Προς το περιεχόμενο

Αγορά σταθερού υπολογιστή για gaming.

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά.  έχω budget 1200 ευρώ. Το πιο "βαρύ" παιχνίδι θα είναι assetto corsa. Δεν έχω απολύτως τίποτα από οθόνη, πληκτρολόγιο. Την συναρμολόγηση θα την κάνει γνωστός μου και τα windows. Τι μου προτείνεται;; σας ευχαριστώ πολύ.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Πολλά τα βλέπω τα 1200 για το target που έχεις ορίσει.

Σε γενικές γραμμές και μέχρι να μπουν τα τσακάλια του hardware θα έλεγα τα εξής...

CPU: RYZEN 5 5XXX series (π.χ. 5700)
MOBO: B550 chipset
RAM: DDR4 2X8GB (και δύο ελεύθερες για μελλοντική αναβάθμιση)
SSD: 500GB (και πάν) m2 και αν σε παίρνει κάποιον μηχανικό 2ΤΒ για storage.
GPU: AMD RX 6600 ή NVIDIA RTX 3060 (η 2η είναι πιο ακριβή για τις ίδιες επιδόσεις)
PSU: Κάποιο ποιοτικό 80 Plus κάπου στα 750Watt
MONITOR: 24'' και πάνω.
CASE: Ότι σ' αρέσει.
KEYBOARD+MOUSE: Για μένα τα NOD είναι μια χαρά αλλά διάλεξε ανάλογα με τα γούστα σου.
ΤΙΜΟΝΙΕΡΑ:  Δεν έχω ιδέα τι παίζει και δεν ξέρω αν την θέλεις αλλά φαντάζομαι ότι θα σου κοστίσει πάνω από 150€ για κάτι ποιοτικό.

Στο σύνολο πάντως δεν πιστεύω να φύγεις πάνω από 1000άρικο και δεν θα το πρότεινα καθώς δεν ζητάς τρομερές απαιτήσεις για gaming. Παρακάτω τα προτεινόμενα για το παιχνίδι...

spacer.png

Επεξ/σία από micos000
  • Like 1

Καλημέρα φίλε μου

Gigabyte B550M Aorus Elite Motherboard Micro ATX με AMD AM4 Socket | Skroutz.gr = 99€

AMD Ryzen 5 5600X 3.7GHz Επεξεργαστής 6 Πυρήνων για Socket AM4 σε Κουτί με Ψύκτρα | Skroutz.gr = 128€

Corsair Vengeance RGB Pro 16GB DDR4 RAM με 2 Modules (2x8GB) και Ταχύτητα 3200 για Desktop (CMW16GX4M2C3200C16) | Skroutz.gr = 65€

Gigabyte GeForce RTX 3060 12GB GDDR6 Gaming OC rev. 2.0 Κάρτα Γραφικών (GV-N3060GAMING OC-12GD 2.0) | Skroutz.gr = 310€

Samsung 970 Evo Plus SSD 1TB M.2 NVMe PCI Express 3.0 MZ-V7S1T0BW | Skroutz.gr = 70€

Be Quiet System Power 9 CM 700W Μαύρο Τροφοδοτικό Υπολογιστή Semi Modular 80 Plus Bronze | Skroutz.gr = 89€

Be Quiet Pure Rock 2 FX Ψύκτρα Επεξεργαστή για Socket AM4/AM5/1200/115x/1700 με ARGB Φωτισμό | Skroutz.gr = 53€

Kolink Observatory HF Mesh ARGB Gaming Midi Tower Κουτί Υπολογιστή με Πλαϊνό Παράθυρο Μαύρο | Skroutz.gr = 59€

LG UltraGear 27GR75Q-B IPS HDR Gaming Monitor 27" QHD 2560x1440 165Hz με Χρόνο Απόκρισης 1ms GTG | Skroutz.gr = 225€

Razer Ornata V3 Gaming Πληκτρολόγιο με RGB φωτισμό (Ελληνικό) | Skroutz.gr = 78€

Razer Cobra RGB Gaming Ποντίκι 8500 DPI Μαύρο | Skroutz.gr = 46€

Σύνολο = 1222€ για ένα πολύ τίμιο και αξιόλογο gaming pc που στο μέλλον ότι αναβάθμιση και να κάνεις αρκετά παρελκόμενα θα μπορέσεις να τα κρατήσεις

Εμένα μου φαίνονται λίγο ακριβό το σετ keyboard mouse και η ψυκτρα Νομίζω ότι είναι περιττή. Επίσης, αν θέλουμε να σκεφτούμε και για μελλοντικές αναβαθμίσεις θα έλεγα να πάει ο φίλος σε am5.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, micos000 είπε

Εμένα μου φαίνονται λίγο ακριβό το σετ keyboard mouse και η ψυκτρα Νομίζω ότι είναι περιττή. Επίσης, αν θέλουμε να σκεφτούμε και για μελλοντικές αναβαθμίσεις θα έλεγα να πάει ο φίλος σε am5.

Καλά δεν είναι μόνο αυτό. Είναι το ερώτημα γιατί 3060 στα 310 και όχι 4060 στα ίδια λεφτά, ή 7600xt 16gb επίσης στα ίδια,  γιατί 16 και όχι 32gb ram. Το system power 9 σε αυτήν την τιμή είναι ψιλοεγκλημα όταν υπάρχουν τα corsair cx, corsair rm, και seasonic  gc μαζί με τα παραπάνω που λες. 

Επεξ/σία από tzavardin
  • Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...