Προς το περιεχόμενο

Ρομπότ πρόκειται να καταδυθούν στα βάθη του Ατλαντικού ώστε να σαρώσουν τον Τιτανικό


Snoob

Προτεινόμενες αναρτήσεις

  • Super Moderators

Αυτή θα είναι η πρώτη επιστημονική αποστολή στο ναυάγιο μετά το τραγικό δυστύχημα στο οποίο ενεπλάκη το βαθυσκάφος Titan.

Ένα ζεύγος ρομποτικών υποβρυχίων (ROV) κατευθύνεται ήδη προς το ναυάγιο του Τιτανικού, προκειμένου να προχωρήσει στην τρισδιάστατη σάρωση της περιοχής και να καταγράψει υψηλής ανάλυσης εικόνες από τα απομεινάρια του υπερωκεάνιου. Την αποστολή έχει οργανώσει η RMS Titanic Inc., και είναι η πρώτη φορά μετά το 2010 που η εταιρία επισκέπτεται το πλοίο.

Ήδη, η επταμελής αποστολή έχει φτάσει στις συντεταγμένες του Τιτανικού, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό της εταιρίας στο Instagram και οι διαδικασίες σάρωσης έχουν ξεκινήσει. 

Πρόκειται για την πρώτη απόπειρα προσέγγισης του σκάφους, αφότου το βαθυσκάφος Titan της OceanGate καταστράφηκε ενώ επιχειρούσε να καταδυθεί στο ναυάγιο πέρυσι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους οι πέντε επιβαίνοντες. Σε κάθε περίπτωση, η συγκεκριμένη αποστολή εστιάζει στη διαφύλαξη και τη μελέτη του ναυαγίου, όχι στο να διευκολύνει άτομα με μεγάλη οικονομική επιφάνεια να δουν από κοντά τον Τιτανικό.

Η RMS Titanic σκοπεύει να συγκρίνει τις νέες σαρώσεις με εκείνες που πραγματοποιήθηκαν στη διάρκεια της αποστολής του 2010 ώστε να καταγράψει το βαθμό φθοράς του ναυαγίου και να καθορίσει "την επίδραση που έχει ο ωκεανός και οι άλλες αποστολές στο χώρο του ναυαγίου", όπως αναφέρει σε ανάρτησή της η ίδια η εταιρία. Παράλληλα, η εταιρία ελπίζει να εντοπίσει νέες μορφές ζωής ή και περιοχές με διάσπαρτα υπολείμματα του ναυαγίου, αλλά και σημεία όπου η φθορά που έχει επέλθει στο ναυάγιο να επιτρέπει την είσοδο στο εσωτερικό του πλοίου.

Για το σκοπό αυτό, τα ρομποτικά υποβρύχια είναι εφοδιασμένα με ειδικά σχεδιασμένη σειρά καμερών υψηλής ανάλυσης και προβολέων, ικανών να καταγράψουν εικόνες σε ανάλυση 65Κ, όπως ανακοίνωσε τον Απρίλιο η εταιρία. Οι κάμερες αυτές διαθέτουν την υψηλότερη ανάλυση που έχει αξιοποιηθεί στο χώρο του ναυαγίου, όπως δήλωσε ο Έβαν Κόβακς, ιδρυτής της Marine Imaging Technologies, στο Oceanographic.

H εταιρία συγκεντρώνει επίσης αντικείμενα από το ναυάγιο. Μάλιστα, είναι δεδηλωμένη η άποψή της πως η θέση της συλλογής της δεν είναι σε κάποιο μουσείο. Αντίθετα, τα παρουσιάζει, στο πλαίσιο των διαρκών εκθέσεών της, στο Λας Βέγκας και το Ορλάντο, αλλά και μέσα από περιοδείες σε εκθεσιακούς χώρους σε ολόκληρο τον κόσμο. Σύμφωνα με την εταιρική ιστοσελίδα, η RMS Titanic "πιστεύει πως είναι προς το συμφέρον του κοινού να εκτίθενται τα αντικείμενα σε ολόκληρο τον κόσμο".


Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 λεπτά πριν, herbalife3 είπε

Παίζει να βρουν και τον Ντι Κάπριο; 🤣

Μπα, στην καλύτερη περίπτωση τον άφησε κάνας καρχαρίας στην κατάψυξη για αργότερα και τον ξέχασε.

1462840_370164186453083_592325083_n.jpg

Επεξ/σία από cpc464
  • Haha 18
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Φήμες λένε δε, ότι στην αποστολη εχει ενσωματωθει κλιμακιο της ΔΕΗ ασπροπυργου για να εκτιμησει το μεγεθος του ΣΚΡΑΠ καθως και πιθανη αξιποιηση του ακομα και μετα τη διαβρωση που εχει υποστει, τοσα χρονια στον βυθο....

  • Haha 5
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

8 ώρες πριν, Waiss είπε

Ακόμα με αυτό το παλιοσίδερο ασχολούνται όλοι;

This is America , δες και τους προεδρικους υποψηφιους , ολοκληρη Αμερικη η ελπιδα του κοσμου .

  • Like 1
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Αναρωτιέμαι, αν μπορούσαν κάπως να το βγάλουν στην επιφάνεια με ότι πολύτιμο βρουν δικό τους και το έθεταν σε ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΙΤΑΝΙΚΟΥ  με είσοδο, πόσος κόσμος να πήγαινε άραγε να το δει;

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...