Προς το περιεχόμενο

Καθαριστικο για ρετσινι;

Witcher1st

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Υπαρχει κατι αξιολογο; Στο σκρουτζ τα περισσοτερα προϊοντα εχουν μεικτες αξιολογησεις. Ουτε κρυο, ουτε ζεστη. Ισως να γινεται και κατι χρηση βεβαια..

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

16 hours ago, Witcher1st said:

Υπαρχει κατι αξιολογο; Στο σκρουτζ τα περισσοτερα προϊοντα εχουν μεικτες αξιολογησεις. Ουτε κρυο, ουτε ζεστη. Ισως να γινεται και κατι χρηση βεβαια..

3 minutes ago, turbat0s said:

Οινόπνευμα μην βάζετε, θολώνει το χρώμα. 

Δοκιμάστε λάδι μαγειρικής με λίγο βαμβάκι.

Καλό το λάδι αλλά αν έχει ξεραθεί λίγο δεν κάνει τιποτα

Ειχα πάρει από βενζινάδικο ένα wurth νομίζω έκανε τρομερή δουλειά σε εντελώς ξεραμένα ρετσινιά. Μετά βέβαια θέλει καλό πλυσιμο

Αν έχει πέσει σε λαμαρίνα, με ένα πιστόλι θερμού αέρα ζεστένεις το ρετσίνι και σε κάποια φάση με ένα πανί απλά το σκουπίζεις και φεύγει.

Αναλογα το ποσο καιρο ειναι εκει

Αν ειναι σχετικα προσφατο και δεν ειναι εντελως σκληρο, εγω πολλες φορες τα εχω αφαιρεσει σχετικα ευκολα με WD40. Το ψεκαζεις αρκετα και με ενα πανακι το αφαιρεις σιγα σιγα

Αν εχει πετρωσει, σαν δακρυ, σε ενα πανακι, στην μυτη του βαζεις οινοπνευμα και σιγα σιγα με κυκλικες κινησεις (μονο επανω στο δακρυ) το τριβεις. Στην αρχη ισως δυσκολευτεις, εσυ επεμενε και μολις καταλαβεις οτι φευγει το υλικο, το σκουπιζες με ενα αλλο υγρο πανακι

Το βασικό είναι να μην αφήσουμε το ρετσίνι να μείνει πολύ και να ξεραθεί. Ειδικά το καλοκαίρι που "ψήνεται"

Όλα όσα αναφέρθηκαν παραπάνω κάνουν δουλειά (αφαιρούν τελικά το ρετσίνι). Έχουν όμως πιθανές επιπτώσεις στο χρώμα (θάμπωμα), ανάλογα πάντα με το χρώμα, την χρονική διάρκεια αλλά και την ένταση του τριψίματος.

Γι' αυτό προσωπικά χρησιμοποιώ πλέον μόνο ελαιόλαδο. Σίγουρα αν έχει ξεραθεί πολύ, θέλει παραπάνω χρόνο/προσπάθεια αλλά μέχρι τώρα δεν έχω έρθει αντιμέτωπος με κάτι που τελικά δεν έφυγε. Και σίγουρα χωρίς βλάβη/σημάδι στο χρώμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Η μέθοδος που χρησιμοποιώ είναι η εξής:

Το καθαριστικό είναι οινόπνευμα αλλά λόγω του ότι είναι επιθετικό στο βερνίκι έχω στο ένα χέρι βαμβάκι με οινόπνευμα και στο άλλο χέρι σφουγγάρι με σαπούνι.

Ξεκινώ με το σφουγγάρι και αμέσως μετά βαμβάκι με οινόπνευμα για δύο τρεις κινήσεις μόνο ,αμέσως μετά χωρίς καθυστέρηση σφουγγάρι με σαπούνι εναλλάξ.

Να μην μείνει το βαμβάκι με οινόπνευμα παρά μόνο δύο τρία δευτερόλεπτα τρίβοντας ειδάλλως θα θαμπώσει το βερνίκι.

Δυστυχώς όταν ξεραθεί το ρετσίνι, κάτι που δεν αργεί, τότε το ελαιόλαδο δεν μου κάνει δουλειά και αναλαμβάνει το οινόπνευμα εναλλάξ με υγρό σφουγγάρι.

Επεξ/σία από geopro

ελαιολαδο σε βαμβακι, κανει δουλιτσα

WD40 ομοιως...

οχι οινοπνευμα θαμπωνει το χρωμα... ειχα παρει ενα αφαιρετικο της turtle νομιζω δεν εκανε τιποτα 

23 hours ago, paylidis said:

ελαιολαδο σε βαμβακι, κανει δουλιτσα

WD40 ομοιως...

οχι οινοπνευμα θαμπωνει το χρωμα... ειχα παρει ενα αφαιρετικο της turtle νομιζω δεν εκανε τιποτα 

To WD40 μπορει να χρησιμοποιηθει παντου εξωτερικα στο αμαξι; Και στα τζαμια;

32 λεπτά πριν, Witcher1st είπε

To WD40 μπορει να χρησιμοποιηθει παντου εξωτερικα στο αμαξι; Και στα τζαμια;

γιατι οχι..;

εγω το χρησιμοποιω κανονικα κ παντου για το ρετσινι

• Like 1

το WD40 ειναι απο τις μεγαλυτερες ανακαλυψεις της ανθρωποτητας

θα ερθει η στιγμη που θα το βαζουμε και στην σαλατα

• Like 1
  • Haha 5

Εγώ σε μεγάλη σταγόνα ρετσίνι, που άφησα και ξεράθηκε

Έβαλα wd40 και με μια παλιά μπλούζα άρχισα να τρίβω.

Δεν είχα και μεγάλη πρόοδο γι'αυτό και το άφησα γιατί δεν ήθελα να κάνω ζημιά

Δεν ξέρω αν τα σπρέι κάνουν δουλειά

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...