diego-10 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Καλησπέρα στην παρέα. Έχω μια παλιά κουζίνα άσπρη και δούλευε κανονικά. Τωρα ενώ έχω τα μάτια στο 1 δουλεύουν κανονικά. Μολις ανεβάζω στο 2-3 πέφτει ο γενικός. Γνωριζει κάποιος τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων.
Ukforthemoment Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Χίλια δύο μπορεί να συμβαίνουν.Φωνάζεις ηλεκτρολόγο. 4 1
Panos1987 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 20 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Ο γενικός πόσα αμπέρ είναι;(ένδειξη Α με έναν αριθμό πριν) Έχεις τριφασικό; Έχεις air condition στο σπίτι; Οπως είπε και ο φίλος από πάνω είναι πολλά... Επεξ/σία 20 Ιουλίου 2024 από Panos1987 1
paylidis Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 22 Ιουλίου 2024 Στις 20/7/2024 στις 8:02 ΜΜ, diego-10 είπε Καλησπέρα στην παρέα. Έχω μια παλιά κουζίνα άσπρη και δούλευε κανονικά. Τωρα ενώ έχω τα μάτια στο 1 δουλεύουν κανονικά. Μολις ανεβάζω στο 2-3 πέφτει ο γενικός. Γνωριζει κάποιος τι μπορεί να φταίει; Ευχαριστώ εκ των προτέρων. εχουν χαλασει τα ματια, ισως με το καθαρισμα πηραν νερο 2
masteripper Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Εχει βραχυκυκλώσει η αντίσταση, βρες 1 που κάνει επισκευες οικιακων συσκευων 3
diego-10 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 φυσικα θα φωναξω ηλεκτρολογο,απλα ηθελα να παρω μερικες ιδεες .
xsterg Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 23 Ιουλίου 2024 φιλε μου μονο με τεχνικο θα βγαλεις ακρη. μαλλον εχει χαλασει το αντιστοιχο ματι και βραχυκυκλωνει χωρις να αποκλειουμε και κατι αλλο. επειδη ειναι 220v καλο ειναι εαν δεν ξερουμε να μην κανουμε τιποτα. μονο εξειδικευμενος τεχνικος. 1
miner_2000 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 24 Ιουλίου 2024 Θα σε σώσω από το να ψάχνεσαι, άλλαξε κουζίνα. Το ίδιο έπαθε ο νοικαρης μου και αναγκαστικά άλλαξε κουζίνα, δημιουργείται βραχυκύκλωμα για αυτό πέφτει το ρεύμα από το ρελέ. 1
diego-10 Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουλίου 2024 εχει χαλασει το ματι και βραχυκυκλωνει γιατι στα υπολοιπα δουλευει κανονικα.
alexvi Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 Βραχυκύκλωμα και ρίχνει ρελε άλλαξε κάτι η βγάλε οφφ το ελλατωματικο 1
vamvakoolas Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 On 25/07/2024 at 18:30, diego-10 said: εχει χαλασει το ματι και βραχυκυκλωνει γιατι στα υπολοιπα δουλευει κανονικα. δεν ειναι ακριβα τα ματια. Αν δεν εχεις χρηματα αυτη τη περιοδο απλως αλλαξε το ματι της κουζινας. Να ξερεις οτι συνηθως βαζουν οτι βρουν (αναλογα το μεγεθος) απλως καλου κακου ρωτα τον ηλεκτρολογο αν χαλασει και αυτο γρηγορα ή εχει κανα θεμα θα εχει καποιου ειδους εγγυηση; διαφορετικα παρε μονος σου ενα ματι και κρατα αποδειξη και φωναξε ηλεκτρολογο. Αν εισαι λαρτζ απλως αλλαξε κουζινα 1
Petros Electron Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 Δημοσ. 31 Ιουλίου 2024 (επεξεργασμένο) Αν εχεις κουζινα με μάτια εμαγιε οπως εχω και εγω άλλαξε το μάτι.Ειναι σχετικα φθηνά (απο 10 ευρω ανάλογα τα Watt και την διάμετρο τους) και ειναι κριμα να την πετάξεις για αυτον τον λογο. Βασικά θέλει άνοιγμα να δεις μηπως εχει και κανένα θεμα στην καλωδίωση, μπορει να ειναι και θεμα επιλογεα καμια φορα μπορει να γινει και απο εκει, αλλα καλύτερα να φωνάξεις μάστορα αν δεν γνωρίζεις τι πρέπει να τσεκάρεις/κάνεις και προσοχή να την κλείσεις από το παροχικό ρεύμα (κλειστός και ο διακόπτης και η ασφάλεια) πριν ανοίξεις οποιοδήποτε κάλυμμα. Σου παραθετω και ενα ματι εμαγιε ανταλλακτικό για να δεις πως ειναι συνηθως.. Πρεπει να εχεις και ενα πολυμετρο που να μετράει αντίσταση (Ohms) απαραίτητα για τον έλεγχο. Επεξ/σία 31 Ιουλίου 2024 από Petros Electron 1
diego-10 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 ευχαριστω πολυ για τις βοηθειες σας,επειδη η κουζινα ειναι για ενα ατομο το οποιο δεν πολυ μαγειρευει γιατι πηγα προσωρινα σε νεα πολη,επελεξα να αφησω οφ το ματι και να λειτουργω τα υπολοιπα. η αλλαγη ματιου αν γινει θα γινει φυσικα με βγαλμενα καλωδια αφου πρωτα κατεβει ο γενικος. απο πισω να φανταστω θα βγαινει το πανω καπακι ωστε να βγει το ματι.
Petros Electron Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 8 ώρες πριν, diego-10 είπε απο πισω να φανταστω θα βγαινει το πανω καπακι ωστε να βγει το ματι. Πλατό ειναι, ξεβιδώνεις τις περιμετρικές βιδες και το σηκώνεις και ειναι ολες οι συνδεσεις απο κατω. Ειναι ποιο εύκολο το ματι στην αλλαγη απο πχ να αλλάξεις μια αντίσταση που ειναι μεσα στον φουρνο. 1
diego-10 Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 Μέλος Δημοσ. 1 Αυγούστου 2024 ειδα βιντεακια στο youtube,δεν ειναι κατι δυσκολο,θα ειναι ομως το ματι και οχι η αντισταση? γιατι οταν το αναβω καπου βραχυκυκλωνει και πεφτει το ρελε. ευχαριστω πολυ για ολες τις απαντησεις σας.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα