akisg2016 Δημοσ. Τετάρτη στις 08:54 πμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:54 πμ 8 ώρες πριν, nik416 είπε Πια τράπεζα έχεις καλέσει την δικιά σου ? Αφού δεν φαίνεται έχω την εντύπωση ο κωδικός Ξέρουμε εάν ο λακιωτης είναι στους επιλέξιμους? Την τράπεζα που έκανα την συναλλαγή, τυγχάνει να είναι η Πειραιώς η τράπεζα που έβαλα στο πρόγραμμα ,αν πάρεις τηλέφωνο και του πεις έχω κάνει μια συναλλαγή πχ στο καξίρης ποσού 2 ευρώ , θέλω να μου πείτε το κωδικό εμπόρου ή Mcc στο λένε ,έτσι έχω πάρει τους κωδικούς εμπόρων και λέω με βεβαιότητα ότι είναι μέσα . Μόλις τώρα, akisg2016 είπε Την τράπεζα που έκανα την συναλλαγή, τυγχάνει να είναι η Πειραιώς η τράπεζα που έβαλα στο πρόγραμμα ,αν πάρεις τηλέφωνο και του πεις έχω κάνει μια συναλλαγή πχ στο καξίρης ποσού 2 ευρώ , θέλω να μου πείτε το κωδικό εμπόρου ή Mcc στο λένε ,έτσι έχω πάρει τους κωδικούς εμπόρων και λέω με βεβαιότητα ότι είναι μέσα . Προφανώς και είναι ταλαιπωρία αλλά είναι ο μοναδικός τρόπος να μάθεις τους κωδικούς . Οι κωδικοί είναι διεθνής και είναι όμοιοι σε όλες τις τράπεζες .
geornirv Δημοσ. Τετάρτη στις 09:18 μμ Μέλος Δημοσ. Τετάρτη στις 09:18 μμ (επεξεργασμένο) Στις 18/2/2025 στις 9:20 ΠΜ, akisg2016 είπε Λογικά αναφέρεσαι στην άδεια άρθρου 30 νόμος 4495/2017 γιατί το ΠΕΑ που ανέφερες πριν είναι υποχρεωτικό αλλά μετά που θα ολοκληρώσεις τις εργασίες και πριν ενοικιάσεις το σπίτι και δεν το ζητάει το πρόγραμμα αλλά το taxis όπως και την υπεύθυνη δήλωση εγκαταστάτη (15 έτη ισχύς ) για να δηλωθεί στη ΔΕΔΗΕ για να μπορέσει ο ενοικιαστής να πάρει το ρολοί στο όνομα του . Χωρίς να είμαι 100% σίγουρος σε αυτό που θα πω αλλά με ποιο τρόπο η ΔΥΠΑ είναι σε θέση να γνωρίζει τι είδους εργασιών θα κάνεις? Αν εγώ πχ συνεργαστώ με το leroy και βρω εργολάβο από εκεί (το προσπάθησα και δεν το προτείνω ) και πάρω και υλικά από εκεί ο Mcc του pos θα είναι 5200 που μπορεί να περιλαμβάνει τα πάντα . Είχα ρωτησέι στη ΔΥΠΑ μέσω email Και δεν στέλνεις αποδείξεις παρα μόνο σε περίπτωση δειγματοληπτικού ελέγχου . Εγώ συνεργάστηκα με μηχανικό εργολάβο και για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο την έβγαλα την άδεια μικρής κλίμακας γιατί ποτέ δεν ξέρεις τι γίνεται αλλα σε κάθε περίπτωση δεν νομίζω ότι είναι σε θέση να γνωρίζουν τι εργασίες κάνεις το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι να κάνεις αγορές σε Pos με συγκεκριμένα Mcc . Αναφέρομαι στο Νόμο που παραθέτω. Σύμφωνα με το νόμο ότι εργασία και να κάνεις χρειάζεται είτε ηλεκτρονική βεβαίωση είτε άδεια. Οπότε δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τι εργασίες έκανες αφού για ότι κανείς χρειάζεται άδεια ή βεβαίωση...σύμφωνα με το νόμο που παραθέτω... τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ. Γι'αυτό σας ρωτάω. Επεξ/σία Τετάρτη στις 09:18 μμ από geornirv
akisg2016 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:22 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:22 πμ 13 ώρες πριν, geornirv είπε Αναφέρομαι στο Νόμο που παραθέτω. Σύμφωνα με το νόμο ότι εργασία και να κάνεις χρειάζεται είτε ηλεκτρονική βεβαίωση είτε άδεια. Οπότε δεν χρειάζεται να γνωρίζουν τι εργασίες έκανες αφού για ότι κανείς χρειάζεται άδεια ή βεβαίωση...σύμφωνα με το νόμο που παραθέτω... τουλάχιστον έτσι το καταλαβαίνω εγώ. Γι'αυτό σας ρωτάω. Διάβασα ξανά το ΦΕΚ και παραθέτω τι αναφέρει: Άρθρο 6 Επιλέξιμες Δαπάνες 1. Ως επιλέξιμες δαπάνες στο πλαίσιο του Προγράμματος ορίζονται οι εξής: α) Δαπάνες για εργασίες ανακαίνισης και επισκευής του επιλέξιμου ακινήτου. Ενδεικτικά, τέτοιου είδους εργασίες περιλαμβάνουν ανακαίνιση χώρων μπάνιου, ειδών υγιεινής ή χώρων κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου και εσωτερικών θυρών, αντικατάσταση ή επισκευή ερμαρίων, αντικατάσταση δαπέδων, αντικατάσταση ή επισκευή ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση ή επισκευή δομικών στοιχείων, επιχρισμάτων, πλακιδίων, χρωματισμών και λοιπές αντίστοιχες εργασίες. β) Δαπάνες για αγορά προϊόντων και υλικών που είναι απαραίτητα για τις εργασίες που περιγράφονται στην περ. α’. 2. Εντός του ανώτατου ορίου δαπανών των επιλέξιμων δαπανών ανακαίνισης και επισκευής μπορούν, επιπλέον, να περιλαμβάνονται: α) δαπάνες για τυχόν απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές τ. ΙΚΑ (νυν e-ΕΦΚΑ) για τις οικοδομικές εργασίες ανακαίνισης και επισκευής, οι οποίες βάσει της κείμενης νομοθεσίας, αναφορικά με τα μη στεγασμένα επαγγέλματα, βαρύνουν τον δικαιούχο του Προγράμματος και, β) δαπάνες υπηρεσιών μηχανικού για τυχόν εκδόσεις αδειών/εγκρίσεων ή εκπόνησης μελετών (στα πλαίσια έκδοσης αδειών/εγκρίσεων) ή έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) που απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία για την υλοποίηση των εργασιών ανακαίνισης και επισκευής. Η μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη ορίζεται έως του συνολικού ποσού των επτακοσίων ευρώ (700 €). 3. Για την υλοποίηση των εργασιών ανακαίνισης, ο δικαιούχος οφείλει να εξασφαλίσει τυχόν απαιτούμενες άδειες/εγκρίσεις που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις. Τυχόν έξοδα που προκύπτουν από τις ενέργειες αυτές, δύναται να περιλαμβάνονται στο ανώτατο όριο δαπανών των επιλέξιμων δαπανών του Προγράμματος, σύμφωνα με το Παράρτημα Ι. Εγώ όπως το αντιλαμβάνομαι είσαι υποχρεωμένος βάση νόμου να εκδώσεις άδεια Μικρής Κλίμακας είτε βεβαίωση άρθρου 30 4495/2017 αλλά δεν επισυνάπτεις στη πλατφόρμα της ΔΥΠΑ την άδεια ή κάποιο έγγραφο νοείται ότι θα το κάνεις γιατί αυτό ορίζει ο νόμος . Ωστόσο στη δική μου περίπτωση το κόστος της άδειας μικρής κλίμακας ήταν μέσα στη προσφορά του εργολάβου και το μόνο που μας ζητήθηκε ήταν μια υπεύθυνη δήλωση ότι εξουσιοδοτώ τον μηχανικό για να την εκδώσει, οικοδομική αδεια κλπ , δεν πλήρωσα παράβολα άρα δεν φαίνεται στις πληρωμές μου το παράβολο που απαιτείτε για την έκδοση της , χωρίς να το γνωρίζω ίσως την υποχρέωση πληρωμής του παραβόλου να την έχει ο εκάστοτε μηχανικός που ζητάει την έκδοση της άδειας . Υπομονή λίγες εβδομάδες που τελειώνω, για ότι νεότερο θα ενημερώσω .
akisg2016 Δημοσ. χθες στις 12:57 μμ Δημοσ. χθες στις 12:57 μμ Στις 20/2/2025 στις 11:22 ΠΜ, akisg2016 είπε Διάβασα ξανά το ΦΕΚ και παραθέτω τι αναφέρει: Άρθρο 6 Επιλέξιμες Δαπάνες 1. Ως επιλέξιμες δαπάνες στο πλαίσιο του Προγράμματος ορίζονται οι εξής: α) Δαπάνες για εργασίες ανακαίνισης και επισκευής του επιλέξιμου ακινήτου. Ενδεικτικά, τέτοιου είδους εργασίες περιλαμβάνουν ανακαίνιση χώρων μπάνιου, ειδών υγιεινής ή χώρων κουζίνας, αντικατάσταση πόρτας εισόδου και εσωτερικών θυρών, αντικατάσταση ή επισκευή ερμαρίων, αντικατάσταση δαπέδων, αντικατάσταση ή επισκευή ηλεκτρολογικών και υδραυλικών εγκαταστάσεων, αντικατάσταση ή επισκευή δομικών στοιχείων, επιχρισμάτων, πλακιδίων, χρωματισμών και λοιπές αντίστοιχες εργασίες. β) Δαπάνες για αγορά προϊόντων και υλικών που είναι απαραίτητα για τις εργασίες που περιγράφονται στην περ. α’. 2. Εντός του ανώτατου ορίου δαπανών των επιλέξιμων δαπανών ανακαίνισης και επισκευής μπορούν, επιπλέον, να περιλαμβάνονται: α) δαπάνες για τυχόν απαιτούμενες ασφαλιστικές εισφορές τ. ΙΚΑ (νυν e-ΕΦΚΑ) για τις οικοδομικές εργασίες ανακαίνισης και επισκευής, οι οποίες βάσει της κείμενης νομοθεσίας, αναφορικά με τα μη στεγασμένα επαγγέλματα, βαρύνουν τον δικαιούχο του Προγράμματος και, β) δαπάνες υπηρεσιών μηχανικού για τυχόν εκδόσεις αδειών/εγκρίσεων ή εκπόνησης μελετών (στα πλαίσια έκδοσης αδειών/εγκρίσεων) ή έκδοσης Πιστοποιητικών Ενεργειακής Απόδοσης (Π.Ε.Α.) που απαιτούνται από την κείμενη νομοθεσία για την υλοποίηση των εργασιών ανακαίνισης και επισκευής. Η μέγιστη επιλέξιμη δαπάνη ορίζεται έως του συνολικού ποσού των επτακοσίων ευρώ (700 €). 3. Για την υλοποίηση των εργασιών ανακαίνισης, ο δικαιούχος οφείλει να εξασφαλίσει τυχόν απαιτούμενες άδειες/εγκρίσεις που προβλέπονται από τις κείμενες διατάξεις. Τυχόν έξοδα που προκύπτουν από τις ενέργειες αυτές, δύναται να περιλαμβάνονται στο ανώτατο όριο δαπανών των επιλέξιμων δαπανών του Προγράμματος, σύμφωνα με το Παράρτημα Ι. Εγώ όπως το αντιλαμβάνομαι είσαι υποχρεωμένος βάση νόμου να εκδώσεις άδεια Μικρής Κλίμακας είτε βεβαίωση άρθρου 30 4495/2017 αλλά δεν επισυνάπτεις στη πλατφόρμα της ΔΥΠΑ την άδεια ή κάποιο έγγραφο νοείται ότι θα το κάνεις γιατί αυτό ορίζει ο νόμος . Ωστόσο στη δική μου περίπτωση το κόστος της άδειας μικρής κλίμακας ήταν μέσα στη προσφορά του εργολάβου και το μόνο που μας ζητήθηκε ήταν μια υπεύθυνη δήλωση ότι εξουσιοδοτώ τον μηχανικό για να την εκδώσει, οικοδομική αδεια κλπ , δεν πλήρωσα παράβολα άρα δεν φαίνεται στις πληρωμές μου το παράβολο που απαιτείτε για την έκδοση της , χωρίς να το γνωρίζω ίσως την υποχρέωση πληρωμής του παραβόλου να την έχει ο εκάστοτε μηχανικός που ζητάει την έκδοση της άδειας . Υπομονή λίγες εβδομάδες που τελειώνω, για ότι νεότερο θα ενημερώσω . TSDECO TAKARONIS 5200 Καταστήματα Αποθήκες Οικιακών Προμηθειών
akisg2016 Δημοσ. χθες στις 03:50 μμ Δημοσ. χθες στις 03:50 μμ (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, akisg2016 είπε TSDECO TAKARONIS 5200 Καταστήματα Αποθήκες Οικιακών Προμηθειών GIGALED 5065 Ηλεκτρικά είδη και εξοπλισμός Σήμερα πέρασαν οι συναλλαγές στη πλατφόρμα , από Σεπτέμβρη έως τέλη Δεκέμβρη . Επειδή έχω Πειραιώς με τις πιστωτικές της σου δίνει τη δυνατότητα να πληρώσεις εφάπαξ το ποσό και μέσω του app να κάνεις έως 12 άτοκες δόσεις , πίστευα ότι με αυτό το τρόπο επειδή πληρώνεις εφάπαξ το ποσό στο pos θα μου προσμετρήσει τη συναλλαγή κανονικά (το πρόγραμμα λέει ως τρείς άτοκες ) . Εν τέλει ναι μέν φαίνεται η συναλλαγή αλλά δεν την προσμετράνε , οπότε μην το επιχειρήσετε . Επεξ/σία χθες στις 04:09 μμ από akisg2016
SnakeMJK Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υποτίθεται εμείς που είμαστε οι παλιοί ενεργοποιημένοι (με την 40% επιστροφή) θα μπορούμε με κάνουμε αίτηση ξανά για να μπούμε στις νέες ρυθμίσεις με 60% επιστροφή. έχει κανείς ιδέα πως μπορεί να γίνει; τις τελευταίες ημέρες το site του προγράμματος είναι κάτω, μία φορά που κατάφερα και μπήκα δεν είχε κάποια επιλογή.
akisg2016 Δημοσ. πριν από 3 ώρες Δημοσ. πριν από 3 ώρες 5 ώρες πριν, SnakeMJK είπε σύμφωνα με τα δημοσιεύματα υποτίθεται εμείς που είμαστε οι παλιοί ενεργοποιημένοι (με την 40% επιστροφή) θα μπορούμε με κάνουμε αίτηση ξανά για να μπούμε στις νέες ρυθμίσεις με 60% επιστροφή. έχει κανείς ιδέα πως μπορεί να γίνει; τις τελευταίες ημέρες το site του προγράμματος είναι κάτω, μία φορά που κατάφερα και μπήκα δεν είχε κάποια επιλογή. Έβγαλαν ανακοίνωση :Ο επανυπολογισμός των κονδυλίων του Προγράμματος, σύμφωνα με τις νεότερες τροποποιήσεις, θα ολοκληρωθεί τη Δευτέρα 24/2/2025, οπότε και θα λάβετε σχετική ενημέρωση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα