June Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 24 λεπτά πριν, alkoulaki είπε Η αμοιβή μεσιτη δεν είναι μόνο για την υπόδειξη του σπιτιού, αλλά κ για τις υπηρεσίες μεσολάβησης που οδηγούν σε αγορά, τις οποίες δε ζητώ να προσφέρει. Πάμε να δούμε τι λέει ο νόμος περί μεσιτείας (Ν.4072/12 - άρθρο 197) Αναφορά σε κείμενο β) Υπηρεσία Μεσιτείας είναι η υπόδειξη ευκαιριών ή η μεσολάβηση για τη σύναψη συμβάσεων σχετικών με ακίνητα και ιδίως συμβάσεων πώλησης, ανταλλαγής, μίσθωσης, χρηματοδοτικής μίσθωσης, σύστασης δουλείας ή αντιπαροχής ακινήτων. Θεωρητικά, σύμφωνα με τον νόμο, ο μεσίτης πρέπει να πληρωθεί την μεσιτική αμοιβή απλά και μόνο αν σου πει "εδώ απέναντι πωλείται το τάδε ακίνητο σε αυτό το ποσό". Όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει (αν παρέχει σωστά ή πλημμελώς) είναι άλλο θέμα.
alkoulaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 17 λεπτά πριν, greekfragma είπε ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στ αλεύρι υπάρχει το μαρούλι για 2 οροφοδιαμερίματα, αλλά όχι για το ποσοστό του μεσίτη. Εδώ επίσης υπάρχει κάποια παρανόηση, δεν μιλάμε για 2, αλλά για 1 διαμέρισμα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα όμως - κ το πρόβλημα δεν είναι να καταβάλω την αμοιβή μεσίτη. Είναι να την καταβάλω με την παροχή όλου του έργου της μεσιτείας - επίδειξη του σωστου σπιτιού, μεσόλαβηση και διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει σε αγορά- κ μετά από τις λάθος πλήροφορίες που μου έδωσε (δεν ειδα το σπιτι + λάθος σχέδια) δεν έχω πολλή εμπιστοσύνη ότι θα τα κάνει αυτά με το σκοπό να μου παρέχει ορθά τις υπηρεσίες αυτές. Προς το παρόν, μου έχει φανερώσει σωστά μόνο την διεύθυνση. Δεν έχει κάνει κάτι άλλο σωστά για τον πελάτη του (εμένα). Μπορεί να το θεωρείς ασήμαντο, δεκτό φυσικά. Για εμένα δεν είναι. 7 λεπτά πριν, June είπε Πάμε να δούμε τι λέει ο νόμος περί μεσιτείας (Ν.4072/12 - άρθρο 197) Θεωρητικά, σύμφωνα με τον νόμο, ο μεσίτης πρέπει να πληρωθεί την μεσιτική αμοιβή απλά και μόνο αν σου πει "εδώ απέναντι πωλείται το τάδε ακίνητο σε αυτό το ποσό". Όλες οι υπόλοιπες υπηρεσίες που παρέχει (αν παρέχει σωστά ή πλημμελώς) είναι άλλο θέμα. Αυτό βοηθά πολύ. Πιστεύεις ότι ισχύει εφόσον τυπικά δε θα αγοράσουμε την ευκαιρία/το ακινητό που υπέδειξε και εγγράφως, αλλά διαφορετικό?
greekfragma Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 1 minute ago, alkoulaki said: Εδώ επίσης υπάρχει κάποια παρανόηση, δεν μιλάμε για 2, αλλά για 1 διαμέρισμα. Σε καταλαβαίνω απόλυτα όμως - κ το πρόβλημα δεν είναι να καταβάλω την αμοιβή μεσίτη. Είναι να την καταβάλω με την παροχή όλου του έργου της μεσιτείας - επίδειξη του σωστου σπιτιού, μεσόλαβηση και διαπραγμάτευση που θα οδηγήσει σε αγορά- κ μετά από τις λάθος πλήροφορίες που μου έδωσε (δεν ειδα το σπιτι + λάθος σχέδια) δεν έχω πολλή εμπιστοσύνη ότι θα τα κάνει αυτά με το σκοπό να μου παρέχει ορθά τις υπηρεσίες αυτές. Προς το παρόν, μου έχει φανερώσει σωστά μόνο την διεύθυνση. Δεν έχει κάνει κάτι άλλο σωστά για τον πελάτη του (εμένα). Μπορεί να το θεωρείς ασήμαντο, δεκτό φυσικά. Για εμένα δεν είναι. ωραία τότε δώσε 75ευρώ για εξώδικο που θα αναγράφεις τα παραπάνω και ετοιμάσου για πιθανή δικαστική διαμάχη με τον μεσίτη αν τελικά αγοράσεις το ακίνητο από τον κατασκευαστή. αντί λοιπόν για 10.000 στα 500.000 αξία ακινήτου (βάση δικών σου ποσοστών και νούμερου) χάσε 70ευρώ άμεσα, ρισκάρωντας και κόπο χρόνο για την επόμενη 2ετία που θα οριστεί δικάσιμος για να σώσεις 10.000 3η επιλογή δεν έχει
filip123go Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 21 minutes ago, alkoulaki said: Ευχαριστώ για την ορθή αυτή πρόταση. Υπάρχει ήδη πρόβλημα εμπιστοσύνης στη διαδικασία, μιας κ ούτε το σπίτι μας έδειξε, ούτε τα τετραγωνικά που με διαβεβαίωσε ότι είναι ίδια, ήταν. Δεν έχω πολλή εμπιστοσύνη ότι θα κάνει την καλύτερη διαπραγμάτευση για εμάς με τον κατασκευαστή. Δηλαδή εσύ, από τα λεγόμενα σου. Σπίτι δεν είδες, τετραγωνικά δεν μέτρησες, τον μεσίτη δεν τον εμπιστεύεσαι που στα είπε, τι σκατα σπίτι θα αγοράσεις;;; Να σου στείλω και ένα IBAN να βάλεις τη προκαταβολή μέσα, μη το χάσεις;;;
alkoulaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 4 λεπτά πριν, greekfragma είπε ωραία τότε δώσε 75ευρώ για εξώδικο που θα αναγράφεις τα παραπάνω και ετοιμάσου για πιθανή δικαστική διαμάχη με τον μεσίτη αν τελικά αγοράσεις το ακίνητο από τον κατασκευαστή. αντί λοιπόν για 10.000 στα 500.000 αξία ακινήτου (βάση δικών σου ποσοστών και νούμερου) χάσε 70ευρώ άμεσα, ρισκάρωντας και κόπο χρόνο για την επόμενη 2ετία που θα οριστεί δικάσιμος για να σώσεις 10.000 3η επιλογή δεν έχει Θέλεις να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο έγω να προχωρήσω σε εξώδικο? Δεν ειμαι δικηγόρος, και δεν κατανοοώ. Θεωρω οτι αν προκυψει αγορά άλλου ορόφου, ο μεσίτης θα πρέπει να προχωρήσει σε μήνυση εναντί μου. Όχι?
greekfragma Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 1 minute ago, alkoulaki said: Θέλεις να μου εξηγήσεις για ποιο λόγο έγω να προχωρήσω σε εξώδικο? Δεν ειμαι δικηγόρος, και δεν κατανοοώ. Θεωρω οτι αν προκυψει αγορά άλλου ορόφου, ο μεσίτης θα πρέπει να προχωρήσει σε μήνυση εναντί μου. Όχι? ρώτα το δικηγόρο σου ποια η σημασία χρονικά να στείλεις εσύ πρώτη εξώδικο και όχι ο μεσίτης. 1
alkoulaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, filip123go είπε Δηλαδή εσύ, από τα λεγόμενα σου. Σπίτι δεν είδες, τετραγωνικά δεν μέτρησες, τον μεσίτη δεν τον εμπιστεύεσαι που στα είπε, τι σκατα σπίτι θα αγοράσεις;;; Να σου στείλω και ένα IBAN να βάλεις τη προκαταβολή μέσα, μη το χάσεις;;; Δυστυχώς, πολλές μεσιτείες γίνονται κάπως έτσι γιατί δεν είναι όλοι επαγγελματίες στον χώρο. Η εντολή υπόδειξης υπογράφεται (έτσι ζητήθηκε) ΠΡΙΝ δούμε τα σπίτια που αναγράφονται σε αυτή. Δεν είδαμε λοιπόν το σπίτι (δεν έβρισκε τα κλειδια της οικοδομής το οποιο σαφώς δεν είναι δικό μου πρόβλημα) και όταν ζήτησα να δω σχέδια, μου έστειλε άλλα από αυτό που αντιστοιχόυν στον όροφο μου θα μου υποδείκνυε. Ακριβώς για τους λόγους που λές θελω να τον παρακάμψω. 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε ρώτα το δικηγόρο σου ποια η σημασία χρονικά να στείλεις εσύ πρώτη εξώδικο και όχι ο μεσίτης. Καλώς, και πάλι σε ευχαριστώ για τον χρόνο σου. Όλα είναι χρήσιμα!
Morosana Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 45 λεπτά πριν, alkoulaki είπε Συμφωνώ, είναι πιθανό να μιλήσει κατασκευαστής με μεσιτη - χωρίς να μπορώ να προβλέψω πως θα εξελιχθεί αυτό. Το 2% για μια αγορά νεόδμητου +ΦΠΑ μπορεί να φτάσει μέχρι κ 10.000€. Αμφιβάλλω αν τα δικηγορικα έξοδα θα είναι ποτέ τόσα κ αν έκανε σωστά τη δουλειά του ώστε να τα διεκδικήσει. Ποια είναι η γνώμη σου επί αυτού? Δεν κατάλαβες πιθανότατα θα πληρώσεις τα 10 θα πληρώσεις και δικηγόρους. Με λίγα λόγια θα πας για μαλλί. Η γνώμη μου είναι ότι την υπογραφή μας δεν την βάζουμε όπου να ναι
alkoulaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 23 λεπτά πριν, Morosana είπε Δεν κατάλαβες πιθανότατα θα πληρώσεις τα 10 θα πληρώσεις και δικηγόρους. Με λίγα λόγια θα πας για μαλλί. Η γνώμη μου είναι ότι την υπογραφή μας δεν την βάζουμε όπου να ναι Οκ ευχαριστώ πολύ, θα ρωτήσω καποιον δικηγόρο σχετικά. 3 ώρες πριν, alkoulaki είπε Καλησπέρα σας! Πρόσφατα ήρθα σε επικοινωνία με έναν μεσιτη με αφορμή ένα ακίνητο που ειδα σε αγγελια στην ΧΕ. Όταν βρεθήκαμε, υπέγραψα την εντολή υπόδειξης όπου αναγράφονται 3 ακίνητα σε διαφορετικές διευθύνσεις, που ταίριαζαν στις ανάγκες μας. Στην διεύθυνση Α αναγράφει το κόστος του διαμερίσματος την αμοιβή του, για τον 2ο όροφο. Φτάνοντας στην οικοδομή για να το δουμε, ο εργολάβος δεν είχε αφήσει τα κλειδιά, οπότε δεν ανεβήκαμε ποτέ στον όροφο ούτε είδαμε κάτι άλλο πέρα από την πυλωτή. Μου απεστειλε ένα screenshot μέσω viber με τα σχέδια του 1ου ορόφου, λεγοντας ότι όλοι οι όροφοι είναι ίδιοι. Εμείς τελικά ενδιαφερόμαστε για τον 3ο ή πιθανά κ 4ο όροφο, αλλά δε το επικοινώνησαμε στον μεσιτη. Βρήκα τον κατασκευαστή κ στη σελίδα του το αρχείο των σχεδίων του διαμερίσματος, το οποίο είναι κ κάποια τετραγωνικά μικρότερο από τον 1ο όροφο που έχω σε σχέδια από τον μεσιτη (ενώ είπε ότι ίδια ολα). Θέλω να παρακακαμψω τον μεσιτη, καθώς θα διαπραγμάτευτω ιδιωτικά την τιμή για την αγορά του 3ου ή 4ου. Τι δικαίωμα για αμοιβή έχει ο μεσιτης, δεδομένου ότι τελικά δεν μας έδειξε το σπίτι και δεν ενδιαφερόμαστε για τον όροφο που αναγράφεται στην εντολη? Ευχαριστώ όλους για όλα τα σχόλια. Πάντως, δεν έχει καταφέρει κάποιος να απαντήσει επαρκώς για το αν τελικά θεωρείται διαφορετικό ακίνητο ή όχι από αυτό που υποδεικνύεται στην εντολή (με 2 εξαιρέσεις). Καταλαβαίνω οτι απαντάτε περισσότερο στο ηθικό κομμάτι της αμοιβής και όχι στο πρακτικό - ότι τελικά ενδιαφέρομαι για διαφορετικό ακίνητο. Είναι όντως διαφορετικό? Υπάρχει νομική βάση για αξίωση από τον μεσίτη εφόσον προχωρήσουμε σε αγορά διαφορετικόυ ακινήτου. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2024 από alkoulaki 1
Thatsall Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 1 hour ago, alkoulaki said: Συμφωνώ, είναι πιθανό να μιλήσει κατασκευαστής με μεσιτη - χωρίς να μπορώ να προβλέψω πως θα εξελιχθεί αυτό. Το 2% για μια αγορά νεόδμητου +ΦΠΑ μπορεί να φτάσει μέχρι κ 10.000€. Αμφιβάλλω αν τα δικηγορικα έξοδα θα είναι ποτέ τόσα κ αν έκανε σωστά τη δουλειά του ώστε να τα διεκδικήσει. Ποια είναι η γνώμη σου επί αυτού? Ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά δεν μπορείτε να γνωρίζετε τι οικονομική άνεση υπάρχει ή δεν υπάρχει. Μπορεί να είναι οι οικονομίες μιας ζωής μαζί με δάνειο κ η καταβολή της αμοιβής μεσιτη τόσο βραχυπροθεσμα να είναι μεγάλο βάρος. Απο την ερώτηση και την γενικότερη στάση σας, δεν δείχνετε γνώστης/τρια του αντικειμένου. Απαξ και το γραφείο είναι νόμιμο, μόλις προσπαθήσετε να αποφύγετε την πληρωμή, θα έχετε να κάνετε με τον ιδιοκτήτη του και τον δικηγόρο του που σίγουρα έχουν βρεθεί 10δες φορές σε αυτή τη θέση. Μιας και επιχειρηματολογείτε και για το την υπηρεσία που σας παρείχαν, θα σας πω ότι καταλήγετε να θέλετε να αγοράσετε ενα ακίνητο που πωλείται απο τεχνική εταιρία, δλδ, όχι ένα κρυμένο διαμέρισμα σε μια απο τις πολλές πολυκατοικίες, αλλά απο ένα κτίριο εμφανώς καινούργιο ή και με εργασίες να γίνονται, με ταμπέλες πώλησης και ανέγερσης. Ενα ακίνητο για να μην μακρηγορώ που αν θέλατε να κάνετε τον κόπο να ψάξετε, θα μπορούσατε να το βρείτε, χωρίς να αποτανθείτε σε έναν επαγγελματία. Φαίνεται ότι δεν θέλατε να κάνετε τον κόπο και επιλέξατε να προσλάβετε κάποιον να τον κάνει για εσάς και τώρα που όντως σας βρήκε ένα ακίνητο που σας κάνει και θέλετε να αγοράσετε, προσπαθείτε να μην τον πληρώσετε την προσυμφωνημένη αμοιβή του με την δικαιολογία ότι "δεν σας βρήκε σωστά το ακίνητο που θέλετε να αγοράσετε" Πολύ φοβάμαι ότι θα μπλέξετε.. 3 1
Morosana Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 30 λεπτά πριν, alkoulaki είπε Οκ ευχαριστώ πολύ, θα ρωτήσω καποιον δικηγόρο σχετικά. Ευχαριστώ όλους για όλα τα σχόλια. Υπάρχει περίπτωση ο δικηγόρος να σου πει προχώρα γιατί θα έχει συμφέρον θα πάει σε δίκη και το αποτέλεσμα να μη σε δικαιώσει. Γενικά τέτοιες υποθέσεις φαντάζομαι δεν κρατάνε πάνω από 10 λεπτά σε κάποιο δικαστήριο από τη στιγμή που θα δείξουν την υπογραφή σου και θα ταυτίζεται η οδός. Επίσης από διάφορα μεσιτικά έντυπα που έχω δει κατά καιρούς λένε ότι η περιγραφή είναι κατά δήλωση του πωλητή οπότε ο πρώτος μπορεί να γίνει 3ος και τα 100τμ 95 1
cumulus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 1 hour ago, greekfragma said: ρώτα το δικηγόρο σου ποια η σημασία χρονικά να στείλεις εσύ πρώτη εξώδικο και όχι ο μεσίτης. Δεν νομίζω να έχει διάθεση να πληρώσει δικηγορο
alkoulaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 10 ώρες πριν, Thatsall είπε Απο την ερώτηση και την γενικότερη στάση σας, δεν δείχνετε γνώστης/τρια του αντικειμένου. Απαξ και το γραφείο είναι νόμιμο, μόλις προσπαθήσετε να αποφύγετε την πληρωμή, θα έχετε να κάνετε με τον ιδιοκτήτη του και τον δικηγόρο του που σίγουρα έχουν βρεθεί 10δες φορές σε αυτή τη θέση. Μιας και επιχειρηματολογείτε και για το την υπηρεσία που σας παρείχαν, θα σας πω ότι καταλήγετε να θέλετε να αγοράσετε ενα ακίνητο που πωλείται απο τεχνική εταιρία, δλδ, όχι ένα κρυμένο διαμέρισμα σε μια απο τις πολλές πολυκατοικίες, αλλά απο ένα κτίριο εμφανώς καινούργιο ή και με εργασίες να γίνονται, με ταμπέλες πώλησης και ανέγερσης. Ενα ακίνητο για να μην μακρηγορώ που αν θέλατε να κάνετε τον κόπο να ψάξετε, θα μπορούσατε να το βρείτε, χωρίς να αποτανθείτε σε έναν επαγγελματία. Φαίνεται ότι δεν θέλατε να κάνετε τον κόπο και επιλέξατε να προσλάβετε κάποιον να τον κάνει για εσάς και τώρα που όντως σας βρήκε ένα ακίνητο που σας κάνει και θέλετε να αγοράσετε, προσπαθείτε να μην τον πληρώσετε την προσυμφωνημένη αμοιβή του με την δικαιολογία ότι "δεν σας βρήκε σωστά το ακίνητο που θέλετε να αγοράσετε" Πολύ φοβάμαι ότι θα μπλέξετε.. Δυστυχώς είναι πιο περίπλοκο από αυτό. Η αρχική επικοινωνία έγινε για ένα κρυμμένο όπως λέτε διαμερισμα κ όχι καινούργιο. Εγινε συζήτηση του μπάτζετ που διαθέτουμε, κ όταν συναντηθηκαμε για να το δουμε με ενημέρωσε ότι η ιδιοκτήτρια δεν το πουλά τελικά κ θα μου δείξει αλλά στο ίδιο μπάτζετ - τα οποία τελικά ήταν ολα νεόδμητα. Δλδ, δεν ήταν ότι βαριόμουν να ψάξω τις καινούργιες πολυκατοικιες που χτίζονται, ούτε απευθύνθηκα για αυτες στον επαγγελματία. Οταν υπέγραψα την εντολή, καλώς ή κακώς δεν σκέφτηκα να τον ρωτήσω αν είναι όλα νεόδμητα, καθώς τηλεφωνικά είχα μιλήσει για διαμερίσματα πιο παλιά. Δεν μου έδειξε κανένα από αυτά. 10 ώρες πριν, Morosana είπε Υπάρχει περίπτωση ο δικηγόρος να σου πει προχώρα γιατί θα έχει συμφέρον θα πάει σε δίκη και το αποτέλεσμα να μη σε δικαιώσει. Γενικά τέτοιες υποθέσεις φαντάζομαι δεν κρατάνε πάνω από 10 λεπτά σε κάποιο δικαστήριο από τη στιγμή που θα δείξουν την υπογραφή σου και θα ταυτίζεται η οδός. Επίσης από διάφορα μεσιτικά έντυπα που έχω δει κατά καιρούς λένε ότι η περιγραφή είναι κατά δήλωση του πωλητή οπότε ο πρώτος μπορεί να γίνει 3ος και τα 100τμ 95 Με βοηθά αυτό, ευχαριστώ. Θα το δω με δικηγόρο αν όντως επαρκεί η οδός μόνο, αν και επίσης κατανοώ αυτό που λες, ότι μπορεί ο δικηγόρος να μου πει 'προχωρα' κ τελικά να ζημιωθω. Γνωριζεις να μου πείς περισσότερα? Ρωτώ γιατί η εντολή γράφει συγκεκριμένο όροφο, τμ κ τιμή- πως μπορεί να το αλλάξει αυτό χωρίς να το έχουμε υπογράψει από κοινού? Να ψάξω ας πουμε στα ψιλά γράμματα για κάτι που να μιλά για την περιγραφή? Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες γνώσεις πάντου. Το ωραίο με τα forum είναι ότι μπορείς να βοηθήσεις ανθρώπους που δε γνωρίζουν να προφυλαχθουν από διάφορες καταστασεις ή να τους συμβουλεύεις όταν γνωρίζεις περισσότερα, να τους κατεύθυνεις - ευχαριστώ ολους για αυτό. Μπορείς φυσικά κ να κρίνεις αν άλλος έχει μυαλό ή λεφτά ή τρόπους ή οτιδήποτε άλλο- σε ελεύθερη χώρα ζούμε. Κ αυτο όμως βοηθάει, υποθέτω. Ευχαριστώ κ γι αυτό. 1
Thatsall Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 21 minutes ago, alkoulaki said: Δυστυχώς είναι πιο περίπλοκο από αυτό. Η αρχική επικοινωνία έγινε για ένα κρυμμένο όπως λέτε διαμερισμα κ όχι καινούργιο. Εγινε συζήτηση του μπάτζετ που διαθέτουμε, κ όταν συναντηθηκαμε για να το δουμε με ενημέρωσε ότι η ιδιοκτήτρια δεν το πουλά τελικά κ θα μου δείξει αλλά στο ίδιο μπάτζετ - τα οποία τελικά ήταν ολα νεόδμητα. Δλδ, δεν ήταν ότι βαριόμουν να ψάξω τις καινούργιες πολυκατοικιες που χτίζονται, ούτε απευθύνθηκα για αυτες στον επαγγελματία. Οταν υπέγραψα την εντολή, καλώς ή κακώς δεν σκέφτηκα να τον ρωτήσω αν είναι όλα νεόδμητα, καθώς τηλεφωνικά είχα μιλήσει για διαμερίσματα πιο παλιά. Δεν μου έδειξε κανένα από αυτά. Το θέμα είναι ότι σας προτάθηκε κάτι που φαινομενικά σας έκανε και υπογράψατε, χωρίς πριν να συζητήσετε τις λεπτομέρειες και όπως είπε σοφά η frau Merkel, ο διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες! Θα σας συμβούλευα να μην προχωρήσετε σε αγορά και απόκρυψη της απο τον μεσίτη. Μια διαπραγμάτευση της αμοιβής του πριν προχωρήσετε με τον κατασκευαστή πιθανότατα να φέρει καλύτερα αποτελέσματα απο μια δικαστική διένεξη. Edit: Αν και η ελληνική δικαιοσύνη είναι τυφλή, είναι δύσκολο να παραβλέψει ότι ο μεσίτης σας υπόδειξε τον πρώτο όροφο μιας προς πώληση οικοδομής όπου είναι προφανές ότι ο ιδιοκτήτης είναι ο ίδιος σε όλους τους ορόφους. Σίγουρα θα μπορούσε αν επιχειρηματολογίσετε σωστά να επιδικάσει μειωμένη αμοιβή, αλλά μαζί με τα δικαστικά εξοδα και την ταλαιπωρία σας πιστεύω ότι θα είναι μικρή η διαφορά. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2024 από Thatsall 1
Morosana Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 19 λεπτά πριν, alkoulaki είπε Δυστυχώς είναι πιο περίπλοκο από αυτό. Η αρχική επικοινωνία έγινε για ένα κρυμμένο όπως λέτε διαμερισμα κ όχι καινούργιο. Εγινε συζήτηση του μπάτζετ που διαθέτουμε, κ όταν συναντηθηκαμε για να το δουμε με ενημέρωσε ότι η ιδιοκτήτρια δεν το πουλά τελικά κ θα μου δείξει αλλά στο ίδιο μπάτζετ - τα οποία τελικά ήταν ολα νεόδμητα. Δλδ, δεν ήταν ότι βαριόμουν να ψάξω τις καινούργιες πολυκατοικιες που χτίζονται, ούτε απευθύνθηκα για αυτες στον επαγγελματία. Οταν υπέγραψα την εντολή, καλώς ή κακώς δεν σκέφτηκα να τον ρωτήσω αν είναι όλα νεόδμητα, καθώς τηλεφωνικά είχα μιλήσει για διαμερίσματα πιο παλιά. Δεν μου έδειξε κανένα από αυτά. Με βοηθά αυτό, ευχαριστώ. Θα το δω με δικηγόρο αν όντως επαρκεί η οδός μόνο, αν και επίσης κατανοώ αυτό που λες, ότι μπορεί ο δικηγόρος να μου πει 'προχωρα' κ τελικά να ζημιωθω. Γνωριζεις να μου πείς περισσότερα? Ρωτώ γιατί η εντολή γράφει συγκεκριμένο όροφο, τμ κ τιμή- πως μπορεί να το αλλάξει αυτό χωρίς να το έχουμε υπογράψει από κοινού? Να ψάξω ας πουμε στα ψιλά γράμματα για κάτι που να μιλά για την περιγραφή? Δεν έχουμε όλοι τις ίδιες γνώσεις πάντου. Το ωραίο με τα forum είναι ότι μπορείς να βοηθήσεις ανθρώπους που δε γνωρίζουν να προφυλαχθουν από διάφορες καταστασεις ή να τους συμβουλεύεις όταν γνωρίζεις περισσότερα, να τους κατεύθυνεις - ευχαριστώ ολους για αυτό. Μπορείς φυσικά κ να κρίνεις αν άλλος έχει μυαλό ή λεφτά ή τρόπους ή οτιδήποτε άλλο- σε ελεύθερη χώρα ζούμε. Κ αυτο όμως βοηθάει, υποθέτω. Ευχαριστώ κ γι αυτό. Δυστυχώς δεν έχω τόσες γνώσεις στο θέμα των μεσιτικών ούτε δουλειά μου είναι απλά θυμάμαι πως το έχω δει γραμμένο σε εντολή που έχω υπογράψει. Πάντως δύσκολο το βλέπω να αποφεύγεις πληρωμή. Μπορείς να πεις πχ δεν σου δίνω 10 γιατί με ενδιαφέρει ένα άλλο ακίνητο στην ίδια πολυκατοικία που με πηγές αλλά δεν υπέγραψα για αυτο και να του προτείνεις τα μισά χρήματα σαν καλή πίστη και τότε θα δεις που θα πάει η δουλειά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα