Liverpool89 Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 10 ώρες πριν, Doubt είπε Αν σε πρίζα απευθείας λειτουργεί κανονικά, δούλεψε το έτσι. Αν έχει πρόβλημα, είναι στην εγγύηση κι έχεις την απόδειξη, το πας πίσω και σου επιστρέφουν χρήματα χωρίς πολλά πολλά. Τουλάχιστον έτσι γινόταν μέχρι πρόσφατα (Lidl) Δεν εχω το κουτι. Δυστυχως, αλλα με βολεψε πολυ. Επεξ/σία 2 Φεβρουαρίου από Liverpool89
tipotenios Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Καλησπέρα φίλτατοι. Θα ήθελα να ρωτήσω τα ακόλουθα: Σε σκάψιμο για πέρασμα νέας ηλεκτρολογικής γραμμής, για την αποκατάσταση του οικοδομικού τραύματος να χρησιμοποιήσω κάποιο επισκευαστικό σοβά, όπως πχ Durostick D-32? Η διαδικασία των εργασιών είναι: σκάψιμο,καθαρισμός,διαβροχή υποστρώματος, μία στρώση σοβά, τοποθέτηση σωλήνα σπιράλ, κλείσιμο με σοβά και ίσως σπατουλάρισμα για φινίρισμα? Θα χρειαστεί αστάρι πριν τον 1ο σοβά ή μόνο σε μεγάλο μερεμέτι? Σε τοπικό μερεμέτι όπως πχ στην άνω περίπτωση, για να μην φαίνεται το μερεμέτι θα πρέπει πρίν το βάψιμο του τοίχου να περάσω μία στρώση χρώμα τοπικά σε εκείνο το σημείο, ή απλά βάψιμο κατευθείαν όλου του τοίχου? Εννοείται μετά απο τρίψιμο, καθαρισμό, αστάρωμα κλπ Ποιός θεωρείτε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για αποκατάσταση ξετρυπήματος σε τοίχο απο τούβλα πχ απο αφαίρεση παλαιών σωλήνων κλιματιστικού? Γέμισμα με κομμάτια τούβλου + κόλλα πλακιδίων με οικοδομική ρητίνη και μετά σοβάς θα ήταν μια αξιόπιστη λύση χωρίς σκασίματα? Σας ευχαριστώ
nickol-us Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 3 λεπτά πριν, tipotenios είπε Σε σκάψιμο για πέρασμα νέας ηλεκτρολογικής γραμμής, για την αποκατάσταση του οικοδομικού τραύματος να χρησιμοποιήσω κάποιο επισκευαστικό σοβά, όπως πχ Durostick D-32? Η διαδικασία των εργασιών είναι: σκάψιμο,καθαρισμός,διαβροχή υποστρώματος, μία στρώση σοβά, τοποθέτηση σωλήνα σπιράλ, κλείσιμο με σοβά και ίσως σπατουλάρισμα για φινίρισμα? Θα χρειαστεί αστάρι πριν τον 1ο σοβά ή μόνο σε μεγάλο μερεμέτι? Αν γνωρίζεις κάνε δική σου λάσπη με ασβέστη, εκτός του πιο οικονομικού θεωρώ οτι κολλάει και καλύτερα. Διαβροχή πρώτα για να φύγουν σαθρά - σκόνες και να μην τραβήξει ο σοβάς απότομα και σπάσει (το τελευταίο περισσότερο για τις ζεστές ημέρες της Ελλάδας κι όχι αυτή την εποχή). Αστάρι δεν βλέπω γιατί να χρειαστείς. Αστάρι μόνο για το χρώμα όταν τελειώσεις με τα επιχρίσματα. Σπιράλ αποφεύγουμε εκτός κι αν είναι αναγκαίο, έχει στροφές κλπ. Ιδανικά ελαφριού τύπου ευθύγραμμες που θα περάσουν πιο εύκολα τα καλώδια και η ατσαλίνα μετά. Σοβάτισμα, τριβίδι, στοκάρισμα (ή τελική στρώση σοβά όποια κι αν είναι αυτή), τρίψιμο αν δε θες να φαίνεται τίποτα 7 λεπτά πριν, tipotenios είπε Σε τοπικό μερεμέτι όπως πχ στην άνω περίπτωση, για να μην φαίνεται το μερεμέτι θα πρέπει πρίν το βάψιμο του τοίχου να περάσω μία στρώση χρώμα τοπικά σε εκείνο το σημείο, ή απλά βάψιμο κατευθείαν όλου του τοίχου? Εννοείται μετά απο τρίψιμο, καθαρισμό, αστάρωμα κλπ Εφόσον βάψεις ολόκληρο τον τοίχο δε χρειάζεται τίποτα. Αν ήθελες μόνο τοπικά για να μη φαίνεται θα επρέπε να έχεις χρώμα από τον ίδιο κουβά ιδανικά κι όχι πολυκαιρισμένο χρώμα (στον υπάρχον τοίχο). 10 λεπτά πριν, tipotenios είπε Ποιός θεωρείτε ότι είναι ο καλύτερος τρόπος για αποκατάσταση ξετρυπήματος σε τοίχο απο τούβλα πχ απο αφαίρεση παλαιών σωλήνων κλιματιστικού? Γέμισμα με κομμάτια τούβλου + κόλλα πλακιδίων με οικοδομική ρητίνη και μετά σοβάς θα ήταν μια αξιόπιστη λύση χωρίς σκασίματα? Πολύ απλός τρόπος και που συνήθως δε δημιουργεί πρόβλημα, γέμισμα τα μεγάλα κομμάτια με φελιζόλ και υπολογίζεις να αφήσεις χώρο για τα απαραίτητα επιχρίσματα μετά (σοβάς, στοκάρισμα κλπ). Το γέμισμα με τούβλο και κόλλα παίζει επίσης μια χαρά, πάλι αφήνοντας χώρο για τον τελικό σοβά, στοκάρισμα κλπ. Εφόσον στο τέλος κολλήσει σοβάς με σοβά συνήθως δεν υπάρχει θέμα 1
tipotenios Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου 8 λεπτά πριν, nickol-us είπε Αν γνωρίζεις κάνε δική σου λάσπη με ασβέστη, εκτός του πιο οικονομικού θεωρώ οτι κολλάει και καλύτερα. Διαβροχή πρώτα για να φύγουν σαθρά - σκόνες και να μην τραβήξει ο σοβάς απότομα και σπάσει (το τελευταίο περισσότερο για τις ζεστές ημέρες της Ελλάδας κι όχι αυτή την εποχή). Αστάρι δεν βλέπω γιατί να χρειαστείς. Αστάρι μόνο για το χρώμα όταν τελειώσεις με τα επιχρίσματα. Σπιράλ αποφεύγουμε εκτός κι αν είναι αναγκαίο, έχει στροφές κλπ. Ιδανικά ελαφριού τύπου ευθύγραμμες που θα περάσουν πιο εύκολα τα καλώδια και η ατσαλίνα μετά. Σοβάτισμα, τριβίδι, στοκάρισμα (ή τελική στρώση σοβά όποια κι αν είναι αυτή), τρίψιμο αν δε θες να φαίνεται τίποτα Εφόσον βάψεις ολόκληρο τον τοίχο δε χρειάζεται τίποτα. Αν ήθελες μόνο τοπικά για να μη φαίνεται θα επρέπε να έχεις χρώμα από τον ίδιο κουβά ιδανικά κι όχι πολυκαιρισμένο χρώμα (στον υπάρχον τοίχο). Πολύ απλός τρόπος και που συνήθως δε δημιουργεί πρόβλημα, γέμισμα τα μεγάλα κομμάτια με φελιζόλ και υπολογίζεις να αφήσεις χώρο για τα απαραίτητα επιχρίσματα μετά (σοβάς, στοκάρισμα κλπ). Το γέμισμα με τούβλο και κόλλα παίζει επίσης μια χαρά, πάλι αφήνοντας χώρο για τον τελικό σοβά, στοκάρισμα κλπ. Εφόσον στο τέλος κολλήσει σοβάς με σοβά συνήθως δεν υπάρχει θέμα Ευχαριστώ αδερφέ. Καλό βράδυ! 1
chios Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Δημοσ. 2 Φεβρουαρίου Ένας εύκολος τρόπος για να κλείσουν τρύπες είναι γέμισμα με αφρό Πολυουρεθάνη. 1
panseit Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Καλησπέρα στην παρέα. Έχετε ιδέα πού θα βρω και πώς μπορώ να ζητήσω τα παρακάτω μέρη του μηχανισμού "κλειδώματος" ενός συρόμενου παραθύρου; Τώρα δεν ασφαλίζει η πόρτα (ανεξάρτητα με την κίνηση του χερουλιού)
nickol-us Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 5 ώρες πριν, panseit είπε Καλησπέρα στην παρέα. Έχετε ιδέα πού θα βρω και πώς μπορώ να ζητήσω τα παρακάτω μέρη του μηχανισμού "κλειδώματος" ενός συρόμενου παραθύρου; Τώρα δεν ασφαλίζει η πόρτα (ανεξάρτητα με την κίνηση του χερουλιού) Μέχρι να απαντήσει κάποιος γνώστης, σε αναζήτησω το βρίσκω ως κλειδαριά συρούμενου σε σετ https://rozos.gr/el/3158-κλειδαριά-συρομένου-sl-560.html https://smart-home.gr/el/122-κλειδαριά-ασφαλείας-για-συρόμενες-πόρτες-και-παράθυρα-αλουμινίου-sl-560.html ενώ βρήκα ως ανταλλακτικό και το αντίκρυσμα https://www.e-metalshop.gr/aloyminia/e3arthmata-aloyminioy/syromeno/kleidaries-syromenoy/antikrysma-kleidarias-in-line-syromenoy-(lepto)-ashmi-6308800011-gu-gia-seira-alumil-s350-h-m14600 Υποθέτω οτι θα έβρισκες αυτό που ήθελες αν έπαιρνες στο χέρι τα ανταλλακτικά και επισκεπτόσουν κάποιο σχετικό και φυσικό κατάστημα, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα 1
panseit Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2 hours ago, nickol-us said: Μέχρι να απαντήσει κάποιος γνώστης, σε αναζήτησω το βρίσκω ως κλειδαριά συρούμενου σε σετ https://rozos.gr/el/3158-κλειδαριά-συρομένου-sl-560.html https://smart-home.gr/el/122-κλειδαριά-ασφαλείας-για-συρόμενες-πόρτες-και-παράθυρα-αλουμινίου-sl-560.html ενώ βρήκα ως ανταλλακτικό και το αντίκρυσμα https://www.e-metalshop.gr/aloyminia/e3arthmata-aloyminioy/syromeno/kleidaries-syromenoy/antikrysma-kleidarias-in-line-syromenoy-(lepto)-ashmi-6308800011-gu-gia-seira-alumil-s350-h-m14600 Υποθέτω οτι θα έβρισκες αυτό που ήθελες αν έπαιρνες στο χέρι τα ανταλλακτικά και επισκεπτόσουν κάποιο σχετικό και φυσικό κατάστημα, εφόσον υπάρχει αυτή η δυνατότητα Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Υποθέτω σε κατάστημα πορτών αλουμινίου ή κλειδαρά;
zio10 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Αυτή η διακόσμηση που κυκλοφορεί πολύ με τα ξύλινα πηχακια στον τοίχο γίνεται μόνο με τα έτοιμα πάνελ που πουλάνε; Γιατί κοίταξα και είναι αρκετά ακριβά, κάπου 20€ για ούτε 20εκ. Δηλαδή για ένα τοίχο βγαίνει αρκετά ακριβά . Έχει υπόψη του κάποιος κάποια εναλλακτική;
nickol-us Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου (επεξεργασμένο) 1 ώρα πριν, panseit είπε Σε ευχαριστώ πάρα πολύ! Υποθέτω σε κατάστημα πορτών αλουμινίου ή κλειδαρά; Έχει καταστήματα που πωλούν παρελκόμενα για συστήματα αλουμινίου. Κάπου στην Ιερά οδό έχω πάει εγώ αλλά σίγουρα στην Αθήνα υπάρχουν άπειρα Επεξ/σία 3 Φεβρουαρίου από nickol-us 1
kax54638 Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 1 hour ago, zio10 said: Αυτή η διακόσμηση που κυκλοφορεί πολύ με τα ξύλινα πηχακια στον τοίχο γίνεται μόνο με τα έτοιμα πάνελ που πουλάνε; Γιατί κοίταξα και είναι αρκετά ακριβά, κάπου 20€ για ούτε 20εκ. Δηλαδή για ένα τοίχο βγαίνει αρκετά ακριβά . Έχει υπόψη του κάποιος κάποια εναλλακτική; Έχω δει video που το κάνουν και μόνοι τους με μεμονομένα ξύλινα πηχάκια αλλά είναι πολύ μεγαλύτερη φασαρία και ενδεχομένως να σου βγει και πιο ακριβό. Και εμένα μου αρέσει αλλά είναι ακριβά αν κάνεις έναν ολόκληρο τόιχο. Στο Leroy merlin ίσως είναι τα πιο οικονιμικά που έχω δει. 1
kotsoz Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Καλησπέρα, Στα της φωτογραφίας η οπτική ίνα ακολουθεί την διαδρομή πάνω απο την κάσα, καταλήγει στο boxάκι και απο εκεί σε οπτικό μετατροπέα και ρούτερ πίσω απο το έπιπλο της TV. Θέλω για τον προφανή λόγο (ζωγραφίες στον τοίχο ) να τα μεταφέρω όλα στο πίσω δωμάτιο πάνω απο την κάσα. Η τρύπα θέλω να γίνει ακριβώς πάνω απο την κάσα της πόρτας έτσι ώστε στον τοίχο που κοιτάει η φωτογραφία να μην υπάρχει τίποτα (να είναι όλα στην πίσω μεριά του) Μίλησα με κοσμοτέ και θέλουν 100 ευρώ για να έρθει τεχνικός. Τα βρίσκω πολλά αλλά δεν έχω γνώση οπότε ρωτάω τα εξής. 1. είναι κάτι που αν πιάνουν τα χέρια κάποιου μπορεί να το κάνει ή θέλει και κάποια παραμετροποίηση στο box την οποία μπορεί να την κάνει μόνο τεχνικός με ειδικά εργαλεία/γνώσεις? 2. μπορώ, με πολλή προσοχή, να ξεκολλήσω την οπτική χωρίς να σπάσει ή θα σπάσει και θα έχω άλλα. 3. Πως θα την κολλήσω στην πίσω μεριά? 4. έχετε καμία άλλη πρόταση - συμβουλή ?
