Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
2 ώρες πριν, June είπε

Αφού είναι τόσο εύκολο, μπορούμε να πάμε οι περισσότεροι εδώ μέσα να γίνουμε μεσίτες.

Θα βγάζουμε χιλιάδες ευρώ κάθε χρόνο, εύκολα και ανέξοδα!

Απορώ γιατί οι περισσότεροι νέοι που ξεκινάνε ως συνεργάτες σε μεσιτικά γραφεία, τα παρατάνε μετά από λίγους μήνες - έναν χρόνο, σε μία τόσο εύκολη δουλειά...

Ανέφερα κάπου οτι ειναι ευκολο; Θα δειξεις πολλά ακίνητα με δικά σου ενδεχομένως έξοδα μεχρι να βρεθεί το κορόιδο για να του τα πάρεις. 

Αλλο το αν ειναι ευκολο και άλλο αν παρέχεται μια ουσιαστική υπηρεσία που δεν μπορει να χαρακτηριστεί λαμογιά.

Επεξ/σία από Vagosman
  • Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
On 22/07/2024 at 12:45, Μακιαβέλλι said:

Αν δεν σου αρέσει η υπηρεσία απλά δεν την χρησιμοποιείς. 

Ψάχνοντας για σπίτι κι εγώ χρησιμοποιώ πολύ μηχανές αναζήτησεις και το 9/10 που λες είναι μάλλον καλό σενάριο. Εγώ παίζει να βλέπω 29/30 μεσιτικά. 

Ωστόσο αν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει επιλέξει να κυκλοφορεί μέσω διαμεσολαβητή στην αγορά, δικαιωμά του είναι. Δικαίωμα μας κι εμάς να τον απορρίψουμε για τον ίδιο λόγο. 

Και δεν τα λέω εκ του ασφαλούς, γιατί όταν βρω το σπίτι που θέλω θα πρέπει πιθανότατα να δώσω στον μεσίτη 8000 ευρώ που δεν μου περισσεύουν. 

Και έτσι, κανονικά πρέπει να πληρώνεται ο μεσίτης από το μέρος που ζήτησε την υπηρεσία του.

Ή καλύτερα, να υποχρεούται ο πωλητής ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένο ποσοστό επί του ποσού της πώλησης και ΑΝ έχει παράσχει υπηρεσία (όχι "να αυτό είναι, να και ο ιδιοκτήτης, εδώ υπογράψτε, πληρώστε με, γειά σας") να πληρώνεται από το εκάστοτε μέρος έξτρα.

Αν και, για να πω την εμπειρία μου από Κύπρο, και στην ενοικίαση, και στην αγορά, εγώ δεν έδωσα φράγκο στους μεσίτες. Ειδικά στην αγορά (όπου είναι πιο χρονοβόρα και πολύπλοκη) ο μεσίτης ήταν διαθέσιμος και μας καθοδηγούσε σε όλα τα στάδια. Εγώ πλήρωνα μόνο τους εκμισθωτές/πωλητές (έμμεση πληρωμή λόγω αύξησης του ενοικίου/τιμή πώλησης δεν γνωρίζω αν υφίσταται και δεν με αφορά κιόλας).

Δημοσ.
43 minutes ago, csontheline said:

Και έτσι, κανονικά πρέπει να πληρώνεται ο μεσίτης από το μέρος που ζήτησε την υπηρεσία του.

Ή καλύτερα, να υποχρεούται ο πωλητής ΜΟΝΟ σε συγκεκριμένο ποσοστό επί του ποσού της πώλησης και ΑΝ έχει παράσχει υπηρεσία (όχι "να αυτό είναι, να και ο ιδιοκτήτης, εδώ υπογράψτε, πληρώστε με, γειά σας") να πληρώνεται από το εκάστοτε μέρος έξτρα.

Απλά δεν έχει καμία διαφορά (για σένα) να πληρώσεις 300.000 στον ιδιοκτήτη και 5.000 στον μεσίτη από το να πληρώσεις 305.000 στον ιδιοκτήτη που θέλει να πληρώσει τον μεσίτη. Απλά προσθέτεις ένα έξτρα step. 

Δημοσ.

Άσχετο με το θέμα αλλά δυστυχώς καταντήσαμε να κάνουμε παραδείγματα με τιμές ακινήτων 300 και 500κ.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.
18 minutes ago, Μακιαβέλλι said:

Απλά δεν έχει καμία διαφορά (για σένα) να πληρώσεις 300.000 στον ιδιοκτήτη και 5.000 στον μεσίτη από το να πληρώσεις 305.000 στον ιδιοκτήτη που θέλει να πληρώσει τον μεσίτη. Απλά προσθέτεις ένα έξτρα step. 

Πως δεν έχει σχέση; Άλλο να συμφωνήσεις  με το μεσίτη να σου πουλήσει το ακίνητο και άλλο να σου επιβάλλει ο μεσίτης ποσοστά, συμβόλαια και υπογραφές για να αγοράσεις ένα ακίνητο επειδή ο ιδιοκτήτης έτσι αποφάσισε.

Σκέψου να πήγαινες στο μαγαζί να παρεις μια μπλούζα και να σου λέει η τιμή είναι 20 ευρώ αλλά θέλω κι εγώ αλλά 5 γιατί κάνω τον κόπο και σου την δείχνω και οταν πηγαινεις στο ταμειο να σου λεει αυτα ειναι μαυρα και να σε αναγκαζει να ψευδορκησεις οπως ο μεσιτης υπογράφωντας ψεματα στο συμβολαιο. Μπορεί να παίρνει ποσοστό ο πωλητής αλλά εσένα δεν σε ενδιαφέρει αν είναι με μισθό ή ποσοστό ή και τα 2. 

Δημοσ.
13 minutes ago, gakost said:

Πως δεν έχει σχέση; Άλλο να συμφωνήσεις  με το μεσίτη να σου πουλήσει το ακίνητο και άλλο να σου επιβάλλει ο μεσίτης ποσοστά, συμβόλαια και υπογραφές για να αγοράσεις ένα ακίνητο επειδή ο ιδιοκτήτης έτσι αποφάσισε.

Σκέψου να πήγαινες στο μαγαζί να παρεις μια μπλούζα και να σου λέει η τιμή είναι 20 ευρώ αλλά θέλω κι εγώ αλλά 5 γιατί κάνω τον κόπο και σου την δείχνω και οταν πηγαινεις στο ταμειο να σου λεει αυτα ειναι μαυρα και να σε αναγκαζει να ψευδορκησεις οπως ο μεσιτης υπογράφωντας ψεματα στο συμβολαιο. Μπορεί να παίρνει ποσοστό ο πωλητής αλλά εσένα δεν σε ενδιαφέρει αν είναι με μισθό ή ποσοστό ή και τα 2. 

Αυτό είναι τελείως διαφορετικό. Εγώ αναφέρομαι στη νόμιμη αμοιβή του μεσίτη. 

Ωστόσο όσον αφορά το πρώτο μέρος, δεν σου επιβάλλει τίποτε, γιατί δεν σου επιβάλλει να αγοράσεις το ακίνητο. Μη το αγοράσεις και δεν θα δώσεις κανένα ποσοστό. 

Πας να αγοράσεις τηλεόραση και σου λέει ο υπάλληλος με την extra εγγύηση κοστίζει 1200 ευρώ, 1000 στο μαγαζί και 200 στην συνεργαζόμενη εταιρία που καλύπτει την έξτρα εγγύηση. Και λες δεν θέλω έξτρα εγγύηση, να την πάρω 1000. Κι αυτός λέει δεν πουλάω χωρίς έξτρα εγγύηση. Αυτός έχει δικαιώμα να πουλήσει το προϊόν όπως θέλει, κι εσύ το δικαίωμα να (μην) το αγοράσεις. 

Αν θέλεις άλλο προϊόν, δεν παίρνεις ούτε την τηλεόραση ούτε την έξτρα εγγύηση. Αν θες την τηλεόραση, θα πληρώσεις και την εγγύηση.

Τώρα αν η εγγύηση είναι του κώλου, είναι διαφορετική συζήτηση.

Δημοσ.

Δηλαδή δεν το βρίσκεις παράλογο να θέλεις να αγοράσεις τηλεόραση και να σου φορτώνει ο άλλος και την εγγύηση υποχρεωτικά; Οκ το βλέπουμε διαφορετικά…

Δημοσ.
14 ώρες πριν, liopyr είπε

Σε ποια ακριβώς διαπραγμάτευση αναφέρεσαι; Δηλαδή με ποιο τρόπο συμφέρει τον μεσίτη να πουληθεί φθηνότερα κάτι στον αγοραστή από την στιγμή που η αμοιβή του προκύπτει από ποσοστό της πώλησης;

Επίσης, σε ποια διαδικασία ακριβώς η συμμετοχή του μεσίτη είναι απαραίτητη; Υπάρχουν δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, τράπεζες στην μέση. Ο μεσίτης τι ακριβώς κάνει σε όλη αυτή την υπόθεση για τον αγοραστή;

Είναι τόσα πολλά μαζεμένα λάθη σε αυτά που ανφέρεις, που δεν έχω διάθεση και χρόνο να τα απαντήσω. Πραγματικά όμως, χρειάζεται να το ξανασκεφτείς γιατί είναι πολύ άστοχες οι σκέψεις σου και μόνο που λες ότι δικηγόροι και συμβολαιογράφοι θα καταφέρουν να πετύχουν συμφωνία, μιλάμε για παράλληλο σύμπαν. Να είσαι καλά και να έχεις ένα όμορφο καλοκαίρι

Δημοσ.
1 ώρα πριν, gakost είπε

Μπορείς και να μην πληρώσεις μαύρα και να γίνει 2% + ΦΠΑ αλλά όταν το ακούνε όλοι προτιμούν τα μαύρα 

• Like 1
Δημοσ.

Από αυτά που διαβάζουμε, καταλαβαίνω πως οι περισσότεροι προτιμούν να αγοράσουν ένα ακίνητο χωρίς να πληρώσουν μεσιτικά.

Αν ο πωλητής έχει σύμβαση με τον μεσίτη να τον πληρώσει μόνο αυτός 4% όταν βρει πελάτη (αντί για 2% από την κάθε πλευρά), θα το θεωρούσαν πιο δίκαιο γιατί «δε θα πλήρωναν μεσίτη». Το αποτέλεσμα όμως και το τελικό ποσό θα ήταν πάλι το ίδιο.

Το ουσιαστικό είναι το πόσα χρήματα βγάζεις από την τσέπη σου για να αγοράσεις ένα ακίνητο συνολικά, όχι πόσα έδωσες στον πωλητή ή στον μεσίτη. Αν είναι καλό το ντηλ, καμία διαφορά δεν έχει ποιος τελικά τα πήρε και με ποιον τρόπο.

Δημοσ.
10 ώρες πριν, Vagosman είπε

Οκ με πείσατε , η αμοιβή ενός ανθρώπου να είναι 5k+ για να σηκώσει αγγελία στο ίντερνετ, να φουσκώσει τα μυαλά του ιδιοκτήτη προς όφελος κυρίως δικό του, να το δείξει για 5 λεπτά (και αν) και τέλος να περιμένει μέσα στο γραφείο του συμβολαιογράφου να πέσει η υπογραφή να πάρει τα μαύρα του και να φύγει.

Όχι δεν είναι παράσιτο.

φιλε μου δεν ειμαι μεσιτης. αλλα εχω να πω ενα. εαν δεν συμφωνεις με τους ορους δεν ξεκινας συνεργασια. δεν ειναι τιμιο, δεν ειναι σωστο να ψαχνεσαι να βρεις τροπο να μην πληρωσεις καποιον. δεν επρεπε να πας απο την αρχη σε μεσιτη. απεκλεισε τους και δουλεψε μονο με ιδιοκτητες. το οτι ο αλλος ειναι αμελης η κακος επαγγελματιας δεν ειναι πατημα για να μην πληρωθει. μην ολοκληρωσεις την συνεργασια μαζι του. σε καθε περιπτωση ακομη και ικανοποιημενος να μην εισαι μαζι του απλα διαπραγματευσου για την αμοιβη του αλλα σε καμμια περιπτωση μην τον παρακαμπτεις. μονο και μονο που θα σε παει δικαστικως φτανει. οτι γλυτωσεις θα το πληρωσεις σε εξοδα δικαστηριου. 

1 ώρα πριν, June είπε

Από αυτά που διαβάζουμε, καταλαβαίνω πως οι περισσότεροι προτιμούν να αγοράσουν ένα ακίνητο χωρίς να πληρώσουν μεσιτικά.

Αν ο πωλητής έχει σύμβαση με τον μεσίτη να τον πληρώσει μόνο αυτός 4% όταν βρει πελάτη (αντί για 2% από την κάθε πλευρά), θα το θεωρούσαν πιο δίκαιο γιατί «δε θα πλήρωναν μεσίτη». Το αποτέλεσμα όμως και το τελικό ποσό θα ήταν πάλι το ίδιο.

Το ουσιαστικό είναι το πόσα χρήματα βγάζεις από την τσέπη σου για να αγοράσεις ένα ακίνητο συνολικά, όχι πόσα έδωσες στον πωλητή ή στον μεσίτη. Αν είναι καλό το ντηλ, καμία διαφορά δεν έχει ποιος τελικά τα πήρε και με ποιον τρόπο.

ακριβως ετσι. το συνολικο ποσο που δινεις εχει σημασια. και οχι τι εδωσες στον εναν  η τον αλλον. δηλαδη εαν καποιο ακινητο πωλειται ενδεικτικα 100000€ και ζηταει ο μεσιτης το νομιμο 2% απο καθε πλευρα θα ειναι ευχαριστημενοι μερικοι εαν δεν πληρωσουν μεσιτικα καθολου και το διαμερισμα πωληθει τελικα 110000€ χωρις μεσιτικα? γιατι η στρογγυλοποιηση γινεται παντα προς τα πανω και παντα προς οφελος του ισχυρου. 

• Like 2
Δημοσ.
30 λεπτά πριν, xsterg είπε

το οτι ο αλλος ειναι αμελης η κακος επαγγελματιας δεν ειναι πατημα για να μην πληρωθει.

Ο ορισμός του να μην πληρωθεί ένας αντιεπαγγελματίας, είναι αυτό ωστόσο.

31 λεπτά πριν, xsterg είπε

παντα προς οφελος του ισχυρο

Ενίοτε ο ισχυρός είναι αυτός που έχει το κασέρι. Μη κοιτάς τώρα που τα ακίνητα πήραν τα πάνω τους. Θα τελειώσει το πάρτι αργά ή γρήγορα...

Δημοσ.

Αγαπημένο θέμα αυτό του μεσίτη, είτε εδώ είτε στο reddit.

Μετά από τόσα και τόσα σχόλια και threads, ακόμα δεν έχω καταλάβει ποια ακριβώς υπηρεσία πληρώνει ο αγοραστής ο οποίος έκατσε και έψαξε μόνος του στα γνωστά sites, επισκέφτηκε 10+ ακίνητα και κατέληξε σε ένα?

Το αντίθετο μάλιστα, το συμφέρον του μεσίτη ( και του πωλητή ) έρχεται σε αντίθεση.με το συμφέρον του αγοραστή. Ο πρώτος, προκειμένου να γίνει το deal και να πληρωθεί, θα αποκρυψει κάθε λογής ελάττωμα του ακινήτου. 

Το καλύτερο δε το έχω ακούσει από μεσίτη: αν δεν υπήρχαμε εμείς δε θα υπήρχαν τόσα ακίνητα στην αγορά οπότε ένα σπίτι θα ήταν ακριβότερο επομένως στην πραγματικότητα ο αγοραστής επωφελείται από τις υπηρεσίες μου! Δηλαδή δουλευόμαστε μεταξύ μας τώρα 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, xsterg είπε

φιλε μου δεν ειμαι μεσιτης. αλλα εχω να πω ενα. εαν δεν συμφωνεις με τους ορους δεν ξεκινας συνεργασια. δεν ειναι τιμιο, δεν ειναι σωστο να ψαχνεσαι να βρεις τροπο να μην πληρωσεις καποιον. δεν επρεπε να πας απο την αρχη σε μεσιτη. απεκλεισε τους και δουλεψε μονο με ιδιοκτητες. το οτι ο αλλος ειναι αμελης η κακος επαγγελματιας δεν ειναι πατημα για να μην πληρωθει. μην ολοκληρωσεις την συνεργασια μαζι του. σε καθε περιπτωση ακομη και ικανοποιημενος να μην εισαι μαζι του απλα διαπραγματευσου για την αμοιβη του αλλα σε καμμια περιπτωση μην τον παρακαμπτεις. μονο και μονο που θα σε παει δικαστικως φτανει. οτι γλυτωσεις θα το πληρωσεις σε εξοδα δικαστηριου. 

To γεγονός οτι σκουπίζουν την αγορά και δεν μένει καμια αγγελία ανευ μεσιτίας είναι λόγος η οχι;

Η πολιτεία απούσα σε ενα ακόμα μέγα θέμα.

Αν κάποιος δεν εχει βιώσει τι σημαίνει μεσίτης καλό είναι να ρωτήσει οικεία του πρόσωπα.

Δημοσ.
27 λεπτά πριν, Vagosman είπε

To γεγονός οτι σκουπίζουν την αγορά και δεν μένει καμια αγγελία ανευ μεσιτίας είναι λόγος η οχι;

Η πολιτεία απούσα σε ενα ακόμα μέγα θέμα.

Αν κάποιος δεν εχει βιώσει τι σημαίνει μεσίτης καλό είναι να ρωτήσει οικεία του πρόσωπα.

Τι θες να σου κάνει η πολιτεία; Να σου πατάει το F5 για να προλαβαίνεις εσύ και όχι άλλοι; 

Μήπως κακοί ενοικιαστές έχουν ωθήσει τους ιδιοκτήτες να επιλέγουν μεσιτικά γραφεία; Μήπως κάποιος προτιμά μεσίτη για να φάει αυτός τη λάντζα να ρωτάει αν έχουν παιδιά, σκυλιά,  αν καπνίζουν αν δουλεύουν, αν θα ειναι 4 και οχι 14  κτλ. Μήπως εχει μικρότερο ρίσκο  να ρίξει πιστόλι  κάποιος ενοικιαστής που είναι διατεθειμένος να δώσει ένα επιπλέον ενοίκιο παρά αυτός που θα προσπαθήσει να παρακάμψει το μεσίτη;

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...