Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, paredwse είπε

Για έλα να σε δω. :) 

Το χειμώνα είναι λίγο άγρια. Συν το ότι είναι περίπου 50+ χιλιόμετρα από Αθήνα. 

Το άγριο το ξεπερνάς και μπορεί να σου αρέσει,  ο φόβος της φωτιάς είναι το θέμα. Κάποτε ψάχναμε να είναι μακριά από πυλώνες και ρέματα και τώρα κοιτάμε να είναι μακριά από πεύκα

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Στις 26/7/2024 στις 3:04 ΜΜ, sharke είπε

2 εβδομαδες τον ιουλιο να το κανεις airbnb  πας και διακοπές σε 5αστερα, με διαφορά οτι θα εχεις  μετα απο 20 χρονια +250κ  και οχι 0.

με ενα οικόπεδο και ενα προκατ τέτοιο  70τμ

τελειωμένα ολα δεν ξεπερνάς τα 60-70κ . και αυτο ειναι εξοχικόimage.jpeg.f0c5a7297d01e2fbacbc43c1c563d020.jpeg

Πού βρίσκεις σήμερα προκάτ με το πολύ 1000€/τμ με το κλειδί στο χέρι, να λύσουμε κι εμείς το πρόβλημά μας όχι για το εξοχικό, αλλά για την κύρια κατοικία; Δεν το λέω ειρωνικά, είναι απολύτως ειλικρινής η ερώτηση επειδή ό,τι τιμές βρίσκω εγώ είναι στα διπλάσια ή σχεδόν τέλος πάντων. 

Δημοσ.
2 ώρες πριν, Bigi444444 είπε

Πού βρίσκεις σήμερα προκάτ με το πολύ 1000€/τμ με το κλειδί στο χέρι, να λύσουμε κι εμείς το πρόβλημά μας όχι για το εξοχικό, αλλά για την κύρια κατοικία; Δεν το λέω ειρωνικά, είναι απολύτως ειλικρινής η ερώτηση επειδή ό,τι τιμές βρίσκω εγώ είναι στα διπλάσια ή σχεδόν τέλος πάντων. 

Εφτασαν τοσο ψηλα τα προκατ; Δες καμια τροχοβιλα.

Δημοσ.
15 ώρες πριν, manosbr είπε

Πέρα από τη λύση του προκάτ που ανέφερε φιλος, νομίζω και το χτίσιμο δεν πρέπει ναναι τόσο κοστοβόρο (ανα τμ) , σε σχέση με αγορά διαμερίσματος . Πιστεύω (χωρίς να έχω κάνει καλή έρευνα αγοράς πως και με 1000€-1500€ το τμ , χτίζει κανείς αξιοπρεπώς .

εχει κάποιος πρόσφατη εμπειρία ;

Δεν νομίζω πως υπάρχουν αυτές οι τιμές, γιατί πρέπει να υπολογίσεις και το κέρδος του μηχανικού, όχι μονο τα υλικά. Το ότι δεν βάζει τα κεφάλαια, δεν σημαίνει πως θα δεχτεί να "πουλήσει" σε αυτές τις τιμές. Και γενικά τα μικρά χτίσματα έχουν ανεβασμένο κόστος/τ.μ σε σχέση με τις πολυκατοικίες.

Δημοσ.

για το ξυλόκαστρο γνώμες/πληροφορίες;

σίγουρα είναι βολικό και κοντά στην αθήνα και λουτράκι. 

έχει ωραίες παραλίες κοντα; 

Δημοσ.
10 hours ago, manosbr said:

Φανταστικές, στη Ζάκυνθο.

• Like 1
  • Haha 3
Δημοσ.
42 λεπτά πριν, kirileman είπε

Φανταστικές, στη Ζάκυνθο.

Οτι και να πουμε εμεις...(Εγω που εχω καταγωγη απο κιατο/ξυλοκαστρο θα σου πω πως εχει απο καλες,εως πολυ καλες σε ολο το μηκος απο το βραχατι μεχρι  ακρατα....) ! Πιο καλα για σενα,να επισκευτεις να δεις απο κοντα ολες τις περιοχες αφου ειναι κοντα! Τα πολυ θετικα...πεταγεσαι αυθημερων...θες μπανιο,φαγητο,να δεις το σπιτι,να παρεις κρασι γιατι εχεις τραπεζι το βραδυ,να κοψεις λεμονια/πορτοκαλια απο τον κηπο σου! Πεταγεσαι...δε θες να παρεις αμαξι...πας με προαστιακο/ κτελ ! Θες το χειμωνα βουνο ..απο χιονοδρομικα (αν χιονισει ) μεχρι λιμνη φενεου !

• Like 1
Δημοσ.
11 hours ago, manosbr said:

Το Ξυλόκαστρο ως Ξυλόκαστρο, έχει συμπαθητικες παραλίες, τόσο από την πλευρά του λεγόμενου Πευκιά, όσο και από την άλλη (μεταξύ Ξυλοκαστρου και Καμαρίου). Βέβαια, επειδή πρόκειται για κορινθιακό Κόλπο, κάποιες φορές μπορεί να συναντήσει κανείς και λίγη βρωμιά.

Δημοσ.
12 ώρες πριν, manosbr είπε

Τι σημαινει καλες; Για μενα καλη παραλια δεν υπαρχει απο ελευσινα μεχρι πατρα. 

• Like 3
Δημοσ.
On 29/07/2024 at 15:01, basilis_k6 said:

Είσαι τουλάχιστον άδικος.

Ακριβώς δίπλα στη Μότορ Όιλ έχει μια παραλία κ-α-τ-α-πληκτική, για την πεθερά ό,τι πρέπει !

• Haha 5
Δημοσ.
Στις 29/7/2024 στις 3:01 ΜΜ, basilis_k6 είπε

Καλές, πάντα με γνώμονα πως μιλάμε για κοντινές απόστάσεις από Αττική.. 

Στις 29/7/2024 στις 1:28 ΜΜ, generalb31 είπε

Οτι και να πουμε εμεις...(Εγω που εχω καταγωγη απο κιατο/ξυλοκαστρο θα σου πω πως εχει απο καλες,εως πολυ καλες σε ολο το μηκος απο το βραχατι μεχρι  ακρατα....) ! Πιο καλα για σενα,να επισκευτεις να δεις απο κοντα ολες τις περιοχες αφου ειναι κοντα! Τα πολυ θετικα...πεταγεσαι αυθημερων...θες μπανιο,φαγητο,να δεις το σπιτι,να παρεις κρασι γιατι εχεις τραπεζι το βραδυ,να κοψεις λεμονια/πορτοκαλια απο τον κηπο σου! Πεταγεσαι...δε θες να παρεις αμαξι...πας με προαστιακο/ κτελ ! Θες το χειμωνα βουνο ..απο χιονοδρομικα (αν χιονισει ) μεχρι λιμνη φενεου !

ΚΑτατοπιστική απάντηση!

Στην ευρύτερη περιοχή, ποιά μέρη πιστεύεις θα άξιζε να ψάξει κάποιος;

Δημοσ.
47 λεπτά πριν, manosbr είπε

ΚΑτατοπιστική απάντηση!

επειδη τα εχω γυρισει ολα τα περιξ της αττικης θα σου πω οτι το βασικο προβλημα που εχω ειναι οτι ζεις σε ενα μερος με vibe 90s. λες και ο χρονος κολλησε εκει. οι ανθρωποι, τα σπιτια, τα χρωματα.. ειναι ολα 90 εποχη. ευβοια και ολα απεναντι της, κορινθιακος και σαρωνικος ειναι ολα το ιδιο αχρωμα και ανουσια σχεδον καταθλιπτικα.

Δημοσ.
6 λεπτά πριν, basilis_k6 είπε

επειδη τα εχω γυρισει ολα τα περιξ της αττικης θα σου πω οτι το βασικο προβλημα που εχω ειναι οτι ζεις σε ενα μερος με vibe 90s. λες και ο χρονος κολλησε εκει. οι ανθρωποι, τα σπιτια, τα χρωματα.. ειναι ολα 90 εποχη. ευβοια και ολα απεναντι της, κορινθιακος και σαρωνικος ειναι ολα το ιδιο αχρωμα και ανουσια σχεδον καταθλιπτικα.

έχεις ένα point. τοχω σκεφτεί και εγώ, αλλά πιστεύω αν είναι ωραίο το φυσικό τοπίο, και μπορέσεις και βρεις καλό σημείο της περιοχής (οικόπεδο)μπορείς να διαμορφώσεις το σπίτι σου όπως θές εσύ (με αυλή /θέα κτλ) που απο μόνο του θα δίνει μεγάλη ικανοποίηση. 

Δημοσ.
52 λεπτά πριν, manosbr είπε

ΚΑτατοπιστική απάντηση!

Απο κιατο μεχρι ξυλοκαστρο για τα παραθαλασσια...το τοπ για μενα θα ηταν Συκια  και κατω μελισι !!  Μετα εχεις και τα προαστια του κιατου ( τραγανα ) και ξυλοκαστρου (μελισι,γελινιατικα,καριοτικα ).Πολλοι μενουν μονιμα και πηγαινοερχοντε αθηνα για δουλεια! Το θεμα ειναι να σαρεσει εσενα,να σε βολευει στα περισσοτερα θελω σου,να καλυπτονται οι περισσοτερες αναγκες σου και να συμφερει ! Με την κριση ειχε κατι οικοπεδαρες με η χωρις σπιτι μεσα πανω στο κυμα σε τιμες 2 αριου στο παγκρατι ημιυπογειου/πρωτου ! Τωρα ξανα εποχες δοξας !

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν κάποιος ειναι "φτωχός", το εξοχικό έχει ουσία αν μπορείς να μένεις μόνιμα το καλοκαίρι. Οπότε αυτό σημαίνει να μπορείς να πηγαίνεις στη δουλειά σου κάθε μέρα.

Το να πάρεις σπίτι με κήπο, για σκ και 2 εβδομάδες το χρόνο είναι μόνο βάσανο. Όσοι έχουμε το ξέρουμε. Άπειρες δουλειές, κόστη συντήρησης και φυσικά πάγιοι λογαριασμοί. 

Προσωπικά θα έβαζα μέγιστη απόσταση την 1 ώρα.  Ούτε λεπτό παραπάνω. 

Οπότε περιοχές θα έβαζα μόνο εντός Αττικής. 

Επεξ/σία από sphinxgr
  • Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...