funbreaker Δημοσ. Δευτέρα στις 07:38 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 07:38 μμ 1 hour ago, mechpanos said: Ρε συ να σου πω κάτι...τσάμπα παιδεύεσαι... ξέρεις τί καίει η λεντοταινία τόσα μέτρα σε κρυφό φωτισμό!!! Εντάξει ωραία είναι, αλλά εγώ την έχω βάλει και δεν την ανάβω σχεδόν ποτέ, ακόμα και ντιμαρισμένη...πιο πολύ μου αρέσει ο φωτισμός από τη σύνθεση της tv που έρχεται, παρά του κρυφού της οροφής. Γούστα είναι αυτά βέβαια...Αλλά πολύ φρου φρου για το τίποτα εκεί θέλω να καταλήξω. Εγώ γουστάρω πολύ με τον φωτισμό στο σπίτι. Για να καταλάβεις, στο σπίτι που είμαι τώρα, έχω led και φώτα σε διάφορα σημεία και έχω διαφορετικούς έτοιμους συνδυασμούς για διαφορετικές περιστάσεις (ύπνο, χαλάρωση, διάβασμα, επισκέψεις, κτλ) και τα ενεργοποιώ φωνητικά απ' το smart home. Με βολεύει παρά πολύ. Ο σωστός φωτισμός μπορεί να αναβαθμίσει πολύ έναν χώρο καθώς και την διάθεσή σου. (Θυμίσου τί μεγάλο ρόλο έπαιξε στην τελετή έναρξης το 2004) Οπότε μετά την μικρή παρένθεση ας επιστρέψουμε στο τελευταίο μου ερώτημα σχετικά με τα φθηνά υλικά πολυστερίνης.
Grfoxz Δημοσ. Δευτέρα στις 08:55 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 08:55 μμ 1 ώρα πριν, funbreaker είπε Εγώ γουστάρω πολύ με τον φωτισμό στο σπίτι. Για να καταλάβεις, στο σπίτι που είμαι τώρα, έχω led και φώτα σε διάφορα σημεία και έχω διαφορετικούς έτοιμους συνδυασμούς για διαφορετικές περιστάσεις (ύπνο, χαλάρωση, διάβασμα, επισκέψεις, κτλ) και τα ενεργοποιώ φωνητικά απ' το smart home. Δεν χρειάζεται να επέμβεις τόσο πολύ στο σπίτι για να το πετύχεις αυτό. Ένα φωτιστικό από ΙΚΕΑ με μια smart RGB λάμπα, μια ledoταινια RGB από Κίνα με smart τροφοδοσία κάτω από τα ράφια ή έπιπλο TV ή σύνθετο ή πίσω από καναπέ και είσαι έτοιμος. Είχα κάνει ακριβώς το ίδιο με μια ραφιερα IKEA kallax και το φως έβγαινε από πίσω. Πολύ premium αποτέλεσμα με 10 ευρώ.
nickol-us Δημοσ. Δευτέρα στις 09:28 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:28 μμ 3 ώρες πριν, funbreaker είπε Έχει νόημα ή το υλικό θα φαίνεται τελείως γύφτικο και το αισθητικό αποτέλεσμα θα ειναι χειρότερο; Έχει βάλει κανείς τέτοιο φθηνό υλικό; Κορνίζα πολυστερίνης (όχι την συγκεκριμένη για κρυφό φωτισμό) έχω βάλει εγώ στο μπάνιο. Με το που σταρωθεί και βαφτεί δεν ξεχωρίζει απ΄τα γύψινα που έβαζαν στα σπίτια. 1
papoys1 Δημοσ. Δευτέρα στις 09:46 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 09:46 μμ (επεξεργασμένο) 23 ώρες πριν, funbreaker είπε Δηλαδή ένα τέτοιο πράγμα θα κοστίσει 1000 ευρώ; Γενικά ο σκοπός μου είναι να το κάνω με μια σχετικά απλή και φθηνή λύση. Μέσα μπορώ να βάλω μια smart ταινία led, να αλλάζει και χρώματα. Έχει κανείς εμπειρία για να αποσαφηνίσουμε αν θα κοστίσει 4ψηφιο αριθμό ή κάτω από 500; Ιδια έχω βάλει στο σαλόνι της κόρης μου μου με μακριές λάμπες φθορίου αλλά έχω φτιάξει και το ταβάνι με 16 σποτάκια .Φοβερή δουλειά χαζεύει όποιος το βλέπει.Απλά τα περιμετρικά ακουμπανε στην πίσω μεριά στον τοίχο.Λίγο μπελάς στο βάψιμο να κάνεις διχρωμίες, Αν κάνεις μόνο περιμετρικά να ακουμπάνε στον τοίχο δε νομίζω να έχει μεγάλο κόστος και πιθανόν όχι πάνω από 500.. Εμένα ένας Σύριος τα έκανε που βρίσκεται πολλά χρόνια στην Ελλάδα και δουλεύει σε πολύ καλές τιμές. Επεξ/σία Δευτέρα στις 09:46 μμ από papoys1
funbreaker Δημοσ. Δευτέρα στις 10:48 μμ Δημοσ. Δευτέρα στις 10:48 μμ 1 hour ago, Grfoxz said: Δεν χρειάζεται να επέμβεις τόσο πολύ στο σπίτι για να το πετύχεις αυτό. Ένα φωτιστικό από ΙΚΕΑ με μια smart RGB λάμπα, μια ledoταινια RGB από Κίνα με smart τροφοδοσία κάτω από τα ράφια ή έπιπλο TV ή σύνθετο ή πίσω από καναπέ και είσαι έτοιμος. Είχα κάνει ακριβώς το ίδιο με μια ραφιερα IKEA kallax και το φως έβγαινε από πίσω. Πολύ premium αποτέλεσμα με 10 ευρώ. Το κάνω και με έπιπλα και με κουρτίνες κτλ αλλά είπα να κάνω κάτι επιπλέον. 1 hour ago, nickol-us said: Κορνίζα πολυστερίνης (όχι την συγκεκριμένη για κρυφό φωτισμό) έχω βάλει εγώ στο μπάνιο. Με το που σταρωθεί και βαφτεί δεν ξεχωρίζει απ΄τα γύψινα που έβαζαν στα σπίτια. Οκ άρα προσανατολίζομαι προς αυτή την λύση. 57 minutes ago, papoys1 said: Ιδια έχω βάλει στο σαλόνι της κόρης μου μου με μακριές λάμπες φθορίου αλλά έχω φτιάξει και το ταβάνι με 16 σποτάκια .Φοβερή δουλειά χαζεύει όποιος το βλέπει.Απλά τα περιμετρικά ακουμπανε στην πίσω μεριά στον τοίχο.Λίγο μπελάς στο βάψιμο να κάνεις διχρωμίες, Αν κάνεις μόνο περιμετρικά να ακουμπάνε στον τοίχο δε νομίζω να έχει μεγάλο κόστος και πιθανόν όχι πάνω από 500.. Εμένα ένας Σύριος τα έκανε που βρίσκεται πολλά χρόνια στην Ελλάδα και δουλεύει σε πολύ καλές τιμές. Αν όντως τα υλικά πολυστερίνης δεν δείχνουν άσχημα προσανατολίζομαι να κάνω κάτι με αυτά γιατί είμαι σίγουρος πως θα ξεπεράσω εύκολα τα 500 και δεν αξίζει για σπίτι που δεν είναι δικό σου. Έχει κανείς άλλος εμπειρία με υλικά πολυστερίνης;
papoys1 Δημοσ. Τρίτη στις 06:25 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:25 πμ 7 ώρες πριν, funbreaker είπε Έχει κανείς άλλος εμπειρία με υλικά πολυστερίνης; Εχω βάλει και και γω ένα απλό γωνιακό στο μπάνιο στο εξοχικό.Τοποθέτηση με ειδική κόλλα σωληνάριο, αστάρωμα με αστάρι νερού γιατί σκέφτηκα ότι νεφτιού ενδεχομένως θα έκανε ζημιά, Στοκάρισμα πάνω κάτω με ακρυλικό σωληνάριο και βάψιμο με πλαστικό. Είχα επιφυλάξεις πριν αλλα βγήκε τέλειο και πανέμορφο.Δεν το πίστευα ότι θα ήταν τόσο ωραίο..Ειχα φωτογραφίες αλλά αντε να τις βρεις.στο χαμό από εξωτερικούς δίσκους. Το μόνο που με παίδεψε ήταν το σωστό κόψιμο στις γωνίες.Είχα πάρει εργαλείο αλλά μέχρι να βρω τη σωστή τοποθέτηση να κόψω ήταν αγγούρι ειδικά στο μικρό παράθυρο που είχε μικρές διαστάσεις και πολλές γωνίες. Αν πιάνουν τα χέρια σου κάντο. Από leroy το είχα πάρει με ελάχιστα χρήματα κάνεις τη δευλειά σου. 1
nickol-us Δημοσ. Τρίτη στις 06:36 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 06:36 πμ 5 λεπτά πριν, papoys1 είπε Από leroy το είχα πάρει με ελάχιστα χρήματα κάνεις τη δευλειά σου. Σε όλα ναι εκτός από το τελευταίο. Το leroy είναι ακριβό στα προφίλ. Μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμές πέτυχα εδώ (έχει και γωνιακές). Φαντάζομαι δεν είναι ο μόνος αλλά έχει τεράστια διαφορά σε τιμές και ποικιλία από το leroy Βέβαια το προφίλ που ψάχνει το συγκεκριμένο (με φωλιά για led ταινία) δε νομίζω οτι θα το βρει εύκολα, ούτε leroy, ούτε σε αυτό που λέω
papoys1 Δημοσ. Τρίτη στις 07:38 πμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:38 πμ 55 λεπτά πριν, nickol-us είπε Σε όλα ναι εκτός από το τελευταίο. Το leroy είναι ακριβό στα προφίλ. Μεγάλη ποικιλία και πολύ καλές τιμές πέτυχα εδώ (έχει και γωνιακές). Φαντάζομαι δεν είναι ο μόνος αλλά έχει τεράστια διαφορά σε τιμές και ποικιλία από το leroy Βέβαια το προφίλ που ψάχνει το συγκεκριμένο (με φωλιά για led ταινία) δε νομίζω οτι θα το βρει εύκολα, ούτε leroy, ούτε σε αυτό που λέω Εχεις απόλυτο δίκιο ένα απλό γωνιακό 3-4 εκατοστών πήρα είναι κοντά μου καμια 10αριά μετρα ήθελα να μην ψάχνω το πήρα από κεί. Περισσότερο ήθελα να δείξω ότι είναι πολύ απλή και ευκολη η τοποθέτηση και το βάψιμο για κάποιον που πιάνουν τα χέρια του. 1
funbreaker Δημοσ. Τρίτη στις 01:06 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 01:06 μμ Εμένα τα χέρια μου δεν πιάνουν καθόλου αλλά πόσο θα με χρεώσει ένα μαστόρι για κάτι τέτοιο. Έτσι κι αλλιώς θα το βάψω το σπίτι, αν βρω κάποιον που να κάνει και τα 2 νομίζω δεν θα έχω μεγάλη επιβάρυνση.
DrLo Δημοσ. Τρίτη στις 07:13 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:13 μμ (επεξεργασμένο) Καλησπέρα, Για κάποιους περίεργους λόγους θέλω να κάνω σε ένα σύστημα φωτοβολταικών "υπο κλίμακα" ... να το εξηγήσω βασικά το παρακάτω (τα νούμερα ενδιεκτικά) - ένα μικρό φωτοφολταικό θα τροφοδοτεί μια και μοναδική παροχή (πχ μια μπαλαντέζα) που θα έχει ένα φορτίο που θα μπορώ να αλλάζω αλλά γενικά μιάμε για μικρά φορτία πχ 100-300W όχι για κανονικές εγκαταστάσεις. - αν πχ το φορτίο είναι μεγαλύτερο από ότι μπορεί να δωσει εκείνη τη στιγμή το φωτοβολταικό το υπόλοιποθ θα το "τσοντάρει" μια απλή πρίζα από τη παροχή του σπιτιού - Αν για οποιοδήποτε λόγο το φορτίο είναι μικρότερο από αυτό που δίνει εκείνη τη στιγμή το φωτοολταικό δε θα πρέπει να "γυρίζει" ρευμα στο δίκτυο του σπιτιού, θα πρέπει είτα να "ρυθμίζεται" το φωτοβολταικό ή στη χειρότερη να κόβεται Ουσιασιτικά δηλαδή μια μικρόγραφία σπιτιού με τον επιπλέον περιορισμό ότι δε θα πρέπει να γύριζει ρευμα στο δίκτυο. Το ερωτημά μου είναι: Τι πρέπει να είναι μέσα στο "γκρι κουτί" πέρα από ένα inverter ώστε πχ να ελέγχεται το πόσο θα τσοντάρει η μονιμη παροχή αλλά και ρυθμιζεται το πανελ και να μη γυρίζει ρευμα προς τα πίσω; υπάρχει κάτι "ένα σε όλα" (να μην ειναι δηλαδή ξεχωριστές συσκευές, inverter, controllers κλπ) και ιδαίτερα σε τόσο μικρές κλίμακες W ? Αν και μηχανικός από PV δεν έχω ιδαίτερη ιδέα. ΥΓ: Ιδανικά χωρις την ανάγκη υπαρξης μπαταριών. δεν απαιτειται πχ το φορτό να εξασφαλιζεται απο διακοπές ρευματος Επεξ/σία Τρίτη στις 07:16 μμ από DrLo
ΠάρηςΓ Δημοσ. Τρίτη στις 07:48 μμ Δημοσ. Τρίτη στις 07:48 μμ (επεξεργασμένο) 3 hours ago, DrLo said: Καλησπέρα, Για κάποιους περίεργους λόγους θέλω να κάνω σε ένα σύστημα φωτοβολταικών "υπο κλίμακα" ... να το εξηγήσω βασικά το παρακάτω (τα νούμερα ενδιεκτικά) - ένα μικρό φωτοφολταικό θα τροφοδοτεί μια και μοναδική παροχή (πχ μια μπαλαντέζα) που θα έχει ένα φορτίο που θα μπορώ να αλλάζω αλλά γενικά μιάμε για μικρά φορτία πχ 100-300W όχι για κανονικές εγκαταστάσεις. - αν πχ το φορτίο είναι μεγαλύτερο από ότι μπορεί να δωσει εκείνη τη στιγμή το φωτοβολταικό το υπόλοιποθ θα το "τσοντάρει" μια απλή πρίζα από τη παροχή του σπιτιού - Αν για οποιοδήποτε λόγο το φορτίο είναι μικρότερο από αυτό που δίνει εκείνη τη στιγμή το φωτοολταικό δε θα πρέπει να "γυρίζει" ρευμα στο δίκτυο του σπιτιού, θα πρέπει είτα να "ρυθμίζεται" το φωτοβολταικό ή στη χειρότερη να κόβεται Ουσιασιτικά δηλαδή μια μικρόγραφία σπιτιού με τον επιπλέον περιορισμό ότι δε θα πρέπει να γύριζει ρευμα στο δίκτυο. Το ερωτημά μου είναι: Τι πρέπει να είναι μέσα στο "γκρι κουτί" πέρα από ένα inverter ώστε πχ να ελέγχεται το πόσο θα τσοντάρει η μονιμη παροχή αλλά και ρυθμιζεται το πανελ και να μη γυρίζει ρευμα προς τα πίσω; υπάρχει κάτι "ένα σε όλα" (να μην ειναι δηλαδή ξεχωριστές συσκευές, inverter, controllers κλπ) και ιδαίτερα σε τόσο μικρές κλίμακες W ? Αν και μηχανικός από PV δεν έχω ιδαίτερη ιδέα. ΥΓ: Ιδανικά χωρις την ανάγκη υπαρξης μπαταριών. δεν απαιτειται πχ το φορτό να εξασφαλιζεται απο διακοπές ρευματος Χρειάζεσαι κάποιο zero feed in όπως το λένε inverter. Ρυθμίζει βάση ζήτησης και δεν εγχέει ενέργεια Επεξ/σία Τρίτη στις 10:35 μμ από ΠάρηςΓ 1
DrLo Δημοσ. χθες στις 12:58 πμ Δημοσ. χθες στις 12:58 πμ (επεξεργασμένο) 5 ώρες πριν, ΠάρηςΓ είπε Χρειάζεσαι κάποιο zero feed in όπως το λένε inverter. Ρυθμίζει βάση ζήτησης και δεν εγχέει ενέργεια Thanks, Υπάρχει κάτι σε "mini" καθώς δε θέλω να είναι επιπέδου πολλών κιλοβάτ σαν κανονικό σπίτι. Ξέρεις πχ κάποιες μάρκες / κατασκευαστές? Edit: Έψαξα λίγο στο δίκτυο για τον όρο και μετά τους διάφορους παρόμοιους και δε νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο που περιγράφω. Δε θέλω δηλαδή ένα ινβερτερ ή μια διάταξη τέλως πάντων που θα τροφοδοτεί το δίκτυο του σπιτιού (και από εκεί και το 1 και μοναδικό φορτίο που με ενδιαφέρει μεταξύ άλλων) και θα έχει κάποιο μετρητή ρεύματος σε κάποιο σημείο που θα ελεγχει/ρυθμίζει το ινβερτερ. Θέλω το 1 και μοναδικό αυτό φορτίο να τροφοδοτείται από αυτό το ινβερτερ (ή τέλως πάντων οποία διάταξη πρέπει) ... και μόνο αυτό ... και το οποίο θα έχει εισόδους, 1 από μια πρίζα και μια από το πάνελ. Το όλο πράγμα τα είναι σχηματικά δηλαδή αν το δει κάποιος 1 "black box" με 2 είσοδους και 1 έξοδο που θα πηγαίνει στον1 και μοναδικό αυτό φορτίο. Δε ξέρω αν το περιγράφω καλά ή αν είναι μια σχετικά σπάνια και μη πρακτική λύση που γενικά δε χρησιμοποιείται (πχ στη πράξη έχει πιο πολύ νόημα να τροφοδοτεί το ολοα δίκτυο του σπιτιού) Επεξ/σία χθες στις 01:45 πμ από DrLo
mechpanos Δημοσ. χθες στις 07:18 πμ Δημοσ. χθες στις 07:18 πμ 6 ώρες πριν, DrLo είπε Thanks, Υπάρχει κάτι σε "mini" καθώς δε θέλω να είναι επιπέδου πολλών κιλοβάτ σαν κανονικό σπίτι. Ξέρεις πχ κάποιες μάρκες / κατασκευαστές? Edit: Έψαξα λίγο στο δίκτυο για τον όρο και μετά τους διάφορους παρόμοιους και δε νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο που περιγράφω. Δε θέλω δηλαδή ένα ινβερτερ ή μια διάταξη τέλως πάντων που θα τροφοδοτεί το δίκτυο του σπιτιού (και από εκεί και το 1 και μοναδικό φορτίο που με ενδιαφέρει μεταξύ άλλων) και θα έχει κάποιο μετρητή ρεύματος σε κάποιο σημείο που θα ελεγχει/ρυθμίζει το ινβερτερ. Θέλω το 1 και μοναδικό αυτό φορτίο να τροφοδοτείται από αυτό το ινβερτερ (ή τέλως πάντων οποία διάταξη πρέπει) ... και μόνο αυτό ... και το οποίο θα έχει εισόδους, 1 από μια πρίζα και μια από το πάνελ. Το όλο πράγμα τα είναι σχηματικά δηλαδή αν το δει κάποιος 1 "black box" με 2 είσοδους και 1 έξοδο που θα πηγαίνει στον1 και μοναδικό αυτό φορτίο. Δε ξέρω αν το περιγράφω καλά ή αν είναι μια σχετικά σπάνια και μη πρακτική λύση που γενικά δε χρησιμοποιείται (πχ στη πράξη έχει πιο πολύ νόημα να τροφοδοτεί το ολοα δίκτυο του σπιτιού) Τί τροφοδοτείσαι από το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και τροφοδοτείς τον πίνακα της κατοικίας, τί τροφοδοτείσαι από μια πρίζα και τροφοδοτείς μια μπαλαντέζα, σε μονοφασική παροχή δεν αλλάζει τίποτα συνδεσμολογικά. Προσοχή μόνο στην πολικότητα από την πρίζα πού είναι η φάση και πού ο ουδέτερος!! Αυτό που δεν ξέρω για το δικό σου case study είναι αν υπάρχει σε τέτοια κλίμακα, μάλλον θες κάποιο micro inverter με zero feed in δυνατότητα. Μπαίνει ένα μετρητικό διερχόμενης ενέργειας και αν είναι μικρότερη από όσο παράγει το ΦΒ δίνει εντολή στο ΦΒ να κόψει, για να μην γυρίσει ενέργεια πίσω στο δίκτυο. Βέβαια στη δική σου περίπτωση δεν έχει και πολύ νόημα να το κάνεις μέσα στην κατοικία όλο και κάποια συσκευή θα βρεθεί να τα καταναλώσει αυτά τα 100 200 watt που θα περισσέψουν τώρα που το σκέφτομαι!! 1
ΠάρηςΓ Δημοσ. χθες στις 07:42 πμ Δημοσ. χθες στις 07:42 πμ (επεξεργασμένο) 6 hours ago, DrLo said: Thanks, Υπάρχει κάτι σε "mini" καθώς δε θέλω να είναι επιπέδου πολλών κιλοβάτ σαν κανονικό σπίτι. Ξέρεις πχ κάποιες μάρκες / κατασκευαστές? Edit: Έψαξα λίγο στο δίκτυο για τον όρο και μετά τους διάφορους παρόμοιους και δε νομίζω ότι είναι ακριβώς το ίδιο που περιγράφω. Δε θέλω δηλαδή ένα ινβερτερ ή μια διάταξη τέλως πάντων που θα τροφοδοτεί το δίκτυο του σπιτιού (και από εκεί και το 1 και μοναδικό φορτίο που με ενδιαφέρει μεταξύ άλλων) και θα έχει κάποιο μετρητή ρεύματος σε κάποιο σημείο που θα ελεγχει/ρυθμίζει το ινβερτερ. Θέλω το 1 και μοναδικό αυτό φορτίο να τροφοδοτείται από αυτό το ινβερτερ (ή τέλως πάντων οποία διάταξη πρέπει) ... και μόνο αυτό ... και το οποίο θα έχει εισόδους, 1 από μια πρίζα και μια από το πάνελ. Το όλο πράγμα τα είναι σχηματικά δηλαδή αν το δει κάποιος 1 "black box" με 2 είσοδους και 1 έξοδο που θα πηγαίνει στον1 και μοναδικό αυτό φορτίο. Δε ξέρω αν το περιγράφω καλά ή αν είναι μια σχετικά σπάνια και μη πρακτική λύση που γενικά δε χρησιμοποιείται (πχ στη πράξη έχει πιο πολύ νόημα να τροφοδοτεί το ολοα δίκτυο του σπιτιού) Απλά αλλάζει το σημείο σύνδεσης. Θα πάρεις ρεύμα από μπριζα και θα σου δώσει ένα καλώδιο μια έξοδο και το βάζεις όπου θες. Απλά αντί να συνδέσεις την έξοδο με.ολο το σπίτι θα το βάλεις εκεί που θες Επεξ/σία χθες στις 07:44 πμ από ΠάρηςΓ 1
DrLo Δημοσ. χθες στις 09:20 πμ Δημοσ. χθες στις 09:20 πμ (επεξεργασμένο) 2 ώρες πριν, mechpanos είπε Τί τροφοδοτείσαι από το δίκτυο του ΔΕΔΔΗΕ και τροφοδοτείς τον πίνακα της κατοικίας, τί τροφοδοτείσαι από μια πρίζα και τροφοδοτείς μια μπαλαντέζα, σε μονοφασική παροχή δεν αλλάζει τίποτα συνδεσμολογικά. Προσοχή μόνο στην πολικότητα από την πρίζα πού είναι η φάση και πού ο ουδέτερος!! Αυτό που δεν ξέρω για το δικό σου case study είναι αν υπάρχει σε τέτοια κλίμακα, μάλλον θες κάποιο micro inverter με zero feed in δυνατότητα. Μπαίνει ένα μετρητικό διερχόμενης ενέργειας και αν είναι μικρότερη από όσο παράγει το ΦΒ δίνει εντολή στο ΦΒ να κόψει, για να μην γυρίσει ενέργεια πίσω στο δίκτυο. Βέβαια στη δική σου περίπτωση δεν έχει και πολύ νόημα να το κάνεις μέσα στην κατοικία όλο και κάποια συσκευή θα βρεθεί να τα καταναλώσει αυτά τα 100 200 watt που θα περισσέψουν τώρα που το σκέφτομαι!! 1 ώρα πριν, ΠάρηςΓ είπε Απλά αλλάζει το σημείο σύνδεσης. Θα πάρεις ρεύμα από μπριζα και θα σου δώσει ένα καλώδιο μια έξοδο και το βάζεις όπου θες. Απλά αντί να συνδέσεις την έξοδο με.ολο το σπίτι θα το βάλεις εκεί που θες Το καταλαβαίνω αυτό που λέτε, Ουσιαστικά μαζι με το καλώδιο από τη πρίζα το inverter θα τροφοτεί ας πούμε 1 "υποπίνακα" που θα έχει την μία αυτή έξοδο και το current transformer στο καλώδιο από τη πρίζα προς αυτό τον "υποπίνακα". Ηλπιζα απλά να υπάρχει κάτι πιο "plug n play" (μιας και μιλάμε για μικρή κλίμακα) , μια συσκευή με 2 inputs (1 AC + 1 DC) που θα κουμπώνουν πάνω του το καλώδιο από τη πριζα και το καλώδιο DC από το PC και θα βγάζει μία σκούκο πχ. ψάχνοντας λίγο νομίζω ότι αυυτό που είχα στο μυαλο μου μοιάζει περισσότερο με ένα "συνδυασμό" 1 inverter με 1 κάποιο PDU 2 εισόδων αλλά αυτό παραείναι μάλλον εξειδικευμένη λύση Επεξ/σία χθες στις 09:21 πμ από DrLo
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα