Προς το περιεχόμενο

Νέο PC για επιχείρηση

d4mage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Θέλω να στήσω ένα νέο pc για επιχείρηση.

Με νοιάζουν επεξεργαστής + ram και εννοείται με onboard γραφικά.

Θα τα πάρω όλα καινούργια εκτός τους backup δίσκους.

• ΚΟΥΤΙ: Οικονομικό, καλά αεριζόμενο
  • ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΤΗΣ: μόνο INTEL i5-i7 με onboard γραφικά ( θέλω γνώμη)
  • ΜΗΤΡΙΚΗ: Μία αξιόπιστη με έμφαση στις θύρες που να είναι δοκιμασμένη από τους χρήστες.
  • ΣΚΛΗΡΟΣ ΔΙΚΟΣ: Με προβληματίζει η αξιοπιστία του M2 από θερμοκρασίες και αντοχή. Χρησιμοποιώ 850 EVO.
  • ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ: Σίγουρα 80plus, επώνυμο. Δεν με νοιάζουν τα καλώδια, θεωρώ τα 530W αρκετά. Δουλεύω Corsai και Thermaltake.
  • RAM: Αφού θα μπω στον κόπο, ας είναι 16GB άλλα με δύο κανάλια ώστε και να συμβεί κάτι να έχω RAM (θέλω γνώμη)
  • Λειτουργικό: Δουλεύω windows 10pro και δεν είμαι σίγουρος εάν θα πάω στα 11, θα μιλήσω με τους εγκαταστάτες των προγραμμάτων που δουλεύω.

Με ενδιαφέρει ένα σύστημα για το οποίο δεν θα προβληματίζομαι για τα επόμενα 10 χρόνια. Για την ώρα τρέχω Celeron σε 4GB ram όπου κάνω τις δουλείες μου άλλα με τις νέες απαιτήσεις ολοένα και τα συστήματα πρέπει να αναβαθμίζονται (MyData, ERP, κάμερες, λοιπά προγράμματα)

Η μεταφορά - εγκατάσταση από το παλιό στο νέο σύστημα θα γίνει από εξουσιοδοτημένο τεχνικό διότι ο επεξεργαστής θα είναι δηλωμένος στην ΑΑΔΕ οπότε το σύστημα δεν θέλω να το πειράξω για το επόμενα χρόνια εκτός από ζημιά του επεξεργαστή.

Η σύνθεση θα γίνει από εμένα

Καταστήματα από Ελλάδα (αν και μπορώ να κόψω τιμολόγιο από Ευρώπη). Τώρα για το αν θα είναι όλα από ένα κατάστημα... δεν με πειράζει να σπάσω τα parts άλλα να μην τα αγοράσω και όλα από διαφορετικά.

Επεξ/σία από d4mage
Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Ο Celeron που έχεις παίζει να είναι 10-15 φορές πιο αργος από οτιδήποτε σύγχρονο κυκλοφορεί.

Οπότε ας πούμε εφόσων θέλεις i5 ένας 12400 θα σε υπερκαλύψει.

Μια οποιαδήποτε b1700 με ddr4 μητρική και οκ vrm θα είναι αρκετή.Υ.γ Με τι οθόνη/οθόνες θα την συνδέσεις?

Δεν υπάρχει λόγος να φοβάσαι τους nvme, ειδικά σε μηχάνημα που δεν θα τους κανει intensive χρήση.Θα έλεγα να δεις κάποιον Samsung στην χωρητικότητα που χρειάζεσαι.

Το pc θα κάνει απολύτως οτιδήποτε άλλο εκτός από το να κόβει τιμολόγια?Εάν ναι, πήγαινε σε 32gb για να μην ξαανασχοληθεις.

Windows λογικά θα μπορείς να κρατήσεις αυτά που έχεις εάν τα έχεις αγοράσει με τιμολόγιο.

Εάν οχι, μπορείς να αγοράσεις online κλειδί με κανένα ~20ευρω και να το κόψεις τιμολόγιο(τσεκαρε skroutz/best price).

Τροφοδοτικό και με 300watt να έβρισκες θα ήσουν υπερκαλυμενος για αυτό το σύστημα.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...