Προς το περιεχόμενο

Ποιο adblocker χρησιμοποιείτε στο Chrome browser;

odys03

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Πάντα για free  επεκτάσεις.

Εδώ και καμια δεκαριά χρόνια σχεδόν έχω κολλήσει στο ublock origin. Και μάλιστα το εγκαθιστώ και σε laptops φίλων και γνωστών. 

Βέβαια έχει φάει μεγάλη ήττα με το youtube πριν μερικούς μήνες.

Τι παίζει τελευταία τι προτιμάτε και έχει αποδειχτεί πραγματικά καλό στην πράξη;

Ευχαριστημένος έχω μείνει και με τον Brave browser που κάνει καλό adblocking  αν και κάποια στιγμή έκανε ένα γερό crash και χρειάστηκε επανεγκατάσταση. Πράγμα που δεν έχει κάνει ποτέ ο Chrome.

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Στις 20/7/2024 στις 7:48 ΜΜ, odys03 είπε

Πάντα για free  επεκτάσεις.

Εδώ και καμια δεκαριά χρόνια σχεδόν έχω κολλήσει στο ublock origin. Και μάλιστα το εγκαθιστώ και σε laptops φίλων και γνωστών. 

Βέβαια έχει φάει μεγάλη ήττα με το youtube πριν μερικούς μήνες.

Τι παίζει τελευταία τι προτιμάτε και έχει αποδειχτεί πραγματικά καλό στην πράξη;

Ευχαριστημένος έχω μείνει και με τον Brave browser που κάνει καλό adblocking  αν και κάποια στιγμή έκανε ένα γερό crash και χρειάστηκε επανεγκατάσταση. Πράγμα που δεν έχει κάνει ποτέ ο Chrome.

Καλησπέρα. Δυστυχώς ή ευτυχώς μετά  απο τόσα χρόνια το origin αναμένεται να σταμάτησει να λειτουργεί λόγω της μετάβασης του πρωτοκόλλου επεκτάσεων απο manifest V2 σε V3,  προχθές μου έβγαλε ειδοποιήση ο chrome πως σύντομα το ublock origin θα σταματήσει να υποστηρίζεται. Παρ' ολα αυτά ο προγρμματιστής εχει φτιαξει νέα επέκταση με όνομα uBlock Origin Lite, τώρα προγραμματιστής δεν είμαι να αναλύσω περισσότερα αλλά απο οτι διάβασα και είδα απο γνώστες ουσιαστικά έχει μειώθει το όριο των rules για τις επεκτάσεις στο πρωτόκολλο V3 σε σημαντικά μικρό αριθμό και τα Adblockers για να λειτουργούν σωστότερα χρειάζονται μεγαλύτερο οριο.

Με άλλα λόγια πλέον στον chrome τετοιου είδους επεκτάσεις θα ναι κατά πολύ περιορισμένες ή και μη λειτουργικές, ξαναλέω δεν είμαι προγραμματιστής το μόνο που καταλάβαινω είναι πως η γκουγκλ αργά η γρήγορα θα πάρει τον κατήφορο.

Γιά την ώρα ο Brave & Vivaldi μένουν ανεπηρέαστοι γιατί έχουν ενσωματωμένο στον κώδικα του chromium το adblocker τους, και λέω γιά την ωρα διότι αν η γκουγκλ το αποφασίσει θα πει πολύ άνετα δεν επιτρέπεται να εμπλουτιστεί ο πηγαιός κώδικας με content blocker στοιχεία για να γίνει αυτό βέβαια θα πρέπει το project του chromium στο οποίο εχει χτιστεί και ο chrome να μετατραπεί σε κλειστό κώδικα.

Από την άλλη τωρα έχουμε ευτυχώς τον firefox που έχει τεκμηριώσει πως δεν έχει πλάνα να σταματήσει την υποστήριξη του manifest v2 οπότε τα AdBlockers εκεί θα λειτουργούν άφοβα. Εγώ προσωπικά σκέφτομαι να κάνω τη μέταβαση στον FF.

Ε  ναι αυτό λέω και στήν παράθεση μου, με τη μόνη διαφορά οτι Brave,Vivaldi,Opera και πόσοι ακόμα οι οποίοι έχουν ''φυτεμένο" content blocker είναι χτισμένοι πανω στο chromium project.

Τώρα προγραμματιστής δεν είμαι αλλά δεδομένου οτι τόσο προστακτικά πάει να καταργήσει τους adblockers η γκουγκλ. Δεν θα μου εκανε καθολου εντύπωση να μετέτρεπε το chromium project από open source σε proprietary. Οπότε σε αυτήν την εκδοχή όσοι εναλλακτικοί chromium υπάρχουν με έμφαση σε privacy,AdBlocking κλπ, θα κατάφυγουν να χτίσουν πάνω σε Firefox ή αλλιώς να χτίσουν απο το μηδέν τη δική τους μήχανη (κατι το οποίο ναι μεν δεν ειναι αδύνατο αλλά θα είναι πολυέξοδο και χρονοβόρο). Η πιό σοφή επιλογή κατά τη γνώμη μου είναι brave / Vivaldi αν έχει κάποιος τίμιο μηχάνημα μιας και τον δοκίμασα στο δικό μου που εχω cpu 10+ ετων και είναι αρκετά βαρύς . Αλλιώς Firefox ή κάποιον βασισμένο σε Firefox.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...