Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
5 ώρες πριν, catmaster είπε

Κοίτα και προς Λαυρεωτική -νομίζω είναι λίγο πιο "λογικές" οι τιμές ακινήτων σε σχέση με τα νοτιοανατολικά γιατί και εγώ ψάχνωντας για σπίτι-εξοχικό στις περιοχές εκείνες άκουσα νούμερα που δεν πιάνονται ούτε εφοπλιστής να ήμουν.
(Τελικά αγόρασα στην Κερατέα και παρόλο που στην αρχή λέγαμε για λίγους μήνες το χρόνο να πηγαίνουμε , φέτος είμαστε εκεί από τον Απρίλιο. )

ποια είναι τα καλά σημεία της κερατέας? προς κακια θάλασσα;

13 ώρες πριν, Nabuko είπε

Ρόδος στη 1 ώρα με αεροπλάνο και Χαλκιδική επίσης. 

με πύραυλο ακόμα γρηγορότερα!

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Είμαι και γω σε παρόμοια φάση με την κοπέλα μου.
Δουλεύουμε και οι 2 remote και το καλοκαίρι λείπουμε 3-4 μήνες. Προς το παρόν πηγαίνουμε σε σπίτι που ανήκει στην οικογένειά της και έχει κάποια αρνητικά (απόσταση, δεν μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα στο σπίτι, έρχονται κι άλλοι συγγενείς και μένουν κ.λπ), οπότε ψάχνουμε και εμείς ένα εξοχικό το πολύ μιάμιση ώρα από Αθήνα.
Μας αρέσει πάρα πολύ η Αιδηψός (είναι το αγαπημένο μας μέρος για καλοκαίρι), απλά είναι 1μιση ώρα οδήγηση και άλλα 40 λεπτά με καράβι, οπότε ψάχνουμε εναλλακτικές.
Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι ας μας βοηθήσει :D

Δημοσ.
2 ώρες πριν, judge_manos είπε

Είμαι και γω σε παρόμοια φάση με την κοπέλα μου.
Δουλεύουμε και οι 2 remote και το καλοκαίρι λείπουμε 3-4 μήνες. Προς το παρόν πηγαίνουμε σε σπίτι που ανήκει στην οικογένειά της και έχει κάποια αρνητικά (απόσταση, δεν μπορούμε να αλλάξουμε πράγματα στο σπίτι, έρχονται κι άλλοι συγγενείς και μένουν κ.λπ), οπότε ψάχνουμε και εμείς ένα εξοχικό το πολύ μιάμιση ώρα από Αθήνα.
Μας αρέσει πάρα πολύ η Αιδηψός (είναι το αγαπημένο μας μέρος για καλοκαίρι), απλά είναι 1μιση ώρα οδήγηση και άλλα 40 λεπτά με καράβι, οπότε ψάχνουμε εναλλακτικές.
Αν έχει κάποιος να προτείνει κάτι ας μας βοηθήσει :D

Έχεις 3 μηνες να πας οπου θες και η μιαμιση ωρα συν 40 καραβι ειναι μακρια ας πουμε?? Η Αιδηψός παλι τι φαση; Αγαπημενο μερος για καλοκαιρι η Αιδηψος σε μια χωρα με 100 νησια;

• Haha 2
Δημοσ.
Spoiler

Ποιες οι πιθανοτητες να ισχύει ποστ οτι κάποιος  περιμένει να τ προτείνουν μέρος..να μην έχει πάει ποτέ.. να ειναι τοσο απλας να λέει γ αγορά κ ταυτοχρονα να συζητάει για εξοδα κ κουραση...

Πρωτα γυρνάς περιοχές  κ μετά αποφασίζεις αν αξίζει..προσωπικά θα έπαιρνα ένα κυριλε τροχόσπιτο ~20κ θα το πηγαινα στα γνωστά καμπινγκ εδώ γύρω Κορινθία,αχαια,ευβοια,βορειο νοτιο ανατολική Αττική (από μαραθωνα μέχρι λαυριο).. κ μετά από χρόνια θα αποφάσιζα 

μια χωρα με τοσα νησια κ ωραία ηπειρωτικα μέρη ,έχεις το πτωχευμενο κράτος π την είδε μονακο να εχει τεκμηρια,φόρους,τέλη,δασμους εισαγωγών(σκάφη,αυτοκινουμενα,τροχοσπιτα) στους πολίτες σε οτιδηποτε θετικο  γ την οικονομία κ υγεία πολιτών...

Δημοσ.
1 ώρα πριν, basilis_k6 είπε

Έχεις 3 μηνες να πας οπου θες και η μιαμιση ωρα συν 40 καραβι ειναι μακρια ας πουμε?? Η Αιδηψός παλι τι φαση; Αγαπημενο μερος για καλοκαιρι η Αιδηψος σε μια χωρα με 100 νησια;

Ναι γιατί πηγαινοερχόμαστε 4-5 φορές το καλοκαίρι. Έχουμε πάει σε αρκετά νησιά τα τελευταία χρόνια, απλά προτιμάμε κάτι πιο ήρεμο, με λιγότερο κόσμο και λιγότερη ταλαιπωρία (μας αρέσουν αρκετά και οι παραλίες της Αιδηψού/Αγίου Νικολάου)

Δημοσ.
8 ώρες πριν, manosbr είπε

ποια είναι τα καλά σημεία της κερατέας? προς κακια θάλασσα;

Από Δασκαλειό, μέχρι βρωμοπουσι τσονιμα κτλ  έχει ωραία σημεία. Το αρνητικό είναι ότι οι οικισμοί  είναι αμφιθεατρικά και ψηλά σε σχέση με τις παραλίες με ανηφόρες κατηφόρες. Το θετικό είναι ότι έχει καλύτερα νερά από τη Ριβιέρα γιατί είναι Αιγαίο και η πρόσβαση από Λαυρίου είναι πιο άνετη σε σχέση με την παραλιακή. 

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, Morosana είπε

Από Δασκαλειό, μέχρι βρωμοπουσι τσονιμα κτλ  έχει ωραία σημεία. Το αρνητικό είναι ότι οι οικισμοί  είναι αμφιθεατρικά και ψηλά σε σχέση με τις παραλίες με ανηφόρες κατηφόρες.

Και πολλά στενά δρομάκια με δύσκολη πρόσβαση που σημαίνει πως το ΣΚ θέλεις ελικόπτερο για να πας παραλία 🤣
(έχω παρατήσει μόνιμα ένα πενηντάρι σκουτεράκι εκεί μόνο για τα ΣΚ αν βαριέμαι να πάω για μπάνιο από τις οκτώ το πρωί)

• Like 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, catmaster είπε

Και πολλά στενά δρομάκια με δύσκολη πρόσβαση που σημαίνει πως το ΣΚ θέλεις ελικόπτερο για να πας παραλία 🤣
(έχω παρατήσει μόνιμα ένα πενηντάρι σκουτεράκι εκεί μόνο για τα ΣΚ αν βαριέμαι να πάω για μπάνιο από τις οκτώ το πρωί)

Όντως οι δρόμοι είναι αρκετά στενοί και δεν θέλω να φαντάζομαι τι γίνεται τα σκ. Όλη η ακτογραμμή εκεί έχει ωραία σημεία για ψάρεμα και ψαροντούφεκο 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ενταξει μην υπερβαλουμε με ανατολικη αττικη..τουλάχιστον μέχρι να φτιάξουν αποχετευση/επεξεργασία λυμάτων ;)..γιατί το αναρχο χωροταξικό  δεν αλλάζει αφού νομιμοποίηθηκαν τα αυθαίρετα 

Επεξ/σία από kage
Δημοσ.
4 minutes ago, kage said:

Ενταξει μην υπερβαλουμε με ανατολικη αττικη..τουλάχιστον μέχρι να φτιάξουν αποχετευση/επεξεργασία λυμάτων ;)

Φτάνει γκίοσαμε στην Ανατολικη Αττική, να πάτε αλλού 😝

• Like 1
Δημοσ.
10 ώρες πριν, Morosana είπε

Από Δασκαλειό, μέχρι βρωμοπουσι τσονιμα κτλ  έχει ωραία σημεία. Το αρνητικό είναι ότι οι οικισμοί  είναι αμφιθεατρικά και ψηλά σε σχέση με τις παραλίες με ανηφόρες κατηφόρες. Το θετικό είναι ότι έχει καλύτερα νερά από τη Ριβιέρα γιατί είναι Αιγαίο και η πρόσβαση από Λαυρίου είναι πιο άνετη σε σχέση με την παραλιακή. 

Δασκαλείο έχει πολλά σπίτια χαμηλά στη θάλασσα , αρα δεν ειναι απαραίτητα ψηλα.

Το βρωμοπουσι τσονιμα δεν έχω παει ποτέ. 

έχετε υποψιν μέρη κορινθιας όπως κόρφος, σοφικό κτλ; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εξοχικό σπίτι ειναι και μια επένδυση , σε σχεση με την σπαταλη του χρήματος σε ξενοδοχεία για 7 -10 μέρες καθε χρονο απο εδω και απο εκει,

Επεξ/σία από sharke
Δημοσ.
Στις 24/7/2024 στις 10:09 ΠΜ, ProponitisTouKanape είπε

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Αν δεν προϋπάρχει (π.χ. σπίτι σε μέρος καταγωγής), μου φαίνεται κάπως άκυρη η αγορά εξοχικού. Ξέχωρα απο το κόστος αγοράς, που δε θα είναι αμελητέο σε καμία περίπτωση, πρακτικά διατηρείς δύο νοικοκυριά με ο,τι αυτό συνεπάγεται (εξοπλισμός, ζημιές, ασφάλεια κλπ). Και επειδή θα έχεις κάνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο έξοδο με το εξοχικό, δε θα σου πάει καρδιά να πας αλλού διακοπές, θα θες να βγάλει τα λεφτά του. Κι υπάρχει και ένας ακόμα παράγοντας: όταν πας σε εξοχικό, απλά μεταφέρεις την καθημερινότητα σου εκτός Αθήνας, δε πας διακοπές. Πλένεις, μαγειρεύεις, σκουπίζεις, καθαρίζεις. Δε το λες ακριβώς διακοπές...

Στη μόνη περίπτωση που πιθανώς να άξιζε κατα τη γνώμη μου είναι στο σενάριο το εξοχικό να είναι "κύριο" σπίτι κάποιους μήνες το χρόνο, π.χ. καλοκαίρι να πεις κάνω fully remote και αράζω εκεί για να γλιτώσω το καμίνι της Αθήνας ή μόλις κλείσουν τα σχολεία πάνε οι γονείς μου τα παιδιά για να παραθερίσουν εκεί ένα γεμάτο δίμηνο. 

Εάν πάλι το επιχειρήσεις, η γνώμη μου είναι πως πρέπει να είναι σχετικά μικρό, να έχει κάποιες ανέσεις που έχεις και στο σπίτι σου (π.χ. ηλιακό, AC, ίντερνετ κλπ) και να μην έχει πολύ ακριβά πράγματα γιατί τα εξοχικά τα ρημάζουν στις κλοπές. 

Ναι όμως στα γεράματα θα πάει εκεί και τα παιδιά (το ένα). θα πάρει το σπίτι στην Αθήνα και θα ξεκινήσει μια νέα ζωή με δικό του σπίτι. Όλοι έτσι το κάνουν πλέον, οι συνταξιούχοι δεν έχουν λόγο να μένουν στην Αθήνα, και αν δεν φροντίσεις από μικρός δεύτερο σπίτι δεν έρχεται. Καλύτερα να τα χαλάσει σε κάτι που θα μείνει και ας βαριέται πάρα να γυρίσει όλη την Ευρώπη και στα γεράματα να κλαίει την μοίρα του 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, sharke είπε

εξοχικό σπίτι ειναι και μια επένδυση , σε σχεση με την σπαταλη του χρήματος σε ξενοδοχεία για 7 -10 μέρες καθε χρονο απο εδω και απο εκει

Εξαρτάται.

Μέχρι τι ποσό αγοράς?

Με δάνειο? Ή να έχεις κασέρι και να πληρωθεί ντούκου?

Πρώτη κατοικία αποπληρωμένη ή ακόμα πληρώνονται οι δόσεις? 

Δημοσ.

Τα καλα εξοχικα σπιτια πανε πανω απο 200κ. Εξοχικο εννοείται μονοκατοικία προφανως. Οι τιμες ειναι τοσο ψηλα που μαζι με τα εξοδα ο μονος λογος να παρει καποιος ειναι για να ασφαλισει ενα μεγαλο ποσο που εχει στην τραπεζα. Εξαιρούνται αυτοι που θελουν να κανουν διακοπες 3μηνες η να πηγαινει ολη η οικογένεια η ακομα και αλλη οικογένεια. Εκει βγαζει και οικονομικα νόημα αλλα δεν ειμαστε στο 90 πλέον. Αυτο το κανουν ελαχιστοι.

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...