BlueBlood7 Δημοσ. 25 Ιουλίου Share Δημοσ. 25 Ιουλίου Τι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου ε? Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
micos000 Δημοσ. 25 Ιουλίου Share Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 19 λεπτά πριν, BlueBlood7 είπε Τι μπορεί να βάλει ο νους του ανθρώπου ε? Που να δεις και αν περισσεύει και κανά 600άρι για σκότωμα! Επεξ/σία 25 Ιουλίου από micos000 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
@topos Δημοσ. 25 Ιουλίου Share Δημοσ. 25 Ιουλίου (επεξεργασμένο) Πάντως -με λίγα μπακαλιστικα μαθηματικα-> Σε usb-c (θα θεωρήσω πως είναι USB 3.2 2x2~1000mb/s) ακόμα και να δουλέψει θα περιορίζετε στο ~1 προς 14 η ένα προς 28 σε σχέση με το να την κουμπωσεις σε δίαυλο pci-e 4.0 (ανάλογος και την κάρτα εάν είναι x8 η x16) Εάν κανείς χακερια/κόψεις καπάκια κτλ και την συνδέσεις στην θέση του nvme πιθανότατα να πράγματα να είναι λίγο καλύτερα (να πούμε ~4 φορές πιο γρήγορο από usb-c?) πάλι θα μόνο έχεις το ~1/4 με 1/8 του διαυλου που θα είχες εάν την κούμπωσες σε pc και θα χρειαστεί να τρέξεις το λειτουργικό από εξωτερικό φλασάκι. Κοινώς όλα γινοντε ναι, μεν αλλά το εάν αξίζει είναι άλλη κουβέντα. Επεξ/σία 25 Ιουλίου από @topos 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
danaos75 Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου Share Δημοσ. 14 Σεπτεμβρίου (επεξεργασμένο) Αν σε ενδιαφέρει το χαρίζω, Επεξ/σία 14 Σεπτεμβρίου από danaos75 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα