Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Τι προτείνετε για τα κλασικά μερεμετια σε ένα σπίτι; Τρύπημα τοίχου εξωτερικού για κανένα φωτιστικού, τοίχου εσωτερικού για κορνίζα, κουρτινόξυλα, τρύπημα σε ξύλινο ράφι. Αρχικά σκεφτόμουν ένα κρουστικό δράπανο με ρεύμα, αλλά δεν θέλω να έχω περιορισμό όταν είμαι σε εξωτερικό χώρο. 

https://www.skroutz.gr/s/6097562/Bosch-GSR-12V-15-Drapanokatsavido-Mpatarias-12V-1x4Ah-1x2Ah-0615990G6L.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share αυτό είναι επαρκές ή χρειάζομαι οπωσδήποτε κρουστικό δράπανο. Βγάζει το Lidl την Δευτέρα ένα κρουστικό δράπανο με μπαταρία, και θα το σκεφτόμουν. 

Ευχαριστώ 

• Απαντ. 1,2k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Στις κριτικές αναφέρει ότι κάνει για τρύπημα σε τοιχοποιία. Βάλαμε κάτι φωτιστικά έξω και ο μάστορας είχε ένα με μπαταρία parkside. 

Δημοσ.
30 λεπτά πριν, efib είπε

Στις κριτικές αναφέρει ότι κάνει για τρύπημα σε τοιχοποιία. Βάλαμε κάτι φωτιστικά έξω και ο μάστορας είχε ένα με μπαταρία parkside. 

Το κατσαβιδάκι που έχεις βάλει παραπάνω, δεν κάνει για τρυπήματα σε τοίχο.

Έχω στη δουλειά το αντίστοιχο με κρούση gsb 12v-15 και με σιγουριά σου λέω οτι ακόμη και στα 6άρια ούπα θα ζοριστείς και θα το ζορίσεις αρκετά. Δεν έχει δυνατή κρούση, μόνο σε μεγάλη ανάγκη το χρησιμοποιώ.

Αν θέλεις κατσαβίδι μπαταρίας που θα τρυπάει κιόλας, θα πρέπει να δεις λίγο "βαρύτερο" και πιο δυνατό 18v.

Του lidl το μαύρο 18v πιθανώς θα είναι μια χαρά και σε σωστή τιμή για ερασιτέχνη.

Ένα σκαπτικό 20v που βλέπω οτι βγάζει από Πέμπτη, σίγουρα τρυπάει αλλά δεν κάνει για βίδωμα...

• Thanks 1
Δημοσ.
1 ώρα πριν, efib είπε

Τι προτείνετε για τα κλασικά μερεμετια σε ένα σπίτι; Τρύπημα τοίχου εξωτερικού για κανένα φωτιστικού, τοίχου εσωτερικού για κορνίζα, κουρτινόξυλα, τρύπημα σε ξύλινο ράφι. Αρχικά σκεφτόμουν ένα κρουστικό δράπανο με ρεύμα, αλλά δεν θέλω να έχω περιορισμό όταν είμαι σε εξωτερικό χώρο. 

https://www.skroutz.gr/s/6097562/Bosch-GSR-12V-15-Drapanokatsavido-Mpatarias-12V-1x4Ah-1x2Ah-0615990G6L.html?utm_source=android&utm_campaign=skroutz_share αυτό είναι επαρκές ή χρειάζομαι οπωσδήποτε κρουστικό δράπανο. Βγάζει το Lidl την Δευτέρα ένα κρουστικό δράπανο με μπαταρία, και θα το σκεφτόμουν. 

Ευχαριστώ 

Αυτο ειναι κατσαβιδι. Δεν ειναι για να κανεις τρυπες. Παρε απο το lidl ενα κρουστικο δραπανο και ενα κατσαβιδι 20v και θα εισαι κομπλε για τις περισσοτερες δουλειες.

• Like 3
  • Thanks 1
Δημοσ.
2 ώρες πριν, efib είπε

Τι προτείνετε για τα κλασικά μερεμετια σε ένα σπίτι; Τρύπημα τοίχου εξωτερικού για κανένα φωτιστικού, τοίχου εσωτερικού για κορνίζα, κουρτινόξυλα, τρύπημα σε ξύλινο ράφι. Αρχικά σκεφτόμουν ένα κρουστικό δράπανο με ρεύμα, αλλά δεν θέλω να έχω περιορισμό όταν είμαι σε εξωτερικό χώρο

Πάρε ένα δραπανοκατσάβιδο μπαταρίας που να φτάνει τις 2000 στροφές και να έχει και κρουστική λειτουργία και όλες αυτές οι δουλειές θα γίνουν σαν βούτυρο.

Ή πάρε ένα δράπανο ρεύματος, που όλα έχουν έτσι και αλλιώς πολλές στροφές (2500 συνήθως) και κρουστική επιλογή.

• Like 1
  • Thanks 1
Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ το team. Επομένως αν προλάβω θα πάρω το 20v κρουστικό δράπανο του lidl, αλλιώς ένα ωραιότατο Bosch ρεύματος. Θα επανέλθω με ερωτήσεις για τρυπήματα σε πλακάκι μπάνιου γιατί αλλάζω σύστημα θέρμανσης και πρέπει να βάλω ένα αεροθερμο τοίχου.

Δημοσ.

Αυτό είναι πνευματικό. Είναι κρουστικό και κατεδαφιστικό ταυτόχρονα.

Ναι ανοίγει, και με άνεση αλλά είναι εξειδικευμένο και overkill για έναν ερασιτέχνη. Και δεν μπορεί να ανοίγει τρύπες σε ξύλο ούτε μέταλλο ούτε βίδωμα με άνεση καθώς δεν είναι αυτός ο πρωταρχικός του σκοπός.

Καλύτερα να πάρεις ένα all around εργαλείο το οποίο είναι ένα δραπανοκατσάβιδο 18-20 βολτ με 2000 στροφές και κρουστικό με το οποίο κάνεις τα πάντα καλά

• Like 2
Δημοσ.

Μια βοήθεια παρακαλώ από μάστορα-υδραυλικό. Πήρα έναν νέο νιπτήρα και μια νέα μπαταρία αλλά το πράμα που βιδώνει στην τρύπα του νιπτήρα για να φεύγουν τα νερά δεν ταιριάζει γιατί ο νιπτήρας έχει πολύ μικρό πάχος σε κείνο το σημείο. Ο προηγούμενός μου είχε πολύ μεγαλύτερο και θα ταίριαζε κανονικά. Θέλω καμιά συμβουλή πως να το μοντάρω. Καταρχάς έχω τη υνατότητα να επιστρέψω τη μπαταρία και να πάρω άλλη αλλά και πάλι δεν ξέρω πως να ψάξω αυτό το χαρακτηριστικό, δηλαδή πως θα κοιτάξω για μπαταρία που το εξάρτημα που βιδώνει στην τρύπα του νιπτήρα να είναι κατάλληλο για λεπτή τρύπα νιπτήρα?

Στην πρώτη φωτό φαίνεται το πρόβλημα, θέλω κανά πόντο ακόμα να βιδώσει αυτό το πράγμα για σφίξει το λάστιχο στον νιπτήρα αλλά δε βιδώνει άλλο. Σκέφτηκα να κόψω 1,5 πόντο από την κάτω μεριά όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτό και να το βιδώσω όσο πρέπει, φοβάμαι όμως μετά ότι μπορεί να έχω πρόβλημα με το εσωτερικό μέρος εκείνου του σημείου (το πράμα που ανεβοκατεβάζεις για να βουλώνει ο νιπτήρας). 

Σκέφτηκα επίσης αν υπάρχει κάποιο λάστιχο κατάλληλο για τέτοιες περιπτώσεις που να μου καλύψει περιμετρικά εκείνο τον 1 πόντο και να το βάλω αντί για το original μαύρο λάστιχο. 

Παρακαλώ τα φώτα σας.

474981750_2364650720561750_1430246185724005169_n.jpg

473824569_3909342309381242_5432001805046970863_n.jpg

Δημοσ.
8 minutes ago, tasoe said:

Μια βοήθεια παρακαλώ από μάστορα-υδραυλικό. Πήρα έναν νέο νιπτήρα και μια νέα μπαταρία αλλά το πράμα που βιδώνει στην τρύπα του νιπτήρα για να φεύγουν τα νερά δεν ταιριάζει γιατί ο νιπτήρας έχει πολύ μικρό πάχος σε κείνο το σημείο. Ο προηγούμενός μου είχε πολύ μεγαλύτερο και θα ταίριαζε κανονικά. Θέλω καμιά συμβουλή πως να το μοντάρω. Καταρχάς έχω τη υνατότητα να επιστρέψω τη μπαταρία και να πάρω άλλη αλλά και πάλι δεν ξέρω πως να ψάξω αυτό το χαρακτηριστικό, δηλαδή πως θα κοιτάξω για μπαταρία που το εξάρτημα που βιδώνει στην τρύπα του νιπτήρα να είναι κατάλληλο για λεπτή τρύπα νιπτήρα?

Στην πρώτη φωτό φαίνεται το πρόβλημα, θέλω κανά πόντο ακόμα να βιδώσει αυτό το πράγμα για σφίξει το λάστιχο στον νιπτήρα αλλά δε βιδώνει άλλο. Σκέφτηκα να κόψω 1,5 πόντο από την κάτω μεριά όπως φαίνεται στη δεύτερη φωτό και να το βιδώσω όσο πρέπει, φοβάμαι όμως μετά ότι μπορεί να έχω πρόβλημα με το εσωτερικό μέρος εκείνου του σημείου (το πράμα που ανεβοκατεβάζεις για να βουλώνει ο νιπτήρας). 

Σκέφτηκα επίσης αν υπάρχει κάποιο λάστιχο κατάλληλο για τέτοιες περιπτώσεις που να μου καλύψει περιμετρικά εκείνο τον 1 πόντο και να το βάλω αντί για το original μαύρο λάστιχο. 

Παρακαλώ τα φώτα σας.

474981750_2364650720561750_1430246185724005169_n.jpg

473824569_3909342309381242_5432001805046970863_n.jpg

Λογικά δεν έχει υπερχείλιση.  Θες κάτι τέτοιο (τυχαίο link)

https://e-sakellariou.gr/product/valvida-niptira-clic-clac-choris-ypercheilisi-chrome/

• Like 1
Δημοσ.
4 minutes ago, ΠάρηςΓ said:

Λογικά δεν έχει υπερχείλιση.  Θες κάτι τέτοιο (τυχαίο link)

https://e-sakellariou.gr/product/valvida-niptira-clic-clac-choris-ypercheilisi-chrome/

Α κατάλαβα, ναι ο νιπτήρας δεν έχει τρύπα υπερχείλισης. Το έπιασα, θα έπρεπε να έχω βαλβίδα χωρίς τις τρύπες που θα κατέληγε η υπερχείλιση. Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια διαφορά. Πως διάολο όμως θα μπορούσα να πάρω μπαταρία με την κατάλληλη βαλβίδα? Δεν το γράφει κάπου στα χαρακτηριστικά.

Δημοσ.
2 minutes ago, tasoe said:

Α κατάλαβα, ναι ο νιπτήρας δεν έχει τρύπα υπερχείλισης. Το έπιασα, θα έπρεπε να έχω βαλβίδα χωρίς τις τρύπες που θα κατέληγε η υπερχείλιση. Δεν ήξερα ότι υπήρχε τέτοια διαφορά. Πως διάολο όμως θα μπορούσα να πάρω μπαταρία με την κατάλληλη βαλβίδα? Δεν το γράφει κάπου στα χαρακτηριστικά.

Δε πάνε πακέτο πάντα. Πουλάνε βαλβίδες ένα σωρό από 5€ έως 1000€+++.

Υπάρχουν και βρύσες χωρίς το μοχλό ανάλογα την εταιρεία. Βέβαια η βρύση μπαίνει όπως και να έχει, για αισθητικούς λόγους είναι το θέμα 

• Like 2

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...