Προς το περιεχόμενο

πωληση οχηματος με αρση κυριοτητας

UpToDate_

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλημερα,

Έχω ενα καινουριο οχημα το οποιο σκεφτομαι και να πουλησω, ειναι με αρση κυριοτητας απο την vw bank .

Αν θελησω να το πουλησω σε ιδιωτη για να μη χασω κ αρκετα χρηματα απευθυνομενος στην αντιπροσωπεια που σιγουρα θα το αγορασει πισω, 

Πως ακριβως θα γινει η διαδικασια; Γιατι θελω να το βαλω και αγγελια απλα δεν γνωριζω πως και τι με την διαδικασια για να μπορω να απαντησω κ τις ερωτησεις των υποψηφιων αγοραστων..... ευχαριστω!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Μάλλον είναι με παρακράτηση κυριότητας απο την vw bank και εσυ χρειάζεσαι την άρση κυριότητας για να το πουλήσεις. Εφόσον εχει εξοφληθεί το όχημα, ζητάς απο την vw bank η την αντιπροσωπεία να σου δώσουν ένα χαρτί που λέει οτι δεν χρωστάς, αυτή είναι η άρση κυριότητας, και με αυτό πας στο υπουργείο και σου δίνουν νέα άδεια που δεν αναγράφεται πάνω η παρακράτηση. Μπορεις να το κάνεις και απευθείας κατά την μεταβίβαση για να μην τρέχεις δυο φορες.

το θεμα μου ειναι να βρω αγοραστη για το οχημα ενω ειναι με αρση κυριοτητας και να εξοφλησει εκεινος ... σε αυτο επανω εχω την απορια μου..

42 λεπτά πριν, UpToDate_ είπε

Καλημερα,

Έχω ενα καινουριο οχημα το οποιο σκεφτομαι και να πουλησω, ειναι με αρση κυριοτητας απο την vw bank .

Αν θελησω να το πουλησω σε ιδιωτη για να μη χασω κ αρκετα χρηματα απευθυνομενος στην αντιπροσωπεια που σιγουρα θα το αγορασει πισω, 

Πως ακριβως θα γινει η διαδικασια; Γιατι θελω να το βαλω και αγγελια απλα δεν γνωριζω πως και τι με την διαδικασια για να μπορω να απαντησω κ τις ερωτησεις των υποψηφιων αγοραστων..... ευχαριστω!

Aν το χρωστάς ακόμα πρέπει να εξοφληθεί για να μεταβιβαστεί.Αν το έχεις εξοφλήσει θα ζητήσεις απο την vw bank να κάνει αρση παρακράτησης και μετά το κάνεις ότι θες.

31 λεπτά πριν, UpToDate_ είπε

Καλημερα,

Καλημέρα

1. Πας εδώ και συμπληρώνεις την φόρμα με θέμα "Πώς μπορώ να λάβω αντίγραφο του Συνολικού Προγράμματος Αποπληρωμής του Δανείου μου;"

2. Αν δεν έχεις το υπόλοιπο για την αποπληρωμή του δανείου τότε πρέπει να βρεις ιδιώτη αγοραστή που να σε εμπιστευτεί (δύσκολο αλλά εγώ το έχω κάνει 2 φορές) και να σου δώσει τα λεφτά - να πάτε μαζί στην τράπεζα να αποπληρώσετε το ποσό.

3. Μετά την αποπληρωμή σου έρχεται βεβαίωση απο την vw bank ότι είσαι εντάξει με το δάνειο.

4. Πας αντιπροσωπεία και τους δίνεις την βεβαίωση και την άδεια κυκλοφορίας και κανονίζουν αυτοί την άρση παρακράτησης ώστε να πάει η άδεια στο όνομα σου χωρίς την παρακράτηση.

5. Μετά κάνεις κανονικά την μεταβίβαση

Tips :

* Αν βρείς κάποιον ενδιάμεσο που ασχολείται το  4 +5 πιθανόν μπορεί να στα κάνει απευθείας και γρήγορα

* Αν βρεις αγοραστή αλλά φοβάται την διαδικασία μπορείς να ζητήσεις μια μικρή προκαταβολή , αν το ποσό που σου μένει να ξεχρεώσεις είναι κάτω απο 10.000Ε να βγάλεις κάποιο fast loan με το minimum σε μήνες (π.χ. 6) ώστε να μην χάσεις τον αγοραστή και να μην έχει τον φόβο εξαπάτησης.

Όλα τα παραπάνω τα έχω κάνει 3 φορές την τελευταία 3 ετία , τις 2 φορές με εμπιστεύτηκαν , την μία δεν έφευγε το αμάξι λόγω εμπιστοσύνης οπότε συνέχισα με την λύση του fast loan. Γλύτωσα τους τόκους 2 ετών έτσι και αλλιώς και αποπλήρωσα το δάνειο σε 6 μήνες με συνολικό τόκο 300ε (είχε προσφορά με δωρεάν έξοδα της τράπεζας)

• Thanks 1

1 λεπτό πριν, UpToDate_ είπε

το θεμα μου ειναι να βρω αγοραστη για το οχημα ενω ειναι με αρση κυριοτητας και να εξοφλησει εκεινος ... σε αυτο επανω εχω την απορια μου..

Μάθε τους όρους σωστά γιατί θα μπλέξεις.Παρακρατηση έχει και όχι άρση.

Δύσκολο ιδιώτης να δεχτεί να εξοφλήσει αμάξι που δεν θα μπει άμεσα στο ονομα του.

Εξαρταίται πόσο είναι το ποσό που απομένει για την εξόφληση. Προφανώς δεν θα το δώσεις στην τιμή που πωλείται στο car.... 

Πάντως μεταξύ μας, εγώ ως αγοραστής θα έμπαινα σε τέτοιου είδους διαδικασία ΜΟΝΟ αν ήταν πραγματικά κελεπούρι η φάση.

• Like 2

9 minutes ago, piiii said:

Πάντως μεταξύ μας, εγώ ως αγοραστής θα έμπαινα σε τέτοιου είδους διαδικασία ΜΟΝΟ αν ήταν πραγματικά κελεπούρι η φάση.

Εγώ θα το έπαιρνα μόνο αν ήταν να αποπληρώσω το υπόλοιπο δάνειο.... άντε και τα έξοδα μεταβίβασης... 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Είχα πουλήσει με παρόμοια περίπτωση σε έμπορο. Έκανε κατάθεση του υπόλοιπο και στη αιτιολογία έγραψε : Δια χειρός...

Το πήγα στον έμπορο που το είχα αγοράσει έγινε άρση κυριότητας και το πούλησα κανονικά στον άλλο έμπορο. και μου έδωσε την διαφορά στο ποσό που είχαμε συμφωνήσει. 

Ιδιώτης δεν ξέρω αν θα το έκανε 

Επεξ/σία από Γιάννης Platano

Καμία αξιοπιστια δεν υπαρχει σε αυτή την διαδικασία...είτε με διαχείρος.. είτε με αιτιολογηση έμβασματος ,είτε με επιταγή είτε με Σύμβαση δανείου μεταξύ ιδιωτων με χαρτοσημο... αν πιστολιασει ο αλλος πας δικαστικά..

2 λεπτά πριν, kage είπε

Καμία αξιοπιστια δεν υπαρχει σε αυτή την διαδικασία...είτε με διαχείρος.. είτε με αιτιολογηση έμβασματος ,είτε με επιταγή είτε με Σύμβαση δανείου μεταξύ ιδιωτων με χαρτοσημο... αν πιστολιασει ο αλλος πας δικαστικά..

Για αυτό είπα ότι δεν ξέρω αν το έκανε κυρίως ιδιώτης

Ο έμπορος προφανώς έχει νομική υπηρεσία και θα του ειναι πιο εύκολο ένα δικαστήριο. 

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...