kirileman Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 3 hours ago, makiss8 said: προς χαλκιδα δηλεσι κτλπ ok θαλασσες αλλα πιο καλες τιμες πιστευω και μεγαλη αναπτυξη τελευταια Άθλια θάλασσα, ό,τι έχει απέναντι το φέρνει εκεί και με λίγο αέρα γίνεται βούρκος. Καλύτερα Ερέτρια, Μαλακόντα, Αμάρυνθο. Από εκεί μπορείς να γυρίσεις όλη την Εύβοια, ενώ έχεις εύκολη πρόσβαση σε Βοιωτία, Φθιώτιδα, Αττική. 3
mechpanos Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Ωραίο θέμα. Όπου υπάρχει δρόμος. Άμα μπεις στο αμάξι, τι 100 τι 200 χλμ. δεν παίζει ιδιαίτερο ρόλο. Δηλαδή τί να κάνεις 1 ώρα να φτάσεις, τί 2 αν είναι να βρεις κάτι καλύτερο με περισσότερες προοπτικές. ΑΝ και εγώ αν δεν είναι πατρικό - στον τόπο καταγωγής είμαι εκ πεποιθήσεως, κατά της εξοχικής κατοικίας. Χαλάς τόσα λεφτά για να μένει όλο το χρόνο κλειστό και να πηγαίνεις στις διακοπές σου αντί να ξεκουραστείς, να ταλαιπωριέσαι να το συντηρείς και να το μαζεύεις, για ποιο λόγο... Με αυτά τα λεφτά μπορείς να πηγαίνεις κάθε χρόνο διακοπάρες σε διαφορετικό (ή και στο ίδιο) μέρος, και να ξεκουράζεσαι πραγματικά.
mchatz Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Χαίρομαι (και απορώ ταυτόχρονα) που ακόμα υπάρχει κόσμος που σκέφτεται αγορές εξοχικού, ενώ το trend είναι ακόμα και η διατήρηση με νύχια και δόντια ακόμα και της πρώτης κατοικίας....:) Anyway, λίγο πού έχουν ειπωθεί όλα... Συμφωνω πως η μεγάλη παγίδα είναι η μεταφορά της καθημερινότητας σε ένα διαφορετικό μέρος και ο μεγάλος κίνδυνος είναι να το βαρεθείς τόσο που να μη θέλεις πια να πηγαίνεις... Συμφωνώ επίσης πως η φάση εξοχικό (και δη παραθαλλάσιο) έχει νόημα είτε για συνταξιούχο -που δεν έχει καμμία διάθεση να μετακινηθεί- είτε για οικογένειες με παιδιά έως 15 χρόνων το πολύ. Αλλά σε κάθε περιπτωση, τό κόστος αγοράς, και συντήρησης είναι πλέον δυσβάστακτο. Και μιλώ εκ πείρας, για παραθαλλάσιο τέτοιου τύπου ακίνητου, το οποίο μας πίνει το αίμα (στο οποίο βαριέμαι πλέον και να πηγαίνω, αλλά άς όψονται τα παιδιά...)... Η μόνη λογική, είναι η αγορά, χρήση για κάποιο διάστημα, και απώτερο σκοπό το κέρδος από εκμετάλλευση ή την υπεραξία από πιθανή πώληση, κάτι το οποίο, για την ώρα, και όσον αφορά σε αρκετές παραθαλλάσιες κυρίως περιοχές έχει τρομερή δυναμική. Κατα τα άλλα, αν απλά θέλει κάποιος να μπεί στην κατηγορία 'έχω κι εγώ εξοχικό, πάμε μια βόλτα' καλύτερα να κάτσει στα αυγά του!
GoMaR Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Μιας και οι γονεις μου εφτιαξαν εξοχικο με τους θειους μου στην Βορεια Ευβοια. Απο μικροι πηγαιναμε εκει. Απο το 1991 που αρχισα να θυμαμαι εχω αναμνησεις οσο οικογενειακες, οσο φιλικες οσο και πιο προσωπικες. Εννοειται δεν μετανιωνω για την κινηση των γονιων μου που εκαναν την κινηση και εχτισαν εξοχικο μιας και χαιρομαι που εχω τοσες αναμνησεις. Ναι, τραβηξαμε αγχος με τις φωτιες. Ναι σωσαμε το σπιτι. Ξεπερασαμε τους εαυτους μας με τον αδερφο μου για να καταφερουμε να σωσουμε το σπιτι. Ολοι οι κοποι των γονιων μου θα εσβηναν σε μια νυχτα. (6/8/21) Ναι θελει εξοδα, θελει να αφιερωσεις χρονο και εργασια. Ειτε προσωπικη ειτε χρηματικη σε ειδικους. Το γεγονος οτι εχεις ενα μερος κοντα σχετικα απο την Αθηνα (2-2,5 ωρες ειναι) ειναι αξιοζηλευτο ισως για πολλους να πηγαινεις να ξεκουραζεσαι. Να αδειαζει το μυαλο σου. Ειτε να πας με την παρεα σου ειτε με το αισθημα σου, ειτε μονος σου. Τωρα, αν αξιζουν ολα αυτα ειναι θεμα ανθρωπου. Το πιο πιθανον να μην εκανα την κινηση να φτιαξω εξοχικο, αλλα ειναι πολλα που παιζουν ρολο. Καποιοι επιλεγουν να μην εχουν αγχος και να επιλεγουν να πηγαινουν σε καινουργια μερη. Καποιοι θελουν μια γρηγορη κοντινη εξορμιση για χαλαρωμα. Καταλαβαινω και τις 2 πλευρες. Και για να απαντησω στον TS.. Και το 2- 2,5 ωρες στην τελικη δεν θεωρειται μακρια απο Αθηνα. Τουλαχιστον ετσι το βλεπω εγω. Αθηνα - Βορεια Ευβοια (παραλ. Αγια Αννας κοντα) Οποτε ξανα σκεψου λιγο μηπως αυξησεις την ακτινα σου. Η καταναλωση βενζινης με τα συγχρονα αμαξια (αν εχεις) ειναι αρκετα χαμηλοτερη σε σχεση με παλια. Οποτε η διαφορα της μιας ωρας παραπανω δεν θεωρω οτι ειναι τραγικο εξοδο. 3
great Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Ακόμα παίζουν εξοχικά!? Οσους θυμαμαι να είχαν εξοχικα πλεον ειναι μονιμες κατοικιες (και εγω)
G.TH. Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Έχει μεγάλη διαφορά η 1 ώρα με τις 2. Αν έχεις εργασία Σαββάτο πρωί με 2 ώρες δρόμο μέχρι να πας εκεί έχει χαθεί η ημέρα, ειδικά το χειμώνα και το φθινόπωρο. Επίσης η επιστροφή Δευτέρα νωρίς πρωί δυσκολεύει πολύ περισσότερο. Το πιο λογικό είναι να διαλέξεις δυτικά, ανατολικά νότια αναλόγως και που είναι το σπίτι σου στην Αθήνα 1
CorsarioJoao Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Αυτό που στην Ελλάδα ενώ έχουμε απο τις πιο περιζήτητες και όμορφες αγροτικές περιοχές του κόσμου, και εμείς οι φοβεροί οι Ελληνάρες δεν μπορούμε μακριά απο τις αστικές (στο συγκεκριμένο post την Αθήνα) πρέπει σε κάποια φαση να το κοιτάξουμε 1 3
Apokios Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 11 ώρες πριν, manosbr είπε Καλησπέρα σε όλους. Μιας και είναι καλοκαιρι θεωρώ ωραίο θέμα για όσους έχουν σκέψεις για αγορά εξοχικής κατοικίας ή οικοπέδου με προοπτική ανέγερσης στο μέλλον. Ποια περιοχή σε απόσταση κοντινή από Αθήνα (π.χ. έως 1,5 ώρα) θα προτείνατε; από άτομα που έχουν εμπειρία απο εξοχική κατοικία εκεί; Θεωρώ την 1,5 ώρες τη μέγιστη ώστε η εξοχική κατοικία να μπορεί να αξιοποιείται για περισσότερες φορές το χρόνο (και ΠΣΚ). Στο μυαλό μου έρχονται περιοχές όπως Λαγονήσι και μετά ώς Σούνιο (παλαιά φώκαια, θυμάρι, λεγραινά, χάρακας), Πόρτο ράφτη, Κινέτα, Βραχάτι, κ.α. Βέβαια είναι και το κόστος ένα θέμα, γιατι σε κάποια σημεια περιοχών οι τιμές ειναι απλησίαστες. Σε αυτό το range μπορείς να δεις και Ακράτα ( συμπαθητική θάλασσα τον περισσότερο καιρό ) αλλά και προς Εύβοια ( Ερέτρια, Αμαρυνθο κτλ ). Ασχετο: Αν είχα ( που δεν τα εχω 😛 ) τα λεφτά ίσως κοιτούσα και για αγορά αυτοκινούμενου. Λιγότεροι φόροι και περισσότερες επιλογές για διακοπές. 1
Morosana Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 46 λεπτά πριν, CorsarioJoao είπε Αυτό που στην Ελλάδα ενώ έχουμε απο τις πιο περιζήτητες και όμορφες αγροτικές περιοχές του κόσμου, και εμείς οι φοβεροί οι Ελληνάρες δεν μπορούμε μακριά απο τις αστικές (στο συγκεκριμένο post την Αθήνα) πρέπει σε κάποια φαση να το κοιτάξουμε Τι σχέση έχει αυτό σε ένα θέμα με εύρεση εξοχικού κοντά στον τόπο κατοικίας ;
CorsarioJoao Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 1 ώρα πριν, Morosana είπε Τι σχέση έχει αυτό σε ένα θέμα με εύρεση εξοχικού κοντά στον τόπο κατοικίας ; Δεν έχει σχέση;
ProponitisTouKanape Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Εξοχικο που ειναι στις 3+ ώρες από το σπίτι σου δε το εκμεταλλεύεσαι. Γιατί χάνεις πολλή ώρα στο ταξίδι μπρος-πίσω οπότε καταλήγεις να πας πολύ λιγότερες φορές. Συν τα αυξημένα έξοδα (καυσιμα-διόδια). 3
Morosana Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, CorsarioJoao είπε Δεν έχει σχέση; Μεγάλη σχέση όταν κάποιος έχει στήσει τη ζωη του Αθήνα και ψάχνει εξοχικό κοντά στο σπίτι του για να χαίρεται όσο περισσότερο μπορεί τη θάλασσα να τον λες Ελληναρα που δεν διαλέγει τη Θήβα για πατάτες 1
CorsarioJoao Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 6 λεπτά πριν, Morosana είπε Μεγάλη σχέση όταν κάποιος έχει στήσει τη ζωη του Αθήνα και ψάχνει εξοχικό κοντά στο σπίτι του για να χαίρεται όσο περισσότερο μπορεί τη θάλασσα να τον λες Ελληναρα που δεν διαλέγει τη Θήβα για πατάτες Οι περιοχές που μπορεί να μείνει ένας άνθρωπος χωρίζονται σε αστικές, ημιαστικές και αγροτικές. Αν διαβάζεις αγροτική περιοχή και σου έρχεται στο μυαλό η πατάτα της Θήβας μάλλον πεινάς(λογικό γιατί είναι και μεσημέρι). Κατα τ άλλα το σενάριο του post είναι υποθετικό. Αν έχεις τα χρήματα να αγοράσεις εξοχικό στο Σούνιο μάλλον έχεις για να αγοράσεις και στη Σκύρο ή στα Αντικύθηρα.
Nabuko Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 9 λεπτά πριν, Morosana είπε για να χαίρεται όσο περισσότερο μπορεί τη θάλασσα να τον λες Ελληναρα που δεν διαλέγει τη Θήβα για πατάτες Δεν ψάχνουν όλοι εξοχικό δίπλα στη θάλασσα. 1 λεπτό πριν, CorsarioJoao είπε Κατα τ άλλα το σενάριο του post είναι υποθετικό. Και το παρόν θρεντ υποθετικό είναι 🙃 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα