Tricky78 Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου Καλησπέρα, Στο σπίτι στο χωριό δεν υπάρχει επίγειο σήμα digea (το λένε και οι ίδιοι στο site τους) οπότε σκέφτομαι για λήψη μέσω δορυφορικού πιάτου. Έχω δεί κάποια κιτ έτοιμα εκεί στο 100αρικο με αποκωδικοποιητή κλπ... Η ερώτηση είναι αν ο ενσωματωμένος δορυφορικός αποκωδικοποιητής της τηλεόρασης μου (TOSHIBA 55UA2063DG) που λέει : HD DVB-T2/C/S2 είναι συμβατός με digea και αν θα χρειαστώ κάτι άλλο πέρα απο το πιάτο, στήριγμα και κονεκτορες (καλωδίωση επίγειας κεραίας υπάρχει στο σπίτι) . Kάτι για BISS διαβάζω και κωδικούς και δε ξέρω αν τα κάνει ολα αυτά ο δεκτης της toshiba. Ευχαριστώ Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
smpt Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου (επεξεργασμένο) διάβασε το manual τις Toshiba. βλέπω ότι σε αρκετές Toshiba μπορείς να προσθέσεις τα BISS keys. Αν το λέει το manual είσαι ok. Αν όχι πρέπει να βρείς ένα δεκτη που παίρνει BISS keys Επεξ/σία 20 Ιουλίου από smpt 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου 1 ώρα πριν, Tricky78 είπε Kάτι για BISS διαβάζω και κωδικούς και δε ξέρω αν τα κάνει ολα αυτά ο δεκτης της toshiba. Σελίδα 14 διαβασε, αν δεν εχει τετοια επιλογή πρεπει να παρεις δεκτη δορυφορικό που να εχει αυτη την δυνατότητα. Φυσικα θελει και δορ/κη κεραια (πιατο) και πιθανόν εγ/τη αν δεν εχεις τις γνώσεις να το βάλεις μόνος σου και να το ρυθμίσεις. 1 Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tricky78 Δημοσ. 20 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 20 Ιουλίου Ευχαριστώ παιδιά, θα το ελέγξω στο μενου της τηλεόρασης ... απο πιάτο, διάβασα για τουλάχιστον 80 εκατ. , κάτι μεταχειρισμένα 80αρια πιάτα Nova που τα δίνουν φθηνά με βάση και LNB κάνουν για αυτή τη δουλειά ? παίζει μεγάλο ρόλο η επιλογή του πιάτου στη δική μου εφαρμογή ? (digea) . Ειδικό τεχνίτη εκεί που είναι το σπίτι δύσκολα θα βρω, θα έχω ένα ηλεκτρολόγο για τις συνδέσεις/στηρίξεις κλπ αλλά η σύνδεση/ρύθμιση θα πρέπει να γίνει απο εμένα μάλλον ...Ακομα και εξαρτήματα θα είναι δύσκολο να βρω εκεί αν λείψει κάτι οποτε πρέπει να τα έχω όλα μαζί μου ... Αν έχετε προτάσεις εξοπλισμού με το τι συνολικά θα χρειαστώ, θα το εκτιμούσα Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Petros Electron Δημοσ. 20 Ιουλίου Share Δημοσ. 20 Ιουλίου (επεξεργασμένο) 3 ώρες πριν, Tricky78 είπε Ευχαριστώ παιδιά, θα το ελέγξω στο μενου της τηλεόρασης ... απο πιάτο, διάβασα για τουλάχιστον 80 εκατ. , κάτι μεταχειρισμένα 80αρια πιάτα Nova που τα δίνουν φθηνά με βάση και LNB κάνουν για αυτή τη δουλειά ? παίζει μεγάλο ρόλο η επιλογή του πιάτου στη δική μου εφαρμογή ? (digea) . Ειδικό τεχνίτη εκεί που είναι το σπίτι δύσκολα θα βρω, θα έχω ένα ηλεκτρολόγο για τις συνδέσεις/στηρίξεις κλπ αλλά η σύνδεση/ρύθμιση θα πρέπει να γίνει απο εμένα μάλλον ...Ακομα και εξαρτήματα θα είναι δύσκολο να βρω εκεί αν λείψει κάτι οποτε πρέπει να τα έχω όλα μαζί μου ... Αν έχετε προτάσεις εξοπλισμού με το τι συνολικά θα χρειαστώ, θα το εκτιμούσα Κανουν τα πιάτα αυτα που αναφέρεις. Η στόχευση θα σε δυσκολέψει γιατι το σήμα ειναι ψηφιακό και θέλει ακρίβεια >0,25 της μοίρας. Δηλαδή λιγο να εισαι εκτος ισοδυναμεί με σημα 0%. Καλο ειναι αν βρεις κάποιον αλλον που εχει στην περιοχη σου digea μεσω δορυφόρου να πας εκει την TV σου ή τον δορυφορικό δεκτη και να τον συντονίσεις στην κεραια (πιάτο) του. Μετα να το βάλεις στο δικο σου πιατο και με μικρες κινήσεις να προσπαθήσεις να λοκαρεις τον δορυφόρο (Hella-sat). Δες εδω κάποιες πληροφορίες και τις συχνότητες. 1 x δορυφορικό πιάτο τύπου offset 0,80 και πάνω (ιδανικό το 1μ) 1 x LNB ΚU band universal 2 x συνδέσμους βιδωτούς τύπου F connector 1 x βαση, δαπέδου ή τοίχου ή κάγκελου ανάλογα που θα τοποθετηθεί το πιάτο. Έχει και universal βάσεις που κάνουν και για δαπεδο η για τοιχο, και με προϋποθέσεις μπορούν να μπουν και σε κάγκελο με 3 x δάγκανες. Καλώδιο ομοαξονικό καλής ποιότητας κλάσης A+ ή A++, σε ανάλογα μέτρα απο το πιάτο μεχρι τον δεκτή σου. Να μην ξεπερνάει τα 30μ. Οπτική θέαση προς τον νότο, να μην εχεις πολυ κοντινά εμπόδια οπως δεντρά, κτίρια κλπ. Tip (για να βρεις την θεση) παρε μια πυξίδα και δες στις 156.0 μοίρες αν εχει κάποιο εμπόδιο, εκει ειναι που πρέπει να "κοιταει" το πιάτο. Επεξ/σία 20 Ιουλίου από Petros Electron Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Tricky78 Δημοσ. 21 Ιουλίου Μέλος Share Δημοσ. 21 Ιουλίου Σε ευχαριστώ πολύ ...δυστυχώς καμία απο τις δύο Toshiba που έχω δεν αναφέρουν το biss στο menu . Στο manual λέει πως πρέπει να έχεις ενεργοποιήσει τη δορυφορική σάρωση και αναλόγως εμφανίζεται άλλο μενου στις ρυθμίσεις (οπου θα υπήρχε και το biss input) αλλα δεν είδα κάτι. Οπότε θα πάρω και αποκωδικοποιητή, μάλλον το Edision PICCO S2 pro . Πιάτο αλουμινίου της ίδιας εταιρίας . Τωρα για τη ρύθμιση, θα δουμε ... Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
smpt Δημοσ. 21 Ιουλίου Share Δημοσ. 21 Ιουλίου θα σου έλεγα να μην πάρεις τον αποκωδικοποιητή ακόμα. Να βάλεις το πιάτο στην TV και να κάνεις συντονισμό. Αν το πιάτο έχει μπει σωστά, θα δεις τα ελεύθερα κανάλια του hellas sat. Αν και τότε δεν μπορείς να βάλεις τα κλειδιά στην τηλεόραση, τότε πάρε τον αποκωδικοποιητή https://gr.kingofsat.net/pos-39E.php Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα