Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παλιο λαπτοπ Αsus και windows 10

Ξεκινωντας κανει  automatic repair  και αφου το προσπαθει 

Βγαινει στο troubleshoot ,προσπαθουμε reinstall windows με keep files  , αλλά unable to download .

Μπαινω στο Bios  και βλεπω αυτο .

ΣΤΟ boot  Δεν εχω καμμια επιλογη  και στο Main δεν υπαρχει σκληρος δισκος .

Καμμια ιδεα  ;

image.jpeg.e22835604ab2bca5480994bab9d3d195.jpeg

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εκανα στικακι με το Hiren’s  και φανηκε στο Βιος 

Ολα καλα , αλλά στο 5λεπτο εκανε reboot πανω που κοιταζαμε αρχεια , βγαζοντας το μυνημα στη φωτο παρακατω , εκτοτε με το που μπαινει κανει reboot με το ιδιο μυνημα και σε καθε reboot αλλαζει το boot option priorities kai ξαναβαζει πρωτο το windows boot manager .

Παμε για νεο σκληρο; 

ευχαριστω για την απαντηση micos000

image.jpeg.e22672d28a2876680fc5939c97c800da.jpeg

image.jpeg

Επεξ/σία από otso
Δημοσ.

τρεξε hardware disk tests από το hiren's που έφτιαξες

αφού λες πως κάνει προσπάθεια επιδιόρθωσης των win, σημαίνει ότι τον βλέπει κ προσπάθεί να ξεκινήσει.

Επίσης , μέσω του hiren's πάρε όσα αρχεία θες κ δοκίμασε για καθαρή εγκατάσταση.

ΑΝ ο δίσκος είναι hdd, πάρε ssd , δεν αξίζει ο κόπος/χρόνος/προσπάθεια για να έχεις σύστημα που θα σέρνεται.

Δημοσ.

Το λαπτοπ ειναι του γιου , ειναι το πρωτο του και ειναι συναισθηματικα δεμενος  , (υπαρχει και αλλο καβαντζα σχεδον καινουργιο και δυνατο αλλά δεν το θελει )

Το ατου του παλιου ειναι οτι παιζει εκπληκτικα για λαπτοπ μουσικη (εδινε και ξεχωριστο ηχειο η asus)  και στο δευτερο παρτιτιον εχει παρα πολλες φωτογραφιες που δεν ειχε σωσει .

Οκ ssd εχω παραγγειλει , αλλά πρεπει και να μαθει οτι το προσπαθουμε οσο μπορουμε και οχι μονο στα ηλεκτρονικα αλλά σε ολα , αποκτουμε βασικες γνωσεις και απο κει και περα το ιντερνετ ειναι φιλος μας , ειδικα στα φορουμ υπαρχουν ανθρωποι με απιστευτες γνωσεις που βοηθανε . πχ απο εγγλεζικο φορουμ βρηκα την λυση σε αυτοκινητο που εδω κανενα συνεργειο δεν μπορουσε να βρει και μαλιστα ηταν των 50ε . Και εγω με την σειρα μου ενημερωσα και συνεργεια και εξιδικευμενο φορουμ γιατι η γνωση πιστευω πρεπει να μοιραζεται.

Στο θεμα μας , το προβλημα ειναι οτι με το hiren's μου βγαζει την μπλε οθονη που εχω βαλει πιο πανω , με το που μπουταρει απο το hiren's αλλη φορα την βγαζει αμεσως αλλη φορα μισο λεπτο  μονο την πρωτη φορα μας αφησε να περιεργαστουμε κανα 5λεπτο .

Ετσι δεν μπορουμε να δουλεψουμε το hiren's ωστε να τρεξουμε διαγνωστικα η τουλαχιστον να παρουμε τα αρχεια που θελουμε.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τον δίσκο τον βγάζεις και τον συνδέεις ή σε κάποιος desktop σαν εσωτερικό ή τσιμπάς μια θηκούλα usb, τον κουμπώνεις μέσα και τον έχεις πλέον σαν portable δίσκο για να πάρεις τις φώτο σε άλλο σύστημα.

Πάντως έτσι που τα αναφέρεις μπορεί και να είναι θέμα θερμοκρασιών. Το έχετε καθαρίσει ποτέ; Τα λάπτοπ με αέρα από έξω δεν καθαρίζουν ποτέ γιατί τα σπρώχνει όλα μέσα και μετά ξανασφηνώνουν πάλι στους αεραγωγούς.
Κλείστο για καμιά ώρα να κρυώσει και μπες αμέσως bios. Δες που έχει τις θερμοκρασίες, αν προλάβεις και δες πως πάει μέχρι να κλείσει.

Επίσης, άνοιξε από κάτω το καπάκι που έχει τις μνήμες και αν είναι δύο ντιμάκια βγάλε το ένα και δες μήπως στρώσει. Αν όχι, βγάλε το άλλο, ξανασύνδεσε το πρώτο και ξαναδοκίμασε.

Επεξ/σία από micos000

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...