meletis_m Δημοσ. χθες στις 07:24 μμ Δημοσ. χθες στις 07:24 μμ Στις 27/1/2025 στις 7:14 ΜΜ, efib είπε Τι προτείνετε για τα κλασικά μερεμετια σε ένα σπίτι; Τρύπημα τοίχου εξωτερικού για κανένα φωτιστικού, τοίχου εσωτερικού για κορνίζα, κουρτινόξυλα, τρύπημα σε ξύλινο ράφι. Αρχικά σκεφτόμουν ένα κρουστικό δράπανο με ρεύμα, αλλά δεν θέλω να έχω περιορισμό όταν είμαι σε εξωτερικό χώρο. https://www.skroutz.gr/s/6097562/Bosch-GSR-12V-15-Drapanokatsavido-Mpatarias-12V-1x4Ah-1x2Ah-0615990G6L.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share αυτό είναι επαρκές ή χρειάζομαι οπωσδήποτε κρουστικό δράπανο. Βγάζει το Lidl την Δευτέρα ένα κρουστικό δράπανο με μπαταρία, και θα το σκεφτόμουν. Ευχαριστώ Δες κανένα Bosch SDS Plus με ρεύμα και τραβάς μπαλαντεζα . Προσωπικά έχω το GBH 2-26 ~200€ το είχα πάρει πριν 4-5 χρονια
cthulhucarbide Δημοσ. πριν από 23 ώρες Δημοσ. πριν από 23 ώρες 47 λεπτά πριν, meletis_m είπε Δες κανένα Bosch SDS Plus με ρεύμα και τραβάς μπαλαντεζα . Προσωπικά έχω το GBH 2-26 ~200€ το είχα πάρει πριν 4-5 χρονια Bruh, 200€ κατεδαφιστικό (που δεν θα χρησιμεύει και για άλλες δουλειές) απλά για καμιά τρύπα που και που στο σπίτι και καμιά κορνίζα? 1
efib Δημοσ. πριν από 22 ώρες Δημοσ. πριν από 22 ώρες 1 ώρα πριν, meletis_m είπε Δες κανένα Bosch SDS Plus με ρεύμα και τραβάς μπαλαντεζα . Προσωπικά έχω το GBH 2-26 ~200€ το είχα πάρει πριν 4-5 χρονια Το θέμα είναι ότι θέλω να κάνω δουλειές γύρω στο σπίτι και είναι μακριά πχ το γκαράζ, και δεν θέλω να μπλέκω με καλώδια. Ήδη έχω για την μεσινεζα και με κουράζει.
BigBlack Δημοσ. πριν από 20 ώρες Δημοσ. πριν από 20 ώρες 2 hours ago, efib said: Το θέμα είναι ότι θέλω να κάνω δουλειές γύρω στο σπίτι και είναι μακριά πχ το γκαράζ, και δεν θέλω να μπλέκω με καλώδια. Ήδη έχω για την μεσινεζα και με κουράζει. Πόσα χρήματα θα ήθελες να δώσεις για ένα μπαταρίας;
efib Δημοσ. πριν από 19 ώρες Δημοσ. πριν από 19 ώρες (επεξεργασμένο) @BigBlack150€ max. Θέλω να βάζω και βούρτσα για να καθαρίζω τα καθίσματα του αυτοκινήτου, χάλια, καναπέδες. Φαντάζομαι αυτό δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε δύναμη https://www.skroutz.gr/c/3422/exartimata-ilektrikon-ergaleion.html?keyphrase=βουρτσα+καθαρισμου+για+δραπανο&utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share αυτό δεν είναι βούρτσα για δράπανο; Επεξ/σία πριν από 19 ώρες από efib 2
BigBlack Δημοσ. πριν από 18 ώρες Δημοσ. πριν από 18 ώρες (επεξεργασμένο) 54 minutes ago, efib said: @BigBlack150€ max. Θέλω να βάζω και βούρτσα για να καθαρίζω τα καθίσματα του αυτοκινήτου, χάλια, καναπέδες. Φαντάζομαι αυτό δεν έχει ιδιαίτερες απαιτήσεις σε δύναμη Με μπέρδεψες! Τί βούρτσα; Εγώ πάντως θα σου πρότεινα είτε να κοιτάξεις κατά Bormann Pro, πχ αυτό εδώ κομπλέ με δύο μπαταρίες, φορτιστή, βαλιτσάκι, αξεσουάρ, ελαφρύ και ανθεκτικό στα 159. Είτε αν το θέλεις για αραιή χρήση να περιμένεις να βγάλει το lidl κανένα 20βολτο κρουστικό με 40-50 ευρώ και να βάλεις άλλα τόσα για μιά 4Ah μπαταρία + φορτιστή. Βγάζει συχνά τέτοια, κομπλέ κι αυτά με βαλιτσάκι και τα 3 ή 5 χρόνια (ανάλογα τη σειρά) no questions asked εγγύηση. Είτε, αν πας για τέρμα οικονομικά να πάρεις αυτό εδώ π.χ. που είναι κομπλέ με κάτω από 80 ευρώ. Έχω εργαλεία και από τις τρεις αυτές μάρκες και μπορώ να πω πως είμαι πολύ ικανοποιημένος με τη σχέση ποιότητας τιμής αλλά και με την μέχρι τώρα αντοχή τους. Ερασιτεχνική χρήση κάνω αλλά υπάρχουν μικρές περίοδοι που τα ζορίζω με καθημερινή πολύωρη χρήση. Καλό είναι να σκεφτείς αν θα χρειαστείς άλλα εργαλεία μπαταρίας καθώς θα σε διευκολύνει να έχεις ίδιες μπαταρίες σε όλα αυτά. Το εργαλείο μπαταρίας είναι και λίγο επένδυση με αυτή την έννοια, δε θες να καταλήξεις με 5 εργαλεία με ασύμβατες μπαταρίες και φορτιστές, ιδανικά αν κάνεις καλή αρχική επιλογή ακολουθείς αυτό το δρόμο. Για να τα λέμε όλα όμως, γωνιακό τροχό μπαταρίας έχω ένα Makita brushless για φορητότητα και ρεύματος ένα θηρίο Dewalt για τρίψιμο σε μπετά, μωσαικά κλπ. Ο τροχός θέλει δύναμη, καλοφτιαγμένο εργαλείο και μεγάλες μπαταρίες, ότι έχω δει σε 2nd tier μάρκες ήταν ανεπαρκές για βαριά δουλειά. 57 minutes ago, efib said: https://www.skroutz.gr/c/3422/exartimata-ilektrikon-ergaleion.html?keyphrase=βουρτσα+καθαρισμου+για+δραπανο&utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share αυτό δεν είναι βούρτσα για δράπανο; Ναι αλλά εγώ δεν θα την έβρεχα με σαπουνόνερα και να τη βάλω στο δράπανο. Τέλος πάντων, εσύ ξέρεις. Για να υπάρχουν μάλλον κάποιοι τις χρησιμοποιούν. Επεξ/σία πριν από 18 ώρες από BigBlack
papoys1 Δημοσ. πριν από 14 ώρες Δημοσ. πριν από 14 ώρες 13 ώρες πριν, tasoe είπε Μια βοήθεια παρακαλώ από μάστορα-υδραυλικό. Πήρα έναν νέο νιπτήρα και μια νέα μπαταρία αλλά το πράμα που βιδώνει στην τρύπα του νιπτήρα για να φεύγουν τα νερά δεν ταιριάζει γιατί ο νιπτήρας έχει πολύ μικρό πάχος σε κείνο το σημείο. Ο προηγούμενός μου είχε πολύ μεγαλύτερο και θα ταίριαζε κανονικά. Θέλω καμιά συμβουλή πως να το μοντάρω. Καταρχάς έχω τη υνατότητα να επιστρέψω τη μπαταρία και να πάρω άλλη αλλά και πάλι δεν ξέρω πως να ψάξω αυτό το χαρακτηριστικό, δηλαδή πως θα κοιτάξω για μπαταρία που το εξάρτημα που βιδώνει στην τρύπα του νιπτήρα να είναι κατάλληλο για λεπτή τρύπα νιπτήρα? Στην πρώτη φωτό φαίνεται το πρόβλημα, θέλω κανά πόντο ακόμα να βιδώσει αυτό το πράγμα για σφίξει το λάστιχο στον νιπτήρα αλλά δε βιδώνει άλλο. Σκέφτηκα να κόψω 1,5 πόντο από την κάτω μεριά όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτό και να το βιδώσω όσο πρέπει, φοβάμαι όμως μετά ότι μπορεί να έχω πρόβλημα με το εσωτερικό μέρος εκείνου του σημείου (το πράμα που ανεβοκατεβάζεις για να βουλώνει ο νιπτήρας). Σκέφτηκα επίσης αν υπάρχει κάποιο λάστιχο κατάλληλο για τέτοιες περιπτώσεις που να μου καλύψει περιμετρικά εκείνο τον 1 πόντο και να το βάλω αντί για το original μαύρο λάστιχο. Παρακαλώ τα φώτα σας. Κοψε αυτό που εχεις αρχικά όπως το δείχνεις στη φωτο για σφίξει στο λαστιχάκι.Αν δεν έχεις διαρροές είσαι οκ αν δεις ότι τρεχει νερα πας παίρνεις ένα κατάλληλο που εδειξε ο Παρης. 1
tasoe Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες 3 hours ago, papoys1 said: Κοψε αυτό που εχεις αρχικά όπως το δείχνεις στη φωτο για σφίξει στο λαστιχάκι.Αν δεν έχεις διαρροές είσαι οκ αν δεις ότι τρεχει νερα πας παίρνεις ένα κατάλληλο που εδειξε ο Παρης. Αυτό θα κάνω, θα το αναλάβω σήμερα, αλλά νομίζω ότι θα χρειαστεί λίγο κόψιμο και το εσωτερικό μαντζαφλάρι που βουλώνει όταν κατεβάζεις το σιδεράκι από κάτω. Ευτυχώς είναι πλαστικό και θα γίνει εύκολα. 1
Adon1s Δημοσ. πριν από 11 ώρες Δημοσ. πριν από 11 ώρες Καλημέρα ομάδα. Θέλω μια βοήθεια σε κάτι που φαντάζομαι είναι εύκολο. Δεξιά της πόρτας εισόδου της πολυκατοικίας μας, το "κούφωμα" μέχρι τον πλαϊνό τοίχο έχει διάφανο τζάμι, και άρα όποιος περνάει από έξω, αν θέλει βλέπει μέσα (λογικό). Θέλουμε για λόγους ασφαλείας μετά από πρόσφατο περιστατικό (μαζί με άλλα μέτρα ασφαλείας που λάβαμε ως πολυκατοικία), να καλύψουμε αυτή την τζαμαρία με κάτι σαν αυτοκόλλητο ώστε να γίνει περισσότερο σκούρο και να περιορίζεται η οπτική πρόσβαση από έξω προς τα μέσα. Σκέφτομαι κάτι τύπου φιμέ, να βλέπεις από μέσα --> έξω αλλά να είναι δύσκολη η οπτική πρόσβαση από το πεζοδρόμιο. Δεν μας απασχολεί το εφέ του καθρέφτη λέγοντας φιμέ, αλλά περισσότερο αυτή η ιδιότητα. Σε μαγαζιά τύπου Πράκτικερ και Λερόϋ Μερλίν , η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη, σε γρήγορη αναζήτηση. Μπορεί κάποιος να δώσει κάποια ιδέα που μπορώ να βρω αυτό το υλικό ;
mechpanos Δημοσ. πριν από 10 ώρες Δημοσ. πριν από 10 ώρες 51 λεπτά πριν, Adon1s είπε Καλημέρα ομάδα. Θέλω μια βοήθεια σε κάτι που φαντάζομαι είναι εύκολο. Δεξιά της πόρτας εισόδου της πολυκατοικίας μας, το "κούφωμα" μέχρι τον πλαϊνό τοίχο έχει διάφανο τζάμι, και άρα όποιος περνάει από έξω, αν θέλει βλέπει μέσα (λογικό). Θέλουμε για λόγους ασφαλείας μετά από πρόσφατο περιστατικό (μαζί με άλλα μέτρα ασφαλείας που λάβαμε ως πολυκατοικία), να καλύψουμε αυτή την τζαμαρία με κάτι σαν αυτοκόλλητο ώστε να γίνει περισσότερο σκούρο και να περιορίζεται η οπτική πρόσβαση από έξω προς τα μέσα. Σκέφτομαι κάτι τύπου φιμέ, να βλέπεις από μέσα --> έξω αλλά να είναι δύσκολη η οπτική πρόσβαση από το πεζοδρόμιο. Δεν μας απασχολεί το εφέ του καθρέφτη λέγοντας φιμέ, αλλά περισσότερο αυτή η ιδιότητα. Σε μαγαζιά τύπου Πράκτικερ και Λερόϋ Μερλίν , η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη, σε γρήγορη αναζήτηση. Μπορεί κάποιος να δώσει κάποια ιδέα που μπορώ να βρω αυτό το υλικό ; Σε μαγαζιά με Παρ Μπριζ αυτοκινήτων; Τα φιμέ που βάζουν aftermarket στα αμάξια αυτό κάνουν. Και είναι και αντικλεπτικό, αν σπάσει κάποιος το τζάμι το κρατάει η μεμβράνη και δεν φεύγει.
Doubt Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες 1 ώρα πριν, Adon1s είπε Καλημέρα ομάδα. Θέλω μια βοήθεια σε κάτι που φαντάζομαι είναι εύκολο. Δεξιά της πόρτας εισόδου της πολυκατοικίας μας, το "κούφωμα" μέχρι τον πλαϊνό τοίχο έχει διάφανο τζάμι, και άρα όποιος περνάει από έξω, αν θέλει βλέπει μέσα (λογικό). Θέλουμε για λόγους ασφαλείας μετά από πρόσφατο περιστατικό (μαζί με άλλα μέτρα ασφαλείας που λάβαμε ως πολυκατοικία), να καλύψουμε αυτή την τζαμαρία με κάτι σαν αυτοκόλλητο ώστε να γίνει περισσότερο σκούρο και να περιορίζεται η οπτική πρόσβαση από έξω προς τα μέσα. Σκέφτομαι κάτι τύπου φιμέ, να βλέπεις από μέσα --> έξω αλλά να είναι δύσκολη η οπτική πρόσβαση από το πεζοδρόμιο. Δεν μας απασχολεί το εφέ του καθρέφτη λέγοντας φιμέ, αλλά περισσότερο αυτή η ιδιότητα. Σε μαγαζιά τύπου Πράκτικερ και Λερόϋ Μερλίν , η διαθεσιμότητα είναι περιορισμένη, σε γρήγορη αναζήτηση. Μπορεί κάποιος να δώσει κάποια ιδέα που μπορώ να βρω αυτό το υλικό ; Αν κάνεις μια αναζήτηση one way adhesive θα σου βγάλει διάφορα.
spectaculator Δημοσ. πριν από 9 ώρες Δημοσ. πριν από 9 ώρες Γνωρίζετε αν σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου είναι δυνατή η διάνοιξη καμινάδας εξαερισμού προς την ταράτσα; Τι ελάχιστη διάμετρο πρέπει να έχει; Μπορεί ο αέρας να φύγει από το σωλήνα απορροής των νερών του νιπτήρα που βγαίνει στην ταράτσα, ή η διάμετρός του (περ. 10 εκ) είναι μικρή;
zoranb Δημοσ. πριν από 6 ώρες Δημοσ. πριν από 6 ώρες (επεξεργασμένο) Μετά από μια πενταετία που βάφτηκε το στηθαίο του μπαλκονιού, φούσκωσε το χρώμα και έγινε έτσι. Το στηθαίο είναι φτιαγμένο από τσιμέντο, όχι τούβλα. Ξ΄λερει κανείς τί φταίει και φούσκωσε και μάλιστα τόσο σύντομα; Μήπως θα έπρεπε να έχει γίνει κάποια ειδική προεργασία πριν τη βαφή που αμελήθηκε; Επεξ/σία πριν από 6 ώρες από zoranb
Grfoxz Δημοσ. πριν από 4 ώρες Δημοσ. πριν από 4 ώρες (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, spectaculator είπε Γνωρίζετε αν σε διαμέρισμα τελευταίου ορόφου είναι δυνατή η διάνοιξη καμινάδας εξαερισμού προς την ταράτσα; Τι ελάχιστη διάμετρο πρέπει να έχει; Μπορεί ο αέρας να φύγει από το σωλήνα απορροής των νερών του νιπτήρα που βγαίνει στην ταράτσα, ή η διάμετρός του (περ. 10 εκ) είναι μικρή; Δεδομένου οτι υπάρχουν αποροφυτήρες με Φ100-Φ150 και φουρφουρια σε μπάνια με αντιστοιχη διάμετρο, με 10εκ είσαι στις διαστάσει αυτές πανω κάτω (κυριως κάτω). Ανάλογα για τον λόγο που το θες. Τωρα για το αν μπορεις να χρησιμοποιήσεις το σωλήνα απορροής η απάντηση είναι όχι. Δεδομενου οτι απο την ταρατσα κατεβαίνει ο σωλήνας και σε αυτον μπαίνουν τα νερα απορρόης του κάθε οροφου. Οποτε δεν ειναι μονο δικο σου και δεν μπορεις να το απομονώσεις. Τέλος στο σωληνα αυτο υπάρχει κάποιο S trap για μυρωδίες το οποίο κρατάει νερό επίτηδες. Οπότε δυσκολα. Επεξ/σία πριν από 4 ώρες από Grfoxz 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα