Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Είμαι μαθητής ΓΕΛ και είμαι 17 θα παω 3η λυκείου, και θέλω να περάσω ΑΕΝ αλλά απότι έμαθα για να μπεις στη σχολή χρειάζεσαι ελληνική υπηκοότητα. Για αυτό θα ήθελα να ρωτήσω, για να πάω σε ναυτικό ΕΠΑΛ χρειάζομαι ελληνική υπηκοότητα; Και με το χαρτί του ΕΠΑΛ μπορώ να γίνω μόνο δόκιμος; Και επίσης τα ναυτικά ΕΠΑΛ είναι δημόσια σωστά; Γιατι είχα ρωτήσει έναν γνωστό και μου είπε είναι ιδιωτικά λέει μπούρδες η είναι σωστος

Δημοσ.

Δεν χρειάζεσαι υποκοοτητα για ναυτικό ΕΠΑΛ 

Τα ναυτικά ΕΠΑΛ είναι δημόσια, νομίζω υπάρχει μόνο ένα ιδιωτικό αλλά σίγουρα δεν είναι όλα 

Δημοσ.
Στις 20/7/2024 στις 11:35 ΠΜ, Alixillou είπε

Είμαι μαθητής ΓΕΛ και είμαι 17 θα παω 3η λυκείου, και θέλω να περάσω ΑΕΝ αλλά απότι έμαθα για να μπεις στη σχολή χρειάζεσαι ελληνική υπηκοότητα. Για αυτό θα ήθελα να ρωτήσω, για να πάω σε ναυτικό ΕΠΑΛ χρειάζομαι ελληνική υπηκοότητα; Και με το χαρτί του ΕΠΑΛ μπορώ να γίνω μόνο δόκιμος; Και επίσης τα ναυτικά ΕΠΑΛ είναι δημόσια σωστά; Γιατι είχα ρωτήσει έναν γνωστό και μου είπε είναι ιδιωτικά λέει μπούρδες η είναι σωστος

Μπορώ ν΄απαντήσω στις ερωτήσεις σου για τα Ναυτικά ΕΠΑΛ, δεν θα κάνω όμως για τους λόγους που θ΄αναφέρω παρακάτω. 

Δες εδώ https://www.minedu.gov.gr/publications/docs2019/ΦΕΚ_2005Β_31.05.2019.pdf, στην σελίδα 22777, στην περίπτωση εε της παραγράφου 5 του άρθρου 22 (΄Ένταξη μαθητών/τριων σε Ημερήσια Επαγγελματικά Λύκεια). Θα καταλάβεις ότι αν ήθελες να κάνεις μετεγγραφή από ΓΕΛ σε ΕΠΑΛ, θα έπρεπε να την είχες κάνει μετά το τέλος της Α Λυκείου. Μπορείς βέβαια αφού αποφοιτήσεις από το ΓΕΛ, να διαθέσεις άλλα 2 χρόνια για να παρακολουθήσεις αποκλειστικά και μόνο τα μαθήματα Ειδικότητας στο Ναυτικό ΕΠΑΛ και να πάρεις την βεβαίωση Ειδικότητας. Δεν σου το συνιστώ σε καμία περίπτωση επειδή θα ήταν μια λάθος επιλογή.

Η καλύτερη, η σιγουρότερη και η πιο κατάλληλη λόγω των πλεονεκτημάτων που παρέχει (προτιμάται και από τις εφοπλιστικές εταιρείες), είναι αυτή:

Να καταθέσεις τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, να πάρεις εύκολα την ελληνική ιθαγένεια και να εγγραφείς στα Δημοτολόγια του Δήμου που ανήκεις ή στα μητρώα αρρένων αφού θα έχεις αποφοιτήσει από το ΓΕΛ. Δες εδώ: https://www.ypes.gr/wp-content/uploads/2023/04/202304-Dikaiologitika20230127-20230410.pdf

Αφού την πάρεις, δίνεις Πανελλαδικές εξετάσεις στοχεύοντας στις ΑΕΝ. Από το 4ο πεδίο αρκεί να γράψεις ΜΟ 8,5 στις Πανελλαδικές και εισάγεσαι άνετα. Αν στοχεύεις συγκεκριμένα την ΑΕΝ Ασπροπύργου θα πρέπει να γράψεις ΜΟ 11. Θα τις δηλώσεις όλες και όπου εισαχθείς. Αν πληροίς τα κριτήρια των μετεγγραφών, έχεις και το δικαίωμα να διεκδικήσεις να μετεγγραφείς σ΄αυτήν που είναι πιο κοντά στον μόνιμο, τόπο κατοικίας σου.

Καλή επιτυχία, σου εύχομαι.

• Like 1

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...