Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους. 

Μιας και είναι καλοκαιρι θεωρώ ωραίο θέμα για όσους έχουν σκέψεις για αγορά εξοχικής κατοικίας ή οικοπέδου με προοπτική ανέγερσης στο μέλλον. 

Ποια περιοχή σε απόσταση κοντινή από Αθήνα  (π.χ. έως 1,5 ώρα) θα προτείνατε; από άτομα που έχουν εμπειρία απο εξοχική κατοικία εκεί;

Θεωρώ την 1,5 ώρες τη μέγιστη ώστε η εξοχική κατοικία να μπορεί να αξιοποιείται για περισσότερες φορές το χρόνο (και ΠΣΚ). 

Στο μυαλό μου έρχονται περιοχές όπως Λαγονήσι και μετά ώς Σούνιο (παλαιά φώκαια, θυμάρι, λεγραινά, χάρακας), Πόρτο ράφτη, Κινέτα, Βραχάτι, κ.α. 

Βέβαια είναι και το κόστος ένα θέμα, γιατι σε κάποια σημεια περιοχών οι τιμές ειναι απλησίαστες. 

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Κάτι του στυλ Πολιτικά Ευβοίας θα κοίταγα *(102χλμ από το κέντρο της Αθήνας).

Επεξ/σία από Dante80
Δημοσ.

Από Βάρκιζα μέχρι Σούνια γίνεται χαμός κάθε πσκ και θα ξενερώσεις ειδικά η επιστροφή της Κυριακής είναι κόλαση. Αν θες Αττική καλύτερα να κοιτάξεις ανατολικά αλλιώς Κορινθία ή νότια Εύβοια 

• Like 1
Δημοσ.

προς χαλκιδα δηλεσι κτλπ ok θαλασσες αλλα πιο καλες τιμες πιστευω και μεγαλη αναπτυξη τελευταια

• Super Moderators
Δημοσ.

Προσωπικά, για τέτοιες αποστάσεις, θα έριχνα μια (σοβαρή) ματιά στην Κάρυστο. Περί την 1 ώρα με το φέρρυ από τη Ραφήνα ή την Αγία Μαρίνα και περί τις 2,5 ώρες οδικώς (εάν έχει κακό καιρό για τα φέρρυ ή υπάρχει ανάγκη άμεσης επιστροφής).

• Like 3
Δημοσ.
7 ώρες πριν, manosbr είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Μιας και είναι καλοκαιρι θεωρώ ωραίο θέμα για όσους έχουν σκέψεις για αγορά εξοχικής κατοικίας ή οικοπέδου με προοπτική ανέγερσης στο μέλλον. 

Ποια περιοχή σε απόσταση κοντινή από Αθήνα  (π.χ. έως 1,5 ώρα) θα προτείνατε; από άτομα που έχουν εμπειρία απο εξοχική κατοικία εκεί;

Θεωρώ την 1,5 ώρες τη μέγιστη ώστε η εξοχική κατοικία να μπορεί να αξιοποιείται για περισσότερες φορές το χρόνο (και ΠΣΚ). 

Στο μυαλό μου έρχονται περιοχές όπως Λαγονήσι και μετά ώς Σούνιο (παλαιά φώκαια, θυμάρι, λεγραινά, χάρακας), Πόρτο ράφτη, Κινέτα, Βραχάτι, κ.α. 

Βέβαια είναι και το κόστος ένα θέμα, γιατι σε κάποια σημεια περιοχών οι τιμές ειναι απλησίαστες. 

Θα δώσετε τόσα λεφτά και κάθε χρόνο θα πηγαίνετε στο ίδιο μέρος;Δεν θα βαρεθείτε;Με τα ίδια χρήματα που θα δώσεις μπορείς να πηγαίνεις διακοπες σε διαφορετικό μέρος για πολλά πολλά χρόνια.Γιατί δεν ειναι μόνο η αγορά/ανέγερση αλλά και η συντήρηση/ φόροι   που θα το ακολουθούν για μια ζωή.

• Like 15
  • Thanks 3
Δημοσ.

Κι εγώ θα συμφωνήσω με τον προλαλήσαντα. Αν δεν προϋπάρχει (π.χ. σπίτι σε μέρος καταγωγής), μου φαίνεται κάπως άκυρη η αγορά εξοχικού. Ξέχωρα απο το κόστος αγοράς, που δε θα είναι αμελητέο σε καμία περίπτωση, πρακτικά διατηρείς δύο νοικοκυριά με ο,τι αυτό συνεπάγεται (εξοπλισμός, ζημιές, ασφάλεια κλπ). Και επειδή θα έχεις κάνει ένα διόλου ευκαταφρόνητο έξοδο με το εξοχικό, δε θα σου πάει καρδιά να πας αλλού διακοπές, θα θες να βγάλει τα λεφτά του. Κι υπάρχει και ένας ακόμα παράγοντας: όταν πας σε εξοχικό, απλά μεταφέρεις την καθημερινότητα σου εκτός Αθήνας, δε πας διακοπές. Πλένεις, μαγειρεύεις, σκουπίζεις, καθαρίζεις. Δε το λες ακριβώς διακοπές...

Στη μόνη περίπτωση που πιθανώς να άξιζε κατα τη γνώμη μου είναι στο σενάριο το εξοχικό να είναι "κύριο" σπίτι κάποιους μήνες το χρόνο, π.χ. καλοκαίρι να πεις κάνω fully remote και αράζω εκεί για να γλιτώσω το καμίνι της Αθήνας ή μόλις κλείσουν τα σχολεία πάνε οι γονείς μου τα παιδιά για να παραθερίσουν εκεί ένα γεμάτο δίμηνο. 

Εάν πάλι το επιχειρήσεις, η γνώμη μου είναι πως πρέπει να είναι σχετικά μικρό, να έχει κάποιες ανέσεις που έχεις και στο σπίτι σου (π.χ. ηλιακό, AC, ίντερνετ κλπ) και να μην έχει πολύ ακριβά πράγματα γιατί τα εξοχικά τα ρημάζουν στις κλοπές. 

• Like 14
  • Thanks 1
Δημοσ.
Μόλις τώρα, Ukforthemoment είπε

Θα δώσετε τόσα λεφτά και κάθε χρόνο θα πηγαίνετε στο ίδιο μέρος;Δεν θα βαρεθείτε;Με τα ίδια χρήματα που θα δώσεις μπορείς να πηγαίνεις διακοπες σε διαφορετικό μέρος για πολλά πολλά χρόνια.Γιατί δεν ειναι μόνο η αγορά/ανέγερση αλλά και η συντήρηση/ φόροι   που θα το ακολουθούν για μια ζωή.

Δεν είναι ακριβώς έτσι. Αν έχεις παιδιά στην καλύτερη θες 100€ δωμάτιο απλά για να μην έχει κατσαρίδες και περιμένεις όλο το χρόνο μια εβδομάδα 10 μέρες να κάνεις ένα μπάνιο. Αν είναι Αττική μπορείς να το κάνεις μόνιμη κατοικία το καλοκαίρι και αντί να σχολάς και να κάνεις μπάνιο στη ντουζιέρα να κάνεις βουτιά στη θάλασσα. 

• Like 6
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
8 ώρες πριν, manosbr είπε

Καλησπέρα σε όλους. 

Εγω θα κοιταζα προς Ευβοια για Μαρμαρι, Στυρα και Καρυστο, σιγουρα πιο καθαρες παραλιες απο οσα προανεφερες αλλα και απο Κιατο Ξυλοκαστρο κλπ που ειναι προς Κορινθο μερια ,αλλα και πιο ωραια μερη κατα την αποψη μου.

Επεξ/σία από Menelaos83
Δημοσ.
59 minutes ago, Ukforthemoment said:

εδώ και 2 μήνες κάθε ΣΚ πάω στο εξοχικό και δεν έχω ακόμα καν ξεκινήσει διακοπές. δεν ασχολούμαι καν με πακετάρισμα, ένα backpack παίρνω. 

Οι δε γονείς είναι συνταξιούχοι και περνάνε από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο εκεί.

αυτό δεν συγκρίνεται με κανένα ενικοιαζομενο δωμάτιο.

• Like 8
  • Thanks 1
Δημοσ.
3 minutes ago, JakeKaufman said:

εδώ και 2 μήνες κάθε ΣΚ πάω στο εξοχικό και δεν έχω ακόμα καν ξεκινήσει διακοπές. δεν ασχολούμαι καν με πακετάρισμα, ένα backpack παίρνω. 

Οι δε γονείς είναι συνταξιούχοι και περνάνε από Απρίλιο μέχρι Οκτώβριο εκεί.

αυτό δεν συγκρίνεται με κανένα ενικοιαζομενο δωμάτιο.

Οντως αυτο δε συγκρινεται με κανενα ενοικιαζομενο γιατι προφανως τοχεις απο γονεις.

Αυτο που αναφερθηκε ειναι να δωσεις χρηματα/επενδυσεις σε εξοχικο αν δε τοχεις βρει απο καπου vs διακοπες καθε χρονο αλλου.

• Like 5
Δημοσ.

Το κόστος αγοράς - συντήρησης κλπ δεν μπορεί να αντισταθμιστεί με την εκμετάλευση του σπιτιού νοικιάζοντας το περιστασιακά πχ airbnd ? Το κάνει μια συνάδελφος και λέει ότι βγάζει τα πάγια όλου το χρόνου νοικιάζοντας το τον Αύγουστο μιας και τον συγκεκριμένο μήνα δεν θέλει να πηγαινει γιατι γίνεται χαμός απο κόσμο. Ρωτάω, μην πέσετε να με φάτε :) 

Πάντως στην ερώτηση του θέματος, εγώ σκέφτομαι προς παραλιακή Αρκαδία που είναι μεν στις 2 ώρες αλλά δεν θα έχει τον τόσο πολύ κόσμο της Αττικής, thoughts ?

Δημοσ.

Μετα τη Κορινθο εχει καλες περιοχες. Για πιο κοντα θα ελεγα καμια Ραφηνα, Νεα Μακρη αν βρεις κατι σε φυσιολογικη τιμη (και οχι αυθαιρετο)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...