witty Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Στις 25/7/2024 στις 8:53 ΠΜ, dpolal είπε Οι περισσότεροι ανεμιστήρες είναι αθόρυβοι στην πρώτη σκάλα και γενικά ο θόρυβος δεν προέρχεται τόσο από τον κινητήρα τους όσο από τον αέρα που κινούν. Με καλή εγκατάσταση και σωστό ζύγισμα το μόνο που ακούς όταν λειτουργούν, στην πρώτη σκάλα πάντα, είναι ένα θρόισμα. Αυτές οι ευρωπαϊκές εκθέσεις που κοιτάς καλές είναι αλλά για όσους μένουν ψηλά σε κάνα βουνό ή σε προάστιο της Βιέννης και του Βερολίνου π.χ. Η πρώτη σκάλα δεν είναι αρκετή με τον καύσωνα. Μέσα στο δωμάτιο έχω 33,5 βαθμούς και στην δυνατότερη σκάλα, ιδρώνω. Συνεπώς, σημαντικό σκέλος, εκτός από τα ντεσιμπέλ, είναι και η παροχή αέρα: κάποιες εταιρείες το εκφράζουν ως "m3/min" και κάποιες άλλες ως "m3/hour" ΥΓ. οι εκθέσεις απλά αναφέρουν τον αντίκτυπο στην υγεία από την ηχορύπανση. Εάν θέλουμε, τις ακούμε και κάνουμε αντίστοιχες επιλογές
dpolal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 15 λεπτά πριν, witty είπε Η πρώτη σκάλα δεν είναι αρκετή με τον καύσωνα. Μέσα στο δωμάτιο έχω 33,5 βαθμούς και στην δυνατότερη σκάλα, ιδρώνω. Και επανερχόμαστε σε ότι είπαμε ήδη, με καύσωνα ο ανεμιστήρας είναι ανεπαρκής.
witty Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 9 λεπτά πριν, dpolal είπε Και επανερχόμαστε σε ότι είπαμε ήδη, με καύσωνα ο ανεμιστήρας είναι ανεπαρκής. Για τους συνηθισμένους ανεμιστήρες οροφής, οι οποίοι δεν έχουν επαρκή παροχή αέρα, είναι απόλυτα σωστό. Έχω μία επιφύλαξη, όμως, για ανεμιστήρες οροφής από εξειδικευμένα καταστήματα που προσφέρουν παροχή αέρα, η οποία να ξεπερνάει τα 270m³/min. Το επόμενο διάστημα θα γνωρίζω με βεβαιότητα.
dpolal Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 4 ώρες πριν, witty είπε Έχω μία επιφύλαξη, όμως, για ανεμιστήρες οροφής από εξειδικευμένα καταστήματα που προσφέρουν παροχή αέρα, η οποία να ξεπερνάει τα 270m³/min. Το επόμενο διάστημα θα γνωρίζω με βεβαιότητα. Οι ανεμιστήρες ανακινούν και ανακυκλώνουν τον αέρα που υπάρχει στο δωμάτιο αλλά δεν μπορούν να κατεβάσουν την θερμοκρασία του όπως τα κλιματιστικά. Μας φαίνεται ότι είναι ποιό δροσερός αλλά αυτό οφείλετε περισσότερο στην κίνηση του όπως τον αισθανόμαστε επάνω μας. Επεξ/σία 29 Ιουλίου 2024 από dpolal 1
lordvec Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 29 Ιουλίου 2024 Δροσίζει λίγο τον ιδρώτα οπότε νιώθεις καλύτερα... Διώχνει και τα κουνούπια! Αλλά είναι για mild καταστάσεις, όχι για ρετιρέ του 70 με καύσωνα.
witty Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Στις 29/7/2024 στις 3:18 ΜΜ, dpolal είπε Οι ανεμιστήρες ανακινούν και ανακυκλώνουν τον αέρα που υπάρχει στο δωμάτιο αλλά δεν μπορούν να κατεβάσουν την θερμοκρασία του όπως τα κλιματιστικά. Μας φαίνεται ότι είναι ποιό δροσερός αλλά αυτό οφείλετε περισσότερο στην κίνηση του όπως τον αισθανόμαστε επάνω μας. Καλημέρα και καλό μήνα. Για εμένα το σημαντικό είναι να μην ιδρώνω. Εάν αυτό επιτυγχάνεται μέσω μείωσης της θερμοκρασίας ή ανακύκλωσης του αέρα, δεν με ενδιαφέρει. Ο τρέχων ανεμιστήρας είναι επαρκέστατος για έως 32,5 βαθμούς. Από 33 και άνω είναι που δεν επαρκεί. Συνεπώς, χρειάζομαι έναν πιο δυνατό, και από ότι βλέπω υπάρχουν επιλογές που παράλληλα να διατηρούν τον θόρυβο έως 40 ντεσιμπέλ. Επιπλέον, τα κλιματιστικά είναι επιβλαβή για την υγεία, ενώ αποτελούν μία από τις βασικές αιτίες των καυσώνων που ζούμε. Επιπρόσθετα, οι ανεμιστήρες δεν έχουν το ετήσιο κόστος συντήρησης των κλιματιστικών, ενώ καταναλώνουν τουλάχιστον 90% λιγότερο ρεύμα. Όλοι αυτοί οι παράγοντες είναι σημαντικοί για εμένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα