Προς το περιεχόμενο

Starlink ( Ποιο να διαλέξω)

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα στην παρέα. 

Λοιπόν μετακομιζω στο επόμενο διάστημα και δεν έχω αποφασίσει τι να κάνω με το ίντερνετ.

Στο τωρινό μου σπίτι έχω 200 ftth της cosmote.

Στο μελλοντικό δεν υπάρχει fiber, η ταχύτητα είναι έως 50 και η συνήθης είναι 30 (βάση της σελιδας της cosmote)

Μου κακοφαινεται αυτή η υποβάθμιση να σας πω και σκέφτηκα να βάλω starlink.

Τα κόστη τα γνωρίζω και μπορώ να τα καλυψω. 

Αυτό που δεν μπορώ να αποφασίσω είναι αν πρέπει να πάω σε Gen 2 ή Gen 3

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

On 24/07/2024 at 13:43, nikopoup said:

Καλησπέρα στην παρέα. 

Λοιπόν μετακομιζω στο επόμενο διάστημα και δεν έχω αποφασίσει τι να κάνω με το ίντερνετ.

Στο τωρινό μου σπίτι έχω 200 ftth της cosmote.

Στο μελλοντικό δεν υπάρχει fiber, η ταχύτητα είναι έως 50 και η συνήθης είναι 30 (βάση της σελιδας της cosmote)

Μου κακοφαινεται αυτή η υποβάθμιση να σας πω και σκέφτηκα να βάλω starlink.

Τα κόστη τα γνωρίζω και μπορώ να τα καλυψω. 

Αυτό που δεν μπορώ να αποφασίσω είναι αν πρέπει να πάω σε Gen 2 ή Gen 3

Gen 2

• Αυτόματη προσαρμογή δορυφόρων, απλά το βάζεις και ρυθμίζεται μόνο του
  • Έχει βάση στήριξης, μπορεί να χρειαστεί να αγοράσεις είτε official βάση για τοίχο είτε κάποιες aftermarket που ταιριάζει.
  • Δεν έχει θύρα ethernet, αν το χρειάζεσαι πρέπει να αγοράσεις ethernet adapter
  • Κατανάλωση 50-75w

Gen 3

• Δεν μπορεί να προσαρμοστεί μόνο του, πιθανό να χρειαστεί τεχνικός να το περάσει
  • Δεν έχει βάση στήριξης, θα χρειαστείς οπωσδήποτε βάση (δεν ξέρω και αν μπορείς να βρεις εύκολα aftermarket)
  • Έχει θύρα ethernet το router, δεν χρειάζεσαι έξτρα αντάπτορα
  • Κατανάλωση 75-100w

Προσωπικά έχω το Gen 2 κάνα χρόνο τώρα, πολύ εύκολο στην εγκατάσταση αν πιάνουν τα χέρια σου και δεν πρέπει να το εγκαταστήσεις σε περίεργο μέρος του σπιτιού. Ταχύτητες παρόμοιες λένε στο site της Starlink, θεωρώ το Gen 3 θα έχει καλύτερες επιδόσεις λόγω της μεγαλύτερης επιφάνειας του πιάτου. Η λογική λέει ότι θα είναι και πιο future proof το Gen 3, στην Αμερική βέβαια έχει πάρα πολλά Gen 1 που λειτουργούν ακόμα.

• Like 1

Ευχαριστώ πολύ για την απάντηση. Έχω διαβάσει όλα τα χαρακτηριστικά και πραγματικά δεν μπορώ να αποφασίσω.

Έχω κάνει όλη την μελέτη με τις ethernet θύρες ή την έλλειψη τους και αυτό που με προβληματιζει πιο πολύ είναι για το Gen 3 αν θα χρειάζεται να το προσαρμόζω εγώ αν τακτά διαστήματα ή όχι. Εκεί είναι που υπερτερεί το Gen 2.

Θα είναι στην στέγη στην οποία έχω πρόσβαση και δεν με εμποδίζει κάτι από γύρω.

Αλλά δεν θέλω να ανεβαίνω συνέχεια για να το γυρνάω 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...