zio10 Δημοσ. Τετάρτη στις 06:46 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 06:46 μμ 8 ώρες πριν, tuboflo είπε Καλημέρα, δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί ήδη, μήπως ξέρετε ποιος τεχνίτης αναλαμβάνει την εγκατάσταση μικρού πλυντηρίου πιάτων μη εντοιχιζόμενου; Ο ηλεκτρολόγος ή ο υδραυλικός; Αν είναι να χρειαστείς κάτι θα είναι υδραυλικός. Αν έχει παροχή έτοιμη στην κουζίνα δεν θα χρειαστείς τίποτα. 1
meletis_m Δημοσ. Τετάρτη στις 07:54 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 07:54 μμ 9 ώρες πριν, tuboflo είπε Καλημέρα, δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί ήδη, μήπως ξέρετε ποιος τεχνίτης αναλαμβάνει την εγκατάσταση μικρού πλυντηρίου πιάτων μη εντοιχιζόμενου; Ο ηλεκτρολόγος ή ο υδραυλικός; Τι είδους εγκατάσταση να σου κάνει . Εάν έχεις ήδη παροχή νερού , συνδέεις τη πρίζα σε ενισχυμένη . Εκτός εάν θες να τραβήξεις και ξεχωριστή γραμμή ρεύματος. 1
dimviii Δημοσ. Τετάρτη στις 08:41 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 08:41 μμ (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, zoranb είπε Υπάρχουν τάπες κ για "μη valsir" πατοσίφωνα... σαν κέρματα του 1€ μικρά είναι, από καουτσούκ. Βγάλε το σχαράκι κ ψάξε με το χέρι σου καταρχάς εάν στα τοιχώματα του σιφωνιού θα βρείς αν υπάρχει τρύπα, μετά ψάξε κ στον πάτο του σιφωνιού. μήπως έχει βγεί η τάπα κ έχει πέσει εκεί. δεν εχω δει καποια ταπα μεσα στο πατοσιφωνο,αλλα επειδη ειμαι σε ταξιδι,θα το ξαναδω μολις επιστρεψω. Και τι κανει αυτη η ταπα,πως δουλευει και δεν βγαζει το πατοσιφωνο αφρους? τι κλεινεις με αυτη τη ταπα? Επεξ/σία Τετάρτη στις 08:42 μμ από dimviii
BigBlack Δημοσ. Τετάρτη στις 09:00 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:00 μμ 17 minutes ago, dimviii said: δεν εχω δει καποια ταπα μεσα στο πατοσιφωνο,αλλα επειδη ειμαι σε ταξιδι,θα το ξαναδω μολις επιστρεψω. Και τι κανει αυτη η ταπα,πως δουλευει και δεν βγαζει το πατοσιφωνο αφρους? τι κλεινεις με αυτη τη ταπα? Αυτή αν βλέπω καλά είναι μιά τάπα του σιφωνιού για να μην επιστρέφουν μυρωδιές, δεν έχει σχέση με τους αφρούς. 10 hours ago, tuboflo said: Καλημέρα, δεν ξέρω αν έχει απαντηθεί ήδη, μήπως ξέρετε ποιος τεχνίτης αναλαμβάνει την εγκατάσταση μικρού πλυντηρίου πιάτων μη εντοιχιζόμενου; Ο ηλεκτρολόγος ή ο υδραυλικός; Έχεις διακλάδωση παροχής νερού έτοιμη με διακόπτη μισής ίντσας/τριών τετάρτων; Έχεις στο σιφώνι του νεροχύτη την υποδοχή για την αποχέτευση του πλυντηρίου; Έχεις κοντά πρίζα που να σηκώνει (και) το πλυντήριο; Αν δεν πιάνουν τα χέρια σου και η απάντηση στα δύο πρώτα είναι "όχι" θες υδραυλικό, αν η απάντηση στο τρίτο είναι "όχι" θες ηλεκτρολόγο. Αν τα έχεις όλα αυτά δε θες τίποτα! 😄 1
star_cruiser Δημοσ. Τετάρτη στις 09:07 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 09:07 μμ Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι σιλικόνη μπορώ να βάλω στο μπαλκόνι, στην ένωση που γίνεται από το κούφωμα του pvc με την θερμοπροσοψη για να γεμίσω το κενό περιμετρικά (χιλιοστά είναι το άνοιγμα);;;
zio10 Δημοσ. Τετάρτη στις 10:31 μμ Δημοσ. Τετάρτη στις 10:31 μμ 1 ώρα πριν, star_cruiser είπε Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι σιλικόνη μπορώ να βάλω στο μπαλκόνι, στην ένωση που γίνεται από το κούφωμα του pvc με την θερμοπροσοψη για να γεμίσω το κενό περιμετρικά (χιλιοστά είναι το άνοιγμα);;; Λογικά θα κάνει και κάποια ακρυλική μαστιχη. 1
chios Δημοσ. Πέμπτη στις 12:25 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:25 πμ 3 ώρες πριν, star_cruiser είπε Καλησπέρα, γνωρίζει κανείς τι σιλικόνη μπορώ να βάλω στο μπαλκόνι, στην ένωση που γίνεται από το κούφωμα του pvc με την θερμοπροσοψη για να γεμίσω το κενό περιμετρικά (χιλιοστά είναι το άνοιγμα);;; Σφραγιστικη σιλικόνη θα ζητήσεις. 1
star_cruiser Δημοσ. Πέμπτη στις 09:02 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:02 πμ 10 hours ago, zio10 said: Λογικά θα κάνει και κάποια ακρυλική μαστιχη. 8 hours ago, chios said: Σφραγιστικη σιλικόνη θα ζητήσεις. Ξέρουμε καμία που να είναι καλή; Γιατί θα είναι και σε εξωτερικό χώρο μην μουχλιάσει ή αρχίσει και σκάει
Doubt Δημοσ. Πέμπτη στις 09:50 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 09:50 πμ 47 λεπτά πριν, star_cruiser είπε Ξέρουμε καμία που να είναι καλή; Γιατί θα είναι και σε εξωτερικό χώρο μην μουχλιάσει ή αρχίσει και σκάει Κάνε αναζήτηση "οξική σιλικόνη". 1
Varnavas89 Δημοσ. Πέμπτη στις 11:49 πμ Δημοσ. Πέμπτη στις 11:49 πμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα. Να ρωτήσω τί μπορώ να κάνω για μούχλα -υγρασια στο μπάνιο στο ταβάνι επάνω από το παράθυρο.; Χρησιμοποίησα πλέον και αφυγραντήρα τη νύχτα ειδικά και τη μέρα σχεδόν μόνιμα ανοιχτό το παράθυρο. Το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά το Χειμώνα από πέρυσι, από πάνω έχω σκεπη σαν κιόσκι ας πούμε και κάποια νερά ήταν στασιμα. Να πω ότι έβαλα και ισχυρό στεγανωτικό στην ταράτσα εκεί σε μια μεγάλη λωρίδα αλλά ήδη είχαν σημειωθεί βροχές, δεν το έβαλα το Καλοκαίρι. Θέλω να δω προέρχεται από υδρατμούς εντός και το γεγονός ότι δεν πολύβαζω θέρμανση στο μπάνιο; Ή από επάνω από την ταράτσα έχει ρουφήξει; Με μόνιμη θέρμανση στο μπάνιο (αέριο) θα απαλλαγώ; Τώρα βέβαια το καθάρισα αλλά θέλω μια μόνιμη λύση. Σημείωση σε κανένα αλλο δωμάτιο δεν έχω θεμα. Ευχαριστώ! Επεξ/σία Πέμπτη στις 11:50 πμ από Varnavas89 1
BigBlack Δημοσ. Πέμπτη στις 12:07 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:07 μμ 11 minutes ago, Varnavas89 said: Καλησπέρα. Να ρωτήσω τί μπορώ να κάνω για μούχλα -υγρασια στο μπάνιο στο ταβάνι επάνω από το παράθυρο.; Χρησιμοποίησα πλέον και αφυγραντήρα τη νύχτα ειδικά και τη μέρα σχεδόν μόνιμα ανοιχτό το παράθυρο. Το πρόβλημα εντοπίζεται αποκλειστικά το Χειμώνα από πέρυσι, από πάνω έχω σκεπη σαν κιόσκι ας πούμε και κάποια νερά ήταν στασιμα. Να πω ότι έβαλα και ισχυρό στεγανωτικό στην ταράτσα εκεί σε μια μεγάλη λωρίδα αλλά ήδη είχαν σημειωθεί βροχές, δεν το έβαλα το Καλοκαίρι. Θέλω να δω προέρχεται από υδρατμούς εντός και το γεγονός ότι δεν πολύβαζω θέρμανση στο μπάνιο; Ή από επάνω από την ταράτσα έχει ρουφήξει; Με μόνιμη θέρμανση στο μπάνιο (αέριο) θα απαλλαγώ; Τώρα βέβαια το καθάρισα αλλά θέλω μια μόνιμη λύση. Σημείωση σε κανένα αλλο δωμάτιο δεν έχω θεμα. Ευχαριστώ! 99% από τους υδρατμούς καθώς υγροποιούνται σε εκείνο το σημείο και δεν υπάρχει μόνιμα επαρκής αερισμός. Στις γωνίες μειώνεται και η ταχύτητα του αέρα, άρα ευνοείται η παραμονή της υγρασίας. Το στεγανωτικό στην ταράτσα δεν βοηθάει στο συγκεκριμένο, χρειάζεται θερμομόνωση και είτε αφυγραντήρας είτε και μηχανικός εξαερισμός αν δεν επαρκεί το παράθυρο, που το χειμώνα βέβαια δεν γίνεται να παραμένει για πολύ ανοιχτό. Αν καταλαβαίνω καλά, το σημείο αυτό είναι ακριβώς επάνω από το παράθυρο; 1
Varnavas89 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:11 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:11 μμ 2 λεπτά πριν, BigBlack είπε 99% από τους υδρατμούς καθώς υγροποιούνται σε εκείνο το σημείο και δεν υπάρχει μόνιμα επαρκής αερισμός. Στις γωνίες μειώνεται και η ταχύτητα του αέρα, άρα ευνοείται η παραμονή της υγρασίας. Το στεγανωτικό στην ταράτσα δεν βοηθάει στο συγκεκριμένο, χρειάζεται θερμομόνωση και είτε αφυγραντήρας είτε και μηχανικός εξαερισμός αν δεν επαρκεί το παράθυρο, που το χειμώνα βέβαια δεν γίνεται να παραμένει για πολύ ανοιχτό. Άρα το καλό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο πιο ριζικό πρόβλημα που να προκαλεί πρόβλημα στο ταβάνι με σοβά κλπ. Θερμομόνωση εννοείς στον εξωτερικό τοίχο του μπάνιου κέλυφος δλδ, ή από πάνω φελιζολ; Επίσης η μόνιμη θέρμανση μέσα πέραν του αερισμού θα βοηθήσει; Ή καλύτερα αφυγραντήρα σχεδόν όλη μέρα;
mindreader Δημοσ. Πέμπτη στις 12:20 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:20 μμ 4 minutes ago, Varnavas89 said: Άρα το καλό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο πιο ριζικό πρόβλημα που να προκαλεί πρόβλημα στο ταβάνι με σοβά κλπ. Θερμομόνωση εννοείς στον εξωτερικό τοίχο του μπάνιου κέλυφος δλδ, ή από πάνω φελιζολ; Επίσης η μόνιμη θέρμανση μέσα πέραν του αερισμού θα βοηθήσει; Ή καλύτερα αφυγραντήρα σχεδόν όλη μέρα; Ετσι αρπαζει μια στο τοσο και το δικο μου μπανιο.... Κανεις μπανιο χειμωνα, εξω κανει κρυο, ειναι δυνατον χειμωνιατικα βραδιατικα, να ανοιγεις παραθυρα; Το κανω τη μερα, οσες ωρες μπορω, αλλα αμεσα καθε βραδυ το χειμωνα, ε ειναι δυσκολο να το κανεις νομιζω...
BigBlack Δημοσ. Πέμπτη στις 12:21 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:21 μμ (επεξεργασμένο) 10 minutes ago, Varnavas89 said: Άρα το καλό είναι ότι δεν υπάρχει κάποιο πιο ριζικό πρόβλημα που να προκαλεί πρόβλημα στο ταβάνι με σοβά κλπ. Θερμομόνωση εννοείς στον εξωτερικό τοίχο του μπάνιου κέλυφος δλδ, ή από πάνω φελιζολ; Επίσης η μόνιμη θέρμανση μέσα πέραν του αερισμού θα βοηθήσει; Ή καλύτερα αφυγραντήρα σχεδόν όλη μέρα; Θερμομόνωση στην ταράτσα σίγουρα, στον έξω τοίχο επιθυμητό αλλά πιθανόν να μην είναι οικονομικά/τεχνικά εφικτό. Η μόνιμη θέρμανση χωρίς αφύγρανση/εξαερισμό δεν θα σου λύσει το πρόβλημα καθώς οι υδρατμοί αντί να υγροποιηθούν στο ταβάνι θα υγροποιούνται μέσα στην πλάκα του δώματος με άγνωστα αλλά σίγουρα επιβλαβή αποτελέσματα. Προτιμότερος ο καλός εξαερισμός μετά την χρήση του μπάνιου και κατόπιν αφυγραντήρας. Επεξ/σία Πέμπτη στις 12:23 μμ από BigBlack
Varnavas89 Δημοσ. Πέμπτη στις 12:22 μμ Δημοσ. Πέμπτη στις 12:22 μμ 1 λεπτό πριν, mindreader είπε Ετσι αρπαζει μια στο τοσο και το δικο μου μπανιο.... Κανεις μπανιο χειμωνα, εξω κανει κρυο, ειναι δυνατον χειμωνιατικα βραδιατικα, να ανοιγεις παραθυρα; Το κανω τη μερα, οσες ωρες μπορω, αλλα αμεσα καθε βραδυ το χειμωνα, ε ειναι δυσκολο να το κανεις νομιζω... Ευχαριστώ, θα δω του χρόνου εξ αρχής να βάζω φουλ αφυγραντήρα το βράδυ όπως τώρα , και τη μέρα όσο γίνεται ανοιχτό παράθυρο και αν έχει κρύο μόνο θέρμανση και το βράδυ αφυγραντήρα.. 1 λεπτό πριν, BigBlack είπε Θερμομόνωση στην ταράτσα σίγουρα, στον έξω τοίχο επιθυμητό αλλά πιθανόν να μην είναι οικονομικά/τεχνικά εφικτό. Η μόνιμη θέρμανση χωρίς αφύγρανση/εξαερισμό δεν θα σου λύσει το πρόβλημα καθώς οι υδρατμοί αντί να υγροποιηθούν στο ταβάνι θα υγροποιούνται μέσα στην πλάκα του δώματος με άγνωστα αλλά σίγουρα επιβλαβή αποτελέσματα. Προτιμότερος ένας αφυγραντήρας λοιπόν. Ευχαριστώ. Επομένως φουλ αφυγραντήρας Νοέμβρη - Μάρτη με παράλληλο αερισμό όταν έχει νόημα(γτ εδώ δεν πολύ φυσάει και πολλές φορές έχει χαμό ομίχλης οπότε δεν λέει κάτι). 2
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα