Kastriot Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Καλησπέρα, γνωρίζουμε αν αυτό το πρόγραμμα θα βγει και φέτος; (τέλη 24 ή αρχές 25 δηλαδή). Το έχει κάνει κανείς και πήρε με σχετική συνέπεια τα χρήματα; Είμαι σχεδόν 10 χρόνια στον ίδιο εργοδότη με εξειδίκευση στον κλάδο και νομίζω πως έχει έρθει η στιγμή να κάνω το βήμα με δική μου επιχείρηση. Είμαι αορίστου, αν υποβάλλω οικειοθελή αποχώρηση μπορώ να μπω στο μητρώο ανέργων (είναι βλέπω προϋπόθεση) ή πρέπει να γίνει απόλυση (εικονική προφανώς, θα επιστρέψω την αποζημίωση 🫢) . Αυτά τα χρήματα θα ήταν ένα πολύ καλό boost για τα πρώτα έξοδα (ενοίκια μπροστά, ραφιέρες, εξοπλισμός, υπολογιστές, έπιπλα, διαμόρφωση χώρου, βασικό εμπόρευμα κλπ). Έχω βγάλει έναν προϋπολογισμό περίπου 28.000€ και έχω ήδη κάποια χρήματα στην άκρη, μιας και καταφέρνω να βάζω στην άκρη 600€ μηνιαίως. Ειδάλλως θεωρείτε ότι τα χαμηλού επιτοκίου δάνεια ΤΕΠΙΧ είναι μία καλή εναλλακτική (αν και σαν το δωρεάν χρήμα δεν έχει) ή καλύτερα μην μπλέξω με τις τράπεζες;
phanispal Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Αυτό που γνωρίζω είναι ότι και με οικειοθελή αποχώρηση θεωρείσαι άνεργος, απλά δε δικαιούσαι ταμείο ανεργίας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και ότι οι προϋπολογισμοί σχεδόν πάντα πέφτουν έξω και καταλήγεις να δίνεις περισσότερα απ' όσα είχες υπολογίσει αρχικά.
Kastriot Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Στις 23/7/2024 στις 7:14 ΠΜ, phanispal είπε Αυτό που γνωρίζω είναι ότι και με οικειοθελή αποχώρηση θεωρείσαι άνεργος, απλά δε δικαιούσαι ταμείο ανεργίας. Άλλο το ένα, άλλο το άλλο. Και ότι οι προϋπολογισμοί σχεδόν πάντα πέφτουν έξω και καταλήγεις να δίνεις περισσότερα απ' όσα είχες υπολογίσει αρχικά. Ευχαριστώ. Έχω κάνει μια αρχική καταγραφή των εμπορευμάτων των οποίων γνωρίζω ακριβώς το κόστος αλλά και κάποιων επίπλων κατά προσέγγιση. Έχουν υπολογιστεί στα 23.000 και συνυπολογίζω το απρόοπτο των 5.000 γιατί έκανα πρόσφατα ανακαίνιση και ξέρω πως πάει (ξεκινας με 40 πλακάκια και τελικά γκρεμιζεις το μισό σπίτι).
asdfnikos Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) να γνωρίζεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθυστερούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να λάβεις χρήματα. Όσο και να γράφει ότι θα πληρωθείς με την έναρξη της επιχείρησης 5.000 και τα υπόλοιπα σε άλλες 2 δόσεις μην περιμένεις τα συγκεκριμένα χρήματα για να φτιάξεις το μαγαζί και για να περάσεις διότι μπορεί να έρθουν και 1 - 2 χρόνια αργότερα. Έχει υπάρξει και εδώ στο forum topic με προηγούμενο πρόγραμμα σχετικά με υπολογιστές πάλι 14.800 εως 29 ετών και μερικοί που δεν είχαν χρήματα κίνησης και περίμεναν αυτά αναγκάστηκαν μέχρι και να της κλείσουν για να μην αυξηθούν τα χρέη. Εξαρτάσαι από το πόσο γρήγορα διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις καθώς και σε κάθε βήμα που χρειάζονται πολλά χαρτιά στον ΟΑΕΔ που ανήκεις , πόσο προσωπικό έχουν για να κάνουν επιτόπιους ελέγχους καθώς και πόσο γρήγορα θα λάβουν τα χρήματα από την Ε.Ε. στον λογαριασμό τους ώστε να σε πληρώσουν εσένα. Επεξ/σία 25 Ιουλίου 2024 από asdfnikos
Kastriot Δημοσ. 28 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουλίου 2024 Στις 25/7/2024 στις 5:21 ΜΜ, asdfnikos είπε να γνωρίζεις το συγκεκριμένο πρόγραμμα καθυστερούν ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ να λάβεις χρήματα. Όσο και να γράφει ότι θα πληρωθείς με την έναρξη της επιχείρησης 5.000 και τα υπόλοιπα σε άλλες 2 δόσεις μην περιμένεις τα συγκεκριμένα χρήματα για να φτιάξεις το μαγαζί και για να περάσεις διότι μπορεί να έρθουν και 1 - 2 χρόνια αργότερα. Έχει υπάρξει και εδώ στο forum topic με προηγούμενο πρόγραμμα σχετικά με υπολογιστές πάλι 14.800 εως 29 ετών και μερικοί που δεν είχαν χρήματα κίνησης και περίμεναν αυτά αναγκάστηκαν μέχρι και να της κλείσουν για να μην αυξηθούν τα χρέη. Εξαρτάσαι από το πόσο γρήγορα διεκπεραιώνονται οι αιτήσεις καθώς και σε κάθε βήμα που χρειάζονται πολλά χαρτιά στον ΟΑΕΔ που ανήκεις , πόσο προσωπικό έχουν για να κάνουν επιτόπιους ελέγχους καθώς και πόσο γρήγορα θα λάβουν τα χρήματα από την Ε.Ε. στον λογαριασμό τους ώστε να σε πληρώσουν εσένα. Κατάλαβα, ευχαριστώ πολύ. Αν κάνω αίτηση ΔΥΠΑ και εγκριθεί θα μπορέσω να πάρω δάνειο επιχειρηματικότητας; Ή πρέπει να έχω ήδη έτοιμη επιχείρηση με εμπόρευμα, έδρα, κέρδη κλπ; Και τα χρήματα του προγράμματος όποτε και αν τα πάρω μπορώ να τα χρησιμοποιήσω ως βοήθημα για αποπληρωμή του δανείου
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα