Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
4 minutes ago, mindreader said:

Ετσι αρπαζει μια στο τοσο και το δικο μου μπανιο....

Κανεις μπανιο χειμωνα, εξω κανει κρυο, ειναι δυνατον χειμωνιατικα βραδιατικα, να ανοιγεις παραθυρα;

Το κανω τη μερα, οσες ωρες μπορω, αλλα αμεσα καθε βραδυ το χειμωνα, ε ειναι δυσκολο να το κανεις νομιζω...

Μηχανικός εξαερισμός τότε και αφυγραντήρας.

3 minutes ago, Varnavas89 said:

Ευχαριστώ. Επομένως φουλ αφυγραντήρας Νοέμβρη - Μάρτη με παράλληλο αερισμό όταν έχει νόημα(γτ εδώ δεν πολύ φυσάει και πολλές φορές έχει χαμό ομίχλης οπότε δεν λέει κάτι).

Πάντα έχει νόημα ο αερισμός, ιδίως αν έχεις απέναντι κάποιο δωμάτιο με παράθυρο και αερίζεις έτσι ώστε να δημιουργείται ρεύμα αέρα (υψηλότερη ταχύτητα αέρα δηλαδή). Αλλά για λίγο, μετά βασίζεσαι στον αφυγραντήρα.

• Like 2
  • Απαντ. 1,4k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Καλησπέρα.

Θέλω σε ηδη υπάρχον δάπεδο τσιμέντο  να δώσω μια ελαφριά κλήση, επιφάνεια είναι περίπου 70-80 τετραγωνικά 

να ξεκινάει δηλαδή απο 3 πόντους και να καταλήγει 0, τι υλικό να βάλω για να μην ραγίζει - ξεκολλάει είναι σαν γκαράζ θα καταπονείται το έδαφος 

διαβάζω για κάτι ρητινούχα πρόσθετα 

καμια ιδέα?  

Δημοσ.
17 ώρες πριν, star_cruiser είπε

Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι σιλικόνη μπορώ να βάλω στο μπαλκόνι, στην ένωση που γίνεται από το κούφωμα του pvc με την θερμοπροσοψη για να γεμίσω το κενό περιμετρικά (χιλιοστά είναι το άνοιγμα);;; 

Σε σφραγιστικο πολυμερες (κάποιοι τα λένε ms άλλοι smp) που έχει περισσότερα πλεονεκτήματα από μια ακρυλική ή σιλικόνη 

• Like 1
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Στις 4/2/2025 στις 2:31 ΜΜ, dimviii είπε

δεν βαζω πολυ αφρολουτρο η σαμπουαν.Οταν πλενομαι σε ξενοδοχεια,εξοχικα, δεν βγαζει αφρους κανενα σχαρακι.

αυτο το πλαστικο το εχω παρει,δεν κανει τιποτα,το σηκωνει ο αφρος.

Το δικο μου σχαρακι δεν ειναι στη μεση του πλακακιου,ειναι εκει στον αρμο που σχηματιζεται σταυρος στην ενωση των τεσσαρων πλακακιων,οποτε δεν μπορει να βεντουζαρει η λαστιχενια βεντουζα.Εαν το πας σε κεντρο πλακακιου,μια χαρα βεντουζαρει.Τωρα απλα στεκεται πανω στο σχαρακι,οποτε ο αφρος το σηκωνει.

σχαράκι περιστρεφόμενο ή πατητό που κλεινει τις τρύπες όταν το γυρίζεις δεν κάνει;;;

https://www.skroutz.gr/c/3596/sifonia.html?keyphrase=σχαρακι+μπανιου

Επεξ/σία από papoys1
Δημοσ.
4 ώρες πριν, NikosKallithea είπε

Αυτο που ζητας 0-3 ποντους δεν γίνεται μονο με μπετόν οποιασδηποτε μορφής, θέλεις στρώσιμο με πλάκες-πλακακια

Σε πόσους πόντους θα είναι εφικτό? 5 είναι οκ? υπόψιν κάτω εχει καλό τσιμέντο, δέν θα μπουν πλακάκια, θα λειανθεί και θα γίνει τύπου βιομηχανικό 

Δημοσ.
1 ώρα πριν, papoys1 είπε

σχαράκι περιστρεφόμενο ή πατητό που κλεινει τις τρύπες όταν το γυρίζεις δεν κάνει;;;

https://www.skroutz.gr/c/3596/sifonia.html?keyphrase=σχαρακι+μπανιου

εαν διαβασεις τις κριτικες για το πατητο δεν ειναι καλες.Δεν εχει λαστιχο να στεγανοποιησει και βγαινεουν αφροι.

Μαλλον στο περιστρεφομενο με το χερι θα παω.

Εαν το εχεις μονιμα κλειστο ,υπαρχει καποιο προβλημα?

• Like 1
Δημοσ.
27 λεπτά πριν, dimviii είπε

Το σιφώνι στην μέση του λουτρού έχει λόγο ύπαρξης σε επικείμενη διαρροή να δώσει διέξοδο στα νερά και να μην πλημμυρίσεις. Αν το έχεις μόνιμα κλειστό, κάνει αυτό για το οποίο είναι προορισμένο;

Δημοσ.
28 λεπτά πριν, nickol-us είπε

Το σιφώνι στην μέση του λουτρού έχει λόγο ύπαρξης σε επικείμενη διαρροή να δώσει διέξοδο στα νερά και να μην πλημμυρίσεις. Αν το έχεις μόνιμα κλειστό, κάνει αυτό για το οποίο είναι προορισμένο;

σωστα.

Δημοσ.

Εχω κουφωματα αλουμινιου ανοιγομενα της Alkon. Παρατηρω οτι τα λαστιχα δεν εφαπτονται καλα με τη κασα και βαζουν κρυο και καπνο (απο την αιθαλομιχλη τη νυχτα ) . Το σημειο που δεν εφαπτονται καλα ειναι απο το ενα φυλλο (αριστερο) που δεν εχει ουτε κανονικο πομολο αλλα ουτε ανακληση.

Περα απο τις ρυθμισεις που εκανα και κλεινουν ομαλα, το σημειο που δεν πατανε καλα τα λαστιχα ειναι στο αριστερο φυλλο απο τη μερια των μεντεσεδων. Εκει ομως δεν εχει ρεγουλατορους για να τους ρυθμισω να τραβηξει το φυλλο προς τη κασα και να σφραγισει καλα. Εχετε καμια ιδεα τι κανουμε;

Θα με ενδιεφερε και κανενας σοβαρος επαγγελματιας αν γνωριζει κανεις . Οι περισσοτεροι λενε, ετσι ειναι μπαζει , φυσιολογικο ειναι τι να κανουμε. Αμα κλεινει η πορτα εισαι οκ. 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
48 minutes ago, GiannisSol said:

Εχω κουφωματα αλουμινιου ανοιγομενα της Alkon. Παρατηρω οτι τα λαστιχα δεν εφαπτονται καλα με τη κασα και βαζουν κρυο και καπνο (απο την αιθαλομιχλη τη νυχτα ) . Το σημειο που δεν εφαπτονται καλα ειναι απο το ενα φυλλο (αριστερο) που δεν εχει ουτε κανονικο πομολο αλλα ουτε ανακληση.

Περα απο τις ρυθμισεις που εκανα και κλεινουν ομαλα, το σημειο που δεν πατανε καλα τα λαστιχα ειναι στο αριστερο φυλλο απο τη μερια των μεντεσεδων. Εκει ομως δεν εχει ρεγουλατορους για να τους ρυθμισω να τραβηξει το φυλλο προς τη κασα και να σφραγισει καλα. Εχετε καμια ιδεα τι κανουμε;

Θα με ενδιεφερε και κανενας σοβαρος επαγγελματιας αν γνωριζει κανεις . Οι περισσοτεροι λενε, ετσι ειναι μπαζει , φυσιολογικο ειναι τι να κανουμε. Αμα κλεινει η πορτα εισαι οκ. 

Δυστυχώς έτσι είναι στην Ελλάδα. Έχουν δίκαιο σε αυτο που σου λενε. Δεν είσαι σε βόρεια ευρωπαϊκή χώρα πχ.

Οσο αφορα το θέμα σου το πιο πιθανό είναι λόγο κακής τοποθέτησης. Γιατί από το βιδωμα στραβώνει. Θέλει ειδικό τρόπο να μη στραβώσει πχ σφήνες , σωστές θέσεις βιδώματος κτλ. Αλλά οι περισσότεροι είναι πρακτικοι άνθρωποι

Ο επαγγελματίας έχει πολλές δουλειές και δε θα μπλέξει να κάτσει να στα φτιάξει. Δυστυχώς δε πιστεύω πως υπάρχει λύση. Και νέα να βάλεις έχεις ρίσκο. Απλά Έχουν σε πολλά σημεία κλείδωμα και πιάνουν καλά. Εγω που έχω πχ βλέπω το κενό λόγω στραβού πλαισίου αλλά επειδή πιάνει παντού κ μηχανισμός στο κλείδωμα παραμορφωνεται και κλείνει.

Στο πατρικό μου σκέψου όταν φυσαγε πολυ ανοίγανε μερικά και ο αλουμινας αυτός κάνει πολυκατοικίες ολόκληρες έχω δει 

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
11 λεπτά πριν, ΠάρηςΓ είπε

Δυστυχώς έτσι είναι στην Ελλάδα. Έχουν δίκαιο σε αυτο που σου λενε. Δεν είσαι σε βόρεια ευρωπαϊκή χώρα πχ.

Οσο αφορα το θέμα σου το πιο πιθανό είναι λόγο κακής τοποθέτησης. Γιατί από το βιδωμα στραβώνει. Θέλει ειδικό τρόπο να μη στραβώσει πχ σφήνες , σωστές θέσεις βιδώματος κτλ. Αλλά οι περισσότεροι είναι πρακτικοι άνθρωποι

Ο επαγγελματίας έχει πολλές δουλειές και δε θα μπλέξει να κάτσει να στα φτιάξει. Δυστυχώς δε πιστεύω πως υπάρχει λύση. Και νέα να βάλεις έχεις ρίσκο. Απλά Έχουν σε πολλά σημεία κλείδωμα και πιάνουν καλά. Εγω που έχω πχ βλέπω το κενό λόγω στραβού πλαισίου αλλά επειδή πιάνει παντού κ μηχανισμός στο κλείδωμα παραμορφωνεται και κλείνει.

Στο πατρικό μου σκέψου όταν φυσαγε πολυ ανοίγανε μερικά και ο αλουμινας αυτός κάνει πολυκατοικίες ολόκληρες έχω δει 

Άρα για τι ενεργειακά κουφώματα μιλάμε και ακριβοπληρωνουμε όταν 8 στους 10 αλουμιναδες τα στραβωνουν και βάζουν αέρα; 

Και έχουν και δίκαιο ότι επειδή μένουμε στην Ελλάδα και δεν έχει πολικό ψύχος ας μπούν στραβά και ας μπαζουν; 

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
13 minutes ago, GiannisSol said:

Άρα για τι ενεργειακά κουφώματα μιλάμε και ακριβοπληρωνουμε όταν 8 στους 10 αλουμιναδες τα στραβωνουν και βάζουν αέρα; 

Και έχουν και δίκαιο ότι επειδή μένουμε στην Ελλάδα και δεν έχει πολικό ψύχος ας μπούν στραβά και ας μπαζουν; 

Ε είναι καλύτερα από παλαιά. Απλά δεν είναι όπως πρέπει. Όμως η πλειοψηφία του κόσμου δεν καταλαβαίνει ούτε ασχολείται. Αρκείται σε ότι του λένε.

Πχ εδώ έχει κάποιες οδηγίες πως πρέπει να μπαίνει σωστά.

https://povas.gr/file-download/download/public/366

Φυσικά παλαια που είχα αναφέρει για τέτοιες προδιαγραφές σε επαγγελματίες οι 2 με βρισανε πολύ άσχημα η άλλος έκανε πλάκα "εγώ τα βάζω στραβά"

Στο σπίτι μου είναι παλαια και στραβά αρκετά. Αλλά με όσα έχω δει φοβάμαι να ρισκάρω για αλλαγή. Δηλαδή μπαίνει πολύ αέρας από τη πόρτα πχ και νιώθω το κρύο.

Έχουν δίκαιο με την έννοια ότι έτσι γίνονται τα πράγματα εδώ.  Δεν υπάρχει τρόπος να ξέρεις τι δουλειά θα σου κάνει. Εκτος αν έχεις δει δουλειες και ξέρεις οτι θα σου στειλει σωστό συνεργείο. 

Σε καθε χώρα έχουν διαφορετική νοοτροπία. Αλλού είναι όλα προσεγμένα αλλου όλα πρόχειρα

Επεξ/σία από ΠάρηςΓ
Δημοσ.
Στις 5/2/2025 στις 12:04 ΜΜ, kokos23 είπε

ευχαριστώ πολύ,

μπήκα στο σαιτ της κοσμοτέ, στο ρούτερ, ρυθμίσεις wifi, αλλαγή καναλιού  λέει να πατήσω 2.4 ή 5 πατάω 2,4 και απευθείας μου βγάζει επιλογή επόμενου καναλιού, περιμένω και στο τέλος λέει η αλλαγή είναι σε εξέλιξη δεν θα έχετε ιντερνετ για λιγη ώρα... η αλλαγή πραγματοποιήθηκε επιτυχώς, αλλά πάλι δεν μπορώ να συνδέσω τις κάμερες...

Δεν εχει δουλεια το site της cosmote. Βρες καποιον φιλο σου να στο φτιαξει. Ειναι ενα λεπτο δουλεια.
Αν εισαι αρκετα τρελος για να εμπιστευτείς έναν αγνωστο στον υπολογιστη σου, ανοιξε μου anydesk να στο φτιαξω σε 1 λεπτο κυριολεκτικα. 

Μια φωτογραφια να εχεις μονο απο τον πατο του router σου που εχει την ετικετα με το username και password για το router.

Δημοσ.
14 ώρες πριν, dimviii είπε

εαν διαβασεις τις κριτικες για το πατητο δεν ειναι καλες.Δεν εχει λαστιχο να στεγανοποιησει και βγαινεουν αφροι.

Μαλλον στο περιστρεφομενο με το χερι θα παω.

Αυτα τα προτείνουν συνήθως για προστασία από κατσαρίδες να μην βγαίνουν από τα σιφόνια αλλά η κατσαρίδα (σατανικό ζωύφιο) μπορεί να βρει δρόμο και από τη μπανιέρα π.χ.😁

Αν όμως σου κάνει τη δουλειά δεν είναι άσχημη λύση.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...