Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
1 ώρα πριν, Grfoxz είπε

Καλησπέρα, η θωρακισμένη πόρτα που έχουμε έχει έναν μικρό τζογο όταν είναι κλειστή. Δηλαδή αν την τραβήξεις μπρος πίσω χωρίς να γυρίσεις το χερούλι κουνιέται.

Μπορώ να κάνω κάτι για αυτό; Τι πρέπει να ρυθμίσω;

Υπάρχει ξεχωριστό θέμα για πόρτες ασφαλείας και κλειδαριές, εκεί πιστεύω θα σε βοηθήσουν.

• Like 1
  • Απαντ. 1,5k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 22/2/2025 στις 8:51 ΠΜ, aristagoras1 είπε

Εχω καποιες αποριες για τοποθετηση laminate καθως δεν το εχω κανει ποτε ξανα

1. Τι υποστρωμα να παρω?

Βλεπω οτι υπαρχουν διαφορες επιλογες, θα ηθελα κατι αξιοπιστο, αλλα σχετικα ασφαλες π.χ. σε περιπτωση φθορας μετα απο καποια χρονια να μην εκλυονται στον αερα διαφορα σωματιδια

Το οικονομικο δεν ειναι τοσο θεμα αφου θα ειναι μονο για 35 τετραγωνικα

π.χ. απο δω https://krono-shop.com/gr/el/accessories/insulation-underlay που ειναι ιδια μαρκα με τα πλακιδια laminate που εχω παρει ηδη η https://www.leroymerlin.gr/gr/module/cgireccodo/search?query=υποστρωμα δαπεδου&tag=1 φυσικα αν υπαρχει καποια αλλη προταση για καταστημα καλοδεχουμενη

a) PE Πολυαιθυλενιο

b) XPS πολυστερινη

c) Φυλλο πολυαιθυλενιου

2. Για τα σοβατεπι υπαρχουν καποια mountain clips π.χ. https://krono-shop.com/gr/el/mounting-clips

εχει νοημα να παρω κατι τετοιο η μπορω να τα κολλησω π.χ. με αυτοκολλητη ταινια διπλης οψης 3M ?

Για το ένα ίσως πρέπει να σου απαντήσει κάποιος που έχει καλύτερη γνώμη και συγρινει διαφορετικές λύσεις. 

Γιατί σε εμάς έγινε τσαπατσούλικη η δουλειά τα περάσαμε δύο φορές και στο τέλος ίσως τρίτη η θα αγανακτησω και θα βάλω πλακάκι στο τέλος. Το πιο σημαντικό είναι κάνεις καλή ισοπεδωτική (αυτοεπιπεδουμενη) τσιμεντοκονια από κάτω να είναι λείο το υπόστρωμα όσο το δυνατόν πιο πολύ και όχι τις τσιμεντοκονιες δαπέδου που δεν πειράζει να είναι ανώμαλες μια και  γίνονται για πλακακια. Εγώ επειδή τα διπλωπερασα έχει λίγο σκιστεί το υπόστρωμα από κάτω άστα να πάνε με πιάνουν τα νεύρα μου μόνο που το σκέφτομαι.

Όσο πιο παχύ υπόστρωμα και καλό μπορείς όμως. Εγω έβαλα πάντως ΧPS χωρίς πολύ μελέτη ότι μου πρότειναν .

2) δύο φορεσ πέρασα και τα σοβατεπί την πρώτη με σιλικόνη την δεύτερη με αεροπιστολο.  Εννοείται όχι σιλικόνη αλλά καρφωτα με αεροπιστολο αλλά που θα το βρεις να μου πεις τώρα. Καλό μάστορα όσο μπορείς που ξέρει από λαμινατε και όχι κάποιον που νομίζει ότι ξέρει αν δεν τα περάσεις εσύ. Άφησε τα να εγκλειματστοουν καλα στο περιβάλλον πρώτα.   

Εμένα πάντως ίσως λόγω υγρασίας έχει ένα σοβατεπι στραβώσει και πετάξει έξω θέλει αλλαγή πάλι και το πάτωμα φουσκώσει και η πόρτα δεν ανήγει και έχει φουσκώσει. 

Επεξ/σία από AnalysisParalysis
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Spoiler

426459ad-3fce-4fca-9ccd-43edc93e248e.jpeg.4a6072365f8f4e2f388d82900472dd96.jpeg

Ξέρει κανείς κάποιον να κάνει τέτοια κάγκελα για περίφραξη και πόρτα στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης με καλές τιμές και ποιότητα να μου προτείνει; Για σίδερα χάλυβα ενδιαφέρομαι που θα είναι λίγο ανθεκτικά σε εξωτερικές συνθήκες και δεν θα διαβρώνουν εύκολα ώστε να θέλουν βαψίματα και συντήρηση κάθε τρεις και λίγο.

ενδιαφέρομαι ακόμα και για κάποιον να μου κάνει δρόμο και περιβάλλοντα χώρο. 

Ευχαριστώ.  

Επεξ/σία από AnalysisParalysis
Δημοσ.

οι χαλκινοι σωληνες στον  λεβητα πετρελαιου στο υπογειο ειναι αμονωτοι.

Θεωρω οτι εαν τους μονωσω θα γλυτωσω καποιες απωλειες.

Ισοπαιπ οσο πιο χοντρο μπορω,(βλεπω πχ οτι στο φ28 υπαρχει και με παχος μονωσης τα 13/19/25 χιλιοστα)κοψιμο με φαλτσετα για να περαστουν στους ηδη μονταρισμενους σωληνες και τυλιγμα με καποια ταινια/δεματικο?

Δημοσ.
14 minutes ago, dimviii said:

Ισοπαιπ οσο πιο χοντρο μπορω,(βλεπω πχ οτι στο φ28 υπαρχει και με παχος μονωσης τα 13/19/25 χιλιοστα)κοψιμο με φαλτσετα για να περαστουν στους ηδη μονταρισμενους σωληνες και τυλιγμα με καποια ταινια/δεματικο?

https://www.skroutz.gr/s/39057066/Tesa-Monotiki-Tainia-50mm-x-25m-Tesaflex-53988-Leyko.html

Ταινία που χρησιμοποιούν οι ψυκτικοί για κλιματιστικά και στα τελειώματα ένα δεματικό για να μην ξετυλίγεται εύκολα.

• Like 3
Δημοσ.
1 ώρα πριν, dimviii είπε

έχεις αργήσει Υπάρχει με αυτοκόλλητο 

Spoiler

image.jpeg.cf317dd79d2e1a88d12b2cc1ce62dc35.jpeg

• Like 2
Δημοσ.
2 hours ago, hp8 said:

έχεις αργήσει Υπάρχει με αυτοκόλλητο 

Hide contents

image.jpeg.cf317dd79d2e1a88d12b2cc1ce62dc35.jpeg

Δε μας λες και που τα βρίσκεις; Πριν δυο χρόνια έφαγα όλη την αγορά να βρω αυτούς που κλείνουν με βέλκρο και οι ελάχιστοι που το γνώριζαν τους έφερναν μονο με παραγγελία ολοκληρη την κουλούρα.

Δημοσ.
9 minutes ago, hp8 said:

Θενκς! Με μιά σύντομη ματιά δυστυχώς ελάχιστοι φέρνουν για εξωτερική χρήση και μονο παραγγελία. Το leroy που θα εδινε και με το μετρο ούτε που σε αφήνει να τα βάλεις στο καλάθι.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

εγω μαλλον θα παω στον απλο τον μαυρο,και οχι τον ακριβο αυτοκολλητο.

Μεγαλη η διαφορα τιμης,  2,89 ο απλος με 7,79 το 2μετρο ο αυτοκολλητος.

Επεξ/σία από dimviii
Δημοσ.
2 minutes ago, dimviii said:

εγω μαλλον θα παω στον απλο τον μαυρο,και οχι τον ακριβο αυτοκολλητο.

Μεγαλη η διαφορα τιμης,  2,89 ο απλος με 7,79 το μετρο ο αυτοκολλητος.

Και καλα θα κάνεις αν οι σωληνωσεις ειναι ελεύθερες και μπορείς να τις τυλίξεις με την ταινία.

Εμένα είναι ζευγάρια 28άρες στηριγμένες στον τοίχο, δεν έχω επιλογή.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...