alkoulaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Καλησπέρα σας! Πρόσφατα ήρθα σε επικοινωνία με έναν μεσιτη με αφορμή ένα ακίνητο που ειδα σε αγγελια στην ΧΕ. Όταν βρεθήκαμε, υπέγραψα την εντολή υπόδειξης όπου αναγράφονται 3 ακίνητα σε διαφορετικές διευθύνσεις, που ταίριαζαν στις ανάγκες μας. Στην διεύθυνση Α αναγράφει το κόστος του διαμερίσματος την αμοιβή του, για τον 2ο όροφο. Φτάνοντας στην οικοδομή για να το δουμε, ο εργολάβος δεν είχε αφήσει τα κλειδιά, οπότε δεν ανεβήκαμε ποτέ στον όροφο ούτε είδαμε κάτι άλλο πέρα από την πυλωτή. Μου απεστειλε ένα screenshot μέσω viber με τα σχέδια του 1ου ορόφου, λεγοντας ότι όλοι οι όροφοι είναι ίδιοι. Εμείς τελικά ενδιαφερόμαστε για τον 3ο ή πιθανά κ 4ο όροφο, αλλά δε το επικοινώνησαμε στον μεσιτη. Βρήκα τον κατασκευαστή κ στη σελίδα του το αρχείο των σχεδίων του διαμερίσματος, το οποίο είναι κ κάποια τετραγωνικά μικρότερο από τον 1ο όροφο που έχω σε σχέδια από τον μεσιτη (ενώ είπε ότι ίδια ολα). Θέλω να παρακακαμψω τον μεσιτη, καθώς θα διαπραγμάτευτω ιδιωτικά την τιμή για την αγορά του 3ου ή 4ου. Τι δικαίωμα για αμοιβή έχει ο μεσιτης, δεδομένου ότι τελικά δεν μας έδειξε το σπίτι και δεν ενδιαφερόμαστε για τον όροφο που αναγράφεται στην εντολη? 3
Morosana Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Καλύτερα να ρωτήσεις ένα δικηγόρο για να μην έχεις μπλεξίματα. Συνήθως τέτοιες ιστορίες ξεκινάνε με την προσδοκία ότι θα γλιτώσεις το 2%ντης αμοιβής του και στην καλύτερη περίπτωση μετά από ένα τηλ του δικηγόρου του πληρώνεις πάλι 2% σαν βρεγμένη γάτα ή στη χειρότερη πληρώνεις 2%, αμοιβές δικηγόρων, δικαστικά έξοδα και διάφορα κερατιατικα. Μην ξεχνάς ότι μπορεί και ο ίδιος ο κατασκευαστής να σε δώσει γιατί θα θέλει να έχει καλές σχέσεις με τον μεσίτη για να του πουλήσει και τα υπόλοιπα ή να έχουν χρόνια συνεργασία.
listerstorm Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Ο μεσίτης λοιπόν έκανε την δουλειά του, σου υπέδειξε το ακίνητο και τώρα θέλεις να τον παρακάμψεις για να μην πληρώσεις μεσιτική αμοιβή; Σαν να μου δείχνει σπίτι προς ενοικίαση, να βρώ το τηλεφωνο του ιδιοκτήτη και να κάνω διαπραγμάτευση με αυτόν απευθείας άνευ μεσίτη. Καλά κρασία 3
alkoulaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 12 λεπτά πριν, listerstorm είπε Ο μεσίτης λοιπόν έκανε την δουλειά του, σου υπέδειξε το ακίνητο και τώρα θέλεις να τον παρακάμψεις για να μην πληρώσεις μεσιτική αμοιβή; Σαν να μου δείχνει σπίτι προς ενοικίαση, να βρώ το τηλεφωνο του ιδιοκτήτη και να κάνω διαπραγμάτευση με αυτόν απευθείας άνευ μεσίτη. Καλά κρασία Εδώ είναι το ερώτημα, έκανε τη δουλειά του? Δεν μου έδειξε το σπίτι, όπως υποχρεούται νομικά - απαγορευεται να μου το δειξει απο το δρομο, οπως εκανε- ΚΑΙ μου έστειλε σχέδια ενός μεγαλύτερου σπιτιού από αυτό που συζητούσαμε. Η αμοιβή μεσιτη δεν είναι μόνο για την υπόδειξη του σπιτιού, αλλά κ για τις υπηρεσίες μεσολάβησης που οδηγούν σε αγορά, τις οποίες δε ζητώ να προσφέρει. 3 2
VonLoutsos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 11 minutes ago, listerstorm said: Ο μεσίτης λοιπόν έκανε την δουλειά του, σου υπέδειξε το ακίνητο και τώρα θέλεις να τον παρακάμψεις για να μην πληρώσεις μεσιτική αμοιβή; Σαν να μου δείχνει σπίτι προς ενοικίαση, να βρώ το τηλεφωνο του ιδιοκτήτη και να κάνω διαπραγμάτευση με αυτόν απευθείας άνευ μεσίτη. Καλά κρασία Βασικα δεν λέει αυτό. Έχουν υπογράψει για να τους δειξει(όπως τους το έδειξε....) στον 2ο όροφο και σε αυτούς τελικά καλοάρεσε ο 3/4ος. Και πήγαν κατευθείαν στον κατασκευαστή. Οφίσιαλ ενδιαφέρονται για άλλο ακινητο που δεν τους έδειξε ο μεσίτης, το γεγονός όμως πως είναι στην ίδια πολυκατοικία είναι μπέρδεμα. 4
alkoulaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο μεσιτων, δεν έχει επαγγελματικό ΑΦΜ ως μεσιτης, ούτε αριθμό ΓΕΜΗ. Η κάρτα του λέει property consultant. Μήπως απλώς δε θέλω να πληρώσω λεφτά στον κάθε τυχαρπαστο που εργάζεται με ιδιωτικό συμφωνητικό σε μεσιτικό? 1 1 1
greekfragma Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 12 ώρες πριν, alkoulaki είπε Εδώ είναι το ερώτημα, έκανε τη δουλειά του? Δεν μου έδειξε το σπίτι, όπως υποχρεούται νομικά - απαγορευεται να μου το δειξει απο το δρομο, οπως εκανε- ΚΑΙ μου έστειλε σχέδια ενός μεγαλύτερου σπιτιού από αυτό που συζητούσαμε. Η αμοιβή μεσιτη δεν είναι μόνο για την υπόδειξη του σπιτιού, αλλά κ για τις υπηρεσίες μεσολάβησης που οδηγούν σε αγορά, τις οποίες δε ζητώ να προσφέρει. και μόνο που σου δημοσίευσε πληροφορίες διεύθυνση και λοιπα στοιχεία, σημαίνει οτι ξεκίνησε να υλοποιεί τη δική του πλευρά που υπέγραψες. να τον πιέσεις για τα υπόλοιπα λοιπόν αλλιώς να πληρώσεις εξώδικο για να δούμε που θα καταλήξετε. 12 ώρες πριν, alkoulaki είπε Ο συγκεκριμένος δεν είναι εγγεγραμμένος στο μητρώο μεσιτων, δεν έχει επαγγελματικό ΑΦΜ ως μεσιτης, ούτε αριθμό ΓΕΜΗ. Η κάρτα του λέει property consultant. Μήπως απλώς δε θέλω να πληρώσω λεφτά στον κάθε τυχαρπαστο που εργάζεται με ιδιωτικό συμφωνητικό σε μεσιτικό? το χαρτί που υπέγραψες τι χαρτί είναι; από χαρτί κουζίνας; δεν έχει στοιχεία πάνω; 1 1
alkoulaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 12 ώρες πριν, VonLoutsos είπε Βασικα δεν λέει αυτό. Έχουν υπογράψει για να τους δειξει(όπως τους το έδειξε....) στον 2ο όροφο και σε αυτούς τελικά καλοάρεσε ο 3/4ος. Και πήγαν κατευθείαν στον κατασκευαστή. Οφίσιαλ ενδιαφέρονται για άλλο ακινητο που δεν τους έδειξε ο μεσίτης, το γεγονός όμως πως είναι στην ίδια πολυκατοικία είναι μπέρδεμα. Ευχαριστώ για την κατανόηση της ερώτησης, είναι ακριβώς αυτή. Επίσης, δεν μας έδειξε το ακίνητο όπως υπογράψαμε, δεν μπήκαμε μεσα, μας έδειξε μια τοποθεσία κ όχι αυτό που από κοινού συμφωνήσαμε. 12 ώρες πριν, greekfragma είπε και μόνο που σου δημοσίευσε πληροφορίες διεύθυνση και λοιπα στοιχεία, σημαίνει οτι ξεκίνησε να υλοποιεί τη δική του πλευρά που υπέγραψες. να τον πιέσεις για τα υπόλοιπα λοιπόν αλλιώς να πληρώσεις εξώδικο για να δούμε που θα καταλήξετε. το χαρτί που υπέγραψες τι χαρτί είναι; από χαρτί κουζίνας; δεν έχει στοιχεία πάνω; Το χαρτί αναγράφει τα στοιχεία του μεσιτικού που είναι πλήρως νόμιμο- όχι ομως του μεσιτη ονομαστικα που αποζητά μεσιτική αμοιβή ίση με αυτή επαγγελαμτιων μεσιτων. 1 2
cumulus Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Θα το ξαναγράψω. Ο Έλληνας πιστεύει ότι μόνο αυτός πρέπει να αμείβεται για τη δουλειά που κάνει. Όλοι οι άλλοι πρέπει να του προσφέρουν τις,υπηρεσίες τους δωρεάν. 9 1
greekfragma Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στ αλεύρι υπάρχει το μαρούλι για 2 οροφοδιαμερίματα, αλλά όχι για το ποσοστό του μεσίτη. 3 1
alkoulaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 51 λεπτά πριν, Morosana είπε Καλύτερα να ρωτήσεις ένα δικηγόρο για να μην έχεις μπλεξίματα. Συνήθως τέτοιες ιστορίες ξεκινάνε με την προσδοκία ότι θα γλιτώσεις το 2%ντης αμοιβής του και στην καλύτερη περίπτωση μετά από ένα τηλ του δικηγόρου του πληρώνεις πάλι 2% σαν βρεγμένη γάτα ή στη χειρότερη πληρώνεις 2%, αμοιβές δικηγόρων, δικαστικά έξοδα και διάφορα κερατιατικα. Μην ξεχνάς ότι μπορεί και ο ίδιος ο κατασκευαστής να σε δώσει γιατί θα θέλει να έχει καλές σχέσεις με τον μεσίτη για να του πουλήσει και τα υπόλοιπα ή να έχουν χρόνια συνεργασία. Συμφωνώ, είναι πιθανό να μιλήσει κατασκευαστής με μεσιτη - χωρίς να μπορώ να προβλέψω πως θα εξελιχθεί αυτό. Το 2% για μια αγορά νεόδμητου +ΦΠΑ μπορεί να φτάσει μέχρι κ 10.000€. Αμφιβάλλω αν τα δικηγορικα έξοδα θα είναι ποτέ τόσα κ αν έκανε σωστά τη δουλειά του ώστε να τα διεκδικήσει. Ποια είναι η γνώμη σου επί αυτού? 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στ αλεύρι υπάρχει το μαρούλι για 2 οροφοδιαμερίματα, αλλά όχι για το ποσοστό του μεσίτη. Ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά δεν μπορείτε να γνωρίζετε τι οικονομική άνεση υπάρχει ή δεν υπάρχει. Μπορεί να είναι οι οικονομίες μιας ζωής μαζί με δάνειο κ η καταβολή της αμοιβής μεσιτη τόσο βραχυπροθεσμα να είναι μεγάλο βάρος. 1 1
filip123go Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Πάρε το μεσίτη ένα τηλ, και πες του να σου δείξει τον όροφο που όντως σε ενδιαφέρει. Problem solved. Ο εργολάβος ποιον λες να υποστηρίξει σε αυτή τη περίπτωση, τον μεσίτη που είναι μόνιμη πηγή πελατείας ή εσένα;; 4
greekfragma Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 2 minutes ago, alkoulaki said: Συμφωνώ, είναι πιθανό να μιλήσει κατασκευαστής με μεσιτη - χωρίς να μπορώ να προβλέψω πως θα εξελιχθεί αυτό. Το 2% για μια αγορά νεόδμητου +ΦΠΑ μπορεί να φτάσει μέχρι κ 10.000€. Αμφιβάλλω αν τα δικηγορικα έξοδα θα είναι ποτέ τόσα κ αν έκανε σωστά τη δουλειά του ώστε να τα διεκδικήσει. Ποια είναι η γνώμη σου επί αυτού? Ευχαριστώ για το σχόλιο, αλλά δεν μπορείτε να γνωρίζετε τι οικονομική άνεση υπάρχει ή δεν υπάρχει. Μπορεί να είναι οι οικονομίες μιας ζωής μαζί με δάνειο κ η καταβολή της αμοιβής μεσιτη τόσο βραχυπροθεσμα να είναι μεγάλο βάρος. αν ήταν μεγάλο βάρος να μην αναζητούσατε τις υπηρεσίες του. μπορείτε να συνεχίσετε το ψάξιμο. ή μήπως βρήκατε κάτι που όντως αξίζει και σας γλίτωσε χιλιάδες ευρώ σε ώρες μέρες και κόπο για να βρείτε κάτι αντίστοιχο; μονά ζυγά δικά μας σε αυτή τη ζωή. ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στ αλεύρι 4 1
alkoulaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 1 λεπτό πριν, greekfragma είπε αν ήταν μεγάλο βάρος να μην αναζητούσατε τις υπηρεσίες του. μπορείτε να συνεχίσετε το ψάξιμο. ή μήπως βρήκατε κάτι που όντως αξίζει και σας γλίτωσε χιλιάδες ευρώ σε ώρες μέρες και κόπο για να βρείτε κάτι αντίστοιχο; μονά ζυγά δικά μας σε αυτή τη ζωή. ακριβή στα πίτουρα και φθηνή στ αλεύρι Ευχαριστώ πολύ για το χρόνο σου, θα σκεφτώ τη συμβουλή σου.
alkoulaki Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 12 ώρες πριν, filip123go είπε Πάρε το μεσίτη ένα τηλ, και πες του να σου δείξει τον όροφο που όντως σε ενδιαφέρει. Problem solved. Ο εργολάβος ποιον λες να υποστηρίξει σε αυτή τη περίπτωση, τον μεσίτη που είναι μόνιμη πηγή πελατείας ή εσένα;; Ευχαριστώ για την ορθή αυτή πρόταση. Υπάρχει ήδη πρόβλημα εμπιστοσύνης στη διαδικασία, μιας κ ούτε το σπίτι μας έδειξε, ούτε τα τετραγωνικά που με διαβεβαίωσε ότι είναι ίδια, ήταν. Δεν έχω πολλή εμπιστοσύνη ότι θα κάνει την καλύτερη διαπραγμάτευση για εμάς με τον κατασκευαστή. 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα