Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, panoskatos said:

Σου είπε κανείς ότι δεν μπορείς να κάνεις την διαδρομή που αναφέρεις;

Ναι εσυ το ειπες "Τα ηλεκτρικά δεν είναι για ταξίδια."

8 minutes ago, panoskatos said:

Πόσες ώρες σου πήρε όλο αυτό όμως; Εδώ είναι το θέμα.

Μου πηρε 30 λεπτα παραπανω απο οτι θα μου επαιρνε με το θερμικο μου. Ταχυτητα 110km/h σταθερα στην εθνικη. Και για να προλαβω τους γκαζιαρηδες τοσο πηγαινα και με το θερμικο μου τοσο πηγαινω και τωρα. Αντε να παω και 120 μεχρι εκει. Απλα δεν ειμαι ανετα παραπανω. Μετα περιμενα 5 ωρες σε μια τεραστια ουρα στην κεραμωτη για να μπω στο πλοιο. Για να καταλαβει κανεις ποσο ματαιο ειαι τελικα να πηγαινεις σαν τον τρελο για να πας μιση ωρα πιο γρηγορα.

Το σχεδόν μηδενικό κόστος που λες δεν υπάρχει και είναι παραπλανητικό.  

Και ομως για την ακριβεια πληρωσα σε ολο το ταξιδι 7.67 ευρω σε φορτιστη της Chargespot που ειχε εκεινο το τριημερο προσφορα 50%. Ολες οι αλλες φορτισεις μεχρι την επιστροφη ηταν χωρις χρεωση.

• Like 3
  • Απαντ. 123
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Άποψη μου, εάν πάρεις ηλεκτρικό να είναι Tesla.

Εάν χρειαστείς φόρτιση το απλό μοντέλο φορτίζει σε τουλάχιστον διπλάσιες ταχύτητες απ όσο τα υπόλοιπα.  

Με ένα Model 3 θα χρειαστείς 120% μπαταρία για πήγαινε-έλα.

Εάν στην Κρυσταλλοπηγή έχεις δουλειά και μείνεις εκεί αρκετή ώρα και μπορείς να φορτίσεις από απλή πρίζα για ένα 6ωρο θα είσαι οκ. Επίσης εάν εκεί που πας, μπορείς να βάλεις με 500€ ένα φορτιστή, θα είσαι κομπλέ σε 1 ώρα. 

Εάν καταφέρεις να το οργανώσεις, το ηλεκτρικό είναι απόλαυση στην οδήγηση, δεν το φτάνει κανένα συμβατικό αμάξι.

Επίσης η οικονομία που θα κάνεις θα είναι άπειρη και μην ακούς για μπαταρίες και βλακείες, η μπαταρία θα αλλάξει στην 20ετια.  

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 4
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
25 λεπτά πριν, gbras είπε

Ναι εσυ το ειπες "Τα ηλεκτρικά δεν είναι για ταξίδια."

Μου πηρε 30 λεπτα παραπανω απο οτι θα μου επαιρνε με το θερμικο μου. Ταχυτητα 110km/h σταθερα στην εθνικη. Και για να προλαβω τους γκαζιαρηδες τοσο πηγαινα και με το θερμικο μου τοσο πηγαινω και τωρα. Αντε να παω και 120 μεχρι εκει. Απλα δεν ειμαι ανετα παραπανω. Μετα περιμενα 5 ωρες σε μια τεραστια ουρα στην κεραμωτη για να μπω στο πλοιο. Για να καταλαβει κανεις ποσο ματαιο ειαι τελικα να πηγαινεις σαν τον τρελο για να πας μιση ωρα πιο γρηγορα.

Και ομως για την ακριβεια πληρωσα σε ολο το ταξιδι 7.67 ευρω σε φορτιστη της Chargespot που ειχε εκεινο το τριημερο προσφορα 50%. Ολες οι αλλες φορτισεις μεχρι την επιστροφη ηταν χωρις χρεωση.

Πολύ έγκυρο να λες ότι για 1400χλμ απόσταση σου πήρε 30 λεπτά παραπάνω σε σχέση με ένα θερμικό. Άρα για όλη αυτή την διαδρομή χρειάστηκε μια φορά φόρτιση το ηλεκτρικό σου .

Επίσης δεν λέγεται κάποιος γκαζιαρης αν πηγαίνει με τα όρια της εθνικής τα οποία είναι σε πολλά κομμάτια 130χλμ/Ω 

Αν εσύ δεν νιώθεις άνετα να πηγαίνεις πάνω από 110χλμ δείχνει το λιγότερο έλλειψη εμπειρίας.

Οπότε για εμένα σταματάει εδώ η κουβέντα μαζί σου γιατί αυτά που περιγράφεις είναι εκτός πραγματικότητας.

Να μας πεις και ποιο αμάξι έχεις που βγάζει αυτονομία 600χλμ

Επεξ/σία από panoskatos
  • Confused 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
12 minutes ago, panoskatos said:

Πολύ έγκυρο να λες ότι για 1400χλμ απόσταση σου πήρε 30 λεπτά παραπάνω σε σχέση με ένα θερμικό. Άρα για όλη αυτή την διαδρομή χρειάστηκε μια φορά φόρτιση το ηλεκτρικό σου .

Επίσης δεν λέγεται κάποιος γκαζιαρης αν πηγαίνει με τα όρια της εθνικής τα οποία είναι σε πολλά κομμάτια 130χλμ/Ω 

Αν εσύ δεν νιώθεις άνετα να πηγαίνεις πάνω από 110χλμ δείχνει το λιγότερο έλλειψη εμπειρίας.

Οπότε για εμένα σταματάει εδώ η κουβέντα μαζί σου γιατί αυτά που περιγράφεις είναι εκτός πραγματικότητας.

Εμένα πάντως βγάζει άνετα 600χλμ σε ταξίδι στο χωριό, χωρίς καθόλου φόρτιση στον δρόμο και έχω την μικρή 60αρα μπαταρία.  

Φορτίζω σπίτι, φτάνω στον προορισμό μου, μένω εκεί το ΣουΚου, φορτίζω και μετά γυρίζω πίσω. 

Πως σου φάνηκε αυτό ; 

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 1
Δημοσ.

Ναι αν αυτα ειναι τα συμπερασματα που εβγαλες αστο καλυτερα ;)

• Haha 3
Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Vasilisxd είπε

Εμένα πάντως βγάζει άνετα 600χλμ χωρίς καθόλου φόρτιση στον δρόμο και έχω την μικρή 60αρα μπαταρία.  

Φορτίζω σπίτι, φτάνω στον προορισμό μου, μένω εκεί το ΣουΚου και φορτίζω ταυτόχρονα και μετά γυρίζω πίσω. 

Πως σου φάνηκε αυτό ; 

Ψέμα γιατί δεν υπάρχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο που να έχει αυτονομία 600χλμ . Σε αυτά τα χιλιόμετρα μόνο δύο υπάρχουν Ford Mustang & Tesla αλλά εντός πόλης.  Σε συνθήκες ταξιδιού ακόμα και με 110 χλμ/ω δεν υπάρχει αυτοκίνητο τουλάχιστον που να πωλείται στην Ελλάδα.

Τώρα αν εσύ κάνεις ταξίδι με 90χλμ/ω για 600 χλμ λυπάμαι τους επιβάτες που είναι μαζί σου (αν υπάρχουν) και βασική προϋπόθεση να έχεις Tesla ή Ford Long Range battery.

Δημοσ.
8 λεπτά πριν, Vasilisxd είπε

Εμένα πάντως βγάζει άνετα 600χλμ σε ταξίδι στο χωριό, χωρίς καθόλου φόρτιση στον δρόμο και έχω την μικρή 60αρα μπαταρία.

βγαίνει <10kw/100χλμ όπως τα λες ...ούτε τα wltp δεν διαφημίζουν τέτοια νούμερα . Κάτι έχεις υπολογίσει λάθος

5 ώρες πριν, kotsonatos04 είπε

Με το cruise control ανά 10 χλμ/ώρα το πάω. Στα 120 χλμ/ώρα είναι στο 5.4-5.5 λίτρα στα 100. Στα τα ταξιδια μου είμαστε 2 άτομα, φορτωμένο το πορτμπαγκάζ και τα περισσεύματα στα πίσω καθίσματα.

Μια φορά που έκανα 500 χλμ ταξίδι με 5 άτομα, φορτωμένο όσο πάει και ήμουν 130-140 χλμ/ώρα έκαψε 6.5/100 χλμ. 

Ότι μετρήσεις λέω είναι ότι υπολογίζω εγώ, όχι τι λέει ο υπολογιστής ταξιδίου, αν και πλέον βγάζει τα σωστά χιλιόμετρα. 

μήπως λες βενζίνη και όχι υγραέριο ? (που και πάλι λίγα ακούγονται τα 5.5)

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
43 minutes ago, panoskatos said:

Ψέμα γιατί δεν υπάρχει ηλεκτρικό αυτοκίνητο που να έχει αυτονομία 600χλμ . Σε αυτά τα χιλιόμετρα μόνο δύο υπάρχουν Ford Mustang & Tesla αλλά εντός πόλης.  Σε συνθήκες ταξιδιού ακόμα και με 110 χλμ/ω δεν υπάρχει αυτοκίνητο τουλάχιστον που να πωλείται στην Ελλάδα.

Τώρα αν εσύ κάνεις ταξίδι με 90χλμ/ω για 600 χλμ λυπάμαι τους επιβάτες που είναι μαζί σου (αν υπάρχουν) και βασική προϋπόθεση να έχεις Tesla ή Ford Long Range battery.

Δεν το πιάνεις έτσι ; Είπα ότι δεν κάνω στάση για φόρτιση. Το χωριό είναι 300χλμ απόσταση. Φτάνω με μια φόρτιση , κάθομαι το ΣουΚου φορτίζω και επιστρέφω… 

Αυτό σου λέει ο φίλος με τα 1700χλμ. Προφανώς κάπου έμενε και φόρτιζε δωρεάν τις νύχτες. Δεν έκανε τα 1700χλμ σε μια μέρα.

Οπως και εγώ αυτή την στιγμή που κάνω διακοπές, στο κατάλυμα που έχω κλείσει, γεμίζω δωρεάν στην απλή εξωτερική πρίζα σουκο που έχει.  Ο ιδιοκτήτης δεν δέχτηκε ούτε καν να του πληρώσω τις φορτίσεις.  

Αύριο θα συμπληρώσω 900χλμ και θα έχω πληρώσει συνολικά μηδέν ευρώ.

Επεξ/σία από Vasilisxd
  • Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Τα τρικυλινδρα ειναι για την πολη.ΠΟΣΟ ΑΣΧΕΤΟΣ ΘΕΕ ΜΟΥ.
E βεβαια με 20 κιλα ροπη που να πας.......ΔΕΝ ΤΡΑΒΑΕΙ. 

Επεξ/σία από fabiawrc
  • Confused 1
Δημοσ.

Λεπτομερεια αν και ασχεδτο για Φλωρινα τα καραβια θελουν για να σε μπασουν φορτιση μεχρι 40%

• Like 1
Δημοσ.
24 λεπτά πριν, elgol είπε

Λεπτομερεια αν και ασχεδτο για Φλωρινα τα καραβια θελουν για να σε μπασουν φορτιση μεχρι 40%

Καραβια για Φλώρινα;

• Haha 4
Δημοσ.

Ειπαμε ασχετο με Φλωρινα αλλα το ηλεκτρικο θα παει και εκτος Φλωρινας δεν ειναι σιδηροδρομος

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Καλημέρα, 
Για 220 χιλιομετρα τη μερα θα πρότεινα ηλεκτρικο με μεγαλυτερη αυτονομια. 

Προσωπικά σκέφτομαι παντα ακραία σενάρια. Δηλαδή, ξεκινάς για δουλειά φτάνεις εξω απο Θεσσαλονίκη και ως νέος μπαμπας , σε καλούν απο το σπίτι ότι το παιδί πρέπει να παει στο γιατρό γιατι ανεβασε πυρετο. (light εκδοχη)

Εσυ πρέπει να γυρίσεις σπίτι αμεσα και να πάρεις την οικογενεια και να πατε παιδιατρο. 

Βγαίνει αυτο το δρομολόγιο? 

Αν όχι, πήγαινε σε πετρέλαιο να εχεις το κεφάλι σου ήσυχο. 5,5 κατανάλωση θα εχεις και επίσης τα πετρέλαια τους αρεσουν τα χιλιόμετρα.

Επεξ/σία από Rosso
Δημοσ.
9 ώρες πριν, panoskatos είπε

Κι εγω στην εθνικη συνηθως με 110-120 παω, οχι για οικονομια, αλλα για να γλιτωνω το πρηξιμο αλλαγης λωριδας καθε 400 μετρα.

πιανω δεξια η μεσαια, και παω , γιατι αν πιασω αριστερη και δινω με 130-140, θα πρεπει να ειμαι ολη την ωρα στη τσιτα και να κοιταω καθρεφτη μην ερθει κανεις "γρηγορος" και θελει να παει με 141 στη κατηφορα, (γιατι μονο εκει πανε τοσο).

• Like 1
  • Haha 2
Δημοσ.
2 λεπτά πριν, elgol είπε

Ειπαμε ασχετο με Φλωρινα αλλα το ηλεκτρικο θα παει και εκτος Φλωρινας δεν ειναι σιδηροδρομος

σημεία στίξης ,βοηθούν στο να βγαίνει νόημα.

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...