Προς το περιεχόμενο

Εφικτή η αντιστροφή του αυτισμού, διαπιστώνουν επιστήμονες


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
3 ώρες πριν, Psyber είπε

Η πρώιμη παρέμβαση είναι πάντα βοηθητική και φέρνει τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα. Ο αυτισμός είναι φάσμα που σημαίνει ότι αλλιώς εκφράζεται στο ένα άτομο και αλλιώς στο άλλο και ας έχουν και οι δύο τη διάγνωση. Ενδέχεται δηλαδή ένα άτομο που έχει χαρακτηριστεί στο φάσμα να είναι πιο λειτουργικό και χαρούμενο από ένα "φυσιολογικό" άτομο, και να εμφανίζει μόνο κάποιες συμπεριφορές που θα μπορούσαμε να χαρακτηρίσουμε ιδιοτροπίες.

Επίσης αυτο που αξιζει να αναρωτηθει κανεις, ειναι πως μπηκε η «διαγνωση». 

Επεξ/σία από xgol
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

  • Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

3 ώρες πριν, Hetfield είπε

Επιεικως garbage του διαδικτυου αυτα που ποσταρες και που εχει γεμισει ολοκληρο το youtube - με προλαβαν αλλοι (σιγουρα πιο σχετικοι απο μενα) για να σου εξηγησουν το γιατι.

Τα σκουπίδια του ενός είναι ο θησαυρός του άλλου. Φαντάζεσαι οι γονείς του άρθρου να λέγανε και αυτοί στον γιατρό τους τι σκουπίδια είναι αυτά, που είναι το peer review για το πως θα ταΐζω τα παιδιά μου;  Είχανε την επιλογή μεταξύ μιας δύσκολης ζωής για τα παιδιά τους και μιας σχεδόν φυσιολογικής και επιλέξανε σωστά.

Για να μην παρεξηγηθώ, να διευκρινίσω ότι αυτές οι αρρώστιες είναι πολυπαραγοντικές και δεν ξέρουμε σε ποιες περιπτώσεις είναι η διατροφή το πρόβλημα και η λύση. Αν όμως είναι, τι έχουν να χάσουν; Δεν είναι ότι θα μπούνε σε έξτρα έξοδα ή θα αποκλείσουν άλλες παράλληλες θεραπείες.
 

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Επίσης να προσθέσω ότι του έριξα μια ματιά καλύτερα και λύθηκα στα γέλια.

Παραβλέποντας το ότι το δείγμα είναι 2 άτομα. Δεν έκαναν μόνο αυτό με την διατροφή. Ένα από τα interventions ήταν το Applied Behaviour Analysis (ADA). Το ADA είναι μια προσέγγιση όπου μέσω της ανάλυσης της συμπεριφοράς του ατόμου γίνεται διόρθωσή της με επιβράβευση και τιμωρία. Η προσέγγιση αυτή αποτελεί αντικείμενο συζήτησης καθώς ναι μεν δουλεύει, δηλαδή ένα μη νευροτυπικό άτομο μαθαίνει τις επιθυμητές συμπεριφορές, αλλά οι πολέμιοι της αναφέρουν ότι είναι επιζήμια στο άτομο και ότι ουσιαστικά δεν θεραπεύει το άτομο. Αυτό και μόνο μπορεί να εξηγεί το καλύτερο αποτέλεσμα αλλά δεν ξέρουμε γιατί απλά δεν έγινε επιστήμη αφού δεν έγινε στατιστικό πείραμα. Το κακό είναι ότι δεν σταμάτησαν εκεί έκαναν και Craniosacral therapy, φυσικοπαθητική, detox challenges και οστεοπαθητική 🤣 που είναι γνωστές ψευδοεπιστήμες. Επίσης δεν πέρασε από ethics commitee γιατί ήταν κάτω από τρία άτομα λέει 🤣.

Επίσης σαν affiliations είναι ένα πανεπιστήμιο και μια οργάνωση που κάνει functional medicine (ψευδοεπιστήμη) και τάζουν full cure σε πολλά conditions αν μπεις στο group τους με $22 το μήνα🤣. Έχουν και testimonials για άτομο στο φάσμα που "γιατρεύτηκε"🤣. Φέρτε ένα Νόμπελ.

Για την διατροφή να το συζητούσαμε αν είχαμε επιστήμη. Δεν είναι πανάκεια αλλά επηρεάζει σε αρκετές περιπτώσεις. Εδώ είναι απούσα με τα 2 άτομα, χωρίς μαθηματικά και την προσέγγιση τα κάνω όλα και κάτι δούλεψε. Αν και γενικά αμφιβάλλω για το αν υπάρχει αυτό που έγραψαν με τόσες χαζομάρες που διάβασα στο site τους. Απλά πλήρωσαν να δημοσιεύσουν σε ένα περιοδικό σκουπίδι για να έχουν κάτι να χειρίζονται ευάλωτους γονείς.

  • Like 3
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αφήστε τα διατροφικά - φλεγμονές κλπ στους γιατρούς του YouTube και του Facebook.

Νεο Κομπογιανιτισμό το αποκαλώ εγώ.

 

Όποιος δεν είναι γιατρός, ας ρωτήσει ένα γιατρό ή τουλάχιστον να μη μπαίνει στα ξένα χωράφια. Κι αν μπαίνει τέλος πάντων, ας κρατάει τα συμπεράσματα για τον εαυτό του και να μην κάνει προπαγάνδα.

 

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

  • Δημιουργία νέου...