blast91r Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Καινούργιος εδώ Θα με ενδιέφερε κάποια στιγμή να κάνω ιδιωτική ασφάλεια υγείας. Έχω κοιτάξει διάφορες συζητήσεις στο Reddit αλλά και εδώ. Αυτό που συμπέρανα είναι πως όσο πιο νέος (και λογικά υγιής) τόσο καλύτερα. Ωστόσο, σκεφτόμουν σε περίπτωση που υπάρχει (ή βρεθεί κατά τη σύναψη του συμβολαίου) προϋπάρχουσα πάθηση/ασθένεια, τι γίνεται; Συνήθως, αν είναι σοβαρή εξαιρείται τελείως; Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία (Εθνική Ασφαλιστική, Generali, κλπ) που να καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις; Φαντάζομαι με επασφάλιστρο και μετά την διέλευση αρκετών ετών. Είναι κάπως εξεζητημένο θέμα, αλλά πιστεύω πως έχει την αξία του. PS Το έκανα copy-paste από το Reddit όπου και αρχικά το πόσταρα. Επίσης είδα και αυτο "Κάλυψη σε συγγενείς παθήσεις & γνωστές προϋπάρχουσες παθήσεις, με χρονική αναμονή", στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.generali.gr/el/idiwtiki-asfaleia-ugeias/nosokomeiako-programma-asfalishs-ygeias-medical-prime/ Επεξ/σία 23 Ιουλίου 2024 από blast91r
NikosKallithea Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 2 ώρες πριν, blast91r είπε Καλησπέρα. Καινούργιος εδώ Θα με ενδιέφερε κάποια στιγμή να κάνω ιδιωτική ασφάλεια υγείας. Έχω κοιτάξει διάφορες συζητήσεις στο Reddit αλλά και εδώ. Αυτό που συμπέρανα είναι πως όσο πιο νέος (και λογικά υγιής) τόσο καλύτερα. Ωστόσο, σκεφτόμουν σε περίπτωση που υπάρχει (ή βρεθεί κατά τη σύναψη του συμβολαίου) προϋπάρχουσα πάθηση/ασθένεια, τι γίνεται; Συνήθως, αν είναι σοβαρή εξαιρείται τελείως; Γνωρίζει κανείς αν υπάρχει ιδιωτική ασφαλιστική εταιρία (Εθνική Ασφαλιστική, Generali, κλπ) που να καλύπτει τέτοιες περιπτώσεις; Φαντάζομαι με επασφάλιστρο και μετά την διέλευση αρκετών ετών. Είναι κάπως εξεζητημένο θέμα, αλλά πιστεύω πως έχει την αξία του. PS Το έκανα copy-paste από το Reddit όπου και αρχικά το πόσταρα. Επίσης είδα και αυτο "Κάλυψη σε συγγενείς παθήσεις & γνωστές προϋπάρχουσες παθήσεις, με χρονική αναμονή", στον ακόλουθο σύνδεσμο: https://www.generali.gr/el/idiwtiki-asfaleia-ugeias/nosokomeiako-programma-asfalishs-ygeias-medical-prime/ Οι ασφαλιστικές έχουν οτι συμβόλαια θέλεις και μπορούν να σε καλύψουν στα πάντα αν διαθέτεις χρήμα. Πριν υπογράψεις σου ζητούν τους κωδικούς της ΗΔΙΚΑ οπότε ανάλογα τι θα βρουν είναι και τα χρήματα που θα σου ζητήσουν. 2 1
_Biohazard_ Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Μόλις τώρα, NikosKallithea είπε Πριν υπογράψεις σου ζητούν τους κωδικούς της ΗΔΙΚΑ οπότε ανάλογα τι θα βρουν είναι και τα χρήματα που θα σου ζητήσουν. Δεν παίζει αυτό. Τουλάχιστον εμένα 3 ασφάλειες για συμβόλαια υγείας δεν μου ζήτησαν ποτέ κάτι τέτοιο. Δεν βλέπω τρόπο να μην προσκρούει σε GDPR και να καλύπτονται νομικά για να ζητήσουν τους κωδικούς κάποιου. Μπορεί ίσως να ζητήσουν πρόσβαση στα δεδομένα κάποιου από τους παρόχους υγείας (πχ συνταγογράφηση για να δουν εξετάσεις και αποτελέσματα...που ούτε αυτό μου έχουν ζητήσει, μόνο ότι ανέφερα στην τηλεφωνική ηχογραφούμενη συνέντευξη αξιολόγησαν), αλλά όχι και τους προσωπικούς κωδικούς του, μην τα μπερδεύουμε. 1
panostza Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Το underwriting (ανάληψη κινδύνων) κάθε ασφαλιστικής κοιτάει κατά περίπτωση τι θα γίνει. Προφανώς υπάρχει κάποιος μπούσουλας και προφανώς περίπτωση με περίπτωση διαφέρει. Άλλο πχ έχω μηνίσκο στο γόνατο και άλλο καρκίνο σε πολλαπλά όργανα. Γενικά το συμφέρον του υποψηφίου ασφαλισμένου είναι κατά τη γνώμη μου να είναι 100% ειλικρινής στα ερωτηματολόγια που γίνονται ώστε εάν υπάρχει κάποια προϋπαρχουσα ασθένεια αυτή είτε να γνωρίζει εξαρχής ότι είναι εκτός ασφάλισης είτε να γνωρίζει με ποιους όρους καλύπτεται (πχ μετά από κάποιο διάστημα αναμονής) . Έτσι αποφεύγονται σκηνικά τύπου «πληρώνω αλλά όταν χρειάστηκα δεν με κάλυψε». 3
vagos789 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 11 ώρες πριν, blast91r είπε Ωστόσο, σκεφτόμουν σε περίπτωση που υπάρχει (ή βρεθεί κατά τη σύναψη του συμβολαίου) προϋπάρχουσα πάθηση/ασθένεια, τι γίνεται; Πολυ γενικη ερωτηση,υπαρχουν απειρες παθησεις Κανονικα ο ασφαλιστης σου θα πρεπει να σε ενημερωσει και να σε καθοδηγησει Η δικη μου εταιρεια πχ λεει οτι μετα απο 2 ετη καλυπτει ολες τις συγγενεις παθησεις,ελπιζω να μην χρειαστει ποτε να μαθω αν υπαρχουν αστερισκοι και ποιοι Αλλο σημαντικο ειναι αν σου καλυπτει το πακετο αποκλειστικη νοσοκομα οταν εισαι στο νοσοκομειο και φυσιοθεραπειες μετα,ειναι σημαντικα εξοδα που εκεινη την ωρα μπορει να μην εισαι σε θεση να καταβαλλεις γιατι πχ δεν θα μπορεις να δουλεψεις 1
blast91r Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 37 λεπτά πριν, vagos789 είπε Η δικη μου εταιρεια πχ λεει οτι μετα απο 2 ετη καλυπτει ολες τις συγγενεις παθησεις,ελπιζω να μην χρειαστει ποτε να μαθω αν υπαρχουν αστερισκοι και ποιοι Κάπου διάβασα πως μπορεί να κάνουν από 2 ως 10 χρόνια για να σε καλύψουν. Υποψιάζομαι ανάλογα το θέμα που ίσως να έχεις. Αν επιτρέπεται, η εταιρία είναι ελληνική ή θυγατρική ξένης στην Ελλάδα; Πρακτικά, οι αστερίσκοι παίζει να υπάρχουν όταν δεν έχεις πάρει το πλήρες πακέτο που προσφέρουν; Είναι και το οικονομικό του καθενός στη μέση ως κύρια παράμετρος. Εκεί είναι, πιάσ' τ' αυγό και κούρευτο. Μακάρι να είσαι κομπλέ με το συμβόλαιο σου. 37 λεπτά πριν, vagos789 είπε Αλλο σημαντικο ειναι αν σου καλυπτει το πακετο αποκλειστικη νοσοκομα οταν εισαι στο νοσοκομειο και φυσιοθεραπειες μετα,ειναι σημαντικα εξοδα που εκεινη την ωρα μπορει να μην εισαι σε θεση να καταβαλλεις γιατι πχ δεν θα μπορεις να δουλεψεις Σωστός 👌 Το τσέκαρα αυτό και ενδέχεται να προσφέρονται συναφή πακέτα ως συμπληρωματικά στο κυρίως πακέτο που παίρνεις. Εξαρτάται από την εταιρία.
vagos789 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 4 λεπτά πριν, blast91r είπε Αν επιτρέπεται, η εταιρία είναι ελληνική ή θυγατρική ξένης στην Ελλάδα; η εταιρεια ειναι θυγατρικη ξενης 6 λεπτά πριν, blast91r είπε Κάπου διάβασα πως μπορεί να κάνουν από 2 ως 10 χρόνια για να σε καλύψουν. ναι και καποιες μπορει να μην σε καλυπτουν ποτε αν και υποπτευομαι οτι νομικα εχει δυσκολεψει αυτο για τις εταιρειες σε οτι αφορα τις συγγενεις παθησεις 1
ardi21 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Αυτο ειναι κατι που εχω αναρωτηθει και γω. Αν π.χ καποιος παιρνει χαπι χοληστερινης, χωρις κανενα αλλο προβλημα υγειας, οι ασφαλιστικες μπορει να μην τον καλυψουν για οποιαδηποτε ασθενεια εχει σχεση με χοληστερινη? 1
vagos789 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 https://www.ygeiamou.gr/ασφάλιση-υγείας/231320/echete-ipsili-cholisteroli-pote-kindinevete-na-min-asfalistite/
xsterg Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 ασθενειες και θεματα υγειας που υπαρχουν εξαιρουνται συνηθως. γι αυτο και ζητανε πληρες ιατρικο ιστορικο.
tzotzo Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Γενικότερα οι ασφαλειες σε πολυεξοδες νοσηλειες ή χειρουργεια το ψαχνουν λίγο να μην καλυψουν τον ασθενη. 1
GREGORYMO Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Στις 23/7/2024 στις 9:51 ΠΜ, vagos789 είπε Πολυ γενικη ερωτηση,υπαρχουν απειρες παθησεις Κανονικα ο ασφαλιστης σου θα πρεπει να σε ενημερωσει και να σε καθοδηγησει Η δικη μου εταιρεια πχ λεει οτι μετα απο 2 ετη καλυπτει ολες τις συγγενεις παθησεις,ελπιζω να μην χρειαστει ποτε να μαθω αν υπαρχουν αστερισκοι και ποιοι Αλλο σημαντικο ειναι αν σου καλυπτει το πακετο αποκλειστικη νοσοκομα οταν εισαι στο νοσοκομειο και φυσιοθεραπειες μετα,ειναι σημαντικα εξοδα που εκεινη την ωρα μπορει να μην εισαι σε θεση να καταβαλλεις γιατι πχ δεν θα μπορεις να δουλεψεις Σε ποια εταιρεία είσαι? Καλύπτει νοσοκόμα και φυσικοθεραπείες ?
Vasileios26 Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Δημοσ. 23 Φεβρουαρίου Καλησπέρα. Με ενδιαφέρει για μέλος της οικογένειάς, να κάνω κάποιο απο τα προγράμματα ΕΞΩ-νοσοκομειακής περίθαλψης, που να αφορά / καλύπτει διαγνωστικά κέντρα. Με ενδιαφέρουν και άλλες καλύψεις που περιέχουν κάποια απο τα πακέτα αυτά (πχ κάποιες ασφαλιστικές παρέχουν στα συγκεκριμένα πακέτα αιμοληψία κατ'οίκον, κάλυψη ιατρικών πράξεων, κάλυψη επισκέψεων στα ιδιωτικά ιατρεία), του δικτύου που συνεργάζεται η εκάστοτε ασφαλιστική. Το κυριότερο όλων που θέλω με αυτά τα πακέτα, είναι η πρόσβαση στα ιδιωτικά ιατρεία και στα διαγνωστικά, που αυτή τη στιγμή το μέλος της οικογένειας δεν έχει, καθότι είναι ανασφάλιστο και έτσι αναγκαστικά θα πρέπει να πηγαίνει σε δημόσιες δομές πχ για έναν απλό υπέρηχο, ή αιματολογικες εξετάσεις κάτι που δεν μας εξυπηρετεί καθόλου. Υπάρχει πακέτο σε συγκεκριμένη ασφαλιστική, που καλύπτει χωρίς καμία απολύτως συμμετοχή ταμείου, το 100% των διαγνωστικών εξετάσεων και μάλιστα σε τιμές "χώμα", καθότι τα συγκεκριμένα πακέτα δεν είναι ιδιαίτερα ακριβά. Επομένως σε αυτό είμαστε οκ. Ο κυριος λόγος που γράφω αυτή τη στιγμή εδώ και ζητώ μια γνώμη κάποιου που είτε είναι ασφαλιστής, είτε έχει κάποιο πρόγραμμα απο αυτά, είναι ότι το μέλος αυτό της οικογένειας, έχει σακχαρώδη διαβήτη τύπου 2 και για αυτό το λόγο κυρίως θέλουμε πρόσβαση σε ιδιωτικά ιατρεία και διαγνωστικά, για διενέργεια ΟΧΙ απλής πρόληψης, αλλά παρακολούθησης θεραπείας μέσω των εξετάσεων που θα διενεργουνται στα διαγνωστικά. Σημείωση σε αυτό, ότι φυσικά και ΔΕΝ πρόκειται να αποκρυφθεί απο την εκάστοτε ασφαλιστική που θα κάνουμε το συμβόλαιο, το θέμα είναι εάν κάποιος γνωρίζει, εάν πρόκειται να αναλάβει έναν άνθρωπο πάσχοντα απο το συγκεκριμένο ζήτημα υγείας, για ένα πρόγραμμα σαν κι αυτό. Έχω ξεχωρίσει 3 προγράμματα απο 3 διαφορετικές ασφαλιστικές που είναι overall στις καλύψεις, και πολύ ευχαρίστως εάν έχει κάποιος τέτοιο πρόγραμμα, να συζητήσουμε τις παροχές, και εάν είναι κάποιος ευχαριστημένος έχοντας ένα τέτοιο πρόγραμμα. Επαναλαμβάνω, δεν επιθυμούμε συνδυαστικό με (ενδο)-νοσοκομειακό πρόγραμμα, θέλουμε μόνο πρόγραμμα εξωνοσοκομειακό για τα διαγνωστικά και πρόσβαση στα ιδιωτικά ιατρεία του εκάστοτε δικτύου. Ευχαριστώ εκ των προτέρων για την όποια τυχόν απάντηση.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα