Προς το περιεχόμενο

Αγορά νέου υπολογιστή για gaming (ή κατασκευή).

Μετάβαση στην απάντηση Απαντήθηκε από tzavardin,

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Ερχόμενος από laptop και όντας άσχετος με τη συναρμολογηση θα ήθελα να χτίσω το δεύτερο σταθερο pc (το πρώτο το 2014 τράβηξε πολλά). Οι προτιμήσεις που έχω είναι να έχει μια rtx 4070 κάρτα και έναν i7 ή καλύτερο. Budget 1600-1700 ευρωπουλα. Δε θα το φτιάξω ο ίδιος αλλά ίσως το αναθέσω σε κάποιο μαγαζί όπως e-shop. Το έξτρα κόστος κατασκευής να μη συμπεριληφθεί στις προτάσεις. Ευχαριστώ εκ των προτέρων!

P.s. Οθόνη ποντίκι και πληκτρολόγιο υπάρχουν επίσης ήδη. :)

Επεξ/σία από MIJOKTU
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Όσον αφορά τη χρήση, υπάρχουν συγκεκριμένα παιχνίδια όμως, που θες να παίξεις; 

Eπίσης, όσον αφορά την προτίμηση σε Intel, έχεις υπόψη σου τα προβλήματα που έχει αυτή τη στιγμή η 13η και 14η γενιά; Ενδεικτικά: 

Και εδώ στο φόρουμ στις τελευταίες σελίδες του παραπάνω thread, έχουμε πάρα πολλές πηγές. Πολύ σύντομα, υπάρχει θέμα με τα cpu της Intel των τελευταίων δύο γενεών, και από ι7 και πάνω (τουλάχιστον). Επιβεβαιωμένο πρόβλημα. Αυτό που λείπει είναι επίσημη απάντηση που οφείλεται αυτό, και τι πρέπει να γίνει. Έπεσες στην περίπτωση όπου χτες η Intel έδωσε μια απάντηση κάπως questionable και πάλι ανεπίσημη, που αν ισχύει και πάλι τα update στις μητρικές που θα λύσουν το όποιο πρόβλημα Microcode θα βγουν μέσα Αυγούστου στην καλύτερη. 

Οπότε, προσωπικά δεν θα έστηνα pc με Intel τη δεδομένη στιγμή μέχρι να ξεκαθαρίσει το θέμα, και προφανώς δε θα πρότεινα κιόλας. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

Ένας 7800χ3δ / 7950χ3δ expo enable και παίζεις χωρίς να έχεις θέμα. Εκτός εάν θες να ρισκάρεις σε ιντελ να σου κάτσει "σωστό" τσιπ και να σεταρεις(καλές μνήμες και καλή μητρική )όπως πρέπει για να πιάσεις απόδοση τον προαναφερόμενων . Επίσης εάν πας σε αμδ κοίτα να επενδύσεις σε μια καλή μητρική ώστε να έχεις καλύτερο Σαπόρτ στους νέους που θα έρθουν. Βέβαια το καλύτερο από όλα είναι να περιμένεις τους νέους αμδ και τις νέες μητρικές αυτών. Εάν βιάζεσαι κάνε κίνηση στους παραπάνω που ανέφερα.

• Like 2

• Λύση
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Screenshot_45.png.95af185419c283f290bdf6692fe42f83.pngScreenshot_46.png.200d1e5fcb37e11fb7fd2043fbfa8f2d.png

@MIJOKTU Έφτιαξα και ένα άσπρο pc από eshop στο μπάτζετ σου. Προφανώς γίνεται και μαύρο, μπορώ να το αλλάξω σχετικά γρήγορα, μπορεί να βγει ελαφρώς φθηνότερο αλλά όχι πολύ. Και ιδανικά θα έλεγα να πάρεις αυτήν την κάρτα ξεχωριστά και να την βάλεις μόνος σου αντί για την msi, ταιριάζει καλύτερα οπτικά. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Thanks 1

Πο πο ευχαριστώ για τα τιπς και το build! Από παιχνίδια συνήθως επιλέγω τα open world rpg και σίγουρα θα δοκιμάσω και το gta 6 όταν βγει. Το οπτικό κομμάτι δε με απασχολεί τόσο εφόσον κάνουν την ίδια δουλειά. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, MIJOKTU είπε

Πο πο ευχαριστώ για τα τιπς και το build! Από παιχνίδια συνήθως επιλέγω τα open world rpg και σίγουρα θα δοκιμάσω και το gta 6 όταν βγει. Το οπτικό κομμάτι δε με απασχολεί τόσο εφόσον κάνουν την ίδια δουλειά. 

Κοίτα, υπάρχει το εξής θέμα. Τα 12gb της 4070 super και της 4070 ήδη είναι λίγα για αρκετά AAA games. Αυτό του χρόνου (για ps, για pc μπορεί να μιλάμε και για 2026) που θα βγει το GTA6 θα φανεί περισσότερο, και προσωπικά αμφιβάλλω ότι θα γεράσουν καλά. Τα GTA όποτε βγήκαν ανέβασαν αρκετά τον πήχη στο hardware και ουσιαστικά σηματοδότησαν τα όρια της επόμενης γενιάς κονσολών. 

Κι εγώ έχω 4070 super, την πήρα στην αρχή της χρονιάς με το που βγήκε, αλλά είχα στο μυαλό μου να παίξω σε 1440p υπάρχοντα παιχνίδια, που δεν μπορούσα να παίξω πριν, όπως Cyberpunk με rt, συν ότι το Pubg που παίζω αρκετά από πέρσι, από μεριάς drivers πάει καλύτερα με nvidia. Αλλά ξέρω ότι όταν έρθει η επόμενη γενιά παιχνιδιών, μπορεί και νωρίτερα, μπορεί να χρειαστεί να αλλάξω κάρτα. Υπολογίζω στο τέλος του επόμενου χρόνου, που θα έχει βγει πιθανότατα η επόμενη γενιά καρτών και από τις δύο εταιρείες και στο Mid range και θα έχουν ομαλοποιηθεί οι τιμές. Ελπίζω δηλαδή. 

Αν θες να κρατήσεις αρκετά την κάρτα έτσι ώστε να υπάρχει έστω ελπίδα να ανταποκριθεί σε διετία-τριετία στα AAA games, θα λέλεγα να μην πας σε 4070 super πλέον αλλά σε μια κάρτα με 16gb ram. 

Εντός budget όπως είναι το build είναι η 7800xt (520-550 ευρώ), η 7900 GRE (570-620 ευρώ), η 7900xt (750 με 780), και αν θέλουμε να πάμε σε nvidia πρέπει να πάμε στην 4070 ti super (850 με 900)

Βασικά αν δεν μπορείς να βάλεις παραπάνω χρήματα ειλικρινά θα σου πρότεινα να πας στην 7900 GRE. Περίπου ίδια απόδοση σε raster, ίδια fps δηλαδή, αλλά προφανώς χειρότερη σε rt, αλλά με 16gb που θα είναι αρκετά για κάποια χρόνια στα AAA games, και θα κρατήσουν και την μεταπωλητική της αξία. H 4070 super σε τρία χρόνια θα είναι 1080p κάρτα δυστυχώς.

Θα κάνω και μια τροποποίηση προς τα κάτω σε τιμή στο build, όσο πάει χωρίς να χάνεις σε αναβαθμισιμότητα να δεις αν μπορείς να φτάσεις στην 4070 ti super. 

Screenshot_47.png.325f5df3bb757eb8f26c37180ade4ed0.png

Screenshot_49.png.3a07a03c4f3135f37cdf31909fbe9a4c.png

Εδώ όσο πιο φτηνό γίνεται με 4070 ti super. Μόνο το τροφοδοτικό μπορεί να γίνει πιο φτηνό και να πάει στα 750w το αντίστοιχο μοντέλο. Θα είναι και αυτό επαρκές και θα πας καπου στα 1760.  

Εννοείται ότι μπορείς αν υπάρχουν τα χρήματα να πας κατευθείαν σε μια 4070 τι super με το προηγούμενο build. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

Χμμ αν είναι να παλιώσει τόσο γρήγορα είναι ανησυχητικό. Ευχαριστώ πάντως και για το νέο build. Η αλήθεια είναι πως τώρα τρέχω ένα laptop "hp omen 17 - cb0011nv" αναβαθμισμένο στα 32 gb. Πάνω κάτω τρέχει τα παιχνίδια low-mid settings και κάποια παλιότερα σε 1440 συνδεδεμένο με οθόνη 27αρα. Μήπως τελικά να περιμένω για αυτή τη νέα γενιά και θα ήταν κρίμα να τα σκάσω τώρα;

2 ώρες πριν, MIJOKTU είπε

Χμμ αν είναι να παλιώσει τόσο γρήγορα είναι ανησυχητικό. Ευχαριστώ πάντως και για το νέο build. Η αλήθεια είναι πως τώρα τρέχω ένα laptop "hp omen 17 - cb0011nv" αναβαθμισμένο στα 32 gb. Πάνω κάτω τρέχει τα παιχνίδια low-mid settings και κάποια παλιότερα σε 1440 συνδεδεμένο με οθόνη 27αρα. Μήπως τελικά να περιμένω για αυτή τη νέα γενιά και θα ήταν κρίμα να τα σκάσω τώρα;

To Low - mid από το high ultra είναι τεράστια απόσταση. Οι νέες κάρτες Mid range, αν βγουν όπως πάνε τα χρονοδιαγράμματα, θα είναι το συντομότερο σε ένα ημερολογιακό έτος από τώρα στην αγορά, και αυτό δεν είναι και σίγουρο.

Η γνώμη μου εμένα πάντα είναι πως αν θες να παίξεις τώρα, αγοράζεις τώρα. Αν θες να παίξεις αύριο, αγοράζεις αύριο. Μπορείς να πας και σήμερα με 7900 GRE. Στα 1440p είναι beast. 

Ναι, αμέ αλλά η 4070 ti super (κατά την γνώμη μου) αξίζει την διαφορά της τιμής.

Για αυτό σου προτείνανε 7900gte/7800xt γιατί υπάρχει αρκετή διαφορά.

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
14 ώρες πριν, MIJOKTU είπε

Οκ σε ευχαριστώ! Μια τελευταία ερώτηση , αυτή η κάρτα θα ταίριαζε στο αρχικό combo;image.png.b1f7196d653e26f6a29e35378b4a095f.png

Ναι, θα ταίριαζε. Δες τις τιμές της 4αδας αυτής καρτών που σου έδειξα (7800 xt, 7900 GRE, 7900xt, 4070 ti super), είτε σε eshop, είτε στο scroutz, (Θυμήσου, η κάρτα μπορεί να μπει από το χρήστη χωρίς να πειράξει τίποτα άλλο στο pc), δες και τι απόδοση έχουν πάνω κάτω στα games (σου βάζω και ένα συγκριτικό από techpowerup), και πάρε όποια σου κάνει κλικ, και έχεις τα λεφτά να την αγοράσεις, είτε με το πρώτο build, είτε με το δεύτερο. Οι nvidia είναι πιο ακριβές σε σχέση με την απόδοση που βλέπεις λόγω branding, λόγω καλύτερης απόδοσης σε όποια λίγα παιχνίδια έχουν rt, και επειδή το upscaling που έχουνε (dlss) είναι καλύτερο της amd (fsr), τουλάχιστον κατά κοινή παραδοχή. Όποια από τις 4 πάρεις όμως, δεν θα έχεις κάνει κακή αγορά. Καλά προϊόντα είναι, απλά σε κακή τιμή λόγω της συγκυρίας. Εγώ αν ήμουν στη θέση σου θα έπαιρνα όπως είπα την 7900 GRE, και αν είχα τα παραπάνω την 4070ts. Αλλά αν χωράει η 7900xt και δε χωράει η super ακριβώς, ε, πάρε την 7900xt, εννοείται. 

Screenshot_50.png.4aede412e8b6e42009e57215b8b799fd.png

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

Ωραία , μια ακόμη ερώτηση που μου ήρθε καθώς το έψαχνα. Η μητρική φαίνεται να μην έχει wifi. Υπάρχει άλλη (και ακριβότερη δεν πειράζει εδώ που φτάσαμε) που να έχει wifi 6 ή 7; Ας είναι και ένα κατοστάρικο παραπάνω.

48 minutes ago, MIJOKTU said:

Ωραία , μια ακόμη ερώτηση που μου ήρθε καθώς το έψαχνα. Η μητρική φαίνεται να μην έχει wifi. Υπάρχει άλλη (και ακριβότερη δεν πειράζει εδώ που φτάσαμε) που να έχει wifi 6 ή 7; Ας είναι και ένα κατοστάρικο παραπάνω.

Με ενα καλουτσικο usb στικ εχεις καλο wifi.Γιατι να δωσεις πολλα χρηματα για κατι ασημαντο? Για παραδειγμα :

https://www.e-shop.gr/tp-link-tl-wn821n-wireless-n-usb-adapter-p-PER.612356

• Like 1

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, MIJOKTU είπε

Ισχύει αυτό που λέει ο @benign, αλλά αφού το ζητάς και τυχαίνει να έχει το eshop μια καλούτσικη μητρική στο 20ρικο πάνω, θα έλεγα να την βάλεις στο build. Έχει αντίστοιχο vrm, και παραπάνω θύρες καθώς είναι atx, οπότε δεν τα δίνεις τζάμπα τα 20. Απλά πήγαινε με το αντίστοιχο μαύρο κουτί και τις κάτω μνήμες για να ταιριάζουν, άμα σε νοιάζει το οπτικό για το πάνω Build.

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 1

Ευχαριστώ για τη μητρική @tzavardin! Νομίζω πως έκλεισε το pc build με αυτές τις αλλαγές!!

p.s. Btw το στικάκι το είχα και μου έκανε συνέχεια αποσυνδέσεις. Δε ξέρω αν είχα την v6 ή άλλη αλλά και από τις κριτικές στο σκρουτζ δε νομίζω ότι είναι καλή λύση. Καλύτερα να έχει wifi 6 on board (να γλυτώσω και μια θύρα usb) να ξενοιάζω. Καλή συνέχεια μάγκες και ευχαριστώ και πάλι tzavardin.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...