BigBlack Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 20 hours ago, Liverpool89 said: Δεν εχω το κουτι. Δυστυχως, αλλα με βολεψε πολυ. Δεν εχει σημασία, την αποδειξη θα χρειαστεις μονο. Παρε στην τηλεφωνικη υποστήριξη και θα σου πουν τη διαδικασία.
Sebu Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου Δημοσ. 3 Φεβρουαρίου 2 hours ago, kotsoz said: Καλησπέρα, Στα της φωτογραφίας η οπτική ίνα ακολουθεί την διαδρομή πάνω απο την κάσα, καταλήγει στο boxάκι και απο εκεί σε οπτικό μετατροπέα και ρούτερ πίσω απο το έπιπλο της TV. Θέλω για τον προφανή λόγο (ζωγραφίες στον τοίχο ) να τα μεταφέρω όλα στο πίσω δωμάτιο πάνω απο την κάσα. Η τρύπα θέλω να γίνει ακριβώς πάνω απο την κάσα της πόρτας έτσι ώστε στον τοίχο που κοιτάει η φωτογραφία να μην υπάρχει τίποτα (να είναι όλα στην πίσω μεριά του) Μίλησα με κοσμοτέ και θέλουν 100 ευρώ για να έρθει τεχνικός. Τα βρίσκω πολλά αλλά δεν έχω γνώση οπότε ρωτάω τα εξής. 1. είναι κάτι που αν πιάνουν τα χέρια κάποιου μπορεί να το κάνει ή θέλει και κάποια παραμετροποίηση στο box την οποία μπορεί να την κάνει μόνο τεχνικός με ειδικά εργαλεία/γνώσεις? 2. μπορώ, με πολλή προσοχή, να ξεκολλήσω την οπτική χωρίς να σπάσει ή θα σπάσει και θα έχω άλλα. 3. Πως θα την κολλήσω στην πίσω μεριά? 4. έχετε καμία άλλη πρόταση - συμβουλή ? Θα συνιστουσα πριν τρυπησεις πανω απο την κασα να κανεις ενα ελεγχο οτι δεν περνανε καλωδια ρευματος. Λχ εγω που ηθελα να κανω κατι παρομοιο με καλωδιο utp πριν 1-2 χρονια, σε σπιτι 20ετιας ανακαλυψα οτι πανω απο τις κασες σε ολες τις εσωτερικες πορτες ο εργολαβος εχει τσιμεντωσει γιατι σε εκεινο το υψος εχει περασει τα καλωδια ρευματος που πανε στα διαφορα κουτακια/διακλαδωτες στον τοιχο. Οποτε ευκολα γινεται ζημια ή τσουρουφλιζεσαι ζωντανος. Κατεληξα να κατεβασω το καλωδιο κατω και να το φερω στην κατω γωνια της κασας στο υψος του σοβατεπι. Εσυ εχεις λιγο πιο συνθετο εργο κιολας καθως η οπτικη αν δεν την βαλεις σε πλαστικο καναλι και θες να την κολλησεις στον τοιχο, αν θυμαμαι καλα χρησιμοποιουν ειδικη κολλα/μαστιχη που δεν καταστρεφει την ινα. Αν θυμαμαι εδω ή σε γειτονικο φορουμ σε αντιστοιχο θρεντ για τις οπτικες ομως υπηρχε συζητηση τι υλικα χρησιμοποιουνται για να μην γινει ζημια στις ινες.
dimviii Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου υπαρχει καποια αλλη λυση για να μην βγαινουν αφροι απο το σχαρακι του μπανιου εκτος απο αυτα τα σχαρακια που κλεινουν τελειως περιστροφικα?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα