Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το Android Auto, η δημοφιλής πλατφόρμα της Google για τα αυτοκίνητα, φαίνεται να ετοιμάζεται για μια ακόμα μεγάλη αναβάθμιση.

Σύμφωνα με πρόσφατες αναλύσεις του κώδικα της εφαρμογής από την ιστοσελίδα 9to5Google, η Google σχεδιάζει να προσθέσει μια λειτουργία που έλειπε μέχρι τώρα: τον έλεγχο του ραδιοφώνου του αυτοκινήτου.

Παρά την ευρεία γκάμα εφαρμογών που υποστηρίζει το Android Auto, όπως η πλοήγηση μέσω Google Maps, η αναπαραγωγή μουσικής και podcast, καθώς και η πρόσβαση σε βασικές πληροφορίες όπως ο καιρός, έλειπε η δυνατότητα ελέγχου των ραδιοφωνικών σταθμών AM, FM και HD Radio μέσω του δέκτη του αυτοκινήτου. Το κενό αυτό φαίνεται να καλύπτεται στο άμεσο μέλλον.

Στις εκδόσεις 12.3 και 12.4 της εφαρμογής Android Auto, εντοπίστηκαν κομμάτια κώδικα που αναφέρονται ρητά σε ελέγχους για AM, FM, HD Radio και DAB (Digital Audio Broadcasting). Αν και δεν υπάρχει αναφορά στο δορυφορικό ραδιόφωνο, οι χρήστες ήδη μπορούν να χρησιμοποιήσουν ξεχωριστές εφαρμογές για υπηρεσίες όπως το Sirius XM, ενώ για τοπικούς ραδιοφωνικούς σταθμούς, ξεχωρίζει η εφαρμογή TuneIn.

Η προσθήκη της λειτουργίας που θα κάνει περιττή τη χρήση εφαρμογής και την κατανάλωση δεδομένων, αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την εμπειρία χρήσης του Android Auto. Μέχρι τώρα, οι οδηγοί έπρεπε να μεταβούν από το περιβάλλον του Android Auto στο σύστημα ψυχαγωγίας του κατασκευαστή του αυτοκινήτου για να ακούσουν ραδιόφωνο, μια διαδικασία που μπορεί να αποσπάσει την προσοχή τους. Με την ενσωμάτωση των ραδιοφωνικών ελέγχων στο Android Auto, η εμπειρία ακρόασης θα γίνει πιο συνεπής και ενδεχομένως ασφαλέστερη.
Ωστόσο, είναι σημαντικό να τονιστεί ότι η λειτουργία αυτή βρίσκεται ακόμη σε στάδιο δοκιμών και δεν έχει ανακοινωθεί επίσημα από την Google. Για την ώρα δεν υπάρχουν πληροφορίες σχετικά με το πώς θα μοιάζει το περιβάλλον χρήσης ή πόσους σταθμούς θα μπορούν να αποθηκεύσουν οι χρήστες ως προεπιλογές.

Εκτός από αυτή τη σημαντική προσθήκη, η Google έχει ήδη εισαγάγει μερικές μικρότερες αλλαγές στο Android Auto. Μία από αυτές είναι η παροχή συμβουλών για τη βελτίωση της απόδοσης όταν το τηλέφωνο υπερθερμαίνεται. Επιπλέον, η εταιρεία έχει αφαιρέσει πολλές επιλογές σχετικά με τις ταπετσαρίες, καθώς το Android Auto μπορεί πλέον να χρησιμοποιεί το φόντο του τηλεφώνου του χρήστη.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Φτιάξτε πρώτα τα υπόλοιπα και αφήστε τα αυτά. Σε μένα πχ όταν παω να κάνω search μέσω ΑΑ στα google maps, δεν μου βγάζει καν ελληνικό πληκτρολόγιο για να "ψάξω" έναν δρόμο που θέλω. Μόνο αγγλικό (και δεν υπάρχει καν το globe button για να το αλλάξω)

Επεξ/σία από Haris1977
  • Like 6
Δημοσ.
39 λεπτά πριν, Haris1977 είπε

Φτιάξτε πρώτα τα υπόλοιπα και αφήστε τα αυτά. Σε μένα πχ όταν παω να κάνω search μέσω ΑΑ στα google maps, δεν μου βγάζει καν ελληνικό πληκτρολόγιο για να "ψάξω" έναν δρόμο που θέλω. Μόνο αγγλικό (και δεν υπάρχει καν το globe button για να το αλλάξω)

Αυτό γίνεται για να μαζέψει δεδομένα για το ποιους σταθμούς ακούς. Τα άλλα είναι για να έχεις καλύτερη εμπειρία. Μην τα μπερδεύουμε...

• Like 2
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εχει αρκετό δρόμο ακόμα για να γίνει πραγματικά χρήσιμο στα Ελληνικά. Αναγκαστικά βρίσκεις τον προορισμό σου στο τηλέφωνο και στη συνέχεια μεταφέρεται στο auto. Να μη σχολιάσω περί φωνητικών εντολών στα Ελληνικά γιατί εκεί θα πέσει πολύ γελιο.....

Επίσης τελευταία έχει γίνει πολύ βαρύ σαν εφαρμογή, το τηλέφωνο πραγματικά ψήνεται, εχω την εντύπωση ότι αν φορτώσουν κι αλλες λειτουργίες θα πρέπει να τρέχουμε να πάρουμε πολύ ισχυρά τηλέφωνα. 

Επεξ/σία από evark
Δημοσ.
4 ώρες πριν, Haris1977 είπε

Σοβαρά κάθεσαι και πληκτρολογης από την οθόνη του αυτοκινήτου; εγω απλος από το κινητό τα κάνω ολα και με το που πατάω go στο κινητό μόνο του το βάζει στκ αμάξι. Σιγα μην κατσω μια ωρα να γράφω από την οθόνη του αμαξιού.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
5 ώρες πριν, Haris1977 είπε

Η έλλειψη ελληνικού πληκτρολογίου στο Android Auto δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο δείχνει (όχι ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει), γιατί τουλάχιστον το Google Maps καταλαβαίνει τα πάντα σε greeklish και μάλιστα ακόμα και με τελείως λάθος ορθογραφία ή λάθη σε κάποιους χαρακτήρες. Πχ γράφω didimotixo και βρίσκει αυτόματα στα αποτελέχματα το Διδυμότειχο. Ή πχ kilini και βρίσκει άμεσα την Κυλλήνη.

Επίσης μόνο το Google Maps, δέχεται και φωνητική εισαγωγή του προορισμού. Απαραίτητη προυπόθεση γι' αυτό όμως είναι να μην έχει γίνει σύνδεση με το λογαριασμό του χρήστη στην εφαρμογή του Google Search.

Επεξ/σία από gedgr
Δημοσ.
52 λεπτά πριν, gedgr είπε

Επίσης μόνο το Google Maps, δέχεται και φωνητική εισαγωγή του προορισμού. Απαραίτητη προυπόθεση γι' αυτό όμως είναι να μην έχει γίνει σύνδεση με το λογαριασμό του χρήστη στην εφαρμογή του Google Search.

Όταν λες "μόνο το gmaps"? Μια χαρά έχω φωνητική αναζήτηση με άλλη εφαρμογή πλοήγησης (στα ελληνικά, με εξαιρετική αναγνώριση).

• Like 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, evark είπε

Επίσης τελευταία έχει γίνει πολύ βαρύ σαν εφαρμογή, το τηλέφωνο πραγματικά ψήνεται, εχω την εντύπωση ότι αν φορτώσουν κι αλλες λειτουργίες θα πρέπει να τρέχουμε να πάρουμε πολύ ισχυρά τηλέφωνα. 

Οντως ειδικά το καλοκαίρι αν δεν έχεις A/C on στο αμάξι βράζει το τηλέφωνο. 👎

Δημοσ.
19 λεπτά πριν, Πέτρος είπε

Μια χαρά έχω φωνητική αναζήτηση με άλλη εφαρμογή πλοήγησης (στα ελληνικά, με εξαιρετική αναγνώριση).

Δε μας λες και την εφαρμογή φίλε μου να τη δοκιμάσουμε και εμεις;

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Πέτρος είπε

Here WeGo.

Ικανο και δωρεαν για πραγματικη πλοηγηση και μαλιστα εντελως off line , για μεγαλα ταξιδια και εξωτερικο και

οχι μονο εντος μεγαλουπολεων και online οπως ειναι τα  google maps.

• Like 1
Δημοσ.
5 minutes ago, nepomuk said:

Ικανο και δωρεαν για πραγματικη πλοηγηση και μαλιστα εντελως off line , για μεγαλα ταξιδια και εξωτερικο και

οχι μονο εντος μεγαλουπολεων και online οπως ειναι τα  google maps.

Κοντεύουν 10 χρόνια από τότε που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το gmaps τελείως off line... 

Δημοσ.

αν δεν κανω λαθος ισχυει για μια μικρη εκταση , πχ λεκανοπεδιο και για περιορισμενο χρονικο διαστημα .

Γι αυτη τη δουλεια ειναι εξαιρετικα καλο και παντα με σημα ιντερνετ, αφου εχει και realtime δρομολογια ΜΜΜ, θεαματα , ακροαματα ,

ψωνια , υπηρεσιες κοκ . Για μακρινα ταξιδια και ποσο μαλλον διεθνη , ειναι απλα για τα μπαζα.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
4 ώρες πριν, therion13 είπε

Σοβαρά κάθεσαι και πληκτρολογης από την οθόνη του αυτοκινήτου;

Φυσικά. Αυτό είναι το νόημα του ΑΑ εξάλλου. Να χεις το κινητό σου σε μια multimedia οθόνη. Αν ήθελα να χρησιμοποιήσω το κινητό θα του βαζα μια βεντούζα και θα χα ότι χάρτη θέλω

4 ώρες πριν, gedgr είπε

Η έλλειψη ελληνικού πληκτρολογίου στο Android Auto δεν είναι και τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο δείχνει (όχι ότι δεν θα έπρεπε να υπάρχει), γιατί τουλάχιστον το Google Maps καταλαβαίνει τα πάντα σε greeklish και μάλιστα ακόμα και με τελείως λάθος ορθογραφία ή λάθη σε κάποιους χαρακτήρες. Πχ γράφω didimotixo και βρίσκει αυτόματα στα αποτελέχματα το Διδυμότειχο. Ή πχ kilini και βρίσκει άμεσα την Κυλλήνη

Όντως ισχύει. Παρ όλα αυτά θα θελα να είχα ελληνικό πληκτρολόγιο. Δεν νομίζω να είναι τόσο δύσκολο για την Google να το φτιάξει πια..

1 ώρα πριν, filip123go είπε

Κοντεύουν 10 χρόνια από τότε που μπορείς να χρησιμοποιήσεις το gmaps τελείως off line... 

1 ώρα πριν, nepomuk είπε

αν δεν κανω λαθος ισχυει για μια μικρη εκταση , πχ λεκανοπεδιο και για περιορισμενο χρονικο διαστημα .

Γι αυτη τη δουλεια ειναι εξαιρετικα καλο και παντα με σημα ιντερνετ, αφου εχει και realtime δρομολογια ΜΜΜ, θεαματα , ακροαματα ,

ψωνια , υπηρεσιες κοκ . Για μακρινα ταξιδια και ποσο μαλλον διεθνη , ειναι απλα για τα μπαζα.

Τα gmaps σου βάζουν να κατεβάσεις ένα μικρό "τετράγωνο" της περιοχής που θες (και όχι όλο τον χάρτη της Ελλάδας πχ-άλλη κοτσάνα της Google αυτή). Επειδή το χω κάνει, νομίζω θέλει 6 τέτοιο τετράγωνα για την Ελλάδα (στο κινητό) και 7 ή 8 στην multimedia android οθόνη μου. Και ναι, κάθε 1 χρόνο πρέπει να κάνεις update τους χάρτες που χεις κατεβάσει (ευτυχώς γίνεται γρήγορα)

Επεξ/σία από Haris1977
Δημοσ.
16 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Όταν λες "μόνο το gmaps"? Μια χαρά έχω φωνητική αναζήτηση με άλλη εφαρμογή πλοήγησης (στα ελληνικά, με εξαιρετική αναγνώριση).

16 ώρες πριν, nan78 είπε

Δε μας λες και την εφαρμογή φίλε μου να τη δοκιμάσουμε και εμεις;

16 ώρες πριν, Πέτρος είπε

Here WeGo.

Δεν έχω χρησιμοποιήσει την φωνητική αναζήτηση, αλλά τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιώ και εγώ το Here WeGo και μπορώ να πω ότι είναι όντως πολύ καλό. Επίσης έχω παρατηρήσει ότι ενημερώνεται ποιο γρήγορα από το gmaps και βγάζει ενημερωμένους χάρτες κάθε 1 με 3 μήνες, πχ στην πόλη μου κατασκεύασαν έναν κυκλικό κόμβο και στην επόμενη ενημέρωση τον είχαν τοποθετήσει στον χάρτη, ενώ στο gmaps μπήκε μετά από κάνα χρόνο.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...