Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
3 λεπτά πριν, ObeyWario! είπε

Τα 3000 που κόστισε το ιδιωτικό δεν νομίζω να τα μοιράστηκαν οι νοσηλεύτριες. Λογικά είναι και αρκετά πιο χαμηλόμισθες απο τις αντίστοιχες του δημοσίου

Το θέμα είναι ότι από σένα έχουν ήδη βγει 3000 οπότε φαντάσου να δώσεις 200 300 ακόμα στις νοσηλεύτριες. Στο δημόσιο ότι δώσεις έπειτα αυτό είναι. 100 200 300 αυτά ειναι. Πολύ λιγότερο από τα 3 χιλιάρικα του ιδιωτικού που έχουν ξεφύγει σε αυτά που ζητάνε. 

• Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.

Πριν 3 μήνες γεννήθηκε ο γιός μας και δεν είχα ιδέα ότι ισχύει κάτι τέτοιο(ναι το είχα δει σε ταινίες αλλά δε μου πέρασε από το μυαλό).

Η πρώτη γυναίκα που με φώναξε να τον δω ήμουν στα χαμένα και απλά ρώτησα που είναι η γυναίκα μου(δεν σκέφτηκα καν ότι ήθελε να της δώσω λεφτά)
Η δεύτερη γυναίκα που πλέον δε θυμάμαι καν για πιο λόγο με φώναξε πάλι το ίδιο ήμουν στα χαμένα και δεν έδωσα τίποτα.
Ο τρίτος άντρας έφερε την γυναίκα μου και εκεί άρχισα λίγο να νιώθω(είδα πως πήγαν και όλα καλά) και εκεί έδωσα ένα 50ρικο.
Ο τέταρτος άντρας που μας πήγε πάνω στο δωμάτιο ήταν πολύ καλός και βοηθητικός και έδωσα ξανά εκεί ένα 50ρικο.

Όλοι τους με κοιτούσαν επίμονα και υπήρχαν παύσεις και γι αυτό μετά άρχισα να νιώθω τι ήθελαν. Είμαι σίγουρος πως ξεχνάω και άλλους από την 1η μέρα.

Μετά στο δωμάτιο τις επόμενες 3 μέρες δεν έδωσα ποτέ ξανά κάτι γιατί 1ον δεν είχα ιδέα αν θα ξαναέρθει το ίδιο άτομο και 2ον δεν το άξιζε κανείς τους.

Τα παραπάνω είναι προσωπική άποψη και όχι συμβουλή για άλλους απλά παραθέτω την εμπειρία μου.

Με το καλό να σας έρθει το παιδάκι σας.

• Like 1
Δημοσ.

Αν θες δίνεις τιποτα.δεν είναι υποχρεωτικό. Στη προ κοβιντ εποχή στην  αίθουσα αναμονής να δεις τι γινόταν που εκτός από τον πατέρα τα έπαιρναν και από τρελαμενους παππούδες γιαγιάδες θείους κολλητούς. 

Δημοσ.

Δεν υπάρχει τιπ που πρέπει να δώσεις ,αν ακούσεις κάπου πρέπει και είναι υποχρεωτικό να δώσεις τιπς,αυτό είναι παράνομο 

Τα τιπς τα δίνουμε φίλε μου αν κάνει κάποιος τέλεια την δουλειά του ,πχ παραγγέλνεις και σου κάνει εντύπωση το πόσο γρήγορα ήρθε ,το ποσό ευγενικός ήταν κάποιος ,ότι σου παρείχε κάποια έξτρα βοήθεια που δεν ήταν μέσα στο πακέτο ,και εκεί αν θες και πάλι δίνεις ,αλλά εκεί το αξίζει 

Τώρα εδώ ο ντελιβερας αργεί 1 ώρα ( μπορεί να φτιάξει το μαγαζί κιόλας )και ντρεπόμαστε να μην δώσουμε ντελιβερι ( και εγώ επίσης ντρέπομαι ,παντα δίνω και δεν θα έπρεπε )

• Like 1
Δημοσ.

Λένε άμα δεν δώσεις πάει γρουσουζιά, αρνητική ενέργεια Δηλ. Αν είναι αγόρι περίμενε μεχρι να σιγουρευτείς ότι όλα καλά.

• Confused 2
  • Haha 3
Δημοσ.

Να μη μπερδέψουμε το τιπ/φιλοδώρημα όμως με τη δωροδοκία/φακελάκι. Το να σου κάνουν ματάκια ή να σε κοιτάνε με μισό μάτι, το βάζω στη δεύτερη κατηγορία (ότι θέλουν φακελάκι).

Το αν θα δώσει κάποιος κάτι, είναι καθαρά προσωπικό και προπάντων προαιρετικό. Το αν υπάρχουν "επαγγελματίες" που περιμένουν κάτι παραπάνω, δεν με ενδιαφέρει. Υπάρχουν κι άλλοι σε ΤΕΠ που τρέχουν σε όλη τη βάρδια και δεν δέχονταν το 50άρικο (true story, πήγε να δώσει ένας ασθενής για κάτι απλό που είχε έρθει).

• Like 2
Δημοσ.

Κάθε μέρα γεννιούνται εκατοντάδες μωρά. Αν δίναν όλοι από πενήντα ευρώ, οι μαίες θα σκάγανε με lambo στο μαιευτήριο.

• Like 3
Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Και στα δύο παιδιά μου δεν έδωσα τίποτα. Το ένα ήταν και πρόσφατα, πριν από 7 μήνες. Οι γονείς μου όμως και τα πεθερικά μου έδωσαν στη κοπέλα που τους το έδειξε και σε μερικές νοσοκόμες στο δωμάτιο. Μην αγχώνεσαι. Αν θες τη συμβουλή μου μην δώσεις τίποτα. Με το καλό να σας έρθει και να είναι καλότυχο.

Επεξ/σία από th_nikos
  • Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Η τα δίνετε με την καρδιά σας ή μην δίνετε.. Να δώσετε με το ζόρι και μετά να σκέφτεστε τα λεφτά που δώσατε να το βράσω. 

• Like 4
Δημοσ.
2 ώρες πριν, tasoe είπε

Ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά και για τις ευχές.

Με αυτά που λέτε τείνω στο να μην δώσω τίποτα, έχετε δίκιο, στο κάτω κάτω η δουλειά τους είναι. Αλλά δε θέλω και 3 μέρες στο μαιευτήριο να μας κοιτάνε με μισό μάτι ή να τις φωνάζουμε για κάποια βοήθεια και να είναι τα ζώα μου αργά.

Τέλος πάντων, θα δούμε, ελπίζω να είναι σωστοί επαγγελματίες.

Σκέψου να δωσεις ζεστό χρήμα στις νοσοκόμες που έχουν βάρδια και η σύζυγος να χρειαστεί βοήθεια από νοσοκόμες που δεν πληρώθηκαν μαύρο χρήμα γιατί είναι σε άλλη βάρδια...

Οπότε λέω να πληρώσεις όλες τις νοσοκόμες - ολες τις βάρδιες από 50€.

Δώσε μέχρι και στον σεκιουριτι στην πύλη.  

• Haha 12
Δημοσ.

Να ξέρεις αυτό το πράγμα το κάνουν σχεδόν παντού στη μεσογιακές χώρες, και είναι καλά να "γιορτάσεις" που έχεις μωρό και έγινες πατέρας. Μπορεί να στο ζητήσουν αλλά αν δεν θες, δεν δίνεις. Έχω και έναν γνωστό μου, που έκανε περιτομή και του ζήτησε και καλά " γλυκό". Έτσι το λένε κάποιοι 😂

• Haha 2
Δημοσ.

Με το καλό να έρθει το μωράκι σας. Κοίτα να δεις πως έχουν τα πράγματα. Επειδή εκείνη την μέρα και ειδικά στην αρχή θα είσαι στα χαμένα καλό είναι να έχεις κάνει μια προεργασία και τι εννοώ. 

1ον επειδή η χαρά εκείνη την μέρα είναι μεγάλη για όλους, και ειδικά αν συνοδευεσαι από γονείς πεθερικά κλπ τους ξεκαθαρίσεις ότι οτιδήποτε tip θα το κανονίσεις εσύ. Έχω πετύχει να φέρνουν μωρό και να σκάνε παππούδες γιαγιάδες να χαρτζιλικωνουν τον νοσοκόμο. 

2ον έχεις κανονίσει από τις προηγούμενες μέρες να  χαλάσεις 5€, 10€ ώστε να έχεις ψιλά πάνω σου. Όταν θα σου φέρουν το παιδί ή την γυναίκα και θα σε κοιτάνε στα χέρια θα αισθανθείς άσχημα και θα ανοίξεις το πορτοφόλι και θα δώσεις ότι έχεις χωρίς να σκεφτείς. Οπότε καλύτερα να έχεις ψιλά παρά 50αρικα...

3ον οι νοσοκόμοι, μαίες κλπ τα συζητάνε. Οπότε αν ο μπαμπάς του μωρού δώσει 50αρικο θα περάσει στρατιά για να πάρουν ότι μπορέσουν.

Αν θες να δώσεις κάτι δεν ισχύει ότι επειδή πλήρωσες στο ιδιωτικό δεν θα δώσεις. Δίνεις επειδή είσαι χαρούμενος ή επειδή έμεινες ευχαριστημένος από κάποιον υπάλληλο. Και στην ταβέρνα πληρώνεις αλλά αφήνεις κάτι επειδή ο σερβιτόρος τρέχει και είναι από πάνω σου...

• Like 2
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...