foivous Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Χαίρετε Έχω αρκετές κασέτες ήχου γραμμένες την δεκαετία του 1980 μέχρι αρχές 90 Από τότε δεν τις έχω χρησιμοποιήσει Πως θα τις βάλω να παίξουν χωρίς κίνδυνο να κοπούν? Κάποιος μου είπε στην αρχή με ένα στυλό big να δοκιμάσω και μετά σε αργή ταχύτητα στο κασετόφωνο Οι κασέτες είναι από μεγάλες εταιρίες ( TDK , MAXWELL, SONY , DENON κλπ ) Ακούω τις απόψεις σας
poulinos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 27 minutes ago, foivous said: Χαίρετε Έχω αρκετές κασέτες ήχου γραμμένες την δεκαετία του 1980 μέχρι αρχές 90 Από τότε δεν τις έχω χρησιμοποιήσει Πως θα τις βάλω να παίξουν χωρίς κίνδυνο να κοπούν? Κάποιος μου είπε στην αρχή με ένα στυλό big να δοκιμάσω και μετά σε αργή ταχύτητα στο κασετόφωνο Οι κασέτες είναι από μεγάλες εταιρίες ( TDK , MAXWELL, SONY , DENON κλπ ) Ακούω τις απόψεις σας αν δεν μπορουν να παιξουν στο κασετοφωνο τοτε ειναι αχρηστες. σκοπος θα ηταν να τις συνδεσεις με line in σε pc και να τις κανεις mp3
foivous Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 26 λεπτά πριν, poulinos είπε αν δεν μπορουν να παιξουν στο κασετοφωνο τοτε ειναι αχρηστες. σκοπος θα ηταν να τις συνδεσεις με line in σε pc και να τις κανεις mp3 Δεν τις έχω δοκιμάσει το γράφω 1
Mr_Terror Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) για να κοπουν δεν κοβονται.Αρκει το κασετοφωνο που θα τις βαλεις να γνωριζεις οτι ειναι λειτουργικο μη στην μασήσει, το γνωστο μασημα και σου καταστρεψει την κασέτα.Βαλε την κασετα στο κασετοφωνο, πρωτα γυρισε την μια μπρος μια πισω να δουλεψει η κασετα, και μετα πατα play να δεις οτι παιζει.Πριν ενα χρονο ειχα το ιδιο θεμα με σενα.Επειδη δεν ειχα κασετοφωνο στο σπιτι τις δοκιμασα στο κασετοφωνο του αυτοκινητου.Και μενα ηταν πολυ παλιες κασέτες.Οσες δοκιμασα ομως επαιξαν ολες. Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2024 από Mr_Terror 2
poulinos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) 59 minutes ago, foivous said: Δεν τις έχω δοκιμάσει το γράφω ναι το καταλαβα.αν ειναι καπoiα να κοπει θα κοπει που το θεωρω δυσκολο διοτι δεν ειναι υλικο που κοβεται ευκολα.οποτε γυρνα την λιγο με ενα στυλο απλα να δεις οτι γυρναει κ βουρ σε κασετοφωνο.απλα δες πως θα κανεις ας το πουμε backup Επεξ/σία 21 Ιουλίου 2024 από poulinos
foivous Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 5 λεπτά πριν, poulinos είπε ναι το καταλαβα.αν ειναι καπoiα να κοπει θα κοπει που το θεωρω δυσκολο διοτι δεν ειναι υλικο που κοβεται ευκολα.οποτε γυρνα την λιγο με ενα στυλο απλα να δεις οτι γυρναει κ βουρ σε κασετοφωνο.απλα δες πως θα κανεις ας το πουμε backup Εάν δεν γυρνούν καθόλου μπορούν με κάποιο τρόπο να λειτουργήσουν Διότι όλα αυτά τα χρόνια τις είχα σε σκοτεινό μέρος αλλά τελευταία μετακινήθηκαν και ζεστη πέρασε από πάνω τους
poulinos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 10 minutes ago, foivous said: Εάν δεν γυρνούν καθόλου μπορούν με κάποιο τρόπο να λειτουργήσουν Διότι όλα αυτά τα χρόνια τις είχα σε σκοτεινό μέρος αλλά τελευταία μετακινήθηκαν και ζεστη πέρασε από πάνω τους χλωμο εως απιθανο να μην γυρνανε. δεν ειναι υλικο οπως πχ πλαστικο που θα αποπολυμεριστει. 1 1
poulinos Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 4 hours ago, Mr_Terror said: για να κοπουν δεν κοβονται.Αρκει το κασετοφωνο που θα τις βαλεις να γνωριζεις οτι ειναι λειτουργικο μη στην μασήσει, το γνωστο μασημα και σου καταστρεψει την κασέτα.Βαλε την κασετα στο κασετοφωνο, πρωτα γυρισε την μια μπρος μια πισω να δουλεψει η κασετα, και μετα πατα play να δεις οτι παιζει.Πριν ενα χρονο ειχα το ιδιο θεμα με σενα.Επειδη δεν ειχα κασετοφωνο στο σπιτι τις δοκιμασα στο κασετοφωνο του αυτοκινητου.Και μενα ηταν πολυ παλιες κασέτες.Οσες δοκιμασα ομως επαιξαν ολες. και η μητερα μου που ειχε πολλες παλιες επαιζαν μια χαρα μετα απο πολλλα πολλλα χρονια.
basilis_k6 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 21 Ιουλίου 2024 εγω δοκιμασα καποιες 30 ετων και ηταν απομαγνητισμένες. μονο φυσιμα και ελαστες νοτες ακουγοντουσαν.
lordvec Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Επειδή ασχολούμαι με το σπορ, έχω παρατηρήσει ότι οι γραμμένες έχουν καλύτερη αντοχή από τις original. Έχει να κάνει με το υλικό της ταινίας το οποίο οξειδώνεται ή με κάποιο λιπαντικό που στεγνώνει, δε θυμάμαι καλά. Υπάρχει αυτή η πληροφορία Google it. Κατά τα άλλα δες ότι δουλεύει το κασετόφωνο, δηλαδή γυρνάει και το γρανάζι αλλά και το λαστιχένιο ροδάκι μπροστά από την κεφαλή. Βάλε μέσα την κασέτα, άλλες θα παίξουν άλλες όχι. Και καλώς ήρθες στον κόσμο του μηδενικού lag! Επεξ/σία 22 Ιουλίου 2024 από lordvec 1
poulinos Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 4 hours ago, basilis_k6 said: εγω δοκιμασα καποιες 30 ετων και ηταν απομαγνητισμένες. μονο φυσιμα και ελαστες νοτες ακουγοντουσαν. αυτο μπορει να συμβει.απλα ειναι διαφορετικο απο το να κοπει.αν εχουν απομαγνητιστει οκ δεν μπορει να γινει κατι οποτε απλα το δεχεται και συνεχιζει.ειναι οπως με cd που μετα απο χρονια μπορει να μην διαβαζονταν καν παροτι δεν ειχαν γρατζουνιες.ειχε να κανει με το υλικο 50 minutes ago, lordvec said: Επειδή ασχολούμαι με το σπορ, έχω παρατηρήσει ότι οι γραμμένες έχουν καλύτερη αντοχή από τις original. Έχει να κάνει με το υλικό της ταινίας το οποίο οξειδώνεται αν θυμάμαι καλά. Υπάρχει αυτή η πληροφορία Google it. Κατά τα άλλα δες ότι δουλεύει το κασετόφωνο, δηλαδή γυρνάει και το γρανάζι αλλά και το λαστιχένιο ροδάκι μπροστά από την κεφαλή. Βάλε μέσα την κασέτα, άλλες θα παίξουν άλλες όχι. Και καλώς ήρθες στον κόσμο του μηδενικού lag! και εχει να κανει και που εχουν αποθηκευτει ολα αυτα τα χρονια.
cthulhucarbide Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 2 Σεπτεμβρίου 2024 Στις 21/7/2024 στις 3:04 ΜΜ, poulinos είπε σκοπος θα ηταν να τις συνδεσεις με line in σε pc και να τις κανεις mp3 Επειδή θέλω να περάσω κασέτες σε υπολογιστή, μπορείς να δώσεις λίγες παραπάνω πληροφορίες για αυτό?
poulinos Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 Δημοσ. 3 Σεπτεμβρίου 2024 On 02/09/2024 at 01:44, cthulhucarbide said: Επειδή θέλω να περάσω κασέτες σε υπολογιστή, μπορείς να δώσεις λίγες παραπάνω πληροφορίες για αυτό? εγω αυτο που ειχα κανει οσο θυμαμαι γιατι πανε 20 χρονια και ηταν να συνδεσω το κασετοφωνο,walkman οτι ειναι αυτο απο την εξοδο των ακουστικων (εκτος αν εχει line out ) με την εισοδο στην καρτα δικτυου (line in,mic) αναλογα τι εχει.μετα νομιζω με το sound recorder εκανα την καταγραφη και μετα το εβαζα στο sound forge για να κοψω το κενο στην αρχη και να κανω κανα Normalize.απλα πραγματα δηλαδη 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα