Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
48 λεπτά πριν, Morosana είπε

Οπότε ενώ έχεις τη δυνατότητα να βρεις την αγγελία του ιδιώτη είτε δεν θες να πληρώσεις για να φιλτράρεις ή βαριέσαι να τις ψάχνεις μια μια αλλά απαιτείς από κάποιον που πληρώνει για να τις ανεβάσει να σου κάνει τη δουλειά δωρεάν. 

Καλή τύχη 

Αυτό απο που προκύπτει ;

Φυσικά και θέλω να βρω την αγγελία του ιδιώτη. Τις περισσότερες φορές "εξαφανίζεται" γιατί ( με τις ίδιες ακριβώς φωτογραφίες ) το έχει "αναλάβει" το μεσιτικό. Με τον τρόπο που ανέφερα πριν ( δεν θα κάνεις τίποτα εσύ, εγώ θα τα πάρω απο τον ενοικιαστή ).

Αυτό που "απαιτώ" φίλε μου είναι να μην πληρώνω κερατιάτικά και μάλιστα αέρα.

Δηλαδή: Ή να πληρώνει ο ιδιώτης που επιτρέπει στο μεσιτικό να του κάνει τη δουλειά ή να πληρώνω εγώ για τις υπηρεσίες τους έχοντας απευθυνθεί σε αυτούς.

Σου φαίνεται παράλογο αυτό ή οτι βαριέμαι ή οτι δεν θέλω να πληρώσω τον κόπο του άλλου ;

• Like 1
  • Απαντ. 142
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
1 ώρα πριν, gakost είπε

Θα σου πω εγώ πως το βλέπω - δεν είμαι ούτε μεσίτης ούτε δικηγόρος. Από αυτά που έγραψες υπέγραψες μια εντολή υπόδειξης για τον 2ο όροφο. Πηγές το είδες δεν σου άρεσε για το Χ Ψ λόγο και ευχαριστούμε πολύ. Δεν θέλεις 2ο όροφο ή το συγκεκριμένο διαμέρισμα.

Από κει και πέρα πως τον παρακάμπτεις;  Που λέει ότι εκπροσωπεί και τους άλλους ορόφους, που είναι η εντολή και γιατί να  είσαι υποχρεωμένη να δώσεις προμήθεια για τον 1ο 3ο ή 4ο χωρίς συμφωνία; Που λέει πόση είναι η προμήθεια για και η τιμή πώλησης για τους άλλους ορόφους; Δεν νομίζω να μπορεί να ζητήσει τίποτα χωρίς να έχει κάποια συμφωνία  υπογεγραμμένη.

Μ´αρέσει που λένε πολλοί πλήρωσε τον άνθρωπο για το κόπο του. Συμφωνώ να πληρωθεί για αυτό που συμφωνήσατε και με το παραπάνω αλλά το θέμα είναι τι συμφωνήσατε. Με ξένα χρήματα όλοι είναι large.

Εγώ  θα έπαιρνα τηλέφωνο στον κατασκευαστή και θα του έλεγα ότι με ενδιαφέρει να δω τον 3ο ή 4ο όροφο και δες τι θα σου πει. Μπορεί να σου πει να σου δείξω τότε, ή να σε παραπέμψει στον ίδιο ή διαφορετικό μεσίτη.

Ακριβώς αυτό θα έκανα και εγώ. Μιλάμε για άλλο διαμέρισμα από αυτό που αναφέρει η εντολή και ας μην σχολιάσω το επίπεδο αντιεπαγγελματισμού κατά την επίδειξη του διαμερίσματος που όντως γράφει το χαρτί. Αυτά τα έχει ξεχάσει να αφήσει τα κλειδιά και σου έστειλε της φωτογραφίες μέσω viber τα είχα δει πολλάκις όταν έψαχνα για σπίτι. Κανονικά δεν έπρεπε να είχες υπογράψει καν το χαρτί εφόσον ουσιαστικά δεν σου έδειξε το διαμέρισμα. Αν ήθελες να δεις απλά φωτογραφίες το έκανες και μέσω της αγγελίας. Οπότε ο μεσίτης δεν έκανε σωστά την δουλειά του, δεν είναι δικιά σου δουλειά να μεριμνήσεις για τα κλειδιά κτλ, επένδυσες χρόνο και χρήμα για να πας να το δεις και αυτός έπρεπε να μεριμνήσει να γίνει ακριβώς έτσι.

Από εκεί και πέρα, για μένα το όλο ζήτημα είναι στο θέμα του πωλητή, τελεία και παύλα. Αν θέλει να σου πουλήσει το άλλο διαμέρισμα που τελικά σε ενδιαφέρει μέσω του μεσίτη θα στο πει και φυσικά μετά θα είσαι υποχρεωμένος νομικά και ηθικά να το κάνεις. Διαφορετικά μην σε απασχολεί καθόλου. Απλά επειδή τον πωλητή δεν τον ενδιαφέρει ότι θα πληρώσεις μεσιτική αμοιβή (ποτέ δεν τους ενδιαφέρει μέχρι να έρθει η σειρά τους) και αν έχει κάποια Α σχέση με τον μεσίτη και ότι διαμερίσματα έχει στην πολυκατοικία έχουν συμφωνήσει να τα πουλάει μέσω αυτού, τότε να έχεις στα υπόψη ότι το πιο πιθανό είναι να σου πει να το πάτε μέσω αυτού.

Επεξ/σία από Th3Beh0ldeR
  • Like 4
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Μακιαβέλλι είπε

Αν δεν σου αρέσει η υπηρεσία απλά δεν την χρησιμοποιείς. 

Ψάχνοντας για σπίτι κι εγώ χρησιμοποιώ πολύ μηχανές αναζήτησεις και το 9/10 που λες είναι μάλλον καλό σενάριο. Εγώ παίζει να βλέπω 29/30 μεσιτικά. 

Ωστόσο αν ο ιδιοκτήτης του ακινήτου έχει επιλέξει να κυκλοφορεί μέσω διαμεσολαβητή στην αγορά, δικαιωμά του είναι. Δικαίωμα μας κι εμάς να τον απορρίψουμε για τον ίδιο λόγο. 

Και δεν τα λέω εκ του ασφαλούς, γιατί όταν βρω το σπίτι που θέλω θα πρέπει πιθανότατα να δώσω στον μεσίτη 8000 ευρώ που δεν μου περισσεύουν. 

Αν ειναι επιλογή του ιδιοκτήτη τότε δεν ειναι πιο fair να την πληρώσει εκείνος την επιλογή αυτή;

Κοιτα λιγο τη διαφορά: Σε μια αγοραπωλησία απο κοινού ο ιδιοκτήτης που το δίνει σε μεσιτικό αλλά και ο αγοραστής που απευθύνεται σε μεσιτικό πληρώνουν 2% της αξίας της συναλλαγής έκαστος.

Και αυτο το ακούω σαν "δίκαιο" γιατί τόσο ο πωλητής όσο και ο αγοραστής έχουν απευθυνθεί στον μεσίτη.

Δημοσ.
7 λεπτά πριν, Apokios είπε

Αυτό απο που προκύπτει ;

Φυσικά και θέλω να βρω την αγγελία του ιδιώτη. Τις περισσότερες φορές "εξαφανίζεται" γιατί ( με τις ίδιες ακριβώς φωτογραφίες ) το έχει "αναλάβει" το μεσιτικό. Με τον τρόπο που ανέφερα πριν ( δεν θα κάνεις τίποτα εσύ, εγώ θα τα πάρω απο τον ενοικιαστή ).

Αυτό που "απαιτώ" φίλε μου είναι να μην πληρώνω κερατιάτικά και μάλιστα αέρα.

Δηλαδή: Ή να πληρώνει ο ιδιώτης που επιτρέπει στο μεσιτικό να του κάνει τη δουλειά ή να πληρώνω εγώ για τις υπηρεσίες τους έχοντας απευθυνθεί σε αυτούς.

Σου φαίνεται παράλογο αυτό ή οτι βαριέμαι ή οτι δεν θέλω να πληρώσω τον κόπο του άλλου ;

Προκύπτει από τα γραφόμενα σου.

Επίσης να σημειώσω οτι για να ΜΗΝ βλέπω αγγελίες απο μεσίτες ειναι Paid υπηρεσία. 

Δημοσ.
1 λεπτό πριν, Morosana είπε

Προκύπτει από τα γραφόμενα σου.

Ισχύει αυτό.

Να πληρώσω για να βλέπω την 1 στις 10 αγγελίες ; Σου φαντάζει λογικό αυτό εσένα ;

Ενώ δεν ειναι καθόλου παράλογος ο τρόπος που "ανεβαίνουν" οι αγγελίες απο τους μεσίτες;

Ξαναλέω οτι απευθύνομαι σε XE/Spitogatos και τέτοια οχι στα site των μεσιτών ε;

Δημοσ.
25 minutes ago, Apokios said:

Αν ειναι επιλογή του ιδιοκτήτη τότε δεν ειναι πιο fair να την πληρώσει εκείνος την επιλογή αυτή;

Κοιτα λιγο τη διαφορά: Σε μια αγοραπωλησία απο κοινού ο ιδιοκτήτης που το δίνει σε μεσιτικό αλλά και ο αγοραστής που απευθύνεται σε μεσιτικό πληρώνουν 2% της αξίας της συναλλαγής έκαστος.

Και αυτο το ακούω σαν "δίκαιο" γιατί τόσο ο πωλητής όσο και ο αγοραστής έχουν απευθυνθεί στον μεσίτη.

Δεν είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Είναι ζήτημα ότι η ευκολία πληρώνεται. 

Έστω ότι είσαι εσύ ο ιδιοκτήτης. Έχεις ένα ακίνητο και θες να το νοικιάσεις. 

Εσύ θέλεις έσοδα 1200€ από το ακίνητο σου ανά έτος. 

Μπορείς να το δώσεις σε έναν μεσίτη να σου το νοικιάσει 100€ σε κάποιον. Ή μπορείς να το νοικιάσεις εσύ σπαταλώντας 20 ώρες από τη ζωή σου. Κοστολογείς την ώρα σου 5 ευρώ επομένως πλέον θέλεις 1300€ για να έχεις έσοδα 1200€.

Άρα πλέον θέλεις ο ενοικιαστής σου να πληρώνει 108,5 και όχι 100 ευρώ τον μήνα. Και στις δύο περιπτώσεις ο ενοικιαστής 1300€ θα πληρώσει (108,5 * 12 ή 100*12 +100 μεσιτική αμοιβή).

Αν επιλέξεις μεσίτη, εσύ δεν σπαταλάς 20 ώρες, ο μεσίτης παίρνει 100€ και ο ενοικιαστής πληρώνει τις ώρες που θα σπαταλουσες προκαταβολικά αντί σε βάθος έτους. 

Καταλαβαίνω ότι ίσως φαίνεται σύνθετη η σκέψη αλλά έτσι λειτουργούμε οι άνθρωποι απλά λόγω εμπειρίας το κάνουμε αυτόματα (χωρίς μεγάλη ακρίβεια βέβαια). 

• Like 1
  • Confused 2
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, Μακιαβέλλι είπε

Δεν είναι ζήτημα δικαιοσύνης. Είναι ζήτημα ότι η ευκολία πληρώνεται. 

Για ποια ευκολία μιλάς ομως ;

Εγώ κάνω αυτά που πρέπει. Μπαίνω σε site και αναζητώ. Που διευκολύνομαι και πρέπει να πληρώσω για αυτό ;

Το τι κάνει ο ιδιοκτήτης με τον μεσίτη είναι θέμα τους και πρέπει να το πληρώσουν εκείνοι.

Αν ο ιδιοκτήτης βαριέται / δεν μπορεί/ δε θέλει να δείχνει το σπίτι που θέλει να νοικιάσει και το κανει άλλος για εκείνον ας αναλάβει και το κόστος.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Th3Beh0ldeR είπε

Ακριβώς αυτό θα έκανα και εγώ. Μιλάμε για άλλο διαμέρισμα από αυτό που αναφέρει η εντολή και ας μην σχολιάσω το επίπεδο αντιεπαγγελματισμού κατά την επίδειξη του διαμερίσματος που όντως γράφει το χαρτί. Αυτά τα έχει ξεχάσει να αφήσει τα κλειδιά και σου έστειλε της φωτογραφίες μέσω viber τα είχα δει πολλάκις όταν έψαχνα για σπίτι. Κανονικά δεν έπρεπε να είχες υπογράψει καν το χαρτί εφόσον ουσιαστικά δεν σου έδειξε το διαμέρισμα. Αν ήθελες να δεις απλά φωτογραφίες το έκανες και μέσω της αγγελίας. Οπότε ο μεσίτης δεν έκανε σωστά την δουλειά του, δεν είναι δικιά σου δουλειά να μεριμνήσεις για τα κλειδιά κτλ, επένδυσες χρόνο και χρήμα για να πας να το δεις και αυτός έπρεπε να μεριμνήσει να γίνει ακριβώς έτσι.

Από εκεί και πέρα, για μένα το όλο ζήτημα είναι στο θέμα του πωλητή, τελεία και παύλα. Αν θέλει να σου πουλήσει το άλλο διαμέρισμα που τελικά σε ενδιαφέρει μέσω του μεσίτη θα στο πει και φυσικά μετά θα είσαι υποχρεωμένος νομικά και ηθικά να το κάνεις. Διαφορετικά μην σε απασχολεί καθόλου. Απλά επειδή τον πωλητή δεν τον ενδιαφέρει ότι θα πληρώσεις μεσιτική αμοιβή (ποτέ δεν τους ενδιαφέρει μέχρι να έρθει η σειρά τους) και αν έχει κάποια Α σχέση με τον μεσίτη και ότι διαμερίσματα έχει στην πολυκατοικία έχουν συμφωνήσει να τα πουλάει μέσω αυτού, τότε να έχεις στα υπόψη ότι το πιο πιθανό είναι να σου πει να το πάτε μέσω του μεσίτη.

Ευχαριστώ πολύ για τα σχόλια!

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Apokios είπε

Φίλε μου η κομπίνα είναι πολύ καλά στημένη.

Αν τη μεσιτική αμοιβή τη μεταβιβάσουν στον πωλητή, τότε πολύ απλά κανείς δεν θα βάζει μεσίτες για να πουλάει τα σπίτια τους και θα βάζουν μόνο αυτοί που το έχουν απολύτως ανάγκη, επαγγελματίες με δεκάδες/εκατοντάδες ακίνητα που εκ των πραγμάτων θα χρειάζονται άτομα για να τα διαχειρίζονται και άτομα που είναι εκτός της περιοχής του ακινήτου και πρέπει να απευθυνθούν σε επαγγελματία.

Οπότε τι γίνεται, βάζουν την αμοιβή στον αγοραστή που κατά κύριο λόγο δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, γιατί έχει ανάγκη να αγοράσει/νοικιάσει ένα ακίνητο. Έτσι ο πωλητής δεν τον απασχολεί αν ο άλλος πρέπει να πληρώσει το 2%+ΦΠΑ ή 1-2 ενοίκια επιπλέον και το μυαλό του δεν πάει τόσο μακριά για να σκεφτεί ότι κάποια στιγμή θα χρειαστεί να τα πληρώσει ο ίδιος ή το παιδί του.

Τελικά καταντάμε να έχουμε κάνει απαραίτητο ένα επάγγελμα που παλιότερα ήταν αναγκαίο για συγκεκριμένες περιπτώσεις και δεν γινόταν μεσίτης μέχρι και η κουτσί Μαρία που δεν έχει ιδέα από το επάγγελμα και δεν παρέχει κάποια ουσιαστική υπηρεσία. Οπότε βλέπεις περιπτώσεις ο άλλος να μένει στην ίδια περιοχή με το διαμέρισμα (ή και στο ίδιο κτίριο) που πουλάει και να βάζει μεσίτη, γιατί ΕΤΣΙ!

• Like 5
  • Haha 1
Δημοσ.
1 hour ago, Apokios said:

Για ποια ευκολία μιλάς ομως ;

Εγώ κάνω αυτά που πρέπει. Μπαίνω σε site και αναζητώ. Που διευκολύνομαι και πρέπει να πληρώσω για αυτό ;

Το τι κάνει ο ιδιοκτήτης με τον μεσίτη είναι θέμα τους και πρέπει να το πληρώσουν εκείνοι.

Αν ο ιδιοκτήτης βαριέται / δεν μπορεί/ δε θέλει να δείχνει το σπίτι που θέλει να νοικιάσει και το κανει άλλος για εκείνον ας αναλάβει και το κόστος.

Ο πωλητής αγόρασε την ευκολία. Και πλήρωσε με το να νοικιάσει φθηνότερα το σπίτι του. Ή αλλιώς κέρδισε ότι δεν έχασε ώρες από την ζωή του για να το νοικιάσει. Ο αγοραστής one way or another θα πληρώσει την "μεσιτική αμοιβή", είτε με πραγματική αμοιβή προς τον μεσίτη είτε με αμοιβή προς το πωλητή (μεγαλύτερη τιμή), εάν ο πωλητής φέρετε ορθολογικά. Απλά όταν δίνεις 100 ευρώ στον μεσίτη φαίνεται σαν αμοιβή, ενώ όταν δίνεις 8,5 ευρώ τον μήνα παραπάνω είναι δεν φαίνεται σαν αμοιβή.

• Like 1
Δημοσ.
2 hours ago, Apokios said:

Ισχύει αυτό.

Να πληρώσω για να βλέπω την 1 στις 10 αγγελίες ; Σου φαντάζει λογικό αυτό εσένα ;

Ενώ δεν ειναι καθόλου παράλογος ο τρόπος που "ανεβαίνουν" οι αγγελίες απο τους μεσίτες;

Ξαναλέω οτι απευθύνομαι σε XE/Spitogatos και τέτοια οχι στα site των μεσιτών ε;

Απευθύνεσαι σε μια εταιρεία που ζει από τα λεφτά που εισπράττει από τις χιλιάδες αγγελίες μεσιτικών.  Οπότε αυτές βγάζει, αν θέλει και ο ιδιοκτήτης να φαίνεται η αγγελία του πέρα από τη πρώτη βδομάδα πρέπει να βάλει και αυτό το χέρι στη τσέπη. Οι περισσότεροι δεν το κάνουν καλώς η κακώς. Εσύ που ψάχνεις σπίτι και ενδιαφέρεσαι γιατί δεν το κάνεις; Εσύ θα βγεις κερδισμένος.

• Like 2
Δημοσ.

Βασικά εγώ είμαι μεσίτης και πέρα από το επαγγελματικά ορθό, το οποίο είναι να πληρώνουμε για την υπηρεσία που λαμβάνουμε, γελάω μερικές φορές με κάποιους που βγαίνουν στην αγορά ακινήτων να αγοράσουν, ενώ δεν έχουν ιδέα. Κάνουν τόσο σημαντικά λάθη σε όλα τα βήματα που χρειάζονται για να γίνει σωστά η διαπραγμάτευση και η διαδικασία, που καταλλήγουν να πληρώνουν περισσότερα ή να βρίσκονται εκτεθειμένοι. Δεν θέλω να εμβαθύνω, όποιος κατάλαβε, κατάλαβε. Επίσης, σε ενοικιάσεις και αγορές, χρειάζεται να προβάλει κάποιος την αξιοπιστία του, πως θα γίνει αυτό όταν ζητάς από έναν ιδιοκτήτη να παρακάμψει και αυτός τον επαγγελματία που μεσολάβησε; Αυτά τα λίγα, καλό καλοκαίρι σε όλους

• Like 1
Δημοσ.

Επειδή μιλάς για διαπραγμάτευση θελω να σε ρωτήσω πως γίνεται η διαπραγμάτευση όταν έχετε τον ίδιο μεσίτη και αντικρουόμενα συμφέροντα αγοραστής/πωλητής; Τον μεσίτη απλά τον νοιάζει να κλείσει η δουλειά.

Δημοσ.
2 hours ago, Μακιαβέλλι said:

Αν επιλέξεις μεσίτη, εσύ δεν σπαταλάς 20 ώρες, ο μεσίτης παίρνει 100€ και ο ενοικιαστής πληρώνει τις ώρες που θα σπαταλουσες προκαταβολικά αντί σε βάθος έτους.

Θα το καταλάβαινα αυτό αν ήταν fix το ποσό κι αν όντως μιλούσαμε για 100€. Η αμοιβή όμως του μεσίτη είναι όσο ένα ενοίκιο που δεν είναι 100€ αλλά πολύ περισσότερο.

Άρα για ποιες χαμένες ώρες μιλάμε; Στο σπίτι των 800€, ποια είναι η έξτρα κούραση σε σχέση με ένα των 600€;

Δημοσ.

Προς γνωση και ενημερωση.Η αδελφη μου εψαχνε για αγορα απευθυνθηκε σε μεσιτη και τη πηγε σε μια πολυκατοικια στη Νεα Σμυρνη που ηταν στα μπετα να της δειξει τον δευτερο οροφο υπεγραψε πριν εντολη στον μεσιτη αλλα οταν το ειδε δεν της αρεσε ...ευχαριστω...παρακαλω . Μετα απο καν 2 χρονια που ειχε τελειωσει η πολυκατοικια της ειπε μια συναδελφος της για μια πολυκατοικια που τελειωσε απεναντι απο το σπιτι της Παει τη βλεπει ειχε μεινει μονο το ρετιρε στον 8ο Της αρεσε το αγορασε και μετα απο καποιο διαστημα της ηρθε μυνηση απο τον μεσιτη που της ειχε δειξει τον 2ο στα μπετα .Εγινε καποια στιγμη το δικαστηριο και φυσικα ο μεσιτης τον ηπιε γιατι η εντολη που ειχε απο την αδελφη μου ηταν ο δευτερος .

• Like 3

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...