ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 6 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε Οι περιοχές που μπορεί να μείνει ένας άνθρωπος χωρίζονται σε αστικές, ημιαστικές και αγροτικές. Αν διαβάζεις αγροτική περιοχή και σου έρχεται στο μυαλό η πατάτα της Θήβας μάλλον πεινάς(λογικό γιατί είναι και μεσημέρι). Κατα τ άλλα το σενάριο του post είναι υποθετικό. Αν έχεις τα χρήματα να αγοράσεις εξοχικό στο Σούνιο μάλλον έχεις για να αγοράσεις και στη Σκύρο ή στα Αντικύθηρα. Κι επισης ειναι το ίδιο εύκολο να πας στο Σούνιο ή στην Κόρινθο με το να πας στα Αντικύθηρα και τη Σκύρο 2 1
tutuyo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Το εξοχικό έχει κι ένα άλλο αρνητικό. Λειτουργεί σαν άγκυρα και προδιαθέτει όλες τις διακοπές σου. Είναι κρίμα να ζούμε σε χώρα με τόσες ομορφιές και να μην τις εξερευνήσεις, γιατί πρέπει να πηγαίνεις στο εξοχικό που πληρώνεις Περνάς που περνάς το 90% της ζωής σου σε μια πόλη. Να περνάς και το υπόλοιπο 10% πάλι σε ένα μέρος; 4 1
adi32 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 (αν υπαρχει) δε σε εμποδιζει να πας 20 μερες εκει και αλλες 10 οπου θες 30 μερες διακοπες σε ξενοδοχεια δυσκολο να παει καποιος Αλλοι στελνουν τη γυναικα ή τους παππουδες με τα παιδια και απολαμβανουν 3 μηνες διακοπες 4
Morosana Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 43 λεπτά πριν, Nabuko είπε Δεν ψάχνουν όλοι εξοχικό δίπλα στη θάλασσα. 🙃 Ψάχνει όμως αυτός που άνοιξε το θέμα εκτός αν τον ενδιαφέρουν τα Λεγραινά και το θυμάρι για χειμερινό σκι και να φυτέψει μαρούλια. 48 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε Κατα τ άλλα το σενάριο του post είναι υποθετικό. Αν έχεις τα χρήματα να αγοράσεις εξοχικό στο Σούνιο μάλλον έχεις για να αγοράσεις και στη Σκύρο ή στα Αντικύθηρα. Βρήκες τα πιο εύκολα μέρη για εξοχικό.
Nabuko Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Μόλις τώρα, Morosana είπε Ψάχνει όμως αυτός που άνοιξε το θέμα Αμφιβάλλω ότι ψάχνει κάτι γενικώς αυτός που άνοιξε το θέμα 5
mechpanos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 39 λεπτά πριν, adi32 είπε Αλλοι στελνουν τη γυναικα ή τους παππουδες με τα παιδια και απολαμβανουν 3 μηνες διακοπες τις παλιές καλές εποχές που 1 μισθός έφτανε να θρέψει μια οικογένεια και να έχεις ή να νοικιάσεις και εξοχικό, ναι... 1
tsaltinho Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 υπαρχουν κάποιοι, οπως πχ εγω, που επιθυμουν ενα εξοχικο, για να μπορουν να ξεφευγουν αστω και ενα σαββατοκυριακο απο τα μονιμα προβληματα των πολυκατοικιων. Και υπαρχουν οικογενειες που ενας γονέας εχει αδεια όλο το καλοκαίρι, ή δεν δουλευει καθολου, οπότε ειναι οτι πρεπει για τα παιδια να κανουν διακοπες οσο περισσοτερες μερες το χρονο. Κι αν δεν ειναι μακρια, πας και τα 3ημερα, Πασχα κτλ 4
mechpanos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 ΠΑΝΤΩΣ αν και όπως είπα το θέμα εξοχικού αν δεν είναι το πατρικό ή στον τόπο καταγωγής (ώστε να διατηρείται μια επαφή) δεν με πολυψήνει από οικονομικής άποψης, στο θέμα παιδιών θα υπερθεματίσω με τους προλαλήσαντες: τα παιδιά κάνουν επικές διακοπές και δημιουργούν τις καλύτερες αναμνήσεις από την παιδική - εφηβική ηλικία, στα καλοκαιρινά εξοχικά όπου πηγαίνουν συστηματικά και δημιουργούν καλοκαιρινές παρέες, παιχνίδι, ανεμελιά, βόλτες, περιπέτειες κλπ. Ειδικά αν είναι κάποιο ήσυχο και ασφαλές μέρος που έχουν μια σχετική ελευθερία κινήσεων (ναι υπάρχουν ακόμα και σήμερα, τέτοια!) 7
punky Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δεν υπάρχει σωστή απάντηση, μόνο υποκειμενική. Έχοντας πάντως περάσει τα παιδικά μου χρόνια σε εξοχικό στην Εύβοια, λυπάμαι για τα παιδιά που δεν έζησαν αυτές τις πολυήμερες περιόδους απόλυτης ελευθερίας και παιχνιδιού με τις σταθερές παρέες του καλοκαιριού που μεγαλώσαμε μαζί. Και το βλέπω και στα παιδιά μου πόση διαφορά κάνει κάθε ΣΚ, είτε χειμώνα είτε καλοκαίρι, που δεν κλείνονται στην πολυκατοικία και παίζουν στον κήπο, στους δρόμους και στη θάλασσα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μπορούσαμε να τους προσφέρουμε τόσες στιγμές στη φύση πηγαίνοντας σε ενοικιαζόμενα. Έχουμε από 2 αλλαξιές ρούχα πάντα εκεί, οπότε ποτέ δεν πονοκεφαλιάζουμε για την προετοιμασία του ταξιδιού. Έχουμε πολλές φορές φύγει ΠΣΚ παίρνοντας μόνο τα κλειδιά του εξοχικού. Οκ, θα το καθαρίσουμε, όπως θα καθαρίσουμε και την κύρια κατοικία μας. Και τι έγινε; Σε μια ώρα το πολύ, 2 ενήλικες το έχουμε σουλουπώσει φεύγοντας και μας περιμένει πάντα καθαρό να μας υποδεχθεί. Αν θέλουμε να είμαστε χαλαροί και ξέγνοιαστοι, θα φάμε έξω. Έτσι κι αλλιώς έχουμε γλυτώσει το κόστος του ξενοδοχείου και το να φάμε σε τοπική ταβέρνα είναι πιο φτηνά κι από την Αθήνα. Διαφορετικά θα ψωνίσουμε από τους μανάβηδες και τους χασάπηδες που μας προσέχουν πια, σχετικά φθηνά και σίγουρα ποιοτικά και θα ψήσουμε κάτι στο τζάκι το χειμώνα ή στην ψησταριά το καλοκαίρι. Θα κάνουμε οικογενεικώς ποδήλατο χωρίς να μας σημαδεύουν τα αυτοκίνητα, θα παίξουμε μπάλα στο γήπεδο του χωριού, θα πούμε μια καλημέρα με τους γείτονες και δεν θα μας νοιάζει αν ακουγόμαστε όταν ζούμε και διασκεδάζουμε στη μονοκατοικία μας, εν αντιθέσει με την πόλη που οφείλεις να ζεις λες και συγκατοικείς με τους υπόλοιπους στην πολυκατοικία. Α, και με τη γυναίκα θα πεταχτούμε και κάποιο διήμερο σε κάποιο πιο ακριβό προορισμό όταν θα βρούμε εισιτήρια σε τιμή χώμα γιατί είμαστε χορτάτοι και δεν περιμένουμε τις αγχωτικές 10ήμερες "διακοπάρες" για να ξελαμπικάρουμε. Στο τέλος, σου μένει και η αξία του ακινήτου. 25 4
Moderators stormrain Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Moderators Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δηλεσι, Χαλκουτσι κλπ ειναι οκ, φτανεις γρήγορα και μελλοντικά μπορεί να το εχεις και ως μονιμη κατοικία, βλεπω ήδη πολλους που το κανουν. Βεβαια επειδη ειναι Ευβοϊκός, η θάλασσα δεν ειναι και η καλυτερη. Απο την μια συμφωνώ βέβαια πως σε περιοριζει κάπως το εξοχικό, απο την αλλη, έχοντας μεγαλωσει σε τέτοια φαση, με 3 μηνες διακοπές ως παιδί, δεν θα το αλλαζα με τιποτα (ως μια ηλικια). 2
catmaster Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 16 ώρες πριν, manosbr είπε Καλησπέρα σε όλους. Μιας και είναι καλοκαιρι θεωρώ ωραίο θέμα για όσους έχουν σκέψεις για αγορά εξοχικής κατοικίας ή οικοπέδου με προοπτική ανέγερσης στο μέλλον. Ποια περιοχή σε απόσταση κοντινή από Αθήνα (π.χ. έως 1,5 ώρα) θα προτείνατε; από άτομα που έχουν εμπειρία απο εξοχική κατοικία εκεί; Θεωρώ την 1,5 ώρες τη μέγιστη ώστε η εξοχική κατοικία να μπορεί να αξιοποιείται για περισσότερες φορές το χρόνο (και ΠΣΚ). Στο μυαλό μου έρχονται περιοχές όπως Λαγονήσι και μετά ώς Σούνιο (παλαιά φώκαια, θυμάρι, λεγραινά, χάρακας), Πόρτο ράφτη, Κινέτα, Βραχάτι, κ.α. Βέβαια είναι και το κόστος ένα θέμα, γιατι σε κάποια σημεια περιοχών οι τιμές ειναι απλησίαστες. Κοίτα και προς Λαυρεωτική -νομίζω είναι λίγο πιο "λογικές" οι τιμές ακινήτων σε σχέση με τα νοτιοανατολικά γιατί και εγώ ψάχνωντας για σπίτι-εξοχικό στις περιοχές εκείνες άκουσα νούμερα που δεν πιάνονται ούτε εφοπλιστής να ήμουν. (Τελικά αγόρασα στην Κερατέα και παρόλο που στην αρχή λέγαμε για λίγους μήνες το χρόνο να πηγαίνουμε , φέτος είμαστε εκεί από τον Απρίλιο. )
m3ltd0wn Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Έχω από την μητέρα μου σπίτι σε νησί (Λήμνος). Μεγάλο, παλιό, κλπ. Πολύ ωραίες παραλίες, από τις καλύτερες που έχω δει, αλλά λόγω απόστασης πάντα το βαριόμουν. Έχει η γυναίκα μου σπίτι στον Ωρωπό. Πήγαινα από μικρός γιατί είχε εκεί σπίτι και ο παιδικός μου φίλος. Δεν αλλάζω τον Ωρωπό με τίποτα. Ναι, οι παραλίες δεν είναι οι καλύτερες και τα ΣΚ πήζει ο τόπος αλλά είναι κοντά, είναι άμεσα, είναι ότι πρέπει για ΣΚ και τριήμερα. Και με 2 μικρά παιδιά δεν μπορώ να κάνω 15 ώρες ταξίδι για να περάσω 2 εβδομάδες και πάλι πίσω άλλο τόσο. Θέλω να μπορώ να πάω κάπου σε 1 ώρα, να αφήσω τα πράγματα μου, να πάρω μια τσάντα και να πάω για μπάνιο. Έχουν ανέβει βέβαια οι τιμές εκεί στον Ωρωπό καθώς παλιά έβρισκες μονοκατοικία με 50.000€ και οικόπεδο και πλέον το κόστος είναι πάνω από 150.000€ 3
SOCRATIS1000 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δεν αξίζει πλέον αγορά εξωχικου εκτός και αν θες να το εκμεταλλευτείς σε καλή περιοχή Τα περισσότερα εξοχικά που χτίζονται είναι από άτομα με πολλά λεφτά στην άκρη ,δηλαδή πολλαα η από παλιά εξοχικά οικογενειακά που έχουν μείνει και κάνουν ανακαίνιση Ότι είπε ο φίλος πιο πάνω ,αν το θες απλά να ξεκουράζεσαι και να παίρνεις το break σου ,βρίσκεις σπίτια μια εβδομάδα ακόμα και 2 ,θα δίνεις 1 κ ξέρω εγώ και εισαι μπόμπα Εξάλλου στις περιοχές που κοιτάς και μπορείς με 150-200 κ να πάρεις ένα σπίτι καλό ,τόσο είναι οι τιμές για ενοικίαση και πολλά λέω Δεν αξίζει να πάρεις σπίτι πλέον σαν εξώχικο εκτός και αν έχεις λεφτά για πεταμα 1 1 1
tounion Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 6 hours ago, tutuyo said: Το εξοχικό έχει κι ένα άλλο αρνητικό. Λειτουργεί σαν άγκυρα και προδιαθέτει όλες τις διακοπές σου. Είναι κρίμα να ζούμε σε χώρα με τόσες ομορφιές και να μην τις εξερευνήσεις, γιατί πρέπει να πηγαίνεις στο εξοχικό που πληρώνεις Περνάς που περνάς το 90% της ζωής σου σε μια πόλη. Να περνάς και το υπόλοιπο 10% πάλι σε ένα μέρος; Πες μας που πήγες πέρυσι και πόσες μέρες και που θα πας φέτος πόσες μέρες να δω λιγάκι κάτι 1 1 1
alexvi Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Πόρτο Γερμενό. Η Κιάτο μαξ Ξυλόκαστρο Σε μια ώρα και κάτι είσαι και στα δύο. Σαλαμίνα ωραίο μέρος επίσης και δίπλα. Πιο οικονομικά Λαύριο. Επίσης συμφωνώ με τα ταξίδια αν έχεις λεφτά διότι στο τέλος οι εμπειρίες θα μείνουν όχι τα ντουβαρια όσο πολυτελή και να ναι αλλά πρέπει να χεις πολλά για να λες πάω κάθε σκ και κάπου αλλού και να μην περιμένεις αυτές τις 10 20 μέρες τον χρόνο. Επίσης και διήμερο να πας κάπου δεν υπάρχει περίπτωση να πέσεις κάτω από 200αρι . Εκτός και αν πας με ΚΤΕΛ και μένεις δίπλα στον σταθμό σε παγκάκι. Απλα αυτό που μένει είναι οι ωραίες αναμνήσεις από το βαγόνι του τρένου που γυρνάς σε μια ήσυχη Αθήνα Κυριακή βράδυ από Θεσσαλονίκη Μπορείς όμως να πάρεις ένα μικρό σπίτι και ας μην είσαι πλάι στο κύμα και να το χεις σαν διέξοδο αν πήζεις στο κλεινόν αστυ Επεξ/σία 24 Ιουλίου 2024 από alexvi
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα