Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Στις 25/7/2024 στις 2:41 ΠΜ, judge_manos είπε

Είμαι και γω σε παρόμοια φάση με την κοπέλα μου.
Δουλεύουμε και οι 2 remote και το καλοκαίρι λείπουμε 3-4 μήνες. Προς το παρόν πηγαίνουμε σε σπίτι που ανήκει στην οικογένειά της και έχει κάποια αρνητικά (απόσταση, δεν μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα στο σπίτι, έρχονται κι άλλοι συγγενείς και μένουν κ.λπ), οπότε ψάχνουμε και εμείς ένα εξοχικό το πολύ μιάμιση ώρα από Αθήνα.
Μας αρέσει πάρα πολύ η Αιδηψός (είναι το αγαπημένο μας μέρος για καλοκαίρι), απλά είναι 1μιση ώρα οδήγηση και άλλα 40 λεπτά με καράβι, οπότε ψάχνουμε εναλλακτικές.
Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι ας μας βοηθήσει :D

Η εύκολη λύση είναι.. Αρκίτσα ή πέριξ.

Γλιτώνεις το φέρρυ, καλή θάλασσα, πρόσβαση σε άλλες κοντινές περιοχές από Αταλάντη ως Κ Βούρλα και αν σου καπνίσει πετάγεσαι και απέναντι.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Super Moderators
Δημοσ.
9 hours ago, basilis_k6 said:

Τα καλα εξοχικα σπιτια πανε πανω απο 200κ. [...]

Αυτός είναι ο πιο άσχετος συσχετισμός που διάβασα εδώ. Είναι σαν να γράφεις "τα πιο γρήγορα αυτοκίνητα είναι τα άσπρα". 

Το τι είναι "καλό" εξοχικό διαφέρει πάρα πολύ για τον καθένα και φυσικά η τιμή δεν παίζει κανέναν ρόλο στο εάν το δικό σου εξοχικό είναι για σένα καλό και για κάποιον άλλο κάτι μέτριο. 

• Like 6
Δημοσ.

250Κ το λιγοτερο για οτιδηποτε και αν θες φτιαξεις...Με οχι πολυ ακριβο οικοπεδο μιλαμε παντα..Με 250Κ θα πηγαινεις διακοπες σε 5αστερα για την επομενη 20ετια (κλεινοντας τα απο το προηγουμενο ετος κλπ καθε χρονο) και θα δεις και ποσα μερη...Απο το να σε σχολιαζει ο γειτονας και να σε ενοχλει καθε 3 και λιγο...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, Spyrito33 είπε

250Κ το λιγοτερο για οτιδηποτε και αν θες φτιαξεις...Με οχι πολυ ακριβο οικοπεδο μιλαμε παντα..Με 250Κ θα πηγαινεις διακοπες σε 5αστερα για την επομενη 20ετια (κλεινοντας τα απο το προηγουμενο ετος κλπ καθε χρονο) και θα δεις και ποσα μερη...Απο το να σε σχολιαζει ο γειτονας και να σε ενοχλει καθε 3 και λιγο...

2 εβδομαδες τον ιουλιο να το κανεις airbnb  πας και διακοπές σε 5αστερα, με διαφορά οτι θα εχεις  μετα απο 20 χρονια +250κ  και οχι 0.

με ενα οικόπεδο και ενα προκατ τέτοιο  70τμ

τελειωμένα ολα δεν ξεπερνάς τα 60-70κ . και αυτο ειναι εξοχικόimage.jpeg.f0c5a7297d01e2fbacbc43c1c563d020.jpeg

Επεξ/σία από sharke
  • Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Αν είχα οικόπεδο θα το σκεφτόμουν και εγώ αλλά άντε να βρεις κάτι παραθαλάσσιο μέχρι 20-40 χιλιάρικα για να βάλεις κάτι εκεί μέσα.

Πάντως το να έχεις κάτι δικό σου δεν σε εμποδίζει να δεις και άλλα μέρη αν θες, άσε που έχεις και κάπου να πας στην συνταξιοδότηση από το να κάτσεις εδώ και να κοιτάς τα ντουβάρια της Αθήνας.

Επεξ/σία από lnoldori
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
6 ώρες πριν, lnoldori είπε

Αν είχα οικόπεδο θα το σκεφτόμουν και εγώ αλλά άντε να βρεις κάτι παραθαλάσσιο μέχρι 20-40 χιλιάρικα για να βάλεις κάτι εκεί μέσα.

Πάντως το να έχεις κάτι δικό σου δεν σε εμποδίζει να δεις και άλλα μέρη αν θες, άσε που έχεις και κάπου να πας στην συνταξιοδότηση από το να κάτσεις εδώ και να κοιτάς τα ντουβάρια της Αθήνας.

Αυτό ακριβώς είναι το πλάνο:) για μενα πιο σημαντικό είναι στην σύνταξη να μπορείς να φεύγεις 9+ και μήνες και να ζήσεις σαν άνθρωπος έστω και μεγάλος από τα σκ που θα κάνεις στο εξοχικό τώρα .

Εγώ τα τελευταία χρόνια δουλεύω full remote τέλος Ιουνίου παίρνω τα παιδιά και κατεβαίνουμε χωριό για 2 μηνες. Αξία ανεκτίμητη και ας είναι στο ίδιο μέρος που λένε κάποιοι 

Επεξ/σία από Amaretos
  • Like 1
Δημοσ.

Εγώ είμαι από αυτούς που έχω χωριό (πατρικό και περισσότερο από ένα σπίτια , χαμηλής εμπορικής αξίας στο ίδιο μέρος) κοντά στο Ναύπλιο. Μπορώ να πω τα καλοκαίρια η φασαρία της Αθήνας μεταφέρεται στο χωριό συνήθως , επομένως για τα δικά μου τα γούστα θα έβαζα και το στοιχείο της ηρεμίας μέσα. Περισσότερο το ψήνω πια να πουλήσω και να χτίσω ένα μικρό σπιτι μέσα σε κανένα χωράφι (οικοδομήσιμο) 

Δημοσ.
Στις 25/7/2024 στις 11:19 ΜΜ, Macosj είπε

Ναι όμως στα γεράματα θα πάει εκεί και τα παιδιά (το ένα). θα πάρει το σπίτι στην Αθήνα και θα ξεκινήσει μια νέα ζωή με δικό του σπίτι. Όλοι έτσι το κάνουν πλέον, οι συνταξιούχοι δεν έχουν λόγο να μένουν στην Αθήνα, και αν δεν φροντίσεις από μικρός δεύτερο σπίτι δεν έρχεται. Καλύτερα να τα χαλάσει σε κάτι που θα μείνει και ας βαριέται πάρα να γυρίσει όλη την Ευρώπη και στα γεράματα να κλαίει την μοίρα του 

Θα αγοράσει ένα σχετικά ακριβό σπίτι σήμερα υποθέτωντας ότι θα εγκατασταθεί εκεί στα 70 του; 

Μπορεί επίσης να κάνει ένα καλο επενδυτικό με τα λεφτά που θα ξόδευε καθε μηνα για το εξοχικό και στα γεράματα του θα έχει λεφτά να μείνει όπου θέλει. 

Δημοσ.

Δεν έχω εξοχικό και ταξιδεύω σε διάφορα μέρη τα καλοκαίρια. Έτσι όπως έχει γίνει η Ελλάδα τουριστικά και ειδικά  τον Αύγουστο εδώ και λίγα χρόνια, δεν θα με χάλαγε να είχα (και) μια μόνιμη βάση αντί να ψάχνω κάθε χρόνο να κλείσω δωμάτιο. Ειδικά για εποχές πλην καλοκαιριού, ως κοντινή απόδραση τα ΠΣΚ. 

Από την άλλη, πέριξ των Αθηνών δεν υπάρχουν ωραία μέρη, εννοώντας μέρη που μπορείς να ξεφύγεις και να απολαύσεις μπάνιο/διακοπές χωρίς πολύ κόσμο και κίνηση. Π.χ. τι να το κάνω το εξοχικό στο Σούνιο αν σιχτιρίζω κάθε φορά να πάω, να γυρίσω, να φάω, να κάνω μπάνιο σε γεμάτη παραλία; 

Μια εναλλακτική θα ήταν ένα κοντινό νησί, αλλά μάλλον απίθανο να βρεις κάτι όχι πανάκριβο (π.χ. Τζια, Σέριφος, Άνδρος. Αίγινα). Μια άλλη λύση είναι προς λίμνη βουλιαγμένης/ηραίου μετά το Λουτράκι. Η ακόμα και ο Σχοινιάς/Μαραθώνας, με την έννοια ότι είναι πολύ κοντά και - παραδόξως - τον Αύγουστο έχει υποφερτό κόσμο (επειδή λείπουν πολλοί).

Δημοσ.
1 ώρα πριν, ProponitisTouKanape είπε

Θα αγοράσει ένα σχετικά ακριβό σπίτι σήμερα υποθέτωντας ότι θα εγκατασταθεί εκεί στα 70 του; 

Μπορεί επίσης να κάνει ένα καλο επενδυτικό με τα λεφτά που θα ξόδευε καθε μηνα για το εξοχικό και στα γεράματα του θα έχει λεφτά να μείνει όπου θέλει. 

Εξαρτάται από την τοποθεσία του εξοχικού. Αν μπορεί κάποιος να αγοράσει  Σπέτσες Αίγινα Κύθνο Τζια που δουλεύουν φουλ από νωρίς με Πάσχα ΣΚ  τριήμερα και δεν περιμένουν Ιούλιο Αύγουστο  να το εκμεταλλευτεί τις μέρες που δεν το χρειάζεται θα έχει καλύτερες αποδόσεις από  από ένα συνταξιοδοτικό, πάντα ζεστό χρήμα και σε πολλές περιπτώσεις και μαύρα 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πέρα από τη λύση του προκάτ που ανέφερε φιλος, νομίζω και το χτίσιμο δεν πρέπει ναναι τόσο κοστοβόρο (ανα τμ) , σε σχέση με αγορά διαμερίσματος . Πιστεύω (χωρίς να έχω κάνει καλή έρευνα αγοράς πως και με 1000€-1500€ το τμ , χτίζει κανείς αξιοπρεπώς .

εχει κάποιος πρόσφατη εμπειρία ;

Επεξ/σία από manosbr
  • Super Moderators
Δημοσ.
4 hours ago, colombiano747 said:

εχει κατι ωραια εξοχικα μεσα στο πευκοδασος του Σχοινια πανω στην θαλασσα. :)  θα εμενα χειμωνα καλοκαιρι εκει 

Για έλα να σε δω. :) 

Το χειμώνα είναι λίγο άγρια. Συν το ότι είναι περίπου 50+ χιλιόμετρα από Αθήνα. 

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...