Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γίνομαι γονιός προσεχώς και έχει πάρει το αυτί μου ότι πρέπει να κερνάς 20άρικα τις μαίες και τις νοσοκόμες που σου φέρνουν το μωρό στο μαιευτήριο.

Ισχύει κάτι τέτοιο? Το έχει κάνει κανείς πρόσφατα? Δηλαδή άμα δε δώσεις τι θα γίνει, δε θα προσέξουν το μωρό? Και στην τελική δίνουμε ένα κάρο λεφτά στο μαιευτήριο για 3 μέρες, πρέπει ντε και καλά να δώσουμε και σε αυτές?

Αν κάποιος έχει πρόσφατη εμπειρία ας τη μοιραστεί μαζί μου. Περισσότερο θα ήθελα να ακούσω από κάποιον που βρέθηκε σε παρόμοια θέση και δεν έδωσε τίποτα (ή ελάχιστα) και να μου πει πως του φέρθηκαν γενικά.

• Like 1
  • Thanks 1
  • Confused 1
  • Sad 1
  • Haha 9
  • Απαντ. 65
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοφιλείς Ημέρες

Δημοσ.
1 ώρα πριν, tasoe είπε

Γίνομαι γονιός προσεχώς και έχει πάρει το αυτί μου ότι πρέπει να κερνάς 20άρικα τις μαίες και τις νοσοκόμες που σου φέρνουν το μωρό στο μαιευτήριο.

Ισχύει κάτι τέτοιο? Το έχει κάνει κανείς πρόσφατα? Δηλαδή άμα δε δώσεις τι θα γίνει, δε θα προσέξουν το μωρό? Και στην τελική δίνουμε ένα κάρο λεφτά στο μαιευτήριο για 3 μέρες, πρέπει ντε και καλά να δώσουμε και σε αυτές?

Αν κάποιος έχει πρόσφατη εμπειρία ας τη μοιραστεί μαζί μου. Περισσότερο θα ήθελα να ακούσω από κάποιον που βρέθηκε σε παρόμοια θέση και δεν έδωσε τίποτα (ή ελάχιστα) και να μου πει πως του φέρθηκαν γενικά.

Πούρα μοιράζουν.

Πολλές ταινίες βλέπεις.

• Haha 3
Δημοσ.

Δινεις μονο φιλοδωρημα στην κοπελα που σου φερνει το μωρο να το δεις,εχει εδικοτητα delivery και μονο αυτη το αξιζει

Περα απο την πλακα δεν χρειαζεται να δωσεις τιποτα (εκτος αν για καποιο λογο νιωσεις οτι θελεις να το κανεις για να ευχαριστησεις),το μικρο μια χαρα θα στο προσεξουν! Με το καλο το μικρακι σας .....τωρα αρχιζουν τα βασανα...χαχαα

• Like 2
Δημοσ.

Είναι στον άνθρωπο. Δεν είσαι υποχρεωμένος να δώσεις τίποτα , την δουλειά τους κάνουν 

Από εκεί και πέρα,το να δίνεις φιλοδώρημα σε χαμηλόμισθους (εφόσον τα έχεις και δεν θα σου λείψουν) , νομίζω ότι είναι μια πολύ ευγενική κίνηση. Βοηθά και στο κάρμα 

• Like 2
Δημοσ.

Ότι θέλετε να δώσετε. Σε δικό μου συγγενικό πρόσωπο σε δημόσιο πρόσεξαν πάρα πολύ τη γυναίκα και επισκληριδιο και συνεχώς από πάνω να προσέξουν τα πάντα και έπειτα ο πατέρας έδωσε 50αρικο και στις 6 7 νοσοκόμες μαζί με το γιατρό. Όταν γεννιέται το παιδί σου και είσαι σε δημόσιο και οι γονείς είναι ευχαριστημένοι απόλυτα με τους γιατρούς και τις μαιες είναι κρίμα να μην δεν δώσεις χρήματα. 

Σε αντίστοιχη περίπτωση στο διαβαλκανικο έφυγαν κοντά 3000 ευρώ για 2 μέρες κρεβάτι και επισκληριδιο εκεί προφανώς δεν δίνεις ούτε ευρώ τα πήραν επί 10 και με το παραπάνω τα χρήματα. Με το καλό να γίνεις πατέρας με ένα υγιέστατο μωράκι. 

• Like 1
Δημοσ.

Μαία ή γιατρός έπρεπε να είχα γίνει στην Ελλάδα, να χεστω στο χρήμα...! Ή έστω παπάς! 

• Like 2
  • Haha 4
Δημοσ.

Ευχαριστώ για τις συμβουλές αλλά και για τις ευχές.

Με αυτά που λέτε τείνω στο να μην δώσω τίποτα, έχετε δίκιο, στο κάτω κάτω η δουλειά τους είναι. Αλλά δε θέλω και 3 μέρες στο μαιευτήριο να μας κοιτάνε με μισό μάτι ή να τις φωνάζουμε για κάποια βοήθεια και να είναι τα ζώα μου αργά.

Τέλος πάντων, θα δούμε, ελπίζω να είναι σωστοί επαγγελματίες.

• Thanks 1
Δημοσ.
6 λεπτά πριν, tasoe είπε

Με αυτά που λέτε τείνω στο να μην δώσω τίποτα, έχετε δίκιο, στο κάτω κάτω η δουλειά τους είναι. Αλλά δε θέλω και 3 μέρες στο μαιευτήριο να μας κοιτάνε με μισό μάτι ή να τις φωνάζουμε για κάποια βοήθεια και να είναι τα ζώα μου αργά.

Αν είσαι δημόσιο και φερθούν άψογα να δώσεις. Όχι 50 αν δεν σου βρίσκονται εύκολα αλλά έστω 20 στα άτομα που θα είναι εκεί και θα βοηθάνε. Μια φορά θα γεννηθεί το παιδί μας ας θυμόμαστε τη μέρα με χαρά. Αν είσαι σε ιδιωτικό και έχεις ήδη δώσει 2 3 χιλιάρικα εννοείται δεν δίνεις ούτε ευρώ πουθενά. 

• Like 3
Δημοσ.

Δωσεις δε δωσεις, αν γεννησεις σε ιδιωτικο μαιευτηριο, χεσμενο το εχουν το παιδι. Θα το παρεις σε 3 μερες και θα φυγεις. 

• Like 6
  • Haha 2
Δημοσ.

Αν δεν πληρώσεις το ιδιωτικό μαιευτήριο μπορούν να κρατήσουν το παιδί σου ή είναι παράνομο;

• Confused 1
  • Haha 14
Δημοσ.
31 minutes ago, tasoe said:

Κοιτα δεν χρειάζεται να δώσεις ειδικά αν είναι ιδιωτικό. 

Δεν πρόκειται να έχεις διαφορετική αντιμετώπιση αν δώσεις η όχι. 

Αν είναι δημόσιο (και το παιδί αγόρι) Μπορείς να δώσεις κάτι σαν επιβράβευση. Εδώ οι ντελιβεραδες 'απαιτουν' τιπ, δεν αξίζουν οι νοσοκόμοι που περνουν ψίχουλα για την δουλειά που κάνουν?

• Confused 2
Δημοσ.
1 ώρα πριν, Arkin είπε

Σε αντίστοιχη περίπτωση στο διαβαλκανικο έφυγαν κοντά 3000 ευρώ για 2 μέρες κρεβάτι και επισκληριδιο εκεί προφανώς δεν δίνεις ούτε ευρώ τα πήραν επί 10 και με το παραπάνω τα χρήματα. Με το καλό να γίνεις πατέρας με ένα υγιέστατο μωράκι. 

Τα 3000 που κόστισε το ιδιωτικό δεν νομίζω να τα μοιράστηκαν οι νοσηλεύτριες. Λογικά είναι και αρκετά πιο χαμηλόμισθες απο τις αντίστοιχες του δημοσίου

• Like 5
Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...