Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
22 ώρες πριν, Varnavas89 είπε

Καλησπέρα. Να ρωτήσω τί μπορώ να κάνω για μούχλα -υγρασια στο μπάνιο στο ταβάνι επάνω από το παράθυρο.; Χρησιμοποίησα  πλέον και αφυγραντήρα τη νύχτα ειδικά και τη μέρα σχεδόν μόνιμα ανοιχτό το παράθυρο. Το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά το Χειμώνα από πέρυσι, από πάνω έχω σκεπη σαν κιόσκι ας πούμε και κάποια νερά ήταν στασιμα. Να πω ότι έβαλα και ισχυρό στεγανωτικό στην ταράτσα εκεί σε μια μεγάλη  λωρίδα αλλά ήδη είχαν σημειωθεί βροχές, δεν το έβαλα το Καλοκαίρι. Θέλω  να δω προέρχεται από υδρατμούς εντός και το γεγονός ότι δεν πολύβαζω θέρμανση στο μπάνιο; Ή από επάνω από την ταράτσα έχει ρουφήξει; Με μόνιμη θέρμανση στο μπάνιο (αέριο) θα απαλλαγώ; Τώρα βέβαια το καθάρισα αλλά θέλω μια μόνιμη λύση. Σημείωση σε κανένα αλλο δωμάτιο δεν έχω θεμα. Ευχαριστώ! 

Screenshot_2025-02-06-11-48-49-19_92460851df6f172a4592fca41cc2d2e6.jpg

IMG20250206113749.jpg

Οπ! Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με την διαφορά πως έχω μόνωση κάτω από την κεραμοσκεπή, εκτός από εκείνο το σημείο γιατί το κομμάτι αυτού του τοίχου προεξέχει σε σχέση με τους υπόλοιπους τοίχους και εκεί τα κεραμίδια πατάνε οριακά χωρίς κενό που θα επέτρεπε να μπει μόνωση. Εγώ σκέφτομαι να επενδύσω σε εναλλάκτη θερμότητας αέρα . Κάτι τέτοιο εννοώ https://www.andrianos.gr/gr/eshop/συστήματα-αερισμού/σύστημα-αερισμού-με-ανάκτηση-assolo αλλά φυσικά υπάρχουν και άλλα πολλά τέτοια συστήματα σε διάφορες τιμές. Αυτό ενδεικτικά το έβαλα. Σε σχέση με έναν αφυγραντήρα έχει ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος αλλά δεν ξέρω αν τελικά θα λειτουργήσει για αυτό που το θέλω 

• Like 1
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
22 λεπτά πριν, theoilia είπε

Οπ! Το ίδιο πρόβλημα έχω και εγώ με την διαφορά πως έχω μόνωση κάτω από την κεραμοσκεπή, εκτός από εκείνο το σημείο γιατί το κομμάτι αυτού του τοίχου προεξέχει σε σχέση με τους υπόλοιπους τοίχους και εκεί τα κεραμίδια πατάνε οριακά χωρίς κενό που θα επέτρεπε να μπει μόνωση. Εγώ σκέφτομαι να επενδύσω σε εναλλάκτη θερμότητας αέρα . Κάτι τέτοιο εννοώ https://www.andrianos.gr/gr/eshop/συστήματα-αερισμού/σύστημα-αερισμού-με-ανάκτηση-assolo αλλά φυσικά υπάρχουν και άλλα πολλά τέτοια συστήματα σε διάφορες τιμές. Αυτό ενδεικτικά το έβαλα. Σε σχέση με έναν αφυγραντήρα έχει ελάχιστη κατανάλωση ρεύματος αλλά δεν ξέρω αν τελικά θα λειτουργήσει για αυτό που το θέλω 

Προς το παρόν βλέπω ότι κάνει δουλειά ο αφυγραντήρας το βράδυ και το ανοιχτό παράθυρο τη μέρα τις περισσότερες ώρες, πιο πολύ μετά το μπάνιο. Το έχω δει αυτό με την ανάκτηση νομίζω ότι συνιστάται για τους κυρίως χώρους του σπιτιού για να λαμβάνεις αέρα από έξω αλλά φιλτραρισμένο χωρίς να χάνεις θερμότητα το Χειμώνα. Τώρα και με μηχανικό εξαεριστήρα νομίζω την κάνεις τη δουλειά σε μπάνιο.. Νομίζω πάντως ότι και μονωμένο να το είχες από πάνω δε ξέρω αν δε θα σου εμφάνιζε καθώς κυρίως είναι υγρασία από μεσα

Επεξ/σία από Varnavas89
  • Like 1
Δημοσ.
54 λεπτά πριν, Varnavas89 είπε

Νομίζω πάντως ότι και μονωμένο να το είχες από πάνω δε ξέρω αν δε θα σου εμφάνιζε καθώς κυρίως είναι υγρασία από μεσα

Από μέσα είναι η υγρασία αλλά υγροποιείται στο πιο κρύο σημείο, κλασική περίπτωση (βλάβης).

Αν ήταν μονωμένο εκεί το ταβάνι, δεν θα του έκανε μούχλες.

• Like 2
Δημοσ.
57 λεπτά πριν, Doubt είπε

Από μέσα είναι η υγρασία αλλά υγροποιείται στο πιο κρύο σημείο, κλασική περίπτωση (βλάβης).

Αν ήταν μονωμένο εκεί το ταβάνι, δεν θα του έκανε μούχλες.

Σκέφτηκα και το άλλο αν καλύψω μια λωρίδα με γυψοσανίδα και από μέσα πετροβάμβακα θα σταματήσει λογικά;

Δημοσ.
29 minutes ago, Varnavas89 said:

Σκέφτηκα και το άλλο αν καλύψω μια λωρίδα με γυψοσανίδα και από μέσα πετροβάμβακα θα σταματήσει λογικά;

Θα μεταθέσεις το πρόβλημα και θα γίνεται η υγροποίηση μέσα στον πετροβάμβακα ή πάλι στο ταβάνι αλλά δεν θα το βλέπεις. Και η μούχλα θα δουλεύει.

Αν δεν εξαλείφεις δηλαδή την υγρασία με εξαερισμό και αφυγραντήρα απλά θα υγροποιεί αλλού και θα κάνει αθέατες ζημιές. Οπότε και θερμομόνωση δώματος (αν μπορείς) και εξαερισμό και αν δεν επαρκεί και αφυγραντήρας.

• Like 1
Δημοσ.

Στην πόρτα του γραφείου μου είχα το πόμολο το οποίο ο μάστορας που μου το είχε βάλει το είχε κολλήσει αλλά τώρα και μετά από 9 χρόνια ξεκόλησε. Θα τον καλούσα τον ίδιο αλλά έχει μάλλον συνταξιοδοτηθεί ή κλείσει την επιχείρησή του. λογικά κάποιου είδους σιλικόνη πρέπει να έβαλε, μπορώ να το φτιάξω μόνος μου άραγε, λογικά πρέπει να κάνω την σωστή επιλογή κόλας. 

pomolo.jpg

Δημοσ.
3 minutes ago, Conan2046 said:

Στην πόρτα του γραφείου μου είχα το πόμολο το οποίο ο μάστορας που μου το είχε βάλει το είχε κολλήσει αλλά τώρα και μετά από 9 χρόνια ξεκόλησε. Θα τον καλούσα τον ίδιο αλλά έχει μάλλον συνταξιοδοτηθεί ή κλείσει την επιχείρησή του. λογικά κάποιου είδους σιλικόνη πρέπει να έβαλε, μπορώ να το φτιάξω μόνος μου άραγε, λογικά πρέπει να κάνω την σωστή επιλογή κόλας. 

pomolo.jpg

Μιά διάφανη εποξειδική θα βάλεις (2 συστατικών) αφού τρίψεις λίγο με ψιλό γυαλόχαρτο να καθαρίσεις καλά τα υπολλείματα της παλιάς κόλλας και κατόπιν και τις σκόνες με οινόπνευμα.

Έχει αυτές τις μέρες το Lidl μιά UHU με τρία ευρώ, εγώ εμπιστεύομαι πιό πολύ τις PERMATEX αλλά και η UHU θα κάνει τη δουλειά σου.

• Like 2
Δημοσ.

Καλησπέρα, τρύπησε ο θερμοσίφωνας στο εξοχικό με συνέπεια ταβάνι ,τοίχοι περιμετρικά και η πόρτα έχουν την παρακάτω εικόνα .

Τι κάνουμε , περιμένουμε να στεγνώσουν και πόσο διάστημα?

πορτα.jpg

τοιχος.jpg

ταβανι.jpg

τοχος 1.jpg

Δημοσ.
20 minutes ago, tony4444 said:

Καλησπέρα, τρύπησε ο θερμοσίφωνας στο εξοχικό με συνέπεια ταβάνι ,τοίχοι περιμετρικά και η πόρτα έχουν την παρακάτω εικόνα .

Τι κάνουμε , περιμένουμε να στεγνώσουν και πόσο διάστημα?

πορτα.jpg

τοιχος.jpg

ταβανι.jpg

τοχος 1.jpg

Βάλε αφυγραντήρα σε 24ωρη βάση να στεγνώσουν γρηγορότερα. Την πόρτα μπορείς να την βγάλεις και να την πας σε μαραγκό για καπλαμάδισμα ή για να πάρει μέτρα και να σου φτιάξει μιά ίδια, ότι βγει φτηνότερο.

• Like 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, tony4444 είπε

Καλησπέρα, τρύπησε ο θερμοσίφωνας στο εξοχικό

Επίσης σε σπίτια που λείπουμε καιρό κλείνουμε τα νερά για να μην έχει πίεση το δίκτυο, κάτι άλλο βασικό αν έχουμε θερμοσίφωνα σε πατάρι από κάτω πάντα βάζουμε ταψί με λάστιχο να βγαίνει εκτός, σε περίπτωση διαρροής να φύγει έξω το νερό.

• Like 4
  • Thanks 1
Δημοσ.
23 λεπτά πριν, chios είπε

Επίσης σε σπίτια που λείπουμε καιρό κλείνουμε τα νερά για να μην έχει πίεση το δίκτυο, κάτι άλλο βασικό αν έχουμε θερμοσίφωνα σε πατάρι από κάτω πάντα βάζουμε ταψί με λάστιχο να βγαίνει εκτός, σε περίπτωση διαρροής να φύγει έξω το νερό.

Kλείνουμε τα νερά και ανοίγουμε τις βρύσες.Αποφευγουμε έτσι  το σπάσιμο των σωλήνων απο τον πάγο,και δεν και έχει πίεση το δικτυο.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.

Έχει κανείς υπόψη του αν η θερμοκάμερα μπορεί να εντοπίσει διαρροή σωλήνα καλοριφέρ που δεν φαίνεται( ο σωλήνας)   ;

Δημοσ.
10 minutes ago, famas said:

Έχει κανείς υπόψη του αν η θερμοκάμερα μπορεί να εντοπίσει διαρροή σωλήνα καλοριφέρ που δεν φαίνεται( ο σωλήνας)   ;

Αν είναι του ζεστού, θα μπορούσε.

• Like 1
Δημοσ.
16 λεπτά πριν, BigBlack είπε

Αν είναι του ζεστού, θα μπορούσε.

Λογικά, επειδή είναι δισωληνωτό το σύστημα, όταν δουλεύει ο καυστήρας, θα έχει σε όλη τη διαδρομή ζεστό νερό.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